login |

Curb Your Enthusiasm: vége a 9. évadnak

2017. 12. 12. 21:20 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Larry David ismét végigsértegetett mindenkit, akit lehetett, és közben még némi társadalomkritikát is megfogalmazott, amiből a jelenlegi túltolt PC-kultúrás ütött számomra a legjobban. De nem is ez volt a lényeg idén.

Vagy lehet csak számomra volt más érdekes az HBO sorozatában? A Curb Your Enthusiasm az egyik legtisztább komédia jelenleg, ami jobb alakításokkal és rendezéssel örök klasszikus lehetne. Vagyis most is az, de képzeljük el jobban elkészítve… atyaég! Egyszerűen elképesztő, hogy a néhol milyen borzasztóan van vágva, vagy épp rendezve, és mégis üt.

Fantasztikus látni, ahogy a a több oldalról felvezetett apróságok hogy érnek össze a részek végére. Nem is csak a Larry-t érő instant karma vicces, vagyis már a kiabálós, önmagukban működő jelenetek is viccesek egy átlag sitcom szintjén, de ehhez hozzájön ahogy néha minden összejön a fő csattanóhoz, olyanok amiket 15 percnél még nem is tudod elképzelni miképp rak majd össze Larry és csapata.

Egyszerűen néha úgy befut a csattanó, hogy hiába nézi az ember egyedül “hmm, ez vicces”-hangulatban (ahogy Cranston beszél LD-ről), mégis elkezd hangosan röhögni.

Talán egy részt tudnék konkrétan lehúzni, mert még a szokásosnál is gyengébben volt elkészítve, és a poénok sem működtek abban. de azon kívül zseniális volt az évad. A vörös ruháson borultam, a házvásárláson szintén, a Hamiltonoson szintén.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak a részek vannak jól felépítve, de az idei évadon átívelő Fatwa-történetszál is. Szinte minden előkerülése vicces (a nagy fordulata a 8. részben minden szinten az), és hát, remek lezáró jelenetet is hozott nekünk. De itt is, fel volt vezetve a poén szépen, jött az emlékeztető, és utána röhöghettünk ahogy Larry ismét megjárja.

Amikor indult az évad, akkor még páran temették, hogy nincs mit mondani a Trump-érában. Hát volt. Jó, hogy Larry “saggyballs” David visszatért kicsit.

1 hozzászólás Ne habozz!

pytta - 2017. 12. 13. 09:10

Az elején kicsit akklimatizálódnom kellett hozzá, de aztán azon kaptam magam, hogy hétről hétre várom az új részeket.
Végülis az a jó benne, hogy konstans magas a részek színvonala, és ha elkapod a hangulatát, akkor teljesen addiktív.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz