login |

The Walking Dead: vége a 8. évad első felének

2017. 12. 11. 21:15 - Írta: winnie

103 hozzászólás | kategória: kritika,

You ever shut the hell up?

Na, végre. Az év idézete megérkezett. Vagy lehet, hogy csak az év igazsága, de legalább a készítők is tudják, hogy mit érzek Negan-nel kapcsolatban. De most nem ő a lényeg, hanem a finálé. Hogy hozott-e valamit, ami feldobta az eddigi egyik leggyengébb TWD-félévadot.

Nyilván nem. Bizonyos részleteiben kifejezetten bejött a rész, főleg a kilátástalanság érzése, de ez nem teszi meg nem történtté a korábbi részeket. Aki darálna, nem sokat veszít, ha kihagyja a sallangot a nem túl combos évadnyitó és a félévadzáró között. Talán akkor sem, ha a 8×09-cel kezd.

A főszál bizonyos momentumai kifejezetten jók lettek, mint ahogy a zárójelenet is elég hatásos volt, ha eltekintünk a nem oda való snittektől. De ez csak a 8×08 kisebb darabkája volt, hiszen a totálisan mellékes jelenetek, vagy a visszaemlékezések nem sokat adtak az összképhez, azok nélkül akár még jobb is lehetett volna a félévadzáró, de feszesebb mindenképp. Az akciózást most nem szapulom, de az nem javított a hozzáadott értéken, hogy minden sötétben zajlott, hogy nehezebb legyen követni.

A nagyobb baj egyébként az, hogy részek vagy évadok óta nem változik a dramaturgia, ami eléggé kiszámíthatóvá teszi a sorozatot, és annak meg pláne örülnék, ha a szöveg nélküli jeleneteket jobban meg tudnák valósítani, hogy valóban üssenek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel. (FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok kommentbe, azokat a képregényes kibeszélőbe érdemes.)

Rick és Negan összecsapása elég kiábrándító volt a Lucille-momentum ellenére is. Fanservice bűzét árasztotta magából (“jó van, megkapjátok, úgyis ez kell nektek!”), és ha csak így tudják megoldani, hogy az egyikük meglépjen (oké, Rick-ről tudtuk, de Negan is tényleg ennyire béna?), akkor inkább ne is próbálkozzanak vele.

Rick és Negan szembenállása, kapcsán egyébként eltűnődtem. Azon, hogy mi a jobb? Mármint nézői szempontból. Ha elhúzzák a csörtét és hol ez, hol az nyer, csikicsukiznak, dolyamatos veszteségekkel, lefutva ugyanazokat a köröket, vagy ha lerendezik egymást (értelemszerűen Rick Negan-t) és jön a következő “fenyegetés”.

Csak arra célzok, hogy korábban a The Walking Dead megkapta egyesektől kritikaként azt, hogy a sorozatban csak mennek, mendegélnek, és mindig jön valami új fenyegetés. A mendegélés jogos volt, de ugye célja volt a csapatnak (és amikor álltak, a másik oldal épp az egy helyben totojázás miatt szívta a fogát, és most, hogy talán végleg letelepedtek Alexandria-ban, vannak, akik visszasírják a múltat), a folyamatos fenyegetés viszont már nem, hiszen 6 évad alatt talán csak a Kormányzó volt jelen hosszabb ideig, a többiek csak egy-két részes bukkanók.

Szóval csak azért, mert most van egy második fenyegetés, biztos, hogy az lenne a legjobb megoldás a készítőktől, ha lerendezik azt? Mert akkor tényleg repetitívnek lehetne mondani a dolgot, viszont, ha elhúzzák és kitalálnak valamit a csikicsuki harcok helyett, akkor lehet, hogy újabb status quo-ból újabb sztorikat is lehet meríteni. (Rick-nek hiába célja az, hogy nyugodtan gazdálkodhasson és elláthassa a családját, nem a veteményessel kapcsolatos elbeszélésekre célzok.)

A rész leggázabb húzása? Neil. A Maggie-vel és Jézussal (meg talán Dianne-nel) együtt autózó újszereplő, akiről eddig nem tudtunk, aki a részig még nem is szólalt meg. Akinek csak az volt a szerepe, hogy ne Jézus vagy Maggie haljon meg. Ne már, ez kur…, nagyon gyenge így.

Azt sem kezdem el most ecsetelni, hogy mennyire szeretem a nonlineáris történetmesélést, vagy éppen a töredezett szerkezetű filmeket és sorozatokat (viccen kívül, majdnem az összes kedvenc filmem ilyen a The Usual Suspects-től a Memento-n át az Amélie-ig), de a TWD esetében ez a kunszt sajnos legtöbbször nem működik.

Idén például az évadnyitó esetében is a világon semmit nem mozdított meg bennem sem a hobó Rick, sem az, hogy még legalább két másik idősávból vágtak be nekünk üveges tekinteteket vagy éppen lelkesítő beszédeket. Nem, nem ez a lényege ennek az elbeszélési módnak! Itt a világon semmi payoff-ot nem fogunk kapni, ha egyik-másikat mondjuk beérjük az időben, vagy kiderül róla, hogy nem is a valóság.

Csak annyi a lényege az egésznek, hogy (ál)művészkedjenek, valamint, hogy láttassák velünk, hogy Rick-nek egyszer majd belemegy valami a szemébe és bávatagon fog nézni. De ez… érdekel valakit is? Adott valami pluszt?Nem vagyok filmes és író sem, de hiszem, hogy ha ezt a sztorit akarták volna elmesélni nekünk és feltétlenül a töredezett narratívához akartak ragaszkodni, akkor sokkal jobban is lehetett volna prezentálni az évadot. Csak ahhoz tehetségesebb író és/vagy rendező kellett volna.

Itt is például nyilvánvalóan a kezdő epizódokba szánt Carl/Rick-beszélgetéssel indítottak, mert rájöttek, hogy hoppá, jó lenne, ha valami “belső” dolog is kiderülne Carl-ról mielőtt meghal. Aki profi, az nyilván sejthette (a levele után meg pláne), hogy valami készül vele, én viszont inkább csak azt sajnálom, hogy így, ennyivel intézték el a dolgot. (Siddiq lélekfelszabadítós buliján történt a baleset és ezért kínálkozott a halálra, vagy lesz majd egy flashback?)

Anélkül, hogy bármi fogalmam is lenne róla, a készítői szándék egyértelműnek tűnik: meg akarnak ágyazni Rick és Negan “egymás mellett élésének”. Rick Carl halála miatt, vagy azért, ami a 8×09-ben fog történni, lemond majd arról, hogy megölje Negan-t, ezzel is felbőszítve egy-két nézőt (és némelyik társát, ezzel belső komfliktust generálva), és bosszantva engem, hogy még több Negan-jelenetet kapok. Persze az is lehet, hogy nem pojácáskodni fog és akkor nincs is akkora gond.

Az egyébként sajnálatos, hogy a kezdeti tűzre valósága után értelmes és potenciállal teli karaktert kénytelenek kiírni. Persze a merész lépéseket mindig díjazni szoktuk, de alapból arra gondoltam, hogy a színész köszönte szépen, de az interjúja alapján őt is meglepte a dolog, szóval mégiscsak az írók “merészségéről” van szó.

És… még azt is elfogadom, hogy igazán ahhoz kell nagy golyó, hogy olyasvalakit ikszeljenek ki, akiben van potenciál. A gond csak az, hogy így még kevesebben maradnak, akikkel érdemes törődni. (De biztos, hogy ezt a sztorit akarták szánni Carl-nak erre a félszezonra, miután alig szerepelt? Hogy egy ismeretlen anyukája miatt lelkeket szabadít fel?)

Ha már flashback: ugyancsak adná magát, hogy lássuk a Savior bagázs kijutását. Na, nem mintha hiányozna, csak épp meglepett, hogy ennyivel elintézték a dolgot. De megint itt van akkor az, hogy elbarmolták az idővonalat és visszaemlékezésekkel kellene nyitniuk a következő félévadot.

Míg Rick-ék szála megfelelő nyugvó ponthoz érkezett, akadt olyan szál, ami idő hiányában félbeszakítottnak tűnt. Enid és Aaron egymásra találása eleve WTF és random (kellett valaki, aki nem tud semmiről?), az, hogy oda mentek, ahova, végképp. Ami pedig történt velük…, ehh, szót sem érdemes fecsérelni rá, nyilván így akartak megalapozni valamit, és ennyire futotta. Dupla nulla.

A Eugene-sztori kapcsán nem áltatom magam, hogy értem a karaktert – és ezért nem az írókat teszem kivételesen felelőssé, hanem magamat, mert gondolom, azért átadták, amit át akartak adni, elmondták nekünk, hogy mit miért tesz – majd valaki elmagyarázza kommentben. (Ezt tényleg nem cinikusan írom, de ha mégiscsak bénán van elmesélve a sztorija, akkor sem érzem magam felmentve, mert bevallom, nekem nem jön be, hogy annak a látszatát keltik, mintha rémisztően mély lenne a történetmesélés és nem papírmasé a karakter.)

Ahogy írtam korábban, nekem túl random a figura, jópofa stílus ide vagy oda. És most ismét ez jutott eszembe, illetve az, hogy miközben direkt úgy mozgatják, hogy a történet bizonyos fordulatait elősegítse (tehát a pálfordulásai nem a karakterből adódnak, hanem azért, hogy a plot tovább gördüljön) megpróbálják annak a látszatát kelteni, mintha valami komplex személyiség lenne a maga vívódásaival, és ez nagyon álságosnak tűnik. A színész nyilván örül ennek, de az egész karakterizálása nagyon felszínes. A TWD-ben vannak újabb karakterek, akik jobban meg vannak alapozva pár snitt vagy dialóg segítségével.

Térjünk ki egy kicsit Bear McCreary zenéjére. Az első évadokban nagyon meghatározta a zene a sorozatot, remek aláfestés volt, felismerhetőre sikerült, mostanság azonban nekem valahogy randomnak tűnik, nagyon, nagyon eklektikus.

És ezzel nem azt mondom, hogy nem élvezném (hogy jó-e, a szakértők megmondják), személy szerint a fináléban is elég sokat használt elektromos, majdhogynem a 80-as évek prüntyögéseire, horroros futamaira hajazó dallamok baromira bejöttek. Csak arra célzok, hogy az S8-at hallva nem hiszem, hogy sokan azonnal a The Walking Dead-re asszociálnának. Ami persze nem biztos, hogy baj, de…

Kár ezért a félszezonért, ami már az elején elhasalt számomra. Katonai stratégiába nálam járatlanabb személy nincs sok, de valahogy nem hiszem, hogy az volt a legjobb megoldás Rick-ék részéről, hogy odamentek teljes menetfelszerelésben, szanaszét lőttek minden ablakot, majd miután nem adták meg magukat Negan emberei, elmentek pár napra.

Oké, zombikkal vetették körbe az épületet, és hagytak őrszemeket is, de komolyan? Ez volt a nagy terv? Hogy elfordulnak, számolnak ötvenig, akik bújt, aki nem, mennek? Hátha az alatt az idő alatt valamit kitalálnak a rosszfiúk? Kvázi nyertek, erre elmennek. Helyőrségezni. Magyarázhatják az egészet kiéheztetéssel meg effélével, de annyira abszurd, hogy a fair play szellemében azért megadják nekik az esélyt. És hogy mindent egy nem túl sok agyi kapacitással rendelkező zombi hordára alapoznak.

Amíg ennyire erőltetettre veszik a figurát, amíg süt az izzadság a történetmesélésből, addig nehezen hiszem, hogy a The Walking Dead kilábalhatna a jelenlegi kátyúból. És mondom még egyszer, alapvetően sokkal pozitívabban értékeltem, mint a korábbiakat, de ha 15-20 percet kidobnak, még jobb lehetett volna.

103 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2017. 12. 11. 21:33

Azért a leggyengébb félévaddal vitatkoznék. Az 5.évad első fele, vagy a 7.évad mindkét fele jóval gyengébb volt, mint ez. De akár mondhatnám a 6.évad második felét is (megjegyzem a 6.évad első fele hasonlóképpen volt felépítve, mint ez, szóval nagyjából ki lehet találni, hogy mi jön a folytatásban).
Hiába volt 1 órás a rész, engem végig lekötött, és érdekelt.
Az elején Carl-Rick sétálása a benzines kannával kicsit a pilotra emlékeztetett. Másokat is?

jack_bauer - 2017. 12. 11. 21:35

Szokásosan elnyújtott, művészkedni próbáló epizód volt, lényegtelen történésekkel. A “csúcspont” a Rick – Negan gyepálás volt, ilyen szégyent el se hiszem, hogy megléptek. Szomorú, de tényleg nem hagy ki senki semmit azzal, ha az 8×1 után egyből a 8×8-at célozza meg.

Jáj, lesznek itt bajok az évadzáróval…

seven - 2017. 12. 11. 21:39

>Azért a leggyengébb félévaddal vitatkoznék.

én nem :)

http://graphtv.kevinformatics.com/tt1520211

Sas - 2017. 12. 11. 21:43

Csak engem idegesit, hogy nem mutattak hogy a megvaltok hogy jutottak ki? Utalom az ilyet mikor nem mutatjak szalybaragosan… oke eugene kijuttata oket de hogy? Dwight lelotte a hangszoros madarat es sok loszerrol beszeltek akkor mi volt az a zene? Volt meg egy kocsi? Vagy a rendezo elfelejtette, hogy egy olyan kocsit megsemmisitettek? Egy ilyen lnyeges dolgot hogynkijutnak miert nem mutatnak? Hogy jutottak ki szerintetek? Vagy mutattak es csak en maradtam le valamirol?

seven - 2017. 12. 11. 21:45

alapvetően bejött az epizód, de az eleje tele volt tipikus TWD húzásokkal. A saviorokat 5-6 epizódon keresztűl gyilkolták, outpostokat tisztítottak ki, halomra lőtték őket, túszba ejtettek, erre mégis a semmiből képesek voltak egyszerre 3 különálló helyen operálni, mindenféle akadály nélkül.

a másik az, hogy Daryl mestertervét annyival elintézték hogy “ja, meggondoltam magam”. WTF. EGyik pillanatban még ott volt a teherautóban, másik pillanatban már ott dumál a többi túlélő között. Nevetséges.

A harmadik “gyönyörű” húzás az volt, ahogy a kukások 2 perc után leléptek azután hogy 2 epizódon keresztűl szenvedett velük Rick. Nevetséges.

Amúgy nagyrészt izgalmas volt, és most az akció is rendben volt. A végén pedig most először, hosszú idő óta végre éreztem némi libabőrt újra a TWD nézése közben. Viszont sajnos nagyon kiszámítható volt a dolog. Azért sajnálom, Chandler Riggs-et nem tartom túl nagy színésznek, de ebben az epizódban odatette magát.

Dexik3 - 2017. 12. 11. 21:54

Az sokkal ütössebb zàrókép lett volna, ha a karakter videók korábban vannak elhelyezve.Ez a reménytelenség a reménytelenségben nagyon betalált nálam, több ilyen kellett volna az évad(ok)ba. A zenét már én is párszor bekommenteltem, nekem is bejön ez a retro horror aláfestés. Az Amazonos rész nem illett bele szerintem…

Alain Prosztó - 2017. 12. 11. 21:58

Oké, hogy a végén toltak egy adag drámát, de ez az epizód is pont olyan volt, mint az egész évad. Illogikusan cselekvő szereplők és végletesen béna akciójelenetek, miközben fogalmunk sincs, ki/mikor/hol van és hogyan jutott oda.

ati888 - 2017. 12. 11. 22:05

Én már ott tartok, hogy Negan-éknak szurkolok, annyira béna és gyerekes ez az egész bagázs. Mintha alsó tagozatos, retardált gyerekek csinálták volna az évadot. Rettenetesen haragszom! Magamra, hogy még mindig nézem ezt a fost.

Zolecs - 2017. 12. 11. 22:23

Fogadjunk senki sem tippelt Neil, és a tengeri nagyi halálára :D

Sajnos csalódtam a sorozat ezen évadában.. az első 7 rész szinte nem szólt semmiről..nem haladt semerre a történet..tele felesleges körökkel, jelenetekkel.
Gyakorlatilag azt éreztem hogy végigalibizték az évad felét.

Erre a 8. részre persze visszatért a feeling, végig éreztem a feszkót, meg az izgalmakat..de nem igazán tetszett hogy feláldozzák Carlt csak azért hogy végre történjen már egy kis dráma..éés aki elpártolt, az mindenképp jöjjön vissza februárban megnézni a továbbiakat..

Csilla0422 - 2017. 12. 11. 22:50

Szerintem ez az évad jobb, mint az S7 volt.

A fb miatt tűnhetett hosszúnak a rész, viszont ha kimaradnak néhány dolog értelmetlen lett volna. Nyilván még lesz 8X9-ben is. Talán a menekülést is látni fogjuk, no meg azt, hogy mikor történt ez Carlal.

Aaron – Enid akciója tetszett, kíváncsi vagyok, hogy miként másznak ki belőle.

A kukások nem leptek meg, tőlük ilyenre számítottam. Viszont Carl esete igen. Szinte minden haláltotót megnyert, ezért arra gondoltam, hogy nem lépik meg.

Elég jól elcsevegtek arról is, hogy Negant mennyien megölhették volna már és akkor…

Negan szemében Carl sokkal t.kösebb, mint az apja. Azért ez nem semmi.

Winnie, tippre Eugene próbál túlélni és biztonságban lenni. Miután Ricktől “elrabolták” Negant tartja az erősebbnek. Az átállását akarja kompenzálni a doki és Gabriel elengedésével. Másrészt aludni is szeretne, az alkohol már kevés hozzá. A karakter mintha személyiségzavaros lenne. Bár lehet, hogy csak az írók hibája ez.

Neil… inkább Jesus kapta volna a golyót.

miertez - 2017. 12. 11. 23:15

Évadnyitó után adtam esélyt a félévadzárónak, hogy mire kellett 7 rész felvezetés. Csak fogtam a fejemet, és mégegyszer megbizonyosodtam abban, hogy nem érdemes erre több időt áldozni.
7 részen keresztül bezárt Saviour-ok se kaja se víz se áram, 8. részben elintéztük a csordát, az örszemeket de még azt is tudjuk ki merre kocsikázik az éjszakában, de még maradt is annyi emberünk, hogy három helyen egyszerre üssünk rajta.
Rendben végre halad a sztori, de még is hogy sikerült ezt összehozni? Egyszerű válasz Eugene. Jah hogy ez így megy? Erre kellett 7 rész, hogy aztán lerendezzem egy Eugene el? Nem vártam el, hogy összedobjanak egy snittet arról, hogy sikerült kitörni, volt elég béna akció jelenet az első részben, de legalább egy “szőrt téptem a hátamról” szerűséget dobhattak volna.
A gránátvetőkről ne is beszéljünk. Ha van annyi gránátvetőm amivel el lehet pusztítani egész településeket mégis miért is akadunk fel egy halom zombin ami körbe vesz minket? De biztos lesz valami fanboy aki ezt is meg fogja védeni hogy biztos valami raktárban voltak, meg amúgyse kell nézni ha nem tetszik.

Ami meg Carl kiírását illeti nem írói húzás volt. Nem követem a drámát, de a színész fizetésemelést kért mert betöltötte a 18-at és gondolom van különbség a színész és gyerekszínész kategória között. Főleg hogy vett is egy házat a forgatási helyszín mellett. Erre mit lép az AMC? Úgyhallottam zavar titeket a hatalmas plot armor nesztek kiírjuk Carl-t és így két legyet ütünk egycsapásra.

_Peter - 2017. 12. 11. 23:15

Kegyetlen izgalmas finálé volt, még háromszor újranézem ezt a félévadot annyira jó! 3-4 előörs kitakarítása után a savior bandának még volt annyi embere, egyszerre három helyszínre kivonuljanak? Kispórolták azt is hogyan jutottak ki! Az volt a terv, négy névtelen őrszem vigyázza őket addig hőseink elmentek erre-arra miért is? Rájönnek hőseink hoppá van, és még ekkor is felét Dwightnak kell lelőni?

Rick sem lőtt rá Neganre az ablakon át. Legyen rendes harc, vagy ne húzzák ilyen sokáig a rétestésztát ennyi plot armorral. Még egy évad Rick-Negan lesz kerülgetve egymást? És azok a nyamvadt szappanopera arc-montázsok már megint!

Jó látni az AMC gondol az esélyegyenlőségre is, egy eléggé túlsúlyos kövér nő is el tud szaladni a saviorök elől és Carol rábízza vezesse biztonságba a népet. Talán csak azért ne lepődjünk majd meg, amikor Maggie pocakkal irtja az ellent.

Cliffhanger: Carlt mégis megharapta múltkor az erdei zombi a burleszk jelenetben így kevésbé ütős utólag az ajánlata Negannek akit beszélgetés helyett megpróbálhatott volna lelőni is!
És félig már ellőtték előre a levéllel és visszaemlékezős apa-fia jelenettel. Annyira átlátszó.

Rick se lőtt Neganre az ablak jelenet után, csak egy kötelező mégis semmilyen Rick-Negan bunyót kaptunk mivel még akarják húzni a rétestésztát talán következő évadra is!
Carlnak alku-könyörgés közben nehéz lett volna Negannak odabökni Gracie baba jól van? Megint egy nem használt karaktert tesznek ki értelmetlen halállal, még mennyi minden lehetett volna Carl sztorijában. Eniddel se hozták össze rendesen.

Neil halála durván megrázó volt, azért eléggé epic merték meglépni ezt az írók egy ilyen központi karakterrel. Kiírni egy régi közönségkedvenc karaktert csak úgy a rész közepén mellékesen, ez bátor volt Gimple-től. Remélem Comic Con haknikon azért jól fog keresni Neil! Kár érte, kiváló ügynök volt.

A TWD a sorozatok CBA parizerje.

DarthMalgus - 2017. 12. 11. 23:57

Hát jobb volt mint az elözö 7 rész de Carl…. no comment! Amugy szinte mindent leirtak elöttem talán még azt hogy eddig vérdíj volt a király Rick és Maggie fején most meg simán elengedik Maggiet mintha mise történt vna hagy tudjon felkészülni Hilltop ban a további harcra! Hát vicc……….

Enzo - 2017. 12. 12. 01:46

8×08
Hááát…olyan felemás az egész, volt 1-2 jó húzás, de jó sok értelmetlenség is.

– Az arcokat mutatós átmenetes művésziseskedés egyszer jó volt, amikor hirtelen előkerült Negan vidáman fütyörészve, de természetesen megint túltolták utána.
– Endi jól elcseszte az Oceanside szitut: “bocs hogy megöltem a nagymamád… de nézd, hoztunk egy egész kocsi pálinkát!” :D :D mondjuk a f*szért kellett behozni az elején ezt a szálat, ha kb 14 percnél láttuk utoljára?… -.-
– Honnan a bánatból van a Savioröknek ennyi embere, fegyvere, autója, stb.? Teljesen értehetetlen, mint ahogy az is, hogy hogyan jutottak ki… tudom, “Eugene.”…jó hogy nem már azt mondja mindenki hogy “Magic!” :D
– Jerryért legalább lehetett izgulni. Meg egy kicsit Carl-ért is. Mondjuk Rick-ék szétválása nekem annyira kimaradt, először nem értettem hogy ha Jerry-t elkapták, őket miért nem.
– Neil…:D hagyjuk már, annyira olcsó húzás volt…
– Az Alexandrián kívüli 2 hely vezetője azért elég tökös volt: Maggie hozzáállása tetszik (áhá, szóval a koporsót már direkt ezért kérte el!), és Ezekielnek is volt terve, az is megnyugtató volt.
– Dwight végre átállt “hivatalosan” is. Reméltem, hogy nem lövik le…
– Eugene dumáira egyszer valaki visszakérdezhetne már, hogy: -What? :D
– Rick-Negan bunyó egynek elment, legalább volt egy kis ökölharc a két vezető között.

Na de a vége… hát jól megszívattak, mikor már azt hittem, hogy nyuszik lesznek a készítők kiírni bárkit a félévadzáróban, beadják ezt az arcunkba. Chandler Riggs amúgy frankón nyomta a részben, meg a végén is, viszont az egész húzást egyszerűen nem értem. Most kezdték el felépíteni a gyereket, hogy olyan legyen mint Rick, erre inkább kiírják. (Nem lehet szerencsétlen Ricknek családja csak 2 kicseszett évadon át?) Ja és mindenféle spoiler nélkül azért annyit hadd mondjak, hogy egy remek képregényes szál átvitelét dobták sutba így…

Ginasha - 2017. 12. 12. 01:59

En mar az elso evad ota gyakorlatilag azert szurkolok, hogy irjak ki Carlt a sorozatbol, mert a hideg futkos tole a hatamon, es hat vegre…! Csak sajnos ugy volt felepitve az egesz resz, hogy tudtam, hogy neki ez a resz volt az utolsok egyike – es ez jellemzo az egesz mostani evadra is, kiszamithato, lassu, vontatott, sokszor mar mar nevetseges. En azert szurkolok, hogy Neganek nyerjenek, es az o szemszogukbol folytatodjon a sorozat, ugy meg lenne benne potencial, plane, hogy marhara idegesit, mikor Ricknek csumira le van izzadva a feje es nem torli meg :D

Quantumleap - 2017. 12. 12. 06:23

Így most újfent kérdésessé válnak a 8×01 szakállas Rickes homályos képes jelenetei. Hisz ott láthattuk Carlt is, igaz csak futólag háttal. Akkor az most a jövő vagy csak képzelgés volt? A következő részben még nyilván szerepel. Ricket nem viszi rá a lélek, hogy fejbelője, neki se fogja hagyni, hogy magának megtegye, megvárja míg kiszenved, és feldobja a bacskert. Bár így tőle legalább el fog tudni búcsúzni, ami dukál is, tekintve, hogy így immáron vérszerinti családtag nélkül maradt.

Quantumleap - 2017. 12. 12. 06:25

Ja, amúgy az vicces, hogy külföldi fórumokon és videók alatt egyesek komolyan arra tippelnek, hogy Carl nem hal meg, mert kiderül, hogy immunis a vírusra, és a véréből fejlesztik majd ki az ellenszert. Hiába, a reménykedés és a teóriagyártás tárháza kifogyhatatlan. :)

dexike3 - 2017. 12. 12. 06:34

@Quantumleap:
az durva lenne, ha ezt megmernék lépni. de ha jól emlékszem a flashbackben, vagy most már vízióban szerepelt Carl…

winnie - 2017. 12. 12. 06:52

” – Dwight végre átállt “hivatalosan” is. Reméltem, hogy nem lövik le…”

annyira adja magát pedig, hogy végre lehetne vele valamit csinálni, és gyorsan kiírják:) (nem mintha zavarna, az ilyen karakterek nem nagyon szoktak érdekelni.)

Nézőke - 2017. 12. 12. 06:55

..egyetértek winnie-vel. 4-6 évóta nyomják a túlélést, gigákat haraptak ki, belekkel mozogtak, tankból menekültek hőseink, de katonailag egy nagy nulla a szervezés ennek ellenére. A balekságokon kb annyira felröhögtem,mint amikor megjelent egy páncélozott military egység anno a korminál,az meg kilőtte őket seperc alatt. Ne vicceljünk már emberek.

Lucille. Ha oldalba vagy alkarcsonton vágnak egy sima baseballütővel, többet nem markolsz semmit. Ez meg körbe van drótozva,de semmi, ismétlem: SEMMI.
Aztán pisztollyal kiesek az ablakon,de nem állok fel,és lövöm szarrá az ellent,hanem elmenekülök.
Taps.

NEil vagy ki hal meg, volt egy szava a részben (évadban),de úgy siratja Maggie,mint egy régi barátot. Meg kéne hatódnunk? Ennél még a random lelőtt saviort is többet beszéltették az írók.

A többi hülyeségről nem beszélek,nyilván megmarad egy savior,hogy elvigye a hírt twoface árulásáról, nyilván hirtelen 150 savior kerít körbe mindenkit, igaz,hogy az imént 250 barátjukat ölték meg, de elég csak egyet kinyírni a mieink közül.

Ehh.

Quantumleap - 2017. 12. 12. 07:07

Egy rövid teóriavideó arról, hogy Carl mikor kaphatta be a harapást:

https://www.youtube.com/watch?v=GWcWnpJtuMc

dexike3 - 2017. 12. 12. 08:07

:Quantumleap: köszi, talált süllyedt, én is erre gondoltam. korrigálnom kell a korábbi Carl feltételezésemet, mert:
https://www.youtube.com/watch?v=X7aLoeEBclU

csak Judith van életben.
viszont visszanézve a jelenetsort Carl miatt borult meg Rick, és a jelenet egy templomnál játszódhat “talán”. a lényeg, hogy biztos kapunk majd egy “drámai” misét és temetést Carl-nak valamelyik részben. persze az összes szövetségessel megspékelve, amolyan tömegjelenetként.

jó lenne, ha változna az írói produktum, mert az amit winnie is vár, hogy Rick-Negan összeborulnak érdekes lenne olyan szemszögből, hogy Maggie, Dwight és még mások hogyan tudják feldolgozni azt ha életben marad Negan.
nem semmi, hogy egy 115 epizódos karakter távozik majd, csak Rick vele egyenrangú (meg Morgan, de ő sokat kihagyott). érdemes megnézni az imdb-n kinek hány creditje van és ahhoz mérni az eddigi teljesítményét, emlékezetesebb pillanatait.
Carl legjobb epizódjai a s04xe09-től voltak (a börtön ostroma után).
“kár(l) érte kíváló ügynök volt”

Quantumleap - 2017. 12. 12. 08:32

dexike3: Hogy lehet Carl 115 epizódos szereplő, ha ez a mostani még csak a 107. volt? :) És volt eddig a sorozat folyamán legalább 8 olyan epizód, ahol nem szerepelt.

dexike3 - 2017. 12. 12. 08:37

@Quantumleap:
én csak a creditet írtam (imdb), nyílván ez eltér attól, hogy valóban szerepel e az adott epizódban, az The walking dead wikiben lehet megnézni…
csak arra akartam célozni vele, hogy vannak sokan 50-60 credit körül és egyáltalán nem “fájna” az elvesztésük…

MelancholyR - 2017. 12. 12. 09:36

Akkor elég, ha csak a félévadzárót nézem meg az első három után? Egyszerűen annyira rossz volt az a három rész is, hogy nem bírtam tovább nézni.

jack_bauer - 2017. 12. 12. 09:39

Meg basszus annyira érdektelenek a karakterek is. Egy kezemen meg tudnám számolni, hány értelmes szereplő van, akinek a cselekedetei nem 5 éves óvodás szintjén vannak. Ezek a tök fölös Tara, Rosita, Aaron, Enid, Jesus, Tobin fazonok is teljesen sablonosak. Régen még tudtak értelmes szereplőket felhozni, esküszöm, Merle se volt rossz, Shane meg pláne.

Mate4182 - 2017. 12. 12. 09:42

Elsosorban orulok Carl kiirasanak.
Az oromom megsem hatartalan mert ebben az epizodban is volt par jelenet aminel cask fogtam a fejem…

– ki es mikor harapta meg Carlt?
– mi ertelem volt leloni a hatso ulesen ulo jelentektelen fickot (iszonyu olcso huzas volt)
– miert kell mindig a legkilatastalanabb helyzetet iroi szemszogbol a legkenyelmesebben megoldani? (gondolok itt arra a reszre amikor a kukasok lelepnek, Rick egyedul marad, de max 5 mp mulva mar ott van kocsival a felmento sereg)
– teljesen kovethetetlen volt ki hova miert mikor megy (mondjuk ez az egesz evadra jellemzo volt)
– ki es mikor harapta meg Carlt?
– hogy szoktek meg a saviorok?
– honnan lettek hirtelen 5szor annyian?
– honnan lett hirtelen annyi autojuk es fegyveruk?
– ha ezek eddig is voltak, miert nem tudtak kitorni Magic-Eugene segitsege nelkul?
– ki es mikor harapta meg Carlt?
– Rick miert nem kepes elsutni a fegyveret ha Neganrol van szo?

vannak gondok, de legalabb egy Carllal kevesebb

winnie - 2017. 12. 12. 09:47

dexike3: csak arra céloz, hogy a 115-ös szám arra vonatkozik, hogy évad elején mindenkinek automatikusan felvezeti valaki a plusz 16 részt, ha szerepel, ha nem ha kap kreditet, ha nem. egyébként ezért is gáz, hogy bárki szerkeszthet, mert így nem lehet látni első blikkre, hogy mennyi részben szerepelt valaki, és akkor örülni kell, ha valaki felvezeti azt, hogy credit only.

Sas - 2017. 12. 12. 10:24

Ami meg felidegesitett, carl nem elment megolni Negant az elozo evadban? Most meg azt ecseteli ricknek, hogy szerjenek egyitt epret. Hogy van ez?

Quantumleap - 2017. 12. 12. 10:26

winnie: Én igazából sorozatoknál általában annak vagyok a híve, ha mindig csak azokat írják ki, akik tényleg szerepelnek az adott epizódban. De oké, azt még meg tudom érteni, hogy a főcímet nem akarják epizódról epizódra variálni. (Bár érdekesmódon Glennt poénból eltávolítani pár részre, amikor a kuka alá bújt, nem okozott gondot.) De az utána jövő egyéb szereplőket is olyan hú de fáradtságos lenne reálisan elosztani aszerint, hogy tényleg feltűnnek-e? Ugyebár többek között Jézus, Gregory és Dwight neve is kint van mindig függetlenül attól, hogy szerepelnek-e az adott részben.

winnie - 2017. 12. 12. 10:27

hát, talán ezt a páfordulást volt hivatott bemutatni az ő félévados története siddiq-kel, a ráeszmélést. most hirtelen nem tudom, hogy az előző szezon végén volt-e még valami ennek kapcsán, vagy csak most jutott eszükbe, hogy ebbe az irányba toszogatják a karaktert.

ayren - 2017. 12. 12. 10:32

Csak egyetlen dolgot hoznék fel, ami mindent elmond a folyamatos írói inkompetenciáról: a kukások kb 1 másodpercet igénylő lelépését. Ez narratológiai nonszensz. Mi értelme volt ezt a szálat felépíteni Rick fogságával stb., ha ilyen ésszerűtlenül azonnal ki is iktatják? Magyarán tök fölöslegesen ment el velük a játékidő.
De hát én vagyok a hülye, hogy még mindig nézem, és nem kezeltetem inkább a Stockholm-szindrómámat. :)

Sas - 2017. 12. 12. 10:45

winnie:

Az egész egy f*szság, carl mindig is magyarázta ricknek, hogy harcoljunk, miért ilyen puhapöcs, hogy nem tesz semmit. Betört Neganhoz, hogy megölje. Az előző évadfináléban Negan meg akarta ölni és még akkor is feleselt neki, hogy nem fogsz győzni, azóta alig szerepelt és akkor most ne harcoljanak szedjenek epret. Egy sorozatot vagy egy iro irjon és egy rendező rendezzen, vagy hagyják a fenébe, ez igy nagyon nevetséges, hogy ekkora ellentmondások vannak.

rapguruz - 2017. 12. 12. 10:47

Hát ez a felevad a leggyengebb volt eddig sajnos…gondoljatok bele… KB. Pár napot haladt előre a sztori… Ha esetleg meghal Carl lehet az akár a 10.evadban is amennyire lassan folyik a sztori… Rick Neagen bunyo nagyon idegesítő volt…Rick megint kivegezhette volna Neagent… Neil meghalt… Utána kellett nézzek hogy ő ki is volt… Meg igy se ugrott be… Srácok ez nagyon gyenge volt!!!

dexike3 - 2017. 12. 12. 11:19

lehet nem csak engem került el, de ajánlom a figyelmetekbe.
nagyon hangulatos kis webisodes volt ez alatt az évad alatt. nekem bejött nagyon a
The Walking Dead Red Machete: Vol’1
https://www.youtube.com/watch?v=Amexsk-moCM

főleg a vége talált be egy rég nem látott karakterrel.

hmm az a régi “szép” Season 4 finale, mennyi minden (nem) történt azóta

HubbaBubba - 2017. 12. 12. 11:47

Valóban aggasztóan tréfli volt a Neganék főszállása elleni támadás össz kivitelezése.Persze,a kezdő “ostrom” elülte után hagytak ott un mesterlövészeket,és odavezették az élőholtakat is,hogy elmehessenek a többi helyőrséget felszámolni,de úgy egyszerűen esztelenség győzelemben bízni,ha csak ezekben a lehetőségekben bíznak addig,amíg majd valamikor visszatérhetnek a főszálláshoz.
Egy támadás szorításán sosem szabad engedni,végig “pergőtűz” alatt kell tartani a területet,és ha annak vége,azonnal lereagálni a még túlélők ellenreakcióit.

Sajnos Rickiék szétszálazták az egészet./Persze Daryl hathatós dilettantizmusa is elősegítette ezt./

Negan viszont egy jelenetben embertelen hatalmasat vágódott a padlóra Rick házában,az fain kaszkadőri munka volt.
Egyébként kettejük verekedése is jelesre volt kivitelezve,koreografálva.

winnie - 2017. 12. 12. 11:53

“lehet nem csak engem került el, de ajánlom a figyelmetekbe.”

igen, meg akartuk várni vele a félévadzárót.

Usagikun - 2017. 12. 12. 12:01

Én már évadok óta elviselhetetlennek tartom ezt a sorozatot. Nincs logikus reakció, következetes cselekedet, az érzelmi hullámvasút erőltetett. Ha romantikus drámát akarok nézni, megnézek egyet. Ha zombi filmet nézek, akkor nem tehetségtelen-féltehetséges színészek életidegen, irreális, teljességgel oda nem illő problémáit és a problémákra adott szintén életidegen, hiteltelen reakcióit akarom látni. Főként a karakterek irreleváns jellemváltásai idegesítenek.
Mindennek az alja Negan. Én ismerek erőszakos embereket.Volt dolgom pszichopatákkal is. Na, ez a csávót kb. 3 perc alatt lenne köcsög bármelyik zárkában, nem hogy egy erőszak alapú posztapokalitikus világ hadura. A hiteltelenség netovábbja.
Először szerettem, de egyre lejjebb süllyedt.
Persze, ez is egy vélemény. És hát legalább van benne jó sok zombi, pár lövés, stb.

dexike3 - 2017. 12. 12. 12:05

@winnie:
sorry nem akartam belekontárkodni a dolgaidba.

Zoolika - 2017. 12. 12. 12:12

Engem ez a lépés speciel rettenetesen felidegesített… Pár hete elkezdtem folytatni a képregény olvasását a 100. számtól. Spoiler nélkül: annyi érdekes és jó szálat nyírtak ki ezzel a lépéssel…
Egyszerűen nem fogom soha megérteni, hogy ha rohadt jó az alapanyag, miért kell ennyire elcseszni, miért nem lehet azt az utat követni, amit ott? Egyszerűen nem hiszem el, hogy Kirkman nem veszi észre, hogy sokszor mennyire képtelenek még egy párbeszédet is jól megírni, nem hogy normális akciójelenetet rendezni…
Én most gondolkodtam el a kaszán…

Sas - 2017. 12. 12. 12:26

Tenyleg csak engem idegesit carl szedjunk epret veluk viselkedese? Egyebkent jo a webisode.

Gunsmoke - 2017. 12. 12. 12:32

Komolyan megértem azokat, akik rajonganak a TWD-ért. Én is így voltam ezzel, de valahol Negan színre lépésekor elengedtem az egészet. És milyen jól tettem… Tényleg kívánom, hogy térjen vissza a régi színvonal, de azokat a “mazochistákat” akkor sem értem, akik szerint szintén sz@r a sorozat, mégis nézik azt. Jó-jó, könnyű hozzászokni valamihez, és nehéz elengedni, de könyörgöm… ha nem jó, akkor minek nézitek?!

Mivel a nézettség sem esett annyit, amennyit a színvonal hanyatlása megkívánt volna, így a készítők sem erőltetik meg magukat, és nem is fogják… a csodában azért mindig lehet reménykedni… pfff…

tiramtaramta - 2017. 12. 12. 12:44

Gyenge húzás egy 8 évadot megélt karakter kiírását így megkezdeni. (Persze lehet még trójai faló belőle). Nevetségesnek tartom, hogy csak fognyomokat kapott.
Bárki mást néhány másodperc alatt szétcincálnak, de belőle még egy embereset sem lehetett kiharaptatni… csak fognyomok egy nyitott szájról. A sorozatnak persze már nem ez a legnagyobb baja. Folyamatosan egyre jobban csalódott vagyok ahogy nézem a részeket. Bár el kell fogadni, hogy a célcsoport már nem az, aki az (7 évvel ezelőtt) első évadnál volt. Újabb generációnak szól, akiknek elég a butácska forgatóköny, a gyenge párbeszéd, a nevetséges akciójelenet, a kiszámítható, vagy épp teljesen indokolatlan fordulat stb. És a járkálók már tényleg csak díszletet adnak a barátok közthöz. Lehet, hogy az utolsó félévadom következik.

Sheen - 2017. 12. 12. 12:54

Sas: nem csak téged idegesít a “szedjünk epret”, de nálam már Jesus kiverte a biztosítékot ezzel. Morgan nem, mert ő nem százas. Miért is kellene együtt élni velük? Oceanside asszonyai is biztos együtt halászgatnának azokkal akik gyakorlatilag kiirtották náluk a férfiakat, a kiskorúakat is beleértve (mellesleg ennyit arról is hogy Rickék ugyanolyanok lennének mint Neganék). A harcok után bőven elég lenne Negan elnyomott munkásait befogadni és velük epret szedni. A fegyvereseiktől viszont meg kell szabadulni.

sidewinder - 2017. 12. 12. 13:09

Olyan szintre értem a sorozattal hogy totál hidegen hagy bárki halála is…érdektelenek lettek a karakterek,olyan volt a fél évad záró mintha kihagytam volna 5 részt….nagyon zuhan a sorozat!

winnie - 2017. 12. 12. 13:22

“Egyszerűen nem fogom soha megérteni, hogy ha rohadt jó az alapanyag, miért kell ennyire elcseszni, miért nem lehet azt az utat követni, amit ott? ”

jó helyett lehet jót írni, plusz azért tér el a legtöbb sorozat, mert az írók szeretik a saját ötleteket, ami szerintem érthető. nyilván könnyebb a totálisan hű adaptáció, és azon is kell eleget melózni, de így legalább mindenki számára újat nyújtanak.

winnie - 2017. 12. 12. 13:25

Gunsmoke: azért elég sokat esett a nézettség, nem is hiszem, hogy van másik olyan sorozat, amire ekkora arányt láthatunk:

The Walking Dead – 7×01: 17,029M, 18-49: 8.36
The Walking Dead – 8×07: 7,468M; 18-49: 3.28

az igaz persze, hogy a 7×01 kiugró volt a cliff miatt, de a nézők potenciális maradók voltak, vagy lehettek volna.

szerintem a készítők látják, hogy mekkora volt a csökkenés, és ezért is próbáltak akciózni és csapatot összevonni ebben a szezonban.

Sas - 2017. 12. 12. 13:54

Sheen: jezusrol ne is beszeljunk. Legelejen o kerte meg rickeket, hogy oljek meg a megvaltokat a toronynnal csak akkor meg nem tudtak h sokan vannak onakart harcolni es bevonni a kiralysagot is mostmeg legyenek fogjok fogjul ejthettek volna azokat a toronnyal ennyi erovel. A masik mikor most betortek az epuletbe egybol o meg tara lott le kettot kerdezed nelkul 5 percel kesobb meg ha megadjak magukat akkor nem kell oket megolni de hat akiket hangtompitossal lelottek eselyuk se volt h megadjak magukat….

Sniper - 2017. 12. 12. 16:58

Negan, Jesus, Eugene kuka…

Asszem - 2017. 12. 12. 17:16

Remélem következő részben megjön a helikopter és ledob pár új szereplőt.

Felőlem akár Ricket is kiírhatják, a világ érdekel, nem egy-egy ember sorsa.

NedRhyerson - 2017. 12. 12. 17:56

Azt legyen szíves nekem valaki elmagyarázni, hogy mi történt Maggiék csapatának lefegyverzésénél:
Fa az út közepén, álljunk meg. Jönnek mögöttünk kb. ugyanannyi kocsival, mint amennyien nekünk van, adjuk fel, hagyjuk lefegyverezni magunk, hátha életben hagynak és hazakulloghatunk behúzott farokkal. WTF????
..és ez csak egy a rengeteg logikátlan cselekedetből.
Minősíthetetlen gyenge az utóbbi 2 évadban már az írás/rendezés (főleg az akció). Megvágták a költségvetést és nem futja már igazi írókra/rendezőkre?
Nem hittem volna, hogy visszasírom, de akkor már inkább a filler részekkel teli, vontatott tempójú korábbi évadok.

Enzo - 2017. 12. 12. 18:25

Egyszer kéne egy olyan plot twist, hogy valakinek valamiért jó, ha azt hiszik róla, hogy megharapták / vagy hogy túlélhet egy harapást… és ezért egy rendes emberrel megharaptatja magát, amit persze később flashbackben látunk :D (ezt most találtam ki)

Uhu - 2017. 12. 12. 20:14

@NedRhyerson

Plusz még: hogyhogy elengedték őket?! Ők is tudják, hogy több helyütt harc van és ráadásul azt is tudják, hogy az “özvegy” bosszúszomjas.

De valóban, az első logikátlanság az volt, hogy ott gubbasztottak a kocsiban, ahelyett, hogy irány az erdő.

pearl - 2017. 12. 12. 21:19

Lehetett volna jobb is. Már mindent leírtatok előttem. Csak ma néztem meg a részt, (múlt héten csak szerdán, annyira nem izgatott). Carl-t nem sajnálom, bár régen nagyon kinyirtam volna. Igy a hariról tudva, erősen levont az önfeláldozásának a jelentőségéből.
Az az igazság, hogy egész rész alatt Negannak szurkoltam. Talán őt sajnálnám a legjobban. Minden ripacskodása ellenére.

szartwd - 2017. 12. 12. 21:53

Kajálás közben hogy valami menjen arra jó a sorozat, meg néha röhögni, pl hogy hogy zihált a dagi nő futás után vagy hogy szegény randomjózsi kapott 1 szót is a részben (jólmondod vagy mi) és erre instant meghal.
Vasalófejű szőke csávónak hogy fájhat a háta a sok carrytől bár hiába mert rickék 5iqs előemberek.
Végül pedig szót ejthetnénk arról hogy hogy lett minden savior teleportáló ninja de már nem is fárasztom vele magam.
Összességében még mindig jó nagy okádék a sorozat.

Sheen - 2017. 12. 12. 22:12

Enzo, vótmá. (Igaz nem itt hanem ftwd, de az mindegy.)

OZ - 2017. 12. 12. 23:02

Ekkora hülye véget én még nem láttam. Nem egy élethalálharc, neeem. Jön egy “idegen” menjünk vele ölni puszta kézzel, mert az frankó, és közben jól megharapnak(a semmiért). Így egy kutyát nem írtam volna ki a sorozatból, nem hogy az egyik főbb szereplőt. Most ez egy “zseniális” írói húzás akart lenni? Kérdezem mindezt úgy hogy nem igazán kedveltem a karaktert a kezdetektől, de ettől “többet” érdemelt volna(ő is, meg a nagyérdemű is).

Sheen - 2017. 12. 12. 23:12

OZ, annyiból frankó hogy a sok évados szereplők sem feltétlenül hősiesen nagy harcok közben hullanakbel, hanem valami apró hülyeség miatt. Felőlem legközelebb Darylt elvihetné egy vakbélgyulladás, legalább életszerű lenne egy ilyen világban (De ez is “vótmá”, máshol.)

Reid - 2017. 12. 12. 23:30

A sorozat kezdete óta nézem, kedvenc hétfői programom volt, és lesz is. Eddig is voltak benne marha nagy baromságok, ezután is lesznek ezekkel nem foglalkozom, elvonatkoztattam a logikai hülyeségektől eleve fikció egy ilyen világ. Na ez a rész minden volt csak szórakoztató nem, 20 perc után meg kellett állítanom, mert azt hittem kihagytam egy részt, de nem. Csalódott vagyok, de semmiképpen nem kasza!

Reid - 2017. 12. 12. 23:48

Viszont, ha Carl valami csoda folytán túléli, akkor elkezdek reménykedni abban, hogy Rick felébred a kórházban a kómából, és kezdődik újra a sorozat csak Shane élő marad.

Sheen - 2017. 12. 12. 23:48

Lehet szidni meg csalódni de Maggie koporsós húzása jó volt, na. Kaszálni tuti nem fogom, azt a második évadnál forgattam a fejemben amikor a kis Carl kaviccsal dobálta a zombikat, Daryl hallucinálgatott mert elment virágot keresni Sophiának, Glenn fején tojásokat tört Maggie viccből mint egy burleszkben, a főszál pedig az volt hogy Lori kitől terhes. Attól azóta minden évad fényévekkel jobb.

Enzo - 2017. 12. 13. 01:08

@Sheen: igen? az durva :D mert FTWD-t is nézek, de ez most tök nem rémlik… (lehet hogy tudat alatt innen jött az ötlet?)

Tanya - 2017. 12. 13. 06:13

Fszom, Carl-t bírtam, még jó, hogy kiszálltam tavaly a szemét telepes résznél. Akkor most véglel a wc-n húzom le a sorit…

Quantumleap - 2017. 12. 13. 06:31

Én valahogy nem tudom megértni a következőt: Ha csak mellékfigurákat ölnek meg, akkor az a baj, mert nem elég tökösek a készítők. Ha főszereplőt ölnek meg, akkor az a baj, mert minek továbbnyírbálni az alapgárdát. (Glennél is ez ment.) Ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs rajta, akkor az?
Az azon való kiakadásokat, hogy így most drasztikusan eltérnek a képregénytől, meg aztán főleg nem értem. Sophiánál és Andreánál érdekesmód nem ment a hiszti. Sőt, utóbbinak még örültek is.

winnie - 2017. 12. 13. 07:23

Quantumleap: “n valahogy nem tudom megértni a következőt:”

ez most retorika vagy komolyan nem érted?:)

vö: “ha sok akció van, az a baj, ha nincs akció, az a baj”, “ha nem szerepel negan, az a baj, ha sokat szerepel, az a baj”, “ha mennek, mennek, mendegélnek, az a baj, ha egy évadon át alexandriáznak, az a baj”.

hmm? 1. nyiiiiiilván nem ugyanaz mondja a kettőt. 2. nem hiszem, hogy bármikor a mennyiséggel vagy az adott dologgal lenne a gond. ha valami jó, akkor jó. ennyi. ha kap egy király jelenetet, akkor csáp van.

de ezt már százszor leírtam erre a “ha ez, ha az a baj”-dumára, bár igazán nem fogom fel, hogy hogy lehet ez kérdés. nem egy emberrel beszélsz, hanem sok millióval. nem egy ember mondja neked, hogy ha ez a baj, ha az a baj, hanem 10 millió az egyiket, 10 millió a másikat. ezért nehéz annak, aki nem egy embert akar kielégíteni, hanem többet. és nyilván tízet könnyebb, mint tízmilliót. van, aki azt mondja, hogy öljenek meg valaki fontosat, már meg azt mondja, hogy “ha megölik xy-t, akkor nem nézem tovább”, de nem folytatom, mert szerintem ez mindenkinek egyértelmű, még annak is, aki szóvá teszi.

ha felsorolsz két példát, akkor ott a többi példa, ahol viszont nem volt semmi gond, akkor ebből az következik, hogy a mikénttel lehet, hogy gondja valakinek. nem tudom, hogy ki írta egyébként, hogy “baj”, hogy meghal carl, de meg kell tőle kérdezni, hogy miért írta ezt. az biztos, hogy lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy gáz, hogy úgy ölték meg, hogy kvázi nem is mutatták. vagy hogy nem is lehet tudni.vagy, hogy (ld. én) milyen idióta módon hal meg. vagy lesz olyan, aki azt mondja, hogy pont olyat nyírtak ki, akiben lett volna potenciál. (mert valljuk meg, glennben nem volt. darylben meg még egy csomó szereplőben nincs, vagy sokkal kevesebb van).

de ez utóbbi kapcsán is írtam fent, hogy egyrészt érheti szó a ház elejét, hogy olyat ölnek meg, akivel még lehetett volna kezdeni valamit, másrészt pedig, ha van merészség, akkor az az, hogy olyat ölnek meg, akivel lehet még kezdeni valamit, mert ugye a rég kipukkadt glenn esetében nem ez volt a helyzet. szóval minden nézőpont kérdése.

“Az azon való kiakadásokat, hogy így most drasztikusan eltérnek a képregénytől”

megint csak: akadt ki valaki? eléggé a kisebbség lehet, de max azon, hogy jó sztorik mennek így a levesbe. de lehet, hogy jobbak jönnek a helyükre. vagy az is lehet, hogy másokkal hasonló sztorikat megjátszanak.

Shred - 2017. 12. 13. 08:17

Én már csak azt szeretném, hogy végre nyár legyen megint a sztoriban, és Rosita meg Enid bikiniben napozzanak a tóparton. Kb. ez jelentene még bármi érdekességet a sorozatban:)

Reid - 2017. 12. 13. 09:34

Egyet kell értenem Carlban bőven volt még lehetőség, de abban is biztos vagyok, hogy a képregényes főbb mozzanatait viszont látjuk másik karakterre, karakterekre írva. Nem tartom rossz húzásnak, amiért ő távozik, meg is leptek vele. Kíváncsian várom ez Rickre milyen hatással lesz, és merre mozdítják az események. Összetörik annyira lelkileg, hogy nem képes a további harcra, így más veszi át a helyét, vagy a gyasztól, dühtől új erőre kap.

Nézőke - 2017. 12. 13. 10:10

Shred: Az jó volna,adnám. :D de szerintem megkapjuk Tarát meg Jadist.

Egyébként ha már Rosita..ugye elvesztette gyufafej őrmestert, Maggie pedig Glennt (benne egyébként volt potenciál úgy a 4. évadig,mert ott még rambóskodott,aztán lett papucs).
Kizártnak tartom,hogy Neganon ne álljanak bosszút,és amíg élnek ne ez vezérelje a két csajszit, kb úgy, mint Ricket.
Egy olyan világban vannak,ahol NINCS ám akárki Glennék helyett, nehéz is találni jóravaló embert, így különösen fájó a szerettünk elvesztése.

Tehát a két “özvegy” célja a pusztítás,és ez Maggien még látható is,de Rosita semmit nem tesz, ugyanúgy mint Michonne,aki nem átalott a két szeretőjét láncra verni zombi módba, most meg hátrahőköl hogy neki ez már sok,közben meg a mostani pasiját akarja kilucillezni Negan barátunk.

A lényeg,hogy teljesen irreális karakterfejlődéseket írnak némelyik szereplőhöz.

Enidnek is inkább a fajfenntartás óriási terhével kéne megbirkóznia, legalábbis rákészülnie a jövőre.
Ehelyett piknikezni indul (vagy éppen rákészült volna? :) )

Erről eszembe jut még az alaphelyzet,miszerint láthatóan 5x annyi savior férfi van, mint elérhető nő, így igencsak csodálkozom hogy évek óta tartó semmi után ilyen nyugodtak a saviorok, engedelmeskednek Magnumnak,és nem vágják partiba a kocsisort.

Sheen - 2017. 12. 13. 10:38

Ha már így alakult, Rick kalapjának a sorsa még izgalmas lehet. Jucilány kapja meg, vagy Rick visszanyomja a saját izzadt fejébe? A kukásokkal sem tudom most mit akartak,látjuk még őket vagy ennyi volt ez a szál?

(Enzo: a második évad vége felé volt, valami kommuna főnökével, annyi rémlik hogy tejporból csináltak gyógyszert, passz mert azt utána kaszáltam is.)

Irgum76 - 2017. 12. 13. 10:43

egem az dühít leginkább, hogy lement másfél évad és pont ugyanoda kanyarodott vissza a sztori ahol a 7×01-nél tartott
tök fölösleges volt minden
a megmentők ugyanolyan erősek mint voltak
ismét terrorizálnak mindenkit és markukban tartják mind a három kolóniát

ehhhh

Rick72 - 2017. 12. 13. 13:30

Szerintem van pár jó karakter és szinész, akiknek sokkal több és jobb szerepet adnék. Simon pl, tök jó arc, sokkal jobban bírom, mint Negant. Gregoryban vagy Jesusban is volt potenciál. Erre 3 részenként kapnak 5 mondatot.
Ha meg Carlt kirják, miért nem őt ültették a kocsiba? Simon őt is fejbe lőhette volna, tökre sokkolt volna mindenkit. Most majd több részen keresztül nézhetjük ahogy haldoklik.

Mate4182 - 2017. 12. 13. 13:32

Azert vannak valtozasok :
Hilltopban mar Maggie a fonok es ok tutira keszulnek valamire
Kingdom nincs tobbe mert akit nem lottek halomra azt szolgasitottak
Alexandria is elesett, az emberek a csatornaban bujkalnak
Az elmult masfel evad arra volt jo hogy Rickek megszagoljak a gyoztesek levegojet hogy aztan visszaterjenek a jol megszokott szoporollerre :D

Amugy a sheriff kalapot szinte latom magam elott ahogy egy sebteben osszekapart sirhelybe tuzott fa keresztre rak Rick konnybe labadt szemekkel, lassan elfordul, kamera all, elsotetedes, vege focim

karit - 2017. 12. 13. 13:40

Előre elnézést a láma kérdésért, de miért olyan biztos, hogy meghal(t) Carl? Kit Harington is azt füllentette anno (igaz, ő szó szerint értve nem füllentett, de mégiscsak visszatért, és nem “úgy”).

Hershel esetleg kapott tetanuszt, azért élt túl egy durva amputálást is? Oké, hasat nehezebb amputálni, de egy lábharapás után az ő vére is másodpercek alatt szétszórta a testében a zombinyálat, szóval, attól, hogy ők úgy gondolták, indokolt levágni, még nem biztos… Tuti, hogy a hasharapás halálos? (Miközben hentelés közben is szemükbe-szájukba fröcsög a zombilé.)

Seni88 - 2017. 12. 13. 16:37

Carl esete nem emlékeztet titeket egy hasonló személy halálnak okára? Aki emlékszik még a Kormányzóasszonyra (Alexandria első vezetője) tudhatja, hogy hasonló ok miatt halt meg. Quantumleapnek külön köszönet és egy kézrázás jár, amiért lerántotta a leplet Car titokzatos harapásnyomáról. :)
Carl halálát ellenzők és az elcseszett képregényes szál miatt aggódóknak elárulom, hogy anno a 2 “börtönös” leányzó történetének esetében a képregényben 2 fiútestvér szerepelt. A sorozatkészítők megoldják ezt a kérdést akár úgy is, hogy Judith viszi tovább Carl szálát.
A kukások gyors elvonulásán már meg sem lepődtem. Nem is értettem mire volt jó ez a túlfűtött, szexuális tartalmú felvezető és a “saját zombiddal megharaptatlak Jaddis” jelenet, ha aztán ismét megfutamodtak harc helyett.
Enid gyors reagálású akciója eléggé félresikerült elvesztve az egyetlen lehetőséget lehetséges szövetségeseket nyerve.

Im91 - 2017. 12. 13. 17:44

Karit: Történet szerint elképzelhető lenne esetleg, hogy valami folytán túléli.

Ez lehet spoileres:

De Carl színészének nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy meghal.

Im91 - 2017. 12. 13. 17:46
_Peter - 2017. 12. 13. 19:02

Quantumleap – 2017. 12. 13. 06:31

“Én valahogy nem tudom megértni a következőt: Ha csak mellékfigurákat ölnek meg, akkor az a baj…”

Azért kár Carl a TWD-AMC “minőség” szintjén jól felépített karakter volt, színész srác is kezdett végre belejönni az alakításba, lehetett volna még sok minden. Eniddel, (mostoha)testvér jelenetek, jövő nemzedék, vezető szerep Rick csapatban, Negan nagy úr át tudja-e állítani az ifjú padavant a sötét oldalra ezek közül bármelyik. Én abban is bíztam a Rick öli majd meg a főgonoszt sablon helyett most Carl nő fel a feladathoz. Helyette kiírták ilyen értelmetlen módon. Csak azért Rick megint elveszítsen egy családtagot.

Előző évadokból nagyon kevés jó karaktert hagytak meg, be se építettek a sztoriba, ezért első évados karaktert kiírni ilyen furcsán az luxus szerintem.

Helyette nézhetjük az összevissza Eugene, Jesus karaktereket akiket úgy kapcsolgatnak ide-oda ellentmondásosan ahogy kedvük tartja. Nézhetjük a kifáradt Rositát, Tarát ők minek vannak? Gabriel, Ezekiel sztorijában nem hiszem sok van még. Aaron szenvedése kit érdekel. És a névtelen statiszták drámája. A félreparkolt Daryl, Carol, Morgan és Michonne négyen mondtak együtt négy értelmes mondatot.

Nézőke - 2017. 12. 13. 20:27

..még egy utolsó de érdekes gondolat.

Eugene ugye lelkiismerettől vezérelve szabadon ereszti mégiscsak a dokit,hogy menjen a terhes Maggienek segíteni.

Miközben az imént engedett ki 150 saviort,hogy elkapják a csapatot, így egyáltalán honnan sejti,hogy Maggie még életben lesz,és lesz hova visszamenni?

Erről is beszélünk akkor ,amikor azt mondjuk,hogy az írók csak egyik történést pakolják a másikra, mert éppen úgy kívánja meg a sztori.

Irgum76 - 2017. 12. 13. 20:40

most néztem a harapós jelenetet
pont azért picsogtam annál az epizódnál, hogy miért nem harapta az alkaron

Irgum76 - 2017. 12. 13. 20:45

_Peter:

ha esetleg végigolvasod mindkét mondatot értelmet nyerhet számodra is a mondanivaló

“Ha csak mellékfigurákat ölnek meg, akkor az a baj, mert nem elég tökösek a készítők. Ha főszereplőt ölnek meg, akkor az a baj, mert minek továbbnyírbálni az alapgárdát.”

Scale - 2017. 12. 13. 22:10

Nem értem, miért van mindenki úgy oda, meg vissza Carl kiírásán. A színészt felvették fősulira, a forgatás-iskola két órányira van egymástól, plusz tanulás, stb. Ez nem könnyű. Persze, hogy inkább suliba megy. Nyáron (vagy tavaly nyáron?) amikor felvételt nyert, még az apja is kiírt egy posztot ezzel kapcsolatban, és már akkor pedzegették sokan a kiírását a sorozatból. Teljesen logikus lépés volt, engem egyáltalán nem lepett meg.

winnie - 2017. 12. 13. 22:11

Scale: az mindig vicces, amikor valaki magas lóról ír, és kiderül, hogy ő néz be valamit. de most komolyan, mindenki oda van? hol láttál ilyet? érdekel egyáltalán valakit?:)

de ettől eltekintve, nem mindenkit izgat a bulvár meg random amerikai emberek magánélete, és egy sorozatot magában a sorozatban kell kezelni (ld. carl grimes létezik, chandler riggs nem), és tudom, hogy sok betűt írtam a posztban, de erre is kitértem, hogy nem a színészen múlott – pont azért, mert tudtam, hogy lesz aki ezt gondolja. de viccen kívül, még egyszer: kit érdekel, hogy kit hova vettek fel, hogy mi történik irl? a többség ilyesmit nem követ. akinek van ideje, az ezt teszi, nincs ezzel gond, de számon kérni vicces.

ráadásul pont az ellenkezője történt.

ha követed a híreket, akkor tudhatnád, hogy riggs halasztott, hogy házat vett a forgatás helyszínén, hogy szerződést akartak vele hosszabbítani 3 évvel (ergó nem logika alapján történt a dolog, hanem azért, mert nem tudtak megegyezni “hmm, nincs deal, akkor ki kell írnunk” – nem mintha nem lenne teljesen mindegy.), az apja pedig még jól le is anyázta a készítőket, hogy jól kicsesztek a gyerekkel.

persze lehet az egész színjáték is, de gondoltam, a teljes kép miatt ezt leírom, főleg, hogy félreértetted a dolgot.

kpeter - 2017. 12. 14. 00:08

Sajna a sorozat eljutott arra a szintre, hogy már szinte tökmindegy ki hal meg, nem tud érdekelni..

Kvanar - 2017. 12. 14. 02:49

Szerencsére az évadzárót már nem néztem meg, kaszáltam.
De ettől függetlenül abban egyetértek, hogy ott van 10 totál fölösleges karakter, amivel nem tudnak mit kezdeni, erre kiírják Carlt.

Talán pont a kaszálok-kifakadok postomban írtam, hogy Judith és Carl halálára is max azért kapnám fel a fejem, mert lehet bekattan tőle Rick.
Erre kinyírják Carlt, oké. Ez egy junkie fórumon vicces felvetés, de az írószobában totál logikátlan döntés kiírni a 3-5 potenciával bíró karakter egyikét kinyírni, csak, hogy megmutassuk mekkora állatok vagyunk, mi is tudunk olyat, mint a Trónok Harca első évada! Hát hombre, ezt benéztétek :D

A Walking Dead írói a széllel szemben eresztik ki, de végülis tökmindegy, a fizetésüket ezekért az epizódokért is megtartják.

_Peter - 2017. 12. 14. 16:45

Irgum76 – 2017. 12. 13. 20:45

Olvastam a teljes kommentet. Pont az a baj nem tökösségből írták ki, hanem tök értelmetlen módon és tök rosszkor, sok potenciált veszve hagyva. Csak azért Rick újabb családtagot veszítsen el. Ülnek az írók (kontárok) az ötletszobában és “nem tudunk értelmeset kezdeni a karakterekkel, kellene valami ütős a fináléba, hopp megvan! szenvedjen megint Rick! írjuk ki a fiát! lehetőleg a legértelmetlenebb módon!” Aztán azt képzelik magukról húztak egy GoT típusú kiírást. Jó vicc!

Az már extra most a színész srácnak vajon tényleg nem akart az AMC új szerződést adni, vagy az már Kirkman is pereli az AMC-t és szerinte a TWD igazából Carl sztorija. Sok legyet ütöttek egy csapásra? Ilyen álművészkedős filozófia dumát aláadva, hogy Saddiq anyjának emlékéért leállnak birkózni a zombikkal. Na ne.

Ez olyan gyenge mint amikor tudták Duke Nukem-et kiírják akkor gyorsan kitalálták legyen annyi drámája szerelmes lett hirtelen a semmiből Sasha-ba. Erre a halálát is elrontották az évadfináléban amikor Negan csak a ketchuppal leöntött kamerát verte szét. Úgy benézték azt a cliffhangert egész nyáron nem győzték magyarázni.

Az új évad permierjében pedig Glenn miatt már csak lábjegyzet volt Abraham. Megjegyezném Glennt sem tökösségből írták ki: először kitalálták neki a szánalmasan átlátszó kukás fake halált.

Pocsékul bánnak a főkarakterekkel és a mellékszereplőkkel is. Legalább akkor Saddiq karakteréből legyen valaki, ha Carl közvetve miatta hal meg. Lehet azt mondja köszi a vendéglátást megy vissza az erdőbe, Carl elfelejtette közölni háború közepére vitte haza magával. :)

Sas - 2017. 12. 14. 22:54

Scale hat minden volt csak logikus nem a szemszogebol xd ha en szerepelnek a edben pont nem erdekelne, h megyek e egyetemre vagy sem xd

Ela - 2017. 12. 14. 23:47

En annyira kivancsi lennek, hogy ezalatt mi folyik a vilag tobbi reszen.A szereplok kozul senkinek sem jut eszebe, hogy elinduljon vmerre?Nekem mar az is unalmas, hogy hetrol hetre szezonokon at ugyan ott vagyunk.Bizom benne, hogy a helikopterrel kapunk valami ujat, mert igy mar tenyleg unalmas.
….En azert elejtettem par konnycseppet Carl-ert…

Moha - 2017. 12. 14. 23:56

szánalmasan nyújtják a történetet és kezd a nézőknek is leesni h egy rétestésztán esznek ami olyan hosszú h ki kell köpni…

winnie - 2017. 12. 15. 05:14

“A szereplok kozul senkinek sem jut eszebe, hogy elinduljon vmerre?”

itt a lehetőség előttük egy ideje, hogy letelepedjenek, szóval nem hiszem – vagy ha elindul, akkor nem fog operatőrt kapni. esetleg pár év múlva, de nyilván hasonlóak a körülmények. kis, önellátó közösségek mindenfele.

de erre van a fear the walking dead, abban mutattak más amerikai részeket, mutattak mexikót.

Quantumleap - 2017. 12. 15. 05:19

Ela:

“A szereplok kozul senkinek sem jut eszebe, hogy elinduljon vmerre?”

Morgan nagy valószínűséggel el fog.

winnie - 2017. 12. 15. 06:37

de nem azért, mert érdekli, hogy máshol mi van:)

Quantumleap - 2017. 12. 15. 09:49

winnie: Elképzelni nem tudok más okot, hogy elinduljon vándorútra.

nish - 2017. 12. 15. 09:56

Olvasgattam. Fórumokon meg minden. Biztos nagy hülyeség :D
De mivan ha csak egy Suttogó harapta meg Carl-t? Látszatból

Ela - 2017. 12. 15. 22:39

Furcsa,hogy mindenki elfogadja ,hogy háború van,harcoljunk,oljunk. Senki sem mondja,hogy jól van akkor,ti harcoljatok,én inkább odébb állok. Eszükbe se jut,hogy talan valahol van egy sokkal nagyobb menedék, olyan emberekkel akik nem akarják egymást megölni?Vagy esetleg már az ellenszer is megvan?Érdekes,hogy ezzel a témával már nem is foglalkozik a sorozat.Pedig engem jobban érdekelne ez a tema,mint ez az értelmetlen öldöklés ennyi részen keresztül.

Vilmus09 - 2017. 12. 16. 00:33

Mikor elkezdődött, először azt hittem, hogy ki hagytam egy részt, amiben a Saviorok kiszabadulnak és újraszervezik magukat. A kukások szánalmasak voltak, nem értem miért ment el rájuk ennyi idő az előző részekben, ha ennyit tudnak. Vagy csak menő mutatni a vonulásukat körbe a szeméttelepen?
Tengerparti nagyi és Neil halála nagyon megrázó volt, azóta is csak kamillázok. Ja, nem.

Viszont nagyon sajnálom Carlt, sosem volt a szívem csücske, de benne rengeteg lehetőség lett volna. Átvehette volna a stafétabotot, lehetett volna egy újfajta vezető. Ráadásul szerintem az ő karaktere működött legjobban Negannal a főbb szereplők közül.
Ha megint Ricket akarták szivatni, akkor kezdhettek volna valamit Judith-tal, úgysincs soha szerepe, vagy éppen Michonne-nal, aki egy ideje már nem is emlékeztet arra a kemény amazonra, akinek megismertük. Az első rész Rickes könnyezésekor azt írtam, hogy talán ők ketten halnak meg, Carlra nem gondoltam.

winnie - 2017. 12. 16. 07:56

“Eszükbe se jut,hogy talan valahol van egy sokkal nagyobb menedék, olyan emberekkel akik nem akarják egymást megölni?”

azokról szól a sorozat, akik nem állnak odébb.

természetesen voltak, akik odébb álltak, voltak, akik már jóval korábban leléptek (a kisebbség, mert a többség nem fog zombikkal harcolni, mert nem tud, és nem adja fel a biztonságos létet), de nem az ő történetüket követjük.

Quantumleap - 2017. 12. 16. 09:01

winnie: Hova léptek le? :)

winnie - 2017. 12. 16. 10:53

tudom én?:) az még jóval rickék előtt volt, kizárt, hogy mindenkinek bejött volna mondjuk ezékiel királysága és azt mondták, hogy ezzel az idiótával nem élnek egy fedél alatt, keresnek maguknak más közösséget, aztán vagy találtak vagy nem, de nem róluk szól a sztori.

JcGross - 2017. 12. 16. 12:51

Két hozzáfűzni valóm van. Eugene karaktere egyszerű mint a faék, nem kell ezen annyit gondolkodni. Logikailag úgy gondolja, hogy Neganékkel lenni a legjobb túlélés szempontjából, valamint az is, hogy Negan megbecsüli is ezt erősíti benne. Viszont azért csak mégiscsak lelkiismeret furdalása van hogy hátba b*szta Rick-éket akik először segítettek neki pedig nekik meg aztán végképp semmi hasznot nem hajtott.

A másik, volt zene? Annyira lapos, unalmas, gyártósorról lejövő zenei aláfestés lehetett, hogy én komolyan nem emlékszek rá, hogy lett volna egyáltalán. A főcímdalon kívül persze, meg a montázsok kivételével (amikkel már annyira tele van a hócipőm, hogy tovább pörgettem).

Kvanar - 2017. 12. 19. 01:24

Fura, de most hogy kaszáltam a basic Walking Deadet, kipörgettem a képregényt, amit eddig csak a tévés feldolgozásig olvastam kizárólag, és végignéztem a Fear 3. évadát.

Nem tudom mi volt a második évadban, azt kapásból átléptem, mert rosszakat írtak róla.

De valahogy az, hogy a Fear kevesebb karaktert mozgat, sokkal feszesebb, mint az alap TWD.
Már ott is lehetett tudni miről fog szólni a 3×9-16ig a sztori, és ott is voltak fura húzások, de jobbak a karakterek sokkal.
Ami azért fura, mert a képregényben minden karakterért tudtam izgulni, a tévében egyikért se már.
Szóval lehet nekem a TWD az a Fear marad a tévében :)

winnie - 2017. 12. 19. 08:56

JcGross: “egyszerű mint a faék, nem kell ezen annyit gondolkodni”

és erre folytatod 4 sornyi magyarázattal. amivel ellentmondasz magadnak. az egyszerű karakter egy-kétszavas. róla viszont nem tudod, hogy mit fog tenni legközelebb. pontosan azért, mert nincs definiálva.

a zene pedig elég hangsúlyos volt, ahogy korábban mások is írták kommentekben, nagyon erős volt a váltás a stílusában, amellett, hogy eklektikusabb és elektronikusabb lett, sokkal hangsúlyosabbá vált, szóval, ha nem vetted észre, akkor az nem a sorozat hibája. (sőt, inkább az erénye lehet, mert az ember akkor nem veszi észre, ha leköti, amit lát. akit nem köt le, az viszont olyasmit észlel, mint a zene.)

kampec - 2017. 12. 19. 20:14

Engem ezzel a résszel ért el az, hogy kijelentsem ez már totál gáz. Legalább 7 részletben megállítgatva néztem meg, mert az arcomat kapartam volna a “fordulatoktól” legszívesebben. Nincs valami oldal amúgy ahol megszámolta valaki, hogy hány Saviourt nyírtak már ki? Több száznál tartanak szerintem alsó hangon, kurvára nevetséges már az egész, és mégis újra és újra újabb többszázas csapataik bukkanak fel a semmiből. Eugene meg 10ezer töltényt gyárt nekik 2 nap alatt, hogy szétlőhessék cafatokra a zombikat, ha viszont ilyen csodákat tud tenni, az előtte lévő pár napban mit csinált? Kár is sorolni, annyira logikátlan és következetlen már ez a sorozat, hogy szavak nincsenek rá.

Blabla - 2017. 12. 22. 15:49

A hetedik évad végén kaszáltam, viszont végigszenvedtem a nyolcadik évad első nyolc részét. Hogy hátha… De nem, meghalt a remény. A kasza ezennel hivatalos.
Marad a Fear, az sokkal feszesebb, ahogy itt már mondta is valaki. No meg az ottani karakterek nem egy óvodás intelligenciájával bírnak. Nem ilyen gügye, mint az elkaszált. B.sszus, nem fogok nézni egy ZS mínusz kategóriás háborús filmet csak azért, mert valamikor nagyon bejött a hangulata, ahogy Rick lovagol a kihalt autópályán, a halott város végtelen csöndjében, ahogy vándoroltak az emberzaj nélküli, megállt világban. Na azt szerettem, a mostani tyúkeszűség dühít. Szóval kasza, majd visszajövök olvasgatni, bye all.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz