login |

Pilot-mustra: The Indian Detective – 1×01

2017. 12. 20. 15:02 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Everyone’s a suspect. First rule of detective-ing. Detecting. Detectivizing. You know what I mean.

Mondom, hogy van valami a sorozatok streaminges megjelenésében. A világon semmi logika nincs benne, de mikor a kanadai City TV bemutatta pár hete a The Indian Detective-et, akkor még nem kezdtem el, viszont most, hogy tegnap kijött Netflix-en is, máris letudtam a pilotot a mindössze 4 részes első évadból. Jópofa volt, de kriminek nagyon vékony, szóval nem az utóbbi műfaj rajongóit célozza meg. Egyelőre.

THE INDIAN DETECTIVE – 1×01 – 5,5/10

Russell Peters egy kifejezetten jó arc komikus, aki ismeri őt (itt egy random standup tőle + ez pedig egy még jobb), az nagyjából el tudja képzelni, hogy mire kell számítani ebben a sorozatban, még akkor is, ha az egyik készítő nem más, mint Frank Spotnitz, egykori The X-Files-os második ember, aki például a The Man in The High Castle-t is készítette.

Look, I just got back from India. I found out I’m not Indian. I mean, in Canada, if you needed to identify me, I’d be Indian. But in India, 100 percent “You are not Indian.”

Peters egy alacsony rangú közrendőrt (járőrt? constable…) alakít, aki elég nagy luftot rúg egy kábszeres akció során Toronto-ban, az egész osztály rajta röhög, le is fokozzák, és ő is tisztában van azzal, hogy sosem lesz belőle nyomozó. Azonban a szerencse rá mosolyog, mert úgy alakulnak a dolgok, hogy apja Indiában megbetegszik, ezért hozzá repül, és ha már ott van, bele is keveredik egy nyomozásba, bár előtte még őt is lecsukják.

Igazi fish out of water szituációról van szó, hiszen indiai származás ide vagy oda, a karakter tősgyökeres kanadai, totál kilóg az indiai közegből, sőt, az egészet még tetézi is azzal, hogy amikor azt hiszik, hogy valami menő nyomozó hazájában, akkor nem ellenkezik, inkább belevág a nyomozásba, hogy maga számára is bizonyítson. (Egy szvámit mérgeztek meg, valaki magára is vállalta a gyilkosságot, de gyanús, hogy nem ő a valódi tettes – hősünk a vádlott ügyvédjével dolgozik össze.)

Hogy a kép bonyolódjon, hamar kiderül, hogy valami bűnszövetkezetnek is köze van a dolgokhoz (itt jön be a képbe titokzatos módon William Shatner, mert miért ne), ráadásul az egész történetet flashback-ként tálalják narrációval, ugyanis a főhős egy kihallgatás során meséli el, hogy mi is történt vele, olykor kibeszélve és kommentálva az eseményeket.

Vicces volt, hogy úgy mentem neki a sorozatnak, hogy átívelős lesz, ezért kicsit meglepődtem, hogy a nyomozás megkezdése után nem sokkal meg is oldották az alap ügyet (totál légből kapott módon, elég WTF volt). Szóval akkor mégiscsak epizodikus a sorozat, konstatáltam, hogy az utolsó pillanatban kiderüljön egy (amúgy totál random és végképp erőltetett módon bedobott) összefüggés, ami jelzi azt, hogy van valami big picture, amit lehet, hogy heti ügyek kíséretében fognak kibontani.

Míg az indiai szál Peters révén tényleg szórakoztató, bár főleg magánéleti téren az (az apával és az ügyvéddel), nem tudom, mekkora hangsúllyal, de be fog úszni az összefüggés miatt egy kanadai vonal is az ottani társával, akit azonban a pasijával együtt elég halványan alapoztak meg (ráadásul nem ő vicces), szóval kicsit tartok attól, hogy csak az idő fog elmenni vele, de sokat nem ad majd a sztorihoz.

– Hey, is that a cow air freshener?
– Yes. New leather smell, no? New car smell, no?
– It smells like there was a cow in here earlier, and now there’s not.
– That is because there was a cow in here and now it’s not.

A The Indian Detective elsőre egy teljesen habkönnyű komédia némi nyomozgatással, de mint írtam, a krimiszál elég gyenge volt benne, viszont ki tudja, lehet, hogy az átívelés majd valahogy össze fog állni. A szerethető szereplők és a humor alapján esetleg nézném is tovább, de a nyomozgatás (ha az nem változik) miatt még úgy sem, hogy csak négy részes az első szezon.

1 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2017. 12. 20. 22:21

aranyos, és a lányka olyan benne mint mila kunis és angelina jolie szerelemgyereke.
sokkal több jót nem lehet elmondani róla, de egy felhőtlen darának jó volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz