login |

White Famous: vége az 1. évadnak

2017. 12. 17. 20:55 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Tom Kapinos-t nem érdekli, hogy a Californication már rég véget ért, mert már szállítja is a rebootot, csak most fekete főszereplővel. Bár a White Famous nyilván nem spinoff hivatalosan, de az első évad teljesen olyan volt, mintha Hank kalandjait követtem volna.

Tényleg a következő felépítés: a főszereplőnek gyereke van egy másik nőtől, akitől már elvált, de azért még imádja őt. Közben valami más szakmával tengeti az életét, de beüt a siker és belekeveredik a hollywoodi játszmákba, amikben tulajdonképpen mindent megtehet, miközben elhalmozzák melóval. Igen, most a White Famous-ről írtam.

Amúgy tényleg lehetne reboot vagy spinoff, hiszen pár a Californicationből ismert karakter is feltűnik, vagyis van valaki aki teljesen a régi figuráját hozza. És olyan is van, aki más szerepben virít most, rajtuk mondjuk elmosolyodtam az emlékek miatt.

Félretéve a nosztalgiázást…, sajnos nem tudom túlzottan ajánlani a sorozatot. Nem is csak azért, mert rózsaszín álomvilágként ábrázolja Hollywoodot, ami mindenféle téttől mentes, hanem mert nem igazán van íve az első szezonnak. Bár látszólag van, aki fejlődik a végére, de ha jobban belegondolunk, akkor mégsem. Na jó, csak egy nagyon kicsit.

Kapinos-t ismerve a következő évadban megint ugyanaz fog történni, mint amit idén láthattunk. Ami nem is lenne akkora baj, ha közben igazán szórakoztató lenne. Próbál komoly témákat felvetni, szembemenni a politikailag minden kib***ottul korrekt kultúrával kicsit, de ezt nagyon kettős módon teszi: az egyik szálon tényleg érett kérdéseket tesz fel a túlkorrigálásról, de mellette meg teljesen hímsoviniszta módon “lázad” is a jelenlegi helyzet ellen.

Furcsa amúgy, mert ha jobban ránézünk a sorozatot készítő Kapinos-ra, akkor valahol szomorú látni, hogy melyik téma foglalkoztatja, hiszen kifulladásig ismételgeti azt mindenféle nézőpontváltás nélkül, és igazából a White Famous-ben feltűnt felnőttebb gondolatok sem pont a fő konfliktusában való előrelépését mutatják.

4 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2017. 12. 17. 21:14

Hát igen. Kapinos megcsinálta még egyszer a Californicationt (a human által említetteken kívül egy csomó párhuzam van még, ráadásul a képi világ is tök ugyanaz).

Annyi a bökkenő, hogy a főszereplő színész David Duchovny nyomába sem ér, a karakterek (beleértve Floydot) pedig tizedannyira sem érdekesek, mint a Californicationben, és ez szinte automatikusan jelenti azt is, hogy a humor sincs a helyén.

Azért elnézegetem, de ez így elég langyos. A nagy előd még a gyengécske utolsó évadokban is élvezhetőbb volt.

Ja, és Hank sokkal királyabbul mondja, hogy motherfucker.

human - 2017. 12. 17. 21:15

de Floyd meg mondhatja, hogy “my ….”

amúgy jó h szóba hoztad a képi világot, mert én nem értem, hogy miért nem csinálja akkor már az egészet olyanra, mint a “vágóképek”. nagyon furcsa a sok zaj, meg vignette, meg ilyesmi után a teljesen tiszta digitális kinézet.

heidfeld - 2017. 12. 17. 21:41

Californication-ból csak pár részt láttam. Majd egyszer pótolom.
Sokszor mondtam már: Kinek-mi a humoros. 8. rész eszméletlen jó volt, könnyeztem a nevetéstől.
Szerintem az írás nagyon rendben van, színészek lehetnének erősebbek. Sok, őrült figura. És néha, nagyon kemény, igaz mondandó, amin érdemes elgondolkodni.
Nekem tetszett. egy erős 7.5/10. És a dagi haverja mekkora arc!

DaMan - 2017. 12. 18. 17:39

Na ja, a legjobb karakter kétségkívül Balls, de főleg a szezon elején nagyon látványos volt a kapcsolat a Californication felé. Aztán szerencsére megtalálták a saját hangjukat, de annyira nekem sem tetszett, mint a nagy öreg.
Ettől függetlenül ha ad a Showtime esélyt, szerintem jó kis sorozat lehet ez egypár szezon múlva. Csak Floyd túlzott ‘most nagyok okosat mondok ám’ monológjait kéne visszavenni. Vagy nem, hitelesebb, ha a főhősnek is van olyan tulajdnosága, ami ellenszenves.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz