login |

Survivor: vége a 35. évadnak

2017. 12. 21. 21:10 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

There is a twist.

Úúú… Mivel a Survivor-finálé tripla szokott lenni, ezért mindig megpróbálok a fináléírásokon gyorsan átesni, de most van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog menni. És nem azért, mert Jeff Probst epic finálét ígért és igazat mondott. Volt benne epic dolog, szó se róla, amit nagyon élveztem, de sikerült úgy tönkrevágni egy (sőt, két!) húzással a nem túl emlékezetes évad végét, hogy arról oldalakat tele lehetne írni. A történtekkel és a jövőbeli következményekkel.

Mielőtt kitérnék a részletekre, megismételném, hogy annak ellenére, hogy a szezont közel sem tartottam a legrosszabbak közé tartozónak, talán most először fordult elő, hogy úgy éreztem, hogy tök mindegy, ki fog nyerni, mert senkinek nem szurkoltam komolyabban, mint ahogy senkit nem is utáltam. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ben nyert, ööö, 4-2-1-re…? 5-2-1-re? Nem néztem vissza, de olvastam máshol is, amit én láttam, hogy 7 szavazatot olvasott fel Probst és a hetediket utolsónak titulálta – talán tévesen. Mindegy, nem számít.

This is a mission. This is a job.

Múltkor is írtam, most is: semmi bajom Ben-nel. Megérdemli, mert ő tett is azért valamit, hogy nyerjen, míg a többiek látszólag nem, de továbbra is azt tartom, hogy ha követték is volna őt és ő bukkan a clue-kra, akkor ugyanúgy megtalálja az idolokat. És biztos vagyok benne, hogy nem volt semmilyen készítői “segítsük Ben-t a millióhoz” mozgalom a háttérben, főleg, hogy semmit nem lehetett biztosra venni.

De. Ekkora vadbarmok nem lehetnek, hogy ennyire gyanúsnak tüntetik fel az egészet.

Amikor néztem a finálét, rögtön az jutott az eszembe, hogy lesznek egy csomóan, akik bundát fognak kiáltani, és ki tudja, talán ezért dobják a Survivor-t, mi pedig keresztet vethetünk rá pár évad múlva. Most komolyan, ezt igazán lehetett volna kevésbé feltűnően tálalni.

A magam részéről: már a második idol is zavart, de a harmadikat egyenesen nevetségesnek találtam. Oké, kiteszik (örülnek, nyilván, hogy végre használják őket, nem csak ücsörögnek rajtuk), oké, ha Ben találja meg, akkor nem lehet elvenni tőle, de ne álljon már abból a játék, hogy valaki minden tribal-ön használ egy idolt, hogy visszarohanjon és megtalálja a következőt. (Nyilván ilyen alapon a challenge-ek sorozatos megnyerésébe is bele lehet kötni, szóval nem jó az érv, de akkor is.)

Nem tudom, mi lehet a megoldás, de akkor ne mindig a táborban rejtsék el, hogy kvázi elég legyen belebotlani, mert ez teljesen devalválja az egészet. És tudom, hogy a tizenikszedik szezon óta része az idol a Survivor-nek, de ne CSAK erről szóljon.

De nincs mit tenni. Van idol, de még így is ki lehet ejteni akárkit a legvégén, a top4-ben. És ugyebár azért top4 az utolsó előtti lépés, mert annak idején megunták, hogy a top3-ban kiejtették a nagy esélyest. Most pedig megunták, hogy a top4-ben is kieshet, ezért benyomnak egy tűzrakást a végére? Ez kábé nálam a ‘worst twist ever’-kategória. Mi lesz így az igazi drámákkal?

Nyilván kell frissíteni olykor a játékot, de ezzel az egész Survivor DNS-ét babrálták meg. Ilyen alapon kitalálhatják azt is, hogy legközelebb a nézők döntsenek, vagy, hogy a a top3 szavazhat a jury tagjaira. Ha semmi sem szent, akkor a végén bármit lehet módosítani, márpedig azért jó, ha van pár biztos pont. (És az S36-ra is vissza fogják hozni…, pff. Arra kíváncsi leszek nagyon, hogy a reakciók hatására lesz-e majd a 37. évadban.)

Szóval tapsoljuk meg Chrissy-t, hogy megnyerte az utolsó challenge-et (ami teljesen kész volt, zseniálisan alakult, igazi thriller volt a fordított u-betűvel – mázli, hogy nem tudtam, hogy tök felesleges izgulni) és kapott egy secret advantage-et, ami olyannyira advantage volt, hogy anélkül megnyerte volna talán az egészet, így azonban Ben nyert. Ez azért így elég LOL.

Nobody saw that.

Bevallom, még ilyen sem fordult elő, hogy nem néztem meg a reunion-t (ami vagy 20 perces volt?, hahh), szóval nem tudom, hogy volt-e erről szó, de lehet, hogy Devon legyőzte volna Chrissy-t, mert utóbbi ismét azt hozta, amit korábban: annak ellenére, hogy olykor üresfejű modellnek tűnik, előfordul, hogy megrázza magát és húz egy nagyon erőset (ld. itt, hogy megérezte a veszélyt és Mike-ra szavazott), amivel a saját oldalára húzhatott volna pár voksot.

Mondjuk nem csak a reunion nem volt meg, az érdeklődésemet ugyanis már az utolsó fél órára elvesztettem. A végső kikérdezésnél (aminek a formátuma sem segített most) már nem nagyon éreztem tétjét a kérdéseknek és válaszoknak.

Az idol megtalálása után a Chrissy-féle kamu idol lehet, hogy máskor kárörvendést váltott volna ki belőlem, hiszen hiába voltak kreatívak, mégiscsak arcoskodtak és elbízták magukat, de itt ez sem volt meg, ezúttal úgy éreztem, hogy nem működik a szitu, mivel mi tudjuk, hogy mi a valós helyzet, így mentes minden feszültségtől. Azt pedig sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna Mike-kal a döntőben, ha Devon nem érzi meg a vesztét…

Szóval nyert Ben. Mondjuk még a harmadik idol után sem voltam teljesen biztos abban, hogy nyerni fog, mert simán Chrissy mellé állhattak volna, de amikor lenyűgözve nézték, amit csinál, az azért beszédes volt. Ez van, utáltam ezt a szezonzárót. Először a harmadik idol miatt. Utána meg a twist miatt. Kár. De legalább volt hosszú főcím!

Az új szezon a Ghost Island lesz. Arról itt írtunk.

         

17 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2017. 12. 21. 21:29

borzasztó volt, a reddit tele van jó meme-kkel, párat szívesen belinkelnék. tudjátok mit? meg is teszem:

https://www.reddit.com/r/survivor/comments/7la2pg/season_35_villain_finally_revealed/

https://www.reddit.com/r/survivor/comments/7la38x/seriously_who_would_win_meme/

https://www.reddit.com/r/survivor/comments/7l6sjo/spoilers_finale_meme/

és ez még mehetne tovább… a lényeg hogy BUNDA!!!!
hatalmas csalódás, borzasztóan jól fog jönni ez a pár hónap pihenés…

wellwellwell - 2017. 12. 21. 21:40

hát ez a tűzgyújtás nálam kib.szta a biztit. a másik három is jó nyertes lett volna, de hát a ptsd-s veteránnak kellett nyerni… amit szintén nem bántam volna, ha nem ezzel a módszerrel tolják be.

winnie - 2017. 12. 21. 21:42

wellwellwell: nincs igazán olyan, hogy “kellett” – de pont erre céloztam a posztban, hogy sokaknak ez fog lejönni.

gondolj bele, hogy a helyszínen sokkal kevésbé tudják átlátni az anyagot, ott még sokszor nem nagyon körvonalazódnak a storyline-ok sem, amiket hasznosítani tudnak, nem tudják, hogy ki milyen ívet fut be, és ami a legfontosabb, nem tudják, hogy ki nyer. hiába nyomnának valakit, semmi biztosíték nincs a sikerére, ezért nem érdemes. ld. más is bejuthatott volna helyette, arra sem volt biztosíték, hogy megszavazzák győztesnek. (plusz az efféle twisteket nem lehet egy nap alatt megcsinálni, bár nyilván lehetne készülni rá.) ha valaki manipulálni akarna, akkor biztosra menne, ez meg bőven nem volt az.

viszont azzal, hogy így alakultak a dolgok, hogy megvan a győztes, és visszafele építik fel a szezont, nyilván kitalálják, hogy miket hangsúlyozzanak ki. csak azért, mert van története és mert nyert, nem hiszem, hogy érdemes lekicsinyelni azt, amit elért. mert az idolokat is bárki megtalálhatta volna elvileg.

nyilván mindezt úgy írom, hogy bárminek jobban örültem volna, mint a mostani alakulás az idolokkal és a twisttel.

J0rmungandr - 2017. 12. 21. 21:44

Nekem ennyi volt a Survivor. Az összes évadot láttam. A gyengébbeket is. Kitartottam mellette, mert volt egy olyan varázsa, amit csak nagyon kevés műsornál éreztem. A “worst twist ever” még enyhe kifejezés. Ha előre, még az évad elején elmondják akkor oké. De így… Úgy érzem el akarják vinni a Survivor-t a social aspect fontosságától, az egyik alapkövétől. Kár érte.

haruka - 2017. 12. 21. 23:18

Worst season ever.
Sokat elmond róla, hogy a duplarész második felét, meg a reuniont meg se néztem, de az első fele közben is a telefonomat nyomkodtam (ahogy korábbi részek esetén is). Most hirtelen azt is meg kellett gugliznom, mi volt az a nagy twist a végén, és hát izé… Nem csodálkozom, ha sokan bundát kiáltanak.
Szerintem már maga a casting is rossz volt, olyan még sose volt, hogy a merge-ig ne találjak egy-két szimpatikus játékost, vagy hogy a sokadig epizódig ne vegyek észre egy játékost (itt konkrétan Roarkra gondolok, azt se tudtam, hogy ott van, csak amikor kiesett).
Na mindegy, reméljük a következő jobb lesz.

Deny - 2017. 12. 21. 23:35

Pont az nyert, akit a leginkább utáltam. Ugh! Nem valami jó élmény így első Survivor-évadomnál :D De azért a műsortól nem vette el a kedvem, mert az marhajó. Vicces, hogy tulajdonképpen “léptek” egy magyar finálét ezzel, hiszen ott is ugyanez a feladat volt a döntőben, de ott még egy fokkal rosszabb volt, hiszen tulajdonképpen az volt a döntő szavazat.

szerintem - 2017. 12. 22. 00:17

ez az evad engem is hazavagott, tobb szempontbol sem tetszett.
eloszor is, utalom a ketesfeloras finalekat, nem csak azert, mert a donto tribal elotti kieso majdnem zero figyelmet kap, hiszen az epizod nem ra van felepitve, de tele van elo megszakitasokkal total erdektelen dolgokrol (nezokkel beszelgetes, miegymas) es soha nem jut eleg ido a vegeredmeny utani beszelgetesre, amit en szoktam elvezni. ezuttal konkretan egy kerdes jutott chrissy-nek, egy ryannek, a tobbi benrol szolt. az osszes tobbi jatekos szoba sem kerult (ja, laurennek volt egy beszolasa). minek ultetik oket oda egyaltalan akkor?

masodszor, az egesz evad nem tetszett, alig volt ertekelheto jatekos es alig volt szimpatikus ember, olyan pedig, aki jo is volt es szimpatikus is, csak egy akadt (lauren), de olyan jo o sem volt, mert kiesett eleg koran. devont nagyon birtam, de megint mekkora hulye volt, gyonyoru huzas volt, ahogy hazakuldte dr mike-ot, erre a kovetkezo reszben vigyorogva veszi tudomasul, hogy chrissy felaldozta. meg hat inkabb meditalt, mint hogy gyakorolta volna a tuzgyujtast :) szoval hiaba birtam, nem volt gyoztes alapanyag.
ben mar annal inkabb az volt, neki tudtam a vegen szurkolni, de csak a mike holloway-fele ut miatt (igaz, hogy o nem imunity idollal menetelt a dontobe), amugy eleg sokszor gogosen viselkedett.

harmadszor, a mindenfele csavarok es ujitasok sem tetszettek, a fele rosszul sult el vagy butan jatszottak ki oket. a vegso supertwist pedig…megis mit gondoljak rola, ha nem azt, hogy valahogy meg kellett akadalyozni, hogy ben essen ki. azt nem gondolom, hogy megnyerettek vele az evadot, de azt gondolom, hogy a tuzgyujtos final challenge meglepetes a magyar survivorban is megallta volna a helyet es akkor ezzel mindent elmondtam :)
azzal teljesen egyetertek, hogy ezzel olyan valtozast indithatnak el, ami mindenkepp art a strategianak, de legalabbis ennek az evadnak betett, hiszen meglepetesre semmi ertelme nem volt annak, ki kivel szeretne a vegen megmerettetni, nyilvan doktor mike peldaul sosem esik ki, ha ezt elore lehetett volna tudni. chrissy meg veletlenul sem kapott semmilyen elonyt, hiszen neki be volt biztositva a vegjatek, amit szerintem meg is nyert volna, miert akarna egy biztos ellenfelet jatekban tartani es kockaztatni, hogy az tortenik, ami tortent? ennek semmi ertelme, ez egyszeruen azert tortent, mert bennek kellett nyernie, neki volt egyedul tortenete az egesz evadban, senki masra nem szantak ennyi jatekidot. sot, szinte az teljes reunioin show is rola es a veteranokrol szolt. es bar az uzenet valoban fontos, ha ennyire az arcomba toljak, az sosem esik jol.

negyedszer, amennyire elveztem az elozo evadban a vegso tribal dinamikus felepiteset, annyira utaltam a szerkezetet most. ryan szerintem iszonyatosan (es meglepoen) kinos volt, egy ponton konkretan civakodtak chrissy-vel, teljesen leszerepelt nalam. devon meg annyira hulye, azert ra szavazott vegul, mert gondolom, megigertek egymasnak, mas ertelmet nem latom, talan nem akarta, hogy superfankent szavazat nelkul menjen haza. nehany jury member szinte szohoz sem jutott, masok meg sokkal dominansabbak voltak, ami szinten nem tetszett.

mindegy, gyozott ben es iden a ptsd. ha ez igy megy tovabb, tenyleg a nezok fognak szavazni, vagy esetleg a nezok megszavazhatjak, mi legyen a kiemelt fontossagu uzenete az evadnak. mondom, tisztara magyar survivor feeling volt tobbszor is.

egy-ket visszatero jatekos alapanyag azert van itt, szivesen latnam devont, joe-t, laurent ujra jatszani, mindegyikben volt meg potencial (vagy devon csak kellemes jelenseg).

Natale - 2017. 12. 22. 00:28

Azért biztos hogy tudtak a készítők hogy mi a helyzet. Mindenki mondta is hogy Bent ki fogjak szavazni ha nem nyeri a challege-et. O is tudta, Jeff is tudta, mindenki tudta. Es azt is hogy a ptsd veteran, a Ben-bomb, a sok foszereplokent vegigult tribal miatt Ben jo tv. Es akar tudtak hogy nyerni fog akar nem (erdekes, a többi játékos tudta es nem is titkoltak), a tv-nek jot tesz ha bejut a döntőbe. Innentől pedig igenis rigging, alapvetően befolyasoltak a játékot külső erdekek miatt. Ha meg előre el volt tervezve akkor egyrészt hülye ötlet, másrészt ilyen helyzetben akkor is vissza kell vonni mert túlságosan belenyul a játékba.

Viszont legalabb örülök hogy másokat is kiakasztott, remélem lesz eredménye. Nem szoktam előzetest nézni igy a s36-rol se tudok de elvileg azt mar leforgattak es nincs mit tenni. De amint lehet ezt vegyük ki mert szörnyű.

Bent bírom en is, de nem erdemelt győzelmet. Vannak mas nyertesek akiknel sokkal jobban játszott, de ez nem igy működik.

ThomastheBuzz - 2017. 12. 22. 02:13

Én szerettem az évadot, szerintem a finálé utáni alaphang nagyban köszönhető a már évek óta kritizálható editációnak. Szerintem Ben semmiképp nem volt rosszabb győztes mint Sarah, és voltaképp hasonlóan is zárult le a szavazás az előző évadhoz képest, most azontúl, hogy Chrissy nagyon jó stratéga volt, leginkább az került kihangsúlyozásra a végső tanácson, hogy 4 védettséget nyert (azon picit meglepődtem, hogy a social game-jét nem kritizálták miközben sok játékossal szemben személyeskedett).

Én szerettem, hogy nem voltak végre passzívak a játékosok, utálom amikor emberek merge után nem kezdenek semmihez és bárki aki bármit tett a saját játéka érdekében, azt rögtön a leghamarabbi módon kiszavazzák, mivel már tud valamivel a saját játéka mellett érvelni a döntőben (bár szerintem ez sok esetben jelentéktelen mértékű is).

Az előző évadban is voltak twistek, voltak idiolok, ott minél tovább megtartották az idolokat ami nem tett jót az évadnak, és azonkívül is voltak előnyök, több is ami a győztes “ölébe hullott” mint például amikor Sarah Michaela padja alatt vette föl az egyik advantage-t, vagy amikor az egyik szőke játékos (aki akkora game changer, hogy a nevére nem is emlékszem), konkrétan elárulta a saját előnyét, majd miután a szőke csajt kiszavazták, amiben jelentős szerepe volt Sarahnak, amit természetesen az előny megszerzése érdekében tett, mert odaígérték neki- a szőke az előnyét nem a közeli szövetségeseinek adta oda, hanem Sarahnak.

Az idolok legjobb ötig, vagy négyig, a final tribe előtti utolsó szavazásig, legjobb tudomásom szerint visszakerülnek a játékba, mivel ebben az évadban gyakrabban játszottak ki idolt, amikor csak tehették, ezért sűrűbben térnek vissza az idolok.

A végső csavar viszont nekem is negatív szájízt adott, főleg mert előnynek ez semmiképpen nem volt nevezhető, konkrétan ennek az “előnynek köszönhette Ben, hogy myert.

Ha abból a perspektívából nézem, hogy talán nem akarnak sima söprést a végső szavazatoknál, hogy ki nyerje az évadot, én nem feltétlenül tartom rossz ötletnek, bár ez az előző évadban pont nem számított volna akárcsak a 31.ben sem. (32.ben nem emlékszem Jeremy hogy került a döntőbe). Én picit ezt is az editálás hibájának tudnám be, de őszintén elfogult is vagyok az évaddal kapcsolatban, Bennek szurkoltam a végén.

Sajnos évek óta ilyen az editáció, a játékon keresztül akarnak kisajtolni sztorikat, beleerőszakolni valami komolyabb mondanivalót. Ez azért probléma szerintem, mert eleve ez az egész játék, bizonyos mértékű szociológiai leképezés és onanntól kezdve, hogy összeszedek 18,20 embert az élet különböző szegleteiből, ez tökéletesen elég kellene legyen erre, van sajnos olyan, hogy rosszabb az évad castingja, hogy az évadban az emberek passzívabbak, ez ellen sokat tenni nem lehet, ez a 39 nap alatt derül ki, hogyan is sikerült, ennél nagyobb sztorit nem szeretném, hogy elmondjanak.

Pont ezért érzem, hogy a reunion évek óta nézhetetlen, csak a Jeff által ebben a mesterkélt narratívába tökéletesen beleillő játékosokat kérdezi csak meg, de előfordul akárcsok most is, ahogy mondat közben szakítja félbe Bent, hogy ő már talán nem igazán kíváncsi a játékosra, szeretné ezt a narratívát tovább erőltetni, míg korábban mindenki szinte körbe volt kérdezve,a viccesebb pillanatok kivesézésére is volt idő, itt most a legelső 10 perc annak a visszatekintésével telik el, hogy mik voltak Ben fő mozzanatai. Szeretnék a játékosokból több személyiséget látni, de nem Jeff akaratán keresztül, lehessen megismerni a játékosokat, lehessen igazán valakiért szorítani, én például Roarkot nagyon bírtam pedig csak nagyon kevés idő jutott rá.

Feleseleges már azt sulykolni a nézőkbe, hogy mi is a Survivor, nem kell már nagyon megfejteni, meg erre 34 évad tökéletesen elég volt.

A lényeg, szerintem nem volt rossz évad, nekem minimum erős közepes, voltak okos stratégiai lépések, voltak kevésbé, de ez szerintem az aktivitással együtt jár (pl Devon aki az első 30 napban kb nem csinált semmit, utána egyszerre csinált, két nagyon okos dolgot, de több butaságot is), talán nem ártana, ha tényleg világosan kommunikálnának arról az évad előtt, hogy milyen előnyből mennyi lesz a játék során, talán tegyék picit nehezebbé az idol keresést, mert itt gyakorlatilag csak szimbólumokat kellett csak keresni és az alapján az idol megtalálható volt, és Probstnak nem áll jól a showmanség, plusz én Cochrantől picit már rosszul vagyok. Jessica meg talán egy eyecandy jelölést ér (bár Ashley meg Desi is, de a legjobb csaj az évadban szerintem Jessica volt)

CotA - 2017. 12. 22. 03:50

Amikor Devon gyakorolgat a fire making challengere es eltorik a flint “Ez annak a jele h pihennem kell” – mondja. Elso gondolatom: nem, ez annak a jele, hogy el fogod bukni a challenget…
Fura módon nekem sem volt kedvenc jatekosom iden, viszont volt kedvenc szovetsegem, a Ryan-Devon-Chrissy hármas. Jo latni mikor az ilyen kapcsolatok kitartanak a vegeig.
Nekem osszessegeben tetszett az evad, jol szorakoztam.

Fragohol1C - 2017. 12. 22. 10:54

Hát bakker. BB19 Brutálisan szar évad, Survivor 35 átlagosan szar évad még rosszabb fináléval és top4 húzással. A TAR-nak valami elképesztően jónak kell lennie, mert különben egy világ dől bennem össze …

herczog - 2017. 12. 22. 11:47

nagyon nagyon nagyon túltolták Bent.
az idolok egy dolog, ha tényleg nem bírtak a sarkában járni hogy rájukakadjon az egy dolog, de ez a tűzgyújtós legalja húzás volt. és úgy fel lett vezetve előtte hogy már csak Celine Dion hiányzott.
Devon egyébként nagyot ugrott a szememben hogy megérezte hogy nem minden százas ment az ösztöne után és Mikera szavazott. Illetve becsülendő hogy kiállt Ryan mellett a végén, és “aláírta” azt amiket mondott. Na az nagyon bejött.

Thomas - 2017. 12. 22. 18:31

Nekem is hasonló gondolatok járnak a fejemben. Az állandó idol visszapakolgatásról már részletesen értekeztem az előző résznél, nem akarom ismételni, szóval csak annyit, hogy ez egy rossz vicc. Nagyon kéne erre egy szabály, hogy összesen hány idolt rejthetnek el egy évadban (szerintem 3 pont elég lenne).

A nagy tűzgyújtós fordulatnál nekem is egyből az jutott az eszembe, amit már többen is leírtak előttem, hogy húztak egy magyar Survivort, ott is challenge-dzsel kellett bejutni a döntőbe, gyönyörű. Szerintem ez nem előre kitalált dolog volt, nem is feltétlen Bennel akarták megnyeretni, csak ők is látták, hogy annyira egyértelmű a szavazás, hogy nem tudnak semmi kétesélyes dolgot felépíteni, így bedobták ezt. Aztán, hogy igazolják magukat, beletették a következő évadba is.

Csak azért nem izgatott most már ez sem (majdnem bealudtam a finálén), mert senki sem érdekelt a top 5-ből, bár szívesebben látom Bent győztesnek, mint a többieket, de amúgy nagyon nagyon rossz ötlet, ezzel tényleg elveszik a lényege az egésznek.

A final tribal már így is el van szúrva, mióta hárman ülnek ott, és ez az új szerkezet is borzalmas, sokkal nehezebb nekem követni, ahogy egymás szavába vágnak és egyszerre dumálnak, mint a korábbi egy kérdés – egy válasz rendszer volt. A reuniont is leépítették, helyette megy az időhúzás, nézzük vissza Ben útját, minek? Ott kapcsolt egy 0.7 rating pontnyi 18-49-es. Á, legrosszabb évad, komolyan, talán a Twilással holtversenyben, pedig a dupla részig még tetszett.

Enzo - 2017. 12. 24. 12:44

35×14-15
(nemtom hogy valaki olvassa-e még ily későn, de most már leírom, ha végig jegyzeteltem)

Nekem is nagyrészt keserű lett a szájíz a végére – még úgy is, hogy szimplán Ben bejutásának és győzelmének örülök. Először is az idolozásnak én nagy rajongója vagyok, mert az szüli a legepikusabb törzsi tanácsokat, de az évadban egy kicsit tényleg túltolták. A harmadik idol már sok volt, korábban azért ezt finomabban kezelték. A kijátszásánál érthető volt a nagy show köré (#BenBomb), Devonnak pedig jár a keksz a megérzéséért. Na de… mi az istenért dobták ki Mike-ot? Akkora döntőbe vihető goat lett volna… mondjuk így Ryan lett az kvázi, akitől az évad elején sokkal többre számítottam – ránézésre tőle vártam volna azt, amit Ben nyomott (és viszont). Persze utólag olyan szempontból jól jártak így, hogy Devonnak legalább esélye volt a tűzgyújtásban Ben ellen, ha Chrissynek Ryan és Mike közül kell választania, meg lett volna lőve :D (ironikus hogy Ryant egy skillnek a hiánya juttatta be kvázi a döntőbe)
Ez a final secret advantage tényleg egy rohadt nagy hátrány volt Chrissynek, nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy valahogy utólag került bele. Én azt hittem, hogy zsűriszavazat elvétel/megduplázás lesz, az egy ügyes ötlet volt anno.

A döntő felépítésével se tudok megbékélni: most is 8 perc eltelt, mire elkezdődött a tényleges történés, a folytonos megszakításokkal eléggé kiölik a hangulatot, az újfajta zsűrikérdéses rész egy kicsivel kevésbé tetszik, mint a régi, felőlem az opening statement is maradhatott volna. A réunion borzasztó rövid, esküszöm egyre rövidebb minden évaddal… és most még a nagy részét elvitte Ben – értem én hogy társadalmi üzenet meg PTSD, de akkor legyen rendesen negyveniksz perc hosszú. Konkrétan a top3 meg Lauren kapott kérdést, és ennyi…szánalmas, régen volt olyan, hogy majdnem mindenki szólhatott valamennyit. Jó, nyilván most se Katrináig visszamenve érdekelt volna, de ennek így nincs értelme. Az egyedüli, ami tetszett benne, az a “titokmegnemtartós” montázs :D (ja meg amikor a fanok reakcióját mutatták a final immunityre)

Darabkák:
1. Teljes főcím volt, láttátok? Wow!
2. Az a golyós-kerekes-forgatós cucc a rewardon rohadt jó, szívesen kipróbálnám – és végre zsír új(fajta) feladat!
3. A 2 már felhasznált idol összerakása fake idollá zseniális lett volna, mint terv, csak így nem volt értelme, hogy Ben megtalálta az igazit. Amúgy furcsa: elhitték, hogy Ben bekajálta, amikor korábban pont Ben játszott kettős ügynököt remek alakítással??
4. Volt már valaha éjszakai challenge? 1 dzsungelben rohangálós rémlik… Csak a kommentjeimet kéne olvasni a készítőknek, egy csomó ötletet felvetettem már, ilyeneket kéne belevinni, nem ilyen kötelező tűzgyújtós hülyeséget.
5. A final immunityt beharangozták a legjobbként egy ilyen “top 35 legemlékezetesebb challenge” cikkben még az évad elején. Hát, az U betű fejjel lefelé rakása miatt epic lett valóban, amúgy csak egy kifejezetten frusztráló feladat.
6. Chrissynek respect a 4 immunityért, nem semmi! Meg úgy általában a nőknek: 9 challenge-ből 8-at nő nyert az évadban!!
7. Ryan taktikája furcsa volt a zsűri előtt, mármint hogy önmagát beállította a háttérben szervezkedő, minden mögött álló embernek… (és meglepő, hogy kapott szavazatot)
8. Úgy éreztem, hogy nem lesz olyan sima Ben győzelme, de végül sajnos megint nem lett szoros döntő.

A szezonról összességében:
A duplarész körül volt pár felejthetetlen tribal, de a többi része nem igazán fog megmaradni: a pre-merge időszak unalmas volt, a végével meg megbeszéltük, hogy mi a baj.
All-Starban szívesen látnám Alit, Desit, Joe-t, esetleg Lauren-t vagy Devon-t.

winnie - 2017. 12. 25. 13:30

” (nemtom hogy valaki olvassa-e még ily későn, de most már leírom, ha végig jegyzeteltem)

naná! sőt, várta is.

weking82 - 2017. 12. 25. 23:51

Nincs is jobb karacsonyi Survivor daranal. Teljesen elvezheto volt az evad. Szerintem erosen indult, sok potencialis karakterrel. Merge utan aztan elszabadult a pokol, elveztem nagyon a hullamvasutat ahogy emlitettetek itt is sok volt az aktiv ember. A legvege kicsit csalodas volt nekem is, de daralva meg igy is lement. Johet a kovetkezo.

Enzo - 2017. 12. 26. 01:00

@winnie: yay, köszi! :)
(Kicsit elhavazódtam ebben a karácsonyi őrületben, 20.-a este néztem utoljára olyan sorozatot, ami nem a Survivor volt :D na de majd holnaptól…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz