login |

Pilot: There’s… Johnny!

2017. 12. 13. 20:05 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Miért ugrik be erről a címről valami horrorfilmes téma? Mondjuk nálunk sosem volt nagy a There’s … Johnny! alapját szolgáltató The Tonight Show Starring Johnny Carson, amiben úgy tűnik, szlogen volt a “Heeere is Johnny!“. Igen, ennek a klasszikus éjszakai talkshow-nak a kulisszái mögé pillant a Hulu sorozata. Vagyis…

A történet középpontjában egy fiatal nebraskai srác áll, aki postán aláírást kér Johnny Carsontól, hogy utána félreértse a válaszként érkező formalevelet, és rohanjon Los Angeles-be a “felajánlott” munkáért. Persze semmi konkrét állás nem várja, de az őszinte naivitása miatt valahogy mindenki megsajnálja, és végül mégiscsak maradhat.

A legegyszerűbb felépítést kapjuk tehát, ártatlan vidéki srác a nagyvárosban, sőt, a mocskos sóbizniszben. Ebből lehetne egy kőkemény dráma is, de úgy tűnik a készítők szemüvegét valaki befújta rózsaszínnel, mert végig azon át néznek a korra és a témára.

A There’s … Johnny! felépítését úgy kell elképzelni, hogy a tényleges ősrégi Tonight Show-ból mutatnak részleteket, a pilotban például George Carlin-interjú van, és mi pedig a színfalak mögül követjük az eseményeket a show-t összehozó emberekkel, írókkal, producerekkel. Ez rögtön kizárja azt, hogy Carson tényleges karakterként megjelenhessen a történetben, és így lerombolhatatlan bálvány marad.

Mondjuk így még kerekedhetne belőle valami feelgood, de ahhoz meg a ritmus nem stimmel. Meg úgy az egész naivitás is kilóg. Mármint annyi mindenre néz áhítattal a főszereplő, és vele mi is, hogy igazából nem lazít el minket. Pár mosoly beleférhet, de átérezni nem lehet a rajongást, mást pedig nem nagyon közvetít a sorozat.

Alapból nagyon réteg a There’s… Johnny!, mert ennyire nosztalgikusan szerintem azok tekintenek a The Tonight Show ezen korszakára, akik követték akkoriban, igazi mélysége pedig nem lesz mások számára. Például itthonról nézve akkor lenne igazán érdekes, ha a Sports Night-hoz, vagy épp a The Larry Sanders Show-hoz hasonló minőségbe és drámaiságba menne.

1 hozzászólás Ne habozz!

Caleb - 2017. 12. 13. 21:35

A horrorfilmes témában segítek :)

https://www.youtube.com/watch?v=fLEdpDpoTTA

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz