login |

Stan Against Evil + Frontier: vége a 2. évadnak – írta Lantaar

2017. 12. 19. 15:08 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, ,

Itt van két sorozat, amik annak ellenére, hogy teljesen más stílusokat és műfajokat képviselnek, mégis hasonló problémákkal küzdenek. Mindkét sorozat az amerikai tévés sztenderdekhez képest kevés epizóddal operál (Stan 8-cal, míg a Frontier 6-tal), viszont ennek ellenére képtelenek érdekesen kitölteni azt a kevés időt, ami a rendelkezésükre áll.

Ráadásul elég végletesen teszik ezt: míg a Stanben sok az atmoszférikusnak szánt üres jelenet, aminek feszültség és hangulat teremtése lenne a dolga, addig a Frontierben elég sok minden történik, viszont annyira kapkodva, hogy a nézőnek nincs túl sok esélye megkedvelni a karaktereket.

Az IFC horrorkomédiája meglehetősen kevés karakterrel dolgozik, négy állandó szereplő van (plusz a monster of the week és 1-2, pár jelenetre visszatérő figura) de még így sem képesek érdekes, szórakoztató, vagy akár vicces jeleneteket írni nekik, ami egy sitcom hibridnél meglehetősen nagy hátrány.

Az egész évad során két jelenet volt, amit tényleg élveztem: az egyik az utolsó előtti részben történt, amikor a monster of the week Stan-nek tettette magát és John C. McGinley alakítása Scrubs-os emlékeket idézett fel, a másik pedig a feleségével közös jelenetei voltak. Az évad többi része viszont teljesen felejthetőre sikerült.

A Frontier viszont ennek a fordítottjával küzd. Nagy, rengeteg karakterrel teli világot álmodtak meg a készítők, amit képtelenség lenne nem a Game of Thrones-hoz hasonlítani.

Viszont amíg a GoT készítői tudják, hogy nem lehet minden karaktert minden részben szerepeltetni, mert akkor nem jut elég idő ahhoz, hogy megfelelően kibontsák a történeteiket, az őket hajtó motivációkat, ami alapján a nézők megkedvelhetnék őket, addig a Frontierben ezt sajnos nem sikerült megérteniük. Össze-vissza ugrálnak a szereplők és a helyszínek között, mindenkit belezsúfolva minden egyes részbe.

Sajnos egyik sorozat sem törekszik a változásra, gyakorlatilag szóról szóra leírhatnám újra ugyanazokat a problémákat, amiket a korábbi kritikáimban felhoztam. Futhatnám újra a köröket, hogy miért kap ilyen kevés játékidőt Jason Momoa, vagy miért nem képesek Janet Varney-nak épkézláb történeteket írni, de ez felesleges lenne.

Ugyan mindkét sorozat zárójelenete a maga nemében érdekesnek mondható, vagy legalábbis érdekes irányt vet fel a harmadik szezonokra (ami egyelőre csak a Frontier esetében garantált), viszont az elmúlt két évad alapján kétlem, hogy a bennük rejlő potenciál akárcsak 20%-át ki tudnák hozni belőlük.

Továbbra is csak azoknak tudom ajánlani bármelyik sorozatot, akiknek rengeteg szabadidejük van és már végignéztek minden közepes, vagy annál jobb sorozatot, így a sorozat-éhségükben hajlandóak lejjebb adni a minőségbeli mércét, vagy annyira kedvelik valamelyik közreműködő színészt, hogy bármit képesek megnézni tőlük. A többieknek viszont továbbra is csak azt tudom maradni, hogy inkább maradjanak távol.

1 hozzászólás Ne habozz!

des - 2017. 12. 19. 16:04

Én 1-2 hónapja elkezdtem a stan-t, de csak az 5. részig jutottam, mert untam. Így akkor már nem is nézem tovább, ha semmi remény sincs.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz