login |

Broad City: vége a 4. évadnak

2017. 12. 14. 21:40 - Írta: superpityu

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Elég furcsa volt idén a Broad City, mert a lányok sokszor eltértek a korábban megszokott szerkezettől és próbáltak több történetet is elmesélni, többet kreatívkodtak. Azonban ez néha nem sült el ez annyira jól. Mármint látszott a szezonon, hogy akarnak neki valami ívet adni, amibe néha belecsúnyított egy teljesen WTF-epizód.

Ettől függetlenül sima 8/10 lett ez az évad is, mert még mindig nagyon atom, csak nem volt olyan egyenletes a színvonal, mint ahogy azt megszokhattuk. A Comedy Central sorozata igazából akkor működik, amikor Ilana és Abbi közös történeten osztozik, nem két külön sztorit mesélnek el velük.

Idén többször kerültek a lányok új környezetbe, ami sokszor bejött, de például a gombás rész hiába volt eszeveszettül kreatív, nálam abszolút mellément. Másfelől viszont Ilana új munkahelye és Abbi szárnypróbálgatásai többször is el lettek találva.

Ráadásul a visszatérő elemek és karakterek sokat dobnak mindig a sztorin (mondjuk Trey hiánya kicsit fáj), és néha sikerül valami félelmetesen nagy őrültséget csinálniuk, amit csak elismerni tudok nekik (a boszorkányos epizód). 

Valahol furcsa az egész, mert pár rész után kissé keserű szájízzel csuktam le a laptopot, de most így visszagondolva meg nem tudnám mondani, melyik rész nem tetszett annyira a gombáson kívül. Szóval összességében messze nincs akkora baj, mint néha hittem, de azért…, nem tudom, kicsit lehetett volna koherensebb ez az évad. 

4 hozzászólás Ne habozz!

kisanna - 2017. 12. 15. 08:10

én haragszom erre a sorozatra, mert ez az évad, de már az előzőben is néhány rész hatalmas csalódás volt. nem tudom, miért kellett az egészet elvinni a fingós-kakilós-gusztustalan poénos irányba, mikor ezek nélkül is tökre működött azelőtt. nekem már szinte egyáltalán nem viccesek a lányok.

JKJ - 2017. 12. 15. 08:32

Nekem kifejezetten tetszett az évad. Sokkal jobban mint a harmadik. A gombás rész ott van a legjobb részek között. Sajnálom, hogy van aki nem tudott ráhangolódni.

kisanna. Volt benne sok gusztustalan poén? Én simán elsiklottam ezek felett, mert nem emlékszem egyre sem, de emlékszem a minden részben jelen lévő plusz kreativításra, amit alig látni manapság sorozatokban, főleg úgy, hogy közben nem megy el nagyon rétegszórakoztatás felé.

kisanna - 2017. 12. 15. 08:43

@JKJ hát pl. az a rész, amikor vigyáztak a barátnőjük lakására, és mindenki ráült a bidére, ott röpködtek a gusztustalan poénok. de a többiben is voltak rendesen, nem tudom, nekem ez már kicsit sok volt.

tulipán - 2017. 12. 30. 11:21

sztem is jó évad volt. nem olyan sírva röhögős mint az első, de nagyon jó. a Floridás volt a kedvencem, de House-sittingelős is tetszett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz