login |

Pilot: Counterpart

2017. 12. 10. 20:44 - Írta: human

55 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Oké, ez mi a fene volt?

Azt mondjuk már most elfelejteném, hogy nagy hype lesz a Counterpart körül, mert ez egyelőre lassú. Ne értsétek félre, nagyon jól használja az idejét, de 20 perc után egyértelművé válik, hogy egy rétegsorozatot szállított az Starz. Hogy kiket fog elkapni? A kémfilmek és -sorozatok rajongóit.

A történet alapjai röviden: a 70-es években, a hidegháború közepén a kísérletezgetés közben az emberek véletlenül kinyitottak egy dimenzióalagutat. Akkor még egyforma volt a két “hely”, de így 30 évvel később már hatott egymás fejlődésére a megszerzett tudás.

Mindeközben a főhősünknek, Howardnak is hasonlókon jár az agya: vajon az életünk csak a döntéseink összegzése, amiket a bennünket ért hatások módosítanak? Az határoz meg minket, ahogy reagálunk?

Ilyesmin azért gondolkozik, mivel a túloldalról érkező hasonmása teljesen más embernek tűnik, mint amilyen ő maga. Mellesleg a siralmas irodai munkának tűnő helyzetéből pont a hasonmás rángatja bele a cselekmény közepébe, hiszen a másik Howard láthatóan a kémtörténet legmélyéről merült fel kicsit.

A kidolgozást már említettem. Aki oda van a rendes kibontású kémtörténetekért, az egy pillanatot se habozzon majd a belenézéssel. Nem is tudom, hasonlítsam a mozis Tinker Tailor Soldier Spy-hoz (amiből amúgy készült minisorozat is), amit megfejeltek egy kis PK Dick-kel? Valamiért ez ugrott be. Nyugisan felvezetett szálak mentén alapozzák a karaktereket, akiknek szinte már érdekel is minket a sorsa.

Sajnos a pilot és a második rész rendezője az Imitation Game-ért felelős Morten Tyldum, aki az egész jól megírt történetet teljesen iparosmunkásan kelti nekünk életre. Komolyan mondom, egy emlékezetes pillanat soncs a pilotban vizuálisan, pedig a sok helyszín és kitalált díszlet alapján még csak a költségvetéssel sem spóroltak.

Egy dologban viszont semmiképp sem nyúltak mellé, ez pedig JK Simmons. Bár gondolom, idővel a többi főbb szereplő hasonmását is láthatjuk, de a pilotot simán elviszi a hátán az a Simmons, aki már egy testtartással is képes megmutatni, hogy épp melyik jellemű szereplőjét látjuk.

Ha most rögtön itt lett volna a folytatása, akkor már nézném, de valahogy mégis “csak” egy 7/10 amit adnék a pilotra.

Mellesleg az évad január 21-én kezd a Starz-on, most csak leadták a pilotot az Outlander fináléja után, hogy sok néző előtt ezzel promózzák.

55 hozzászólás Ne habozz!

LuPuS - 2017. 12. 10. 21:07

Nálam várós majd kiderül mit hoznak ki belőle

cherockee - 2017. 12. 10. 21:32

Berlin Station, részben Homeland kedvelőknek szerintem be fog jönni, nekem tetszett. Esetleg még a Fringe fő történeti száláért rajongók is találhatnak benne valamit, ha többet lesz szó a két világról, nekem nagy rejtély, hogy milyenek a világok, egyáltalán az egyik legalább hasonló-e mint a mienk :), mert a részlegvezető asztalán levő CRT monitor és az okostelefon nekem anakronisztikus (jól írtam?) volt egymás mellett. Zeppelint nem láttam az égen, figyeltem. De a német-angol beszélgetések, és a Moszkva feliratú kávézó…

bvr - 2017. 12. 10. 22:17

“Hogy kiket fog elkapni? A kémfilmek és -sorozatok rajongóit.”

Óóóó, idén ezek szerint korán itt a karácsony! :)))
Már a trailer alapján is vártam, de ugye abból még szinte bármi lehet. Na de ez az ajánló azt jelenti jó az irány! :)
Már nézem is mindjárt, kár hogy csak most olvastam, de az NFL-meccsig még pont bele tudok kezdeni! :)

PS: amúgy Tinker Tailor Soldier Spy, az Le Carré egyik legjobb könyve, személyesen pedig minden “ponyva” közül (amúgy messze nem az, de most egyszerűsítek) az egyik all time legnagyobb kedvencem, tök gyakran előveszem csak egy-egy részlet miatt is. Na a film az nem azt mondom hogy vállalhatatlan, de nyomába nem ér (sőt, sok helyen kimondottan ront rajta! sokat!) , szóval mindenkinek a könyvet ajánlom – de azt nagyon! :)

energy - 2017. 12. 11. 04:15

Érdekes, nem ragadott meg annyira, mint a DARK, de megnézem a 2. részt is.
A főszereplő túl öregemberes, a főnöke meg tipikus irritáló idiótának tűnik.

bvr - 2017. 12. 11. 08:45

Megnéztem este, minden szempontból tetszett, részemről várom a folytatást! :)

winnie - 2017. 12. 11. 10:25

“Na a film az nem azt mondom hogy vállalhatatlan, de nyomába nem ér (sőt, sok helyen kimondottan ront rajta! sokat!) ”

na igen, ez a baj, hogy sokak számára csak a film létezik, pedig ott a minisorozat: http://www.sorozatjunkie.hu/2012/10/20/tinker-tailor-soldier-spy-1979-irta-gromit/

bvr - 2017. 12. 11. 17:17

@winnie: igen, régesrég (amikor még a kikölcsönzés sem volt olyan egyszerű) bele is kezdtem egyszer abba a minisorozatba, de egyrészt számomra nem jó értelemben érződött rajta hogy 70es évek végén készült, másrészt a casting ott sem jött be (kezdve rögtön a főszereplővel, szerintem az nagyon fontos hogy George Smiley minden vonásában egy “anti-James Bond”, rögtön így is írja le a könyv: alacsony, tömzsi emberke. Namost én önmagában szeretem persze Alec Guinness-t (sorozat) mint ahogy persze rendkívül szeretem Gary Oldmant is (film), de előbbi sem sokkal jobban testesít meg az utóbbinál egy George Smiley karaktert :)
De az igaz hogy az a sorozat sokkal regényhűbb (legalábbis történet, párbeszédek szintjén, hogy a belső világot hogy lehet megragadni azt nem tudom, ahhoz végig kellett volna néznem), egyszer majd talán beiktatom egy nyári darára. Amúgy az érdekes lenne hogy mai technikával (hiszen mostanában rengeteg olyan sorozat van aminek nagy erőssége hogy nagyon vissza tudja adni korábbi évtizedek atmoszféráját, ugyanakkor meg ízig-vérig gyönyörű mai filmek/sorozatok), szóval ebből egy jó remake az érdekes lehetne. De persze nekem nem hiányzik, én magával a könyvvel elleszek a végtelenségig :)
Na de Tinker, taylor fényezés valamint OFF vége :)))

wrtn - 2017. 12. 12. 22:59

Engem rettentoen felbosszantott. Az h mar negyedoraval korabban lehetett tudni, hogy az fogja vinni a tortenetet elore, hogy hopp hat azt a napi rutint, amit minden aldott nap megcsinalok elfelejtem megemliteni, mikor kihangsulyozza Mr. Parhuzamosvilagi007, hogy a legaprobb reszletekig mondjak el mindent… na az kiverte a biztositekot. Igy hogy bizzon az ember abban, hogy esetleg ha lesznek benne komplexebb fordulatok azok nem lesznek total bagatelek? Kar erte, jo ugynok lehetett volna…

bvr - 2017. 12. 13. 13:52

igen, egyetértek, az tök béna és rögtön látható húzás volt, viszont annyi más jó dolog volt a filmben (főleg az atmoszféra, az alapötlet és JK Simmons) hogy ezt simán megbocsájtottam :)

Bence - 2017. 12. 14. 18:07

Teljesen rendben volt, a kritika félig-meddig jogos, de ebből még bármi lehet.

Snoopyzit30 - 2017. 12. 18. 19:16

“- Which one are you?
– Fuck off.” :-D

Engem is az atmoszféra, az alapötlet és JK Simmons győzött meg. Valóban lassú a felvezetés, de érdekel a folytatás.

Érdekes, hogy a jelenbeli Howard csak véletlen nem mondta el a virágot (mert annyira ideges volt és ez olyan apróság a napi rutinjában, amire lehet hogy csak akkor és ott gondol, amikor a nővérnek beleteszi a virágot a vázába) vagy direkt csinálta, hogy lássa mit lép a másik Howard. Én egyébként az első variációt találom helytállónak. Szerintem nem gondolta át ennyire részletesen a napi rutinját, ne felejtsük, hogy előtte szembesült ezzel az egésszel és eléggé szét volt esve. Miért titkolta volna el? Hiszen éppen az ő feleségét akarják megmenteni.

Ami még jó húzás volt, hogy a túloldalról jött Howard miért titkolta el, hogy az ő felesége is él. Ennek biztos lesz jelentősége. Ezen kívül még jópofa volt a nyakkendő meg a végén a dal is.

Remélem jó csavaros sztori lesz. Minden adott hozzá. Meglátjuk jövőre.

Batistuta - 2017. 12. 31. 18:02

Meglátjuk, hogy mennyire lesz csavaros, de az biztos, hogy a két JKS alaposan félrevezeti majd egymást (lásd cliff).

Egy erős 8-as.

Lajos67 - 2018. 01. 22. 00:17

Komolynak tűnik.

Enzo - 2018. 01. 23. 00:21

1×01
Hát, nem volt ez rossz. Épp a Fringe zárórész leadásának 5 éves évfordulója után kezdtem el pár nappal, +pont azon a napon, amikor kint is leadták újra a pilotot. Micsoda egybeesés :) Mondjuk a főcímes zöld-piros lámpavillogás és Olivia név is csak ráerősített az amúgy is nyilvánvaló párhuzamra, maga a főcím pedig egész érdekes.

A nyitás egy klasszikus cold open, tetszett. Igazából kis túlzással Baldwin sztorija jobban érdekel, mint Silké. :D (Na jó, a két karakter közti különbséget remekül hozta JK Simmons, de azért örülök, ha nem csak az ő arcát kell bámulnunk negyveniksz percig :D) (Poén, hogy a csaj neve Baldwin, az öreg fickóé meg Silk, sokkal jobban illene fordítva.)

A recepciós virágcserét tényleg nem értem, hogy nem mondta el ItteniSilk?? Ettől függetlenül ügyes csavar volt, hogy pont most jön Eric (akiről sokáig nem értettem, hogy ki az isten, sehogy se stimmelt korban a hallottakhoz), illetve DarkSilk is szépen lekezelte a szitut. Baldwin meg jól észrevette a nemkicserélést, aztán terminátor üzemmódba váltott (kiugrott a másodikról mezítláb, majd arcbalőtték, és tök jól van). Mondjuk ha van itteni verziója, legalább a sebhely jó lesz megkülönböztetőjegynek. Kellett egy kis (enyhén kitalálható) csavar is természetesen az epizód végére – ha jól sejtem, akkor ez az ismeretlen nő nem Emily.

A “Which one are you?” “Fuck off” meg abszolút #hétidézete :D

energy - 2018. 01. 30. 08:24

Nekem a második rész nem jött be. Nem tetszik, hogy ennyire a sötétben tartanak.

bvr - 2018. 02. 01. 19:38

Vártam már, és tetszett a 2. rész is!
Viszont a 2. rész fényében szerintem (persze ez egy nagy szerintem) egyrészt a rejtély-faktor, másrészt a kémsztorira hajazó háttér sokakban ébreszthet majd olyan elvárást amit aztán nem fog a sorozat teljesen beváltani, mert szerintem azért ez leginkább egy dráma. Szépen is látszott ezen a részen, nem csak a két “JK” kapcsolatában , hanem még inkább a két Nadia viszonyában. Nekem mindenesetre eddig nagyon bejön.

Geza Kovacs - 2018. 02. 05. 20:15

Wow, szerintem ez egyre komolyabb. Ez egy sci-fibe oltott ’80-as évekbeli klasszikus kémfilm(sorozat) nagyon magas szintű történettel és megvalósítással.

Zoli221 - 2018. 02. 08. 23:03

Ez a virágos história engem is felbosszantott-persze az aktuális nővér nevére emlekszik,de már erről is eszébe kellett volna jutnia,hogy mindig tesz le neki egy szálat,sőt ennél már az is jobb lett volna,ha az egész viragozast elfelejti, az sokkal hihetobb lett volna, ha zavarosan adja elő a napi rutint, minthogy még DIREKT megállnak viragert,de az már nem jut eszébe,hogy egy szálat le szokott adózni.

Enzo - 2018. 02. 12. 18:17

1×02 (pótlás múlt keddről)

Egyelőre zavaros a túloldali helyzet, de valami átverés van, az biztos.
Baldwint csípem, úgyhogy tetszett a rész, hogy az ő karakterére (meg az itteni alteregójára) koncentrált. DarkHoward kikérdezős terve (ahogy Jennifer Wilcox apjának kamuzta magát) ügyes volt, ugyanakkor Baldwin csele a végén is jól sikerült (a rendőrség rájuk hívása). De miért kellett lelőni szegény Nadiát…? :(

Darabkák:
– Ezek szerint tévedtem, és mégis Emily volt ott az étkezőben az első rész végén.
– Jó a két világ közti átkeverős snitt!
– Vajon Nadia/Baldwin színésznője így tud hegedülni? (na jó, ennek utánanéztem: nem tud, 2 héten át betanulta, hogyan fogja a hegedűt, de a tényleges hegedülést dublőr nyomta)
– Yay, meztelenkedős jelenet :D

Zoli221 - 2018. 02. 13. 00:08

SPOILER SPOILER SPOILER

Ezt lehet még korai megjegyezni,de ha 9 éve vált szét az idővonal,akkor nem lehet az egyik Howardnak kb 16 éves lánya :)

hummel - 2018. 02. 14. 07:17

Zoli221: 30 éve vált szét a két világ. Az első rész közepe táján hangzik el.

A vacsora oltári volt. Anna nem tudta hova tenni a ‘szülei’ viselkedését.

Zoli221 - 2018. 02. 16. 15:09

Hummel: tudom,deamikor a két nőről beszélnek a színházban, ott megzavart a 8-9 év :)

fv - 2018. 02. 25. 23:11

Nekem tetszett volna ez a sorozat, de az akkora hülyeség, mint a ház, hogy a hegedűs/bérgyilkos csaj 30 évvel ezelőtt 9 éves volt. Így minek nézzem?

winnie - 2018. 02. 26. 00:35

ööö:)

leilia - 2018. 02. 26. 15:27

Nem kell, hogy 30 éve legyen 9, elég, ha ugyanaz megtörtént mind a két helyen.

fv - 2018. 02. 26. 21:15

Winnie: Ha az ööö nekem szólt, akkor kifejthetnéd bővebben, mert az, amit leila ír, az nem igaz. A koncertteremben a menőbb öregcsávó azt mondja, hogy 8-9 éves volt a csaj, mielőtt az idővonal kettévált. Én mondjuk csak kettő részt láttam. Később az derül ki, hogy minden embernél máshol volt a szétválás?

Még arra is érdekelne egy elmélet, hogy miért használnak mindkét alternatív valóságban monokróm katódsugárcsöves monitorokat a hivatalnokok, miközben éritőképernyős mobiljaik vannak.

Alf Stokes - 2018. 02. 27. 07:14

Az idozavart nemileg enyhitheti, hogy a 6-dik reszben volt egy gravirozott ajandek, amin ha jol emlekszem 1993 volt irva, es ez az ajandek mindket oldalon letezik. Ez azt jelenti, hogy 25 evnel korabban tortent a szetvalas, amihez a 6-7-8-9 evet hozzaadva meg belefer a bergyilkos csaj eletkora. Szerintem. De ez legyen a legkisebb gond a sorozattal. Kapunk viszont helyette egy remek hideghaborus kemregenyt idezo tortenetet, es ket remek JK Simmonst :)

Enzo - 2018. 03. 01. 17:48

1×03 (pótlás múlt hét keddről)

Na, lassan összeéregetnek a szálak azért. Végre felpörgött a sztori a végére, mondjuk sejthető volt, hogy Baldwint elrabolják. Érdekes, hogy az oldalak mindenféle tudományos meg statisztikai infókat használnak alkualapként, most pl. a nőért cserébe. Egyszer amúgy igazán láthatnánk már magát az átkelést, most azt hittem, hogy meglesz, de nem, Emily egyszer csak ott volt.
A személycserés támadásra nagyon kíváncsi leszek… meg OtherEmily megölésének (RIP) következményeire is…

Darabkák:
– Aha, szóval OtherEmily néger csávója Ian, Claude Lambertünk is van, Quayle meg k*rvázik és az apósa van a cégnél.
– Yay, meztelenkedés megint :P
– A túloldalon valami nagy járvány volt, fontos infó.
– Tudtam, hogy üzenet lesz a “gyújts egy gyertyát anyáért” :) de nem teljesen értettem a kontextust, ki írta a levelet? Az itteni Emily?? (lehet újra kéne néznem a végét)

#hétidézete:
“-Just answer the bloody question, Howard.
-No, Emily, I can’t. I don’t trust anyone in this room. Not you, not you. I don’t even know who this f*cking guy is. Definitely not you.” :DDD /OtherSilk/

todie - 2018. 03. 04. 11:20

1×07: ez egy az egyben egy LOST epizod volt… imadtam:)

Geza Kovacs - 2018. 03. 06. 01:08

Ez egyre jobb. Nagyon nagy kedvenc sorozat lett.

Lemoni - 2018. 03. 06. 22:02

Kíváncsi vagyok, előkerül-e Spencer és főleg honnan, először Lambertre gyanakodtam, mert úgy kinézetre hasonlított a gyerek Spencerre, meg olyan lazán ajánlotta fel a segítségét abban a bizonyos dologban :)
Tetszik az irány, amerre viszik a történetet.

Enzo - 2018. 03. 08. 16:13

1×04 (pótlás keddről)

1. Érdekes volt az elején a szupertitkos cetliküldés, már-már a Star Wars Rogue One végére hajazott :D
2. J.K.Simmons nem semmi, ezzel a szerepcserével kvázi az lett a feladata, hogy el kell játszania, ahogy az egyik énje eljátssza a másik énjét és fordítva!
3. Na most mutatták az átkelést, de nem lettünk okosabbak. Nyilván tudatosan nem arra a vonalra mennek rá, hogy tudományosan vajon hogyan létezhet az átjáró, meg milyen tulajdonságai vannak. Ez becsülendő, hogy a Counterpart kémsorozatnak tartja magát, és nem akar több lenni annál, ami (nem mászik bele a sci-fi háttérbe, csak elfogadja, hogy létezik egy ilyen)
4. Howardnak micsoda sokk lehetett fél percen belül megtudni, hogy odaát egyrészt van egy lánya, másrészt Emily nem halt meg, harmadrészt viszont mégiscsak kórházba került…(negyedrészt meg Ian létezését ugye)
5. Na mondjuk az előző rész végén én is azt hittem, hogy megölték a nőt…kicsit éles váltás volt, hogy már haza is mehet – az egyik jelenetben még kórház van, a másikban már semmi baja és Howard kíséri haza. (Hogy kiszúrta a cserét, jót röhögtem :D(
6. Itteni Emily ügynök volt, micsoda meglepetés! Így már értelmesebb az előző rész végi levél :)
7. Felmerült bennem egy gyanú: létezik, hogy maga Aldrich a tégla? Valami nagyon készül, kíváncsi leszek, hogy vajon miért tervez ennyi ember átjönni az átjárón…
8. Baldwin és az őt segítő csaj (Clare) vonalán megint volt egy kis eyecandy faktor, ez határozottan tetszik eddig a sorozatban :P

mm - 2018. 03. 13. 00:30

szépen épül a sorozat, egyre jobb

Geza Kovacs - 2018. 03. 13. 02:16

Nagyon nem vagyok a filmesztéta fajta néző, de szerintem ezen aztán elemezgethetnének sok mindent. Csodálkozok is, hogy ennyire semmi szó nem esik róla, egy ismerősöm se ismeri, nulla hírverés van körülötte kb, pedig méltó volna rá nagyon.

A maiban a két Simmons párbeszéde egészen elképesztő volt.

todie - 2018. 03. 13. 09:50

Geza Kovacs: a jelenet valoban jo volt nagyon, de a tobbi sajnos eleg gyengusz volt most. eddigi leggyengebb resz szerintem. a lezbi vergodest rossz nezni, quayle amit meg huzott az kb 24 szint. viszont a leves jelenet talan meg erosebb is volt, mint a ket howard interakcioja.

Lajos67 - 2018. 03. 13. 12:58

Igen, ezt akartam mondani: lehetne 24 szint, de nem az mégse, mert itt olyan akciók vannak közben, mint a leveses, vagy hogy 10 másodpercekig szakaszokban mutatják a nyálgép legény gondolkodó arcát, szinte hallani a fogaskerekek kattogását. A leszbis meg hasonló irányzatok kikészítenek, de itt megbocsátom azt is, mert a babylon berlines lány nagyon cuki. És hát az se semmi, hogy a kémsuliban se vágták ki magukat valami ostoba akcióval, hősködéssel, hanem pont olyan japán szamurájos végük lett, ami nem szokásos.

Apati - 2018. 03. 13. 13:25

Egyértelműen a “Méltatlanul hanyagolva….” kategória. Mármint a Sorozatjunkie-k részéről. Mindez azért sajnálatos a részemről, mert bár nagyon ritkán kommentelek (konkrétan azt hiszem ez a 3.hozzászólásom az elmúlt 7-8 év alatt), de mindig nagy élvezettel követem az adott sorozatról szóló vitákat/véleményeket és a Counterpart minden része után ide kukkantok, hogy hátha megtörtént a csoda és tobzódhatok…de semmi :(
Nekem ez a rész (8.) is bejött, de eddig az előző (7.) volt a csúcs szerintem. Valami brutál kegyetlen, amit a gyerekekkel művelnek, totális agymosás egy akár valós, akár vélt sérelem (influenza-járvány) miatt.. Hátborzongató.. Maga az erkölcsi dilemma, ami elé az ifjú férjet állítja a szituáció, hogy sohasem lehet ezután biztos abban, hogy mikor történt a “csere”, hogy esetleg már valóban ebbe a nőbe szeretett bele, vagy még a gyerekét sem ő szülte… de a gyerkőc akkor is ott van… huhhh

antares69 - 2018. 03. 14. 07:50

@Apati
Tudnál abban segíteni, hogy kicsoda a sorozatban Aldrich és mi a szerepe a történetben (nem figyeltem eléggé az elején), neki is van alteregója, akivel táviratban sakkozott, őt már láthattuk?

Enzo - 2018. 03. 14. 18:06

1×05 (pótlás vasárnapról)
Kezd alakulni az információmennyiség: megismerkedtünk Pope embereivel (“the School”, azaz az Indigó nevű csendes black-op alvó ügynök-képző suli), Quayle-ék nyomoznak a Shadow nevű tégla után, megtudtuk hogy az emberiség 7% halt meg odaát az influenzajárványban (és hogy a konteo szerint az itteni oldal csinálta). Edgar Brandt a követségi futár, a go-s arccal csalta meg itteni Emily Howardot 10 hónapig – de honnan tudta Howard, hogy a táska a padlásról az Emilyé??

Még egy jelenetet muszáj kiemelnem, mert az egész rész fénypontja volt, egyszerűen zseniális: amikor Baldwin kint cigizik, és a random srác elkezd vele flörtölni, erre odafordítja az arcának a sebhelyes felét, és a sebhelyen át kifújja a füstöt…rohadt hatásos volt, 10/10!

Darabkák:
– Vidám volt ez az egy házban élő dupla Alice, a férjnek jó dolga lehet :P
– Csini a kalapos pultos csaj, amelyik az extra levest adta Baldwinnak.
– Nagy szemétség, hogy Clare segíti a rész elején mutatott 3 Pope-fiókát… vajon mi lehet a hentes barátunkkal?

todie - 2018. 03. 18. 11:05

na jo, ez megint egy “10 perces resz” volt.

SPOILER: nagyon tetszett, hogy aldrich nem dolt be quayle-nek, de meg aldrich no1 henchman-je sem. a klasszik kemkedes a kodszavakkal, a potsdamer platz es a zene alatta…ahh kedvenc jelenleg a tv-ben, istenkiraly:)

todie - 2018. 03. 18. 11:06

…no meg a vege termeszetesen, huh!

Geza Kovacs - 2018. 03. 19. 20:25

A mai is izgi volt, de a végével nálam elrúgták a pöttyöst. Ilyen színvonaltalan Schwarzenegger/Stallone-akciófilmes színvonaltalansággal mégis mire gondoltak? A történet kezdetétől mutogatták micsoda paranoiásan őrzött épületről és intézményről van szó, és 3 ember néhány géppisztollyal végig írtja az egészet csont nélkül?! Azt hittem robbantanak majd, de ez, hogy ismeretlen szempontok szerint irodistákat gyilkolnak válogatva, majd egyesével törik bele a kulcsokat a központi számítógépbe (ahol legalább még 100 kulcsot kellett volna elfordítani…A legkínosabb az automata fegyveres határőröket tucat számra halomra lövöldöző legény volt, ami tényleg egy B ktegóriás Seagal-filmbe illett a hármoszori meglövéssel. Persze az objektum/határvédelemre kiképzett állig felfegyverzett katonáknál nyilván sokkal ügyesebben ugrál a golyók elöl az 55 éves Thomsen a pisztolyával, és a 63 éves Simmons is verhetetlen, egyértelműen.

Ez a sorozat egyáltalán nem sírt ilyen akció után, ha mégis ilyenre szánták magukat, megtervezhették volna rendesen.

leila - 2018. 03. 19. 21:03

Nem értem, mi volt a nagy terv. A három ügynök lövöldözik a főhadiszálláson? Ettől megváltozik bármi is?

Vagy majd az utolsó részben kiderül, mit akartak, remélem.

Mindenesetre élmény ez a sorozat, örülök, hogy néztem és várom a végét.

hummel - 2018. 03. 20. 14:41

Szerintem nem maga a gyilkolás volt a cél. Nekem az egész úgy jött le, hogy ketten beáldozták magukat, míg a harmadik a határ felé tartott. Csak egy dologra tudok gondolni, ami magyarázza ezt az egészet és az valamilyen a járványra vonatkozó információ megszerzése, amivel boríthatják a status quo-t. Majd meglátjuk.

leilia - 2018. 03. 21. 12:12

@hummel

Vagy az átjáróban felrobbant egy bombát, ami a hátizsákban van és szétválasztja a két világot.

AlfStokes - 2018. 03. 27. 09:39

Azert ritka aljas huzas ket hetet varatni a plebset a finale elott.

Vodor - 2018. 03. 31. 10:51

Szerintem a ket vilag egymasnak ugrasztasa is lehet a cel. A paranoia elultetese az egyesben (ha harman ezt csinalhattak, hanyan lehetnek meg), diplomaciai konfliktus stb. De nekem is kicsit karcsu ez mestertervnek, valami van keg a hatterben.

bvr - 2018. 04. 03. 11:31

Megvolt az évadzáró, nekem végig nagyon bejött a sorozat!
Még a 2. rész után írtam hogy bár a felszínen ez egy sci-fi-szerű kém-sorozat (vagy valami ilyesmi :) de szerintem sokkal inkább dráma, és számomra leginkább végig ez is maradt, és annak mintaszerű, ezért a legbrilliánsabb részek leginkább azok voltak amikor a különféle counterpart-ok beszélgettek egymással, megtámogatva az őket alakító színészek remek játékával, elsősorban természetesen JK Simmons zsenijével (de persze nem egyedül neki kellett elvinnie a sorozatot, sok jó alakítás volt, és sok jól megírt karakter-történet)

A kém-vonal meg az akciók már nem voltak ilyen jól megírva, de ezt elnéztem a sorozatnak, nekem ez tényleg sokkal inkább dráma volt. De azért voltak ott is tök jó dolgok (pl. ami nagyon tetszett, amikor ment a tárgyalás még relatíve az elején a bérgyilkos-csajjal kapcsolatban hogy mit kérhetnek, na ott olyan finomságok voltak hogy az tényleg akár egy John le Carré regényben is lehetett volna (pl. Oroszország-ház, amikor azon megy az agyalás hogy vajon megbízhatunk-e X-ben, mert ha esetleg nem, már magával a kérdéseinkkel is túl sok érzékeny infót adunk ki (hogy mire vagyunk kíváncsiak, hogy mit nem tudunk, stb) Persze le Carré a kém-irodalom legnagyobbja, nem is vártam hogy hozzá felérjenek, és ahogy ő teszi a kém-sztori mellé a drámai és emberi viszonyokat, az természetesen mesteribb, mint ahogy ebben a sorozatban tették a dráma és emberi viszonyok mellé a kém-sztorit – de ahogy kezdtem is, nekem legalábbis ezek a drámák, ahogy ezeket tálalták annyira tetszettek, hogy simán elnéztem az egyenetlen, egyes részekben kimondottan bénácskán megírt kém-szálakat vagy éppen akciókat.

Nagy élmény volt az évad, legszívesebben már most nézném is tovább!

Enzo - 2018. 04. 23. 15:38

1×06 (pótlás kb egy héttel ezelőttről – kicsit nehéz így követni, hogy x hetente nézek csak 1 részt, meg még a kommenttel is elmaradok)
– Érdekes voltak a hazugságvizsgálónál a kalibrálós kérdések, meg ahogy Kaspar jelentett egy csomó telefonos kódon keresztül Pope-nak.
– Mmm, Baldwin szála miatt megéri nézni, most meg összejött ezzel a csini Greta nevű pultoslánnyal, van eyecandy meg csöcsfaktor rendesen a sorozatban :) Remélem tényleg csak fölöslegesen óvatoskodik, és nem mindenki akar rosszat neki.
– “Kedvenc” szálam: Aldrich beszélget valami sose látott emberrel egy másik sose látott emberről. Ööö, oké.
– Itteni Silk egyre jobban játssza a másikat, kezd beleszokni annak a keményebb szerepébe és szövegébe.
– Komoly volt a vége: a potsdami villa felgyújtva, és kiderül, hogy Clare Quayle felesége…a leleplezés a bögrelenyomattal marha jól sikerült :O

Sawyer - 2018. 04. 27. 17:05

Az első részt végignéztem, nem folytatom.

Végig az motoszkált a fejemben, hogy ezt a sztorit már láttam A rejtélyben vagy Az ember a fellegvárban. Semmi extrát nem nyújtott a pilot, csak egy klisékkel teli, unalmas nyitóepizódot, középszerű karakterekkel.

Végig külön feltűnt, hogy a készítők hogyan oldották meg a dupla főszereplőt. A vágások, a színész elhelyezése, a képi elhelyezkedés, és ez főleg ott tűnt fel, amikor egyikőjük visszautasítja a másiknak a süteményét. Biztosan kicsit körülményesebb lett volna átnyúlni.

Szóval semmi extra, attól meg nem sikerült hanyatt dobnom magam, hogy pár képkockán ugyanazt a színészt láthatjuk egyszerre, más stílusban. A The Blacklist színvonala volt.

Pilot: 4/10

Enzo - 2018. 05. 02. 15:19

1×07 (pótlás hétfőről)
Clare flashback, wow! – hasznos és érdekes volt. Nem semmi, hogy miket kellett átélnie, csak azért, hogy tökéletes mása legyen az itteninek (láb eltörés, kényszerített szüzesség elvesztés)…már az elején is furcsa volt, hogy miért mond ilyeneket a tanárő, aztán gyorsan rájöttem, hogy hát ez Pope sulija, ott az itteni oldal elleni megtorlásra nevelik őket. (Már csak az a kérdés, hogy az influenzás sztori csak konteo vagy tényleg így történt…)
A szülinapi party-s jelenettel kicsit megzavartak, mert rögtön utána mutatták, ahogy Clare nézi a kamerán át az ágyjelenetet, és emiatt úgy tűnt, mintha az egyenes folytatása lenne a partyról kisétálásnak, holott a szex múltbeli jelenet, a party meg a jelen.
Quayle-től pedig valahol érthető, hogy a nagy hazugság és csalódás miatt egyszerűen nem bírta tovább, és először csak túltolta a felesége tesztelését (mármint hogy Clare mire “emlékszik”), a rész végén pedig egyenesen konfrontálódott is vele… (így viszont nem para, hogy a csaj megtalálta, hogy az üres szivardoboz hazugság volt)
Szóval simán működött Silk-ék nélkül is a rész, és még csak azt se éreztem, hogy időhúzás lenne, vagy hogy rövidebben is belefért volna.

Darabkák:
– Ügyes motívum, hogy Clare tovább próbálta adni a gazellás hasonlatot is, amit anno a tanárnőjétől hallott.
– Mi volt ez a “Claudia Amin” fedőnév? Az csak az átkeléshez kellett és ennyi?
– Külön pluszpont, hogy mutatták a konkrét cserét, ügyesen lett megoldva – bár nem lennék teljesen meglepve, hogyha a béna fickóknak, akiket badClare felbérelt, nem sikerült volna hibamentesen goodClare hullájának eltüntetése…

Enzo - 2018. 05. 05. 17:41

1×08 (pótlás tegnapról)

Na ez a rész rendesen ott volt a szeren.
Láthattunk korábbi jelenet előzményét másik szemszögből (potsdami doksiégetés), felkavaró tetteket (gyerekek megölése a villában), fontos eseményeket (Emily felébredt), családi drámát a Quayle-Clare szálon, és egy eléggé gyomros befejezést.

A két Silk párbeszéde végig zseniális volt, el is felejtettem, hogy milyen régóta nem beszéltek egymással, otherSilknek még nem is volt a szemére hányva a hazugság, amit a családjáról állított. Mondjuk most meg eltitkolta, hogy itteni Emily felébredt a kómából – ez utóbbit valszeg csak azért, hogy Howard ne akarjon hazarohanni dolgavégezetlenül.

Baldwinból csak egy kicsit kaptunk, de még mindig aranyos a Gretával játszódó szála – vajon nem felejtette ott a fegyvert, amit a matrac alá dugott?

Quayle pedig kutyaszorítóba került: Aldrich azt hitte, hogy ő a kém, de nem vallhatta be, hogy Clare az. Azért a végén a hotelben bíztam benne, hogy mégis bemondja, erre mit dob be? Silk nevét….óóóóóób*meg.

Enzo - 2018. 06. 04. 17:48

1×09 (pótlás múlt szerdáról)

1. Na, Quayle legalább szólt Howardnak, ha már egyszer feldobta. (Bár sok köszönet nem volt benne)
2. Baldwin mióta bandázik a Pope-fiókákkal? Volt egy ilyen jelenet, de bennem az volt, hogy a csaj megszakította a kapcsolatot Clare-rel a gyilkossági kísérlet után, és akkor nyilván nem segít a három ügynöknek se…
3. Érdekes volt, ahogy a gémkapcsok kiszórásával jelezte a srác Kasparnak, hogy követik.
4. Hohó, Pope rendezte meg Emily balesetét :O
5. Quayle, hát mit ne mondjak, “érdekesen” oldotta fel az életének a problémáit a konténer telibetrafálásával…elég erős volt a jelenet, ahogy Clare halálfélelemben ül mellette.
6. A vége engem is kiakasztott, mi volt már ez az egész lövöldözés, mi volt az értelme? És vajon miért nem nyúlhatnak hozzá valakihez, aki pont a határon fekszik?

Snoopyzit30 - 2018. 10. 11. 17:29

1×08

Épp most darálom a sorozatot. A 8. rész elejével máris problémám van. Az épület, amit megtámadnak, ahol a gyerekek kiképzőközpontja van, az most melyik oldalon van? Mert ha azon az oldalon, ahol nem volt vírus, akkor a kérdésem az, hogy hogy kerültek át a gyerekek? Mikor? Csecsemő korukban? Ki hozta át őket és hogyan? Korábban Clare visszaemlékezéséből tudjuk, hogy azt mondogatják a gyerekeknek, hogy majd ha nagyok lesznek, akkor egyszer átkerülnek a másik világba, tehát ott arra utalnak, hogy az a gyerekkiképző az a másik oldalon van. Meg miért is tartanák a gyerekeket ezen az oldalon, tök nagy a veszélye, hogy lebuknak és lehet hogy nem is kell mindegyik gyereket majd felhasználni, akkor őket bezárva tartják vagy mi? Ha pedig Clare is végig ezen az oldalon volt (merthogy ő is az iskolába tanított), akkor neki miért kellett átkelnie ahhoz, hogy megölje a képmását? Vagy ő minden nap csak átjárt este meg hazament?

Ha pedig a másik oldalon vannak, azaz a kis csipet csapat átkelt, akkor arra ki adott nekik engedélyt? Főleg ilyen gépfegyveresen ez azért érdekes.

Most nézem tovább a sorozatot, de azért ha valaki erre jár az válaszolja majd meg. Vagy ha nem, hát remélem választ kapok erre a maradék 2,5 részben.

Szerintem brutál jó egyébként ez a sorozat. Az év egyik legjobb újonca.

Snoopyzit30 - 2018. 10. 11. 17:32

Aha, szerintem meg is válaszoltam a saját kérdésemet. Most simán kevertem a 2 oldalt. Hajjaj, lehet mégsem darálni kellene. A csipet-csapat az a vírus által pusztított oldalon van, míg Clare meg már átment korábban. Oké. Mondjuk az érdekelne, hogy nem tűnt fel, hogy Clare nem ment vissza? Merthogy ugye már Quayle-vel él évek óta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz