login |

Jöhet a Big Little Lies 2. évadja

2017. 12. 09. 21:22 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: hírek,

Egy hónapja már írtunk róla, szóval nem teszünk úgy, mintha nagy titok lett volna a folytatás azok után, hogy elkezdték előkészíteni a forgatást és Reese Witherspoon kiszállt tavaszi filmjéből, de hivatalossá csak most vált, hogy az HBO berendelte a Big Little Lies 2. évadját.

Ez ugye alapból nem igazán azért lehetett kérdés, mert a könyv ki lett pipálva, hiszen számtalan sorozat lép túl az írott alapanyagon (csak jelzem, hogy a 2018-as nagy dobás, az Amy Adams-es Gillian Flynn-adaptáció, a Sharp Objects is több szezonra tervez az egy könyves sztori ellenére), hanem mert elég nagy nevekkel bírt a produkció, nem csak színészek, hanem készítő és rendező terén is.

Nos, a berendelés 7 részre szól és David E. Kelley vissza fog térni készítőként/showrunnerként, ő jegyezte az összes szkriptet – a történet részben pedig Liane Moriarty, az eredeti regény írójának története nyomán fog készülni. És visszatér Nicole Kidman és Reese Witherspoon is. A többiek zömének (pl. Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Laura Dern) visszatérése is várható, de erről még folynak a tárgyalások.

Az HBO számára a nagy kérdés a rendező személye volt, hiszen az első évados Jean-Marc Vallée pont a már említett Sharp Objects-en dolgozik, de miután sikerült megszerezni Andrea Arnold-ot, már minden sínre került. Arnold elég jól csengő név, amellett, hogy 4 filmjét láthattuk eddig (Red Road, Fish Tank, Wuthering Heights, American Honey), mostanság Transparent és I Love Dick-epizódokon is dolgozott.

A konkrét történetről persze nem lehet semmit tudni, de az HBO kiadott egy homályos leírást arról, hogy a BLL folytatása feltárja a hazugságok rosszindulatúságát, a barátságok tartósságát, a házasság törékenységét, és persze azt, hogy mennyire kegyetlen kihívás jó szülőnek lenni.

14 hozzászólás Ne habozz!

Stuffy - 2017. 12. 09. 21:49

Ez a hír már nagyon kellett nekem.
Abszolút a legjobb újonc idén ( nekem). Minden tekintetben levett a lábamról.

A vége,ha nem is cliffhanger,de hagyott nyitva kapukat.Mindenkire kíváncsi vagyok,miképp folytatják az életüket.

Reménykedek,hogy jövőre jön,de kétlem:/

Risi92 - 2017. 12. 09. 23:05

yesssss <3

CyClotroniC - 2017. 12. 10. 00:05

Baromira várom és remélem, hogy:

– lesz több Zoe Kravitz screentime
– marad a zenefelhozatal színvonala, kedvenc OSTm volt idén
– nem érzik szükségét megint a rejtélyeskedésnek, csak azért, mert az első szezonban ez volt az extra csavar
– [mini spoiler] nem a nyomozónő elől való takargatás lesz majd a főplot

Lea - 2017. 12. 10. 09:37

Én nem vagyok ilyen pozitív véleményen.

Szerintem tökéletesen kerek és egész volt így is a sorozat, nem kell második évad.

Tipikus Hollywood. Ha kell, egy jó minőségű sorozatot is elrontanak a profitért és díjakért. Persze, azt, hogy milyen lesz a második évad, nem tudom megjósolni, de akkor is feleslegesnek tartom egy második szezon leforgatását.

winnie - 2017. 12. 10. 09:48

lea: de hisz… ez benne a tokeletes. akinek nem kell, az itt befejezi. akinek kell, az folytatja. ennel jobb megoldas nincs is, mindenki nyer. (raadasul attol, hogy valamit nem tud a nezo folytatni, nala kreativabb emberek folytathatnak. az hbo csak akkor folytatja, ha van jo otlet.)

masreszt ez nem tipikus hollywood. ez a tevesorozatok mufaja. egy dolog, hogy az hbo nem reklamokbol el, igy a profitot ki lehet huzni (illetve van profit, de kozremukodoi oldalrol), de ez meglepodes mar tiz eve is meglepett, hiszen ma mar nagyon, nagyon, nagyon keves minisorozat keszul, mert a tevek rajottek, hogy nincs ertelme. van, de nagyon keves. ha elindul egy sorozat, akkor a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy az ember szamithat folytatasra. mert tevesorozatrol van szo. ez mufaji kovetelmeny.

az abszolut ertheto, hogy igy erzed, szerintem sokan vannak igy vele, nem is erre reagalok, hanem arra, hogy felmerul, hogy egy sorozatot ne akarnanak folytatni. de mint irtam, a lezart sztoriknal ez a jo, hogy aki nem akar, annak nem kell tudomast venni a folytatasrol.

winnie - 2017. 12. 10. 10:01

megjegyzem a teves elofelteveseket a limitalt sorozatos, altalam marhasagnak titulalt hvioszora vezetem vissza. egy csomo sorozatnal olvasni, hogy felmerul a nezo reszerol, hogy nem lesz folytatas, pedig az per definitionem a minisorozat, amiket egyebkent is sokszor folytatnak.

Snoopyzit30 - 2017. 12. 10. 11:11

@winnie: “az hbo csak akkor folytatja, ha van jo otlet”
Sorozatokat sajnos nem csak akkor folytatnak, ha van jó ötlet… szóval én értem @Lea mire gondolt.

Parker - 2017. 12. 10. 11:14

Remélem, hozzák azt a színvonalat, mint az első évad. Ha igen, részemről jöhet!

wellwellwell - 2017. 12. 10. 13:12

alex skarsgaard max flashbackben jöhet vissza. :(
én várom, soha nem tartok attól, hogy egy jó sorozat majd elromlik a folytatásban. benne van, de én szeretem, ha kockáztatnak. akkor sincs semmi, ha elromlik. számomra pl. a kingdom 3. évada elejétől a végéig csalódás, de attól még az első két évad ugyanúgy tökéletes marad számomra.

bvr - 2017. 12. 10. 14:21

hááát, bele fogok kezdeni, mert rendkívül igényesen megvalósított sorozat, de már közben is azt éreztem hogy ha ebben nincs a (nevezzük úgy) rejtély, meg a hype, akkor megállna ez a lábán? Érdekelnéenk ezeknek az embereknek a problémái?
(ellenpélda: a The Affair-nak az első (és valszeg a második) évada akkor is tök jó lett volna ha nincs benne az emberöléses/nyomozós szál)

Én egyébként nem tudnám rávágni hogy a plusz évadok nem tudnak retrospektíve rontani az első évadokon. Pl. West wing, pedig nálam az egyik all time kedvenc (és az utolsó évadok sem teljesen kuka)

szepi06 - 2017. 12. 10. 15:19

Látjátok, ez a szép ebben, ahányan nézzük, annyi vélemény :)
Bvr: a kommentek olvasások épp nekem is a The Affair jutott eszembe, az első évad nálam benne van az all time TOP3-ban, nagy baj nem volt a másodikkal sem, de érezhetően gyengült, a harmadikat meg alig bírtam végignézni.

winnie - 2017. 12. 10. 15:39

“(ellenpélda: a The Affair-nak az első (és valszeg a második) évada akkor is tök jó lett volna ha nincs benne az emberöléses/nyomozós szál)”

hehe, pont erről beszélt hagai levi nemrég budapesten az előadásán, hogy neki nem hiányzott a dolog, de bele kellett írniuk. de megoldották.

winnie - 2017. 12. 10. 15:41

“max flashbackben jöhet vissza. :(”

vagy az egész sztori a múltban játszódna?:)

CyClotroniC - 2017. 12. 10. 18:55

Szerintem a Big Little Lies összességében jobb lett, mint amit a The Affair legjobb pillanataiban ígért, pedig annak is imádtam az első évadát. És pont azzal jobb, hogy a The Affair-nél nekem elnyomta a formátum adta plusz a karakterizációt, míg a BLL pont abban jó, hogy rengeteg karakterrel dolgozik és nézőpont váltás nélkül képes hozni azt, hogy “félreismersz valakit” vagy annyit árnyalódik, hogy megváltozik róla a véleményed. Nekem jobban bejön, hogy ez nem eltérő látásmódokból fakad, hanem pletykákból, elfogultságokból, tüskékből. Érdekesebb, na.

Plusz amellett, hogy a BLL-nek is megvannak a drámai mélypontjai és pont a könnyedebb dolgok miatt merem azt mondani, hogy van kraft a folytatásban, mert emellett baromi jó humora is van, ahogyan a rendezés és a hibátlan zeneválasztás egy csomót hozzátett az élményhez. Oké, ebben benne van az a szubjektív faktor is, hogy jól eltalált zenékkel engem kenyérre lehet kenni, de tényleg az atmoszféra egyik főszereplője ez volt, amire még az is rátett egy lapáttal, hogy Chloe-nak vagy a finálés partynak hála ez még karakterjegy is lett valahol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz