login |

Emlékeztető: Templomosok 1. évad

2017. 12. 08. 19:10 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 20:30. HBO. Knightfall – 1×01 (pilotkritika + magyar előzetes)

Elsőnézős vélemények jöhetnek, majd átviszem őket a kritikához.

A History a héten indította el Amerikában az eddigi kínálatából a Vikings-re talán legjobb hajazó történelmi drámáját, a Knightfall-t, mely azonnal elért hozzánk is, és szemben a megszokottól, ez a (kvázi) világpremier szinkronos lesz, legalábbis az HBO GO-n magyar nyelven is nézhető a sorozat.

A címből kiderül, hogy a sorozat a templomos lovagrendről szól, mely…

…a középkor legerősebb, leggazdagabb, egyben legtitokzatosabb lovagrendje volt, melynek tagjai a keresztény egyház relikviái – köztük a Szent Grál – védelmének szentelték életüket. A sorozat a hit, hűség és testvériség krónikája, amely átfogja a lovagrend történetét a kezdetektől a bukásáig. A Szentföldön folytatott harcuktól kezdve a francia király és VIII. Bonifác pápa ellen folytatott küzdelmükön át a rend felszámolásáig követhetjük nyomon a keresztes lovagok útját.

11 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2017. 12. 08. 19:32

Talán, ha nem a csatajelenettel kezdtek volna, még beránthatott volna, de nagyon amatőr volt az egész. Bár a színészi játékot sem tudom díjazni. Olyan érzésem volt, mintha egy SyFy sorozatot néznék (nem a jobbik fajtából), természetfeletti és sci-fi elemek nélkül. Pedig az előzetesek nagyon meggyőzőek voltak.

Lemoni - 2017. 12. 08. 21:04

Első részt tekintve még akár jó irányt is vehet, de én akkor ijedtem meg, amikor kiderült, a parasztgyereket Parsifalnak hívják…. Képileg nagyon rendben van, Prága jó helyszín Párizsnak, a színészekkel sincs egyelőre gond. Kivárok. 6/10 kezdetnek, mert szeretem a templomos történeteket.

Pierre75 - 2017. 12. 08. 21:11

Nagy fába vágták a fejszéjüket, bő 2 évszázad történetét kellene összevarrni, hogy a szerény kezdetet követően, amikor 2 lovag kuporgott egy lovon a szentföldi kirándulások őrző-védő szolgálata miként lesz Európa leggazdagabb rendje. A végjátékot már Druon-tól sokan ismerik, de az érett középkor legnagyobb hatású koncepciós pere önmagában több évadnyi anyag. A véres Közel-K-i dráma pedig egy másik.
Reméljük nem cseszik el.

Hamupipacs - 2017. 12. 08. 21:38

Nem cseszik el, mert ebből csa egyre a végjátéra koncentrálnak. Az első rész 1706-ban játszódik.

Máshol már írtam, h a szerelmi szál szerintem kétséges egy ilyen téma esetén. Mégiscsak szerzetesekről van szó. A hit és a hatalmi csatározások kevés lesz 10 részre. De az első részt látva, megoldották. Mégha kevéssé hihető módon is.

moondawn - 2017. 12. 08. 23:52

Mikor készült ez, 98-ban? :) A kezdő csatajelenetnél zavaróan gagyi a CGI, itt ott sután látszik a greenbox is (kulcsolások). Szerintem a technika ezt már jóval meghaladta. Hol gyenge, hol túl tolt a színészek játéka. A figurák egysíkúak és nagyon szárazak. Sajnos nem hittem el amit látok és a cselekmény is untatott. A Szulejmántól jobb, de csak azért mert több a vér. Sajnálom, de ez nagy csalódás egy Vikingek után. :( 4/10

izellajos - 2017. 12. 09. 08:01

Csatlakozom az előttem szólókhoz, amatőr szinten van az egész, 2017-ben már megmosolyogtató CGI, és gyanítom a magyar szinkron csak dob rajta, pedig így is sikerült az utcáról berángatni néhány hangot. Tisztelet a kivételnek!

sleepwalker77 - 2017. 12. 09. 09:56

Nagyon jó kezdés, ha a folytatásban is ilyen marad akkor mindenképpen nézős lesz.

eleni - 2017. 12. 11. 20:17

Nagyon vártam, nagyon akartam szeretni. De egyetértek moondawn-nal (az aktuális Vikingek epizód után néztem): kiszámítható cselekmény, egysíkú figurák, stb. A Parsifal szerintem is gázos, de gázos a Gawain is. És minek erőltetik a Grált? A bukásukhoz vezető politikai mahináció sokkal érdekesebb lett volna – ja, bocs, ahhoz jobb karakterábrázolás is kellett volna!

mr&mrs_bunny - 2018. 02. 21. 18:37

Imádtuk az első évadot. Lebilincselő cselekmény és fordulatos események. A főszereplő személye is elég jó választás ;) Minden egyes rész után izgalommal vártuk a következőt. Pont ilyen egy jó sorozat. 10/10

Zoltaan - 2018. 04. 06. 04:03

Háááát. Eddig csak az első részt bírtam végignézni.
Közhelyekkel teli és iszonyatosan HATÁSVADÁSZ.
Amikor mindenáron bemutatják milyen jók is a templomosok, hát az rettentően erőltetett. Kb. 14 éves gyerekeknek való színvonalon megoldott karakter és jellemábrázolások.
A film csatajelenetei meg olyan 20-30 (!!!) évvel ezelőtti technikával megoldott nevetséges animációk.
Az első rész után 3/10, de a 3 is csak azért, mert imádom a történelmi filmeket. De ha már történelmi, akkor e-helyett inkább a Britanniát ajánlanám (igaz az eléggé misztikus jellegű).

szaszab - 2019. 03. 27. 14:18

“történelmi dráma”
inkább történelmi szappanopera
:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz