login |

Psych: The Movie

2017. 12. 09. 18:30 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, tévéfilm,

Avagy Psych: The Fanservice. Nem túl gyakran mondok ilyet, de valamennyire hiányzik egy heti ügyes nyomozós sorozat. A film első órája minden kellemes Psych-emléket felidézett bennem, a záró fél óra pedig eszembe juttatta, hogy mi is volt vele a baj, amikor még ment az USA csatornán.

A jóval kezdjem? Szokás szerint a karakterekben keresendő. Ismerős a szlogen, a characters welcome. Mármint a keménykedésre váltás előtt a USA ezzel tolta a sorozatait. Ezek közé tartozott a Psych, végig jó humorral, de egyre rosszabbul megírt bűnügyekkel.

Pont ettől működött ez a film is valamennyire. Gus és Shawn között az adok-kapok továbbra is remek, és az utóbbit alakító James Roday úgy tűnt, ezúttal tényleg valami jót akart letenni az asztalra. Az évadok során néha felvillanó fásultsága tovatűnt. Ennyit tesz egy kis pihenés?

Amúgy egyre jobban felnézek a korrekt karriert produkáló Dulé Hillre, vagy ezek a forgatások nagyon szórakoztatóak lehetnek, mert az ő karakterét rontották el a legjobban a főbb szereplők közül. Most is csak a hasa került előtérbe, és semmi más. Hogy is mondjam, volt pár jó poénja, de semmi emlékezetesebb nem jutott neki.

A film története pedig… Hát, nem mennék bele túlzottan, hiszen az írók sem tették. Még a szokásosnál is jobban elrugaszkodtak a valóságtól. Vagyis mielőtt félreértitek, nem realizmust vártam, de pár jelenet olyan furcsán, karakteridegen módon illeszkedett a filmbe, hogy rossz volt nézni. Mindent becsavartak a történet haladásának irányába.

Mindezek ellenére jól szórakoztam rajongóként, hiszen szinte mindenki visszatért így vagy úgy, és természetesen jó volt látni őket. Pár poént is sikerült összehozni a nosztalgiavonatozás közben.

Kicsit távolabbról nézve viszont nem értem mi volt a cél ezzel a filmmel. Vagyis gondolom az, hogy ha már nincs reboot, akkor talán jobban termel streamingen a már leforgatott sorozat. Végig úgy volt szerkesztve, mintha új nézőket akarnának, de a történet meg teljesen csak a régieknek kacsingatott.

5 hozzászólás Ne habozz!

PositiveRush97 - 2017. 12. 09. 18:52

Mennyire lehet érteni a filmet és szórakoztató ha nem néztem a sorozatot? :D Gondolom nagyban a nosztalgiára épül, van abban valami, hogy esetleg új nézőket akarnak szerezni, hogy nőjön a nézettség a streaming oldalakon. Én pont így vagyok most, anno amikor ment a sorozat még nem érdekelt, akkoriban nem is sorozatoztam/daráltam rendesen semmit, most, hogy megcsinálták ezt a filmet eszembe juttatta, hogy létezett ilyen sorozat is és lehet jó lenne elkezdeni, majd meglátom, a filmet minden esetre megnézem majd.

winnie - 2017. 12. 09. 19:19

a sztorit lehet érteni természetesen, de tény, hogy mivel fanservice, ezért sok utalás nem fog lejönni.

viszont az simán benne van, hogy ennyi láttán az embernek bejön a sorozat humora és a lényege, és akkor sok évad pazar móka áll előtte, ha ledarálja utólag. és… szerintem inkább ezt lehet érdemesebb bepróbálni, mint a pilotot, már csak a fejlődés miatt, ami nem hiszem, hogy a karaktereket érinti, mert ők ugyanolyan idióták:)

Shyllard - 2017. 12. 09. 19:52

Én sem mondanám jó filmnek, mert egymagában a sorozat ismerete és karakterek iránti szeretetem nélkül kétlem, hogy nagyon lekötött volna. Így viszont jól szórakoztam, örülök, hogy megcsinálták és remélem tényleg lesz még jópár Psych film, kicsit több Lassiterrel. :)

hadtoomany - 2017. 12. 10. 09:09

Nagyon jól esett, a hibák ellenére. Kb havonta jöhetne egy Psych film felőlem :) Amúgy ők sem tudták, hogy mennyire lesz jó. Timothy Omundson miatt 2 nap alatt írták át az egészet: “For about 48 hours, Steve and I rewrote the script and reworked a bunch of stuff, and put everything in San Francisco. And leaned much more heavily on Woody, so thank you, Kurt Fuller, for coming through in such a huge way. We had this script after two days of doing our best Charles Bukowski and gave it to the network. We were like, “We don’t know — we don’t know if any of this makes sense.” And they read it and came back to us and were like, “Guys, this is great, and in some ways this is even funnier.” – Vulture interjú

Raynes - 2017. 12. 30. 02:45

@Shyllard: engem még úgy sem kötött le, hogy szerettem az alapsorozatot. Ez egy közepesen gyenge epizód lett volna évadok közben is, csak ki volt nyújtva kétrészesre. Nem ajánlom sem újoncoknak, sem rajongóknak. Szerintem pont időben álltak le a sorozattal, ha ennyi idő után is egy ilyen duplarészre futotta. Időpocsékolás volt megnézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz