login |

Korhatáros szerelem: 4 rész után

2017. 12. 22. 14:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Nehezen találom, hogy mi a bajom a Korhatáros szerelemmel, mert továbbra is azt érzem, amit a pilot kapcsán, hogy amikor elkapják a fonalat, akkor nagyon jó és szórakoztató, viszont hihetetlen nagy hullámzást képes produkálni a sorozat, többek között azért, mert nem egyszerű lavíroznia a komédia és a dráma műfajai között.

Tudom, hogy adott az eredeti sorozat, amitől az első két rész alapján nem nagyon tértek el, csak pár, hazai szájízre szabott módosítással, szóval mindez lehetne talán annak is a kritikája, de én inkább a Korhatáros szerelmet korholom, mert ha szabadabban kezelnék az alapanyagot, vagy ha kritikusabban állnának hozzá (nem tudom, ez lehetséges-e), akkor lehet, hogy a végeredmény is jobb lenne. Sokkal jobb.

Az nyilván személyfüggő, hogy ki mit vár a sorozattól. Nekem inkább a komikusabb, könnyedebb aspektusa jönne be, a főszereplő pár “megpróbáltatásairól”, romantikus botladozásairól és előre haladásáról, illetve a barátságokról. Nyilván a drámaibb szálak is beleférnének jó érzékkel adagolva, azonban az eddigiekben inkább a történet pörgetése van fókuszban, márpedig emiatt sok minden súlyát veszti.

Arra gondolok, hogy a mai trendnek megfelelően alig jutnak lélegzethez a karakterek, és ha rész közepén felmerül egy konfliktus, akkor az pár perccel később már meg is oldódik, sőt, akár teljes 360 fokos kört is megtehet.

Gondolok itt a rapid házvásárlásra vagy arra, ami az 1×03-ban történt Eszter lánya és Dávid között: a kezdeti utálkozás, hatalmas imádatba, majd ismét totális megvetésbe csapott át. Mindez nettó 15, 20 vagy talán 25 perc alatt. Ez vagy úgy csapódik le az emberben, hogy hullámvasutazik és hol ez, hol az az érzelem önti el (és ekkor élvezi, amit lát), vagy pedig a világon semmit nem vált ki belőle, mert tudja, hogy csak súlytalan, látszatproblémákról van szó, amik nem járnak következményekkel.

Azon most nem akadok fenn, hogy az 1×03-nak az iskolás mellékszála mind problémafelvetés, mind kezelés, mind megoldás tekintetében (ami azért jópofa volt) eléggé “csak a tévében fordul elő”-jellegű volt, hiszen talán ezért is nézünk sorozatokat, hogy kiszakadjunk a valóságból, de az már problémásabb, hogy a kapkodás és az ide-oda ingadozás miatt még mindig nem nagyon sikerült mélységet adni a karaktereknek.

Nem tudom, hogy meddig maradok, vagy hogy érdemes-e egyáltalán tovább maradnom, de eléggé látszik, hogy úgy viszonyulok hozzá, mint a Válótársakhoz, aminek ugyancsak vannak pozitívumai, bár ott az irritálóbb dolgok sokkal jobban zavarnak.

ui: Nem tudom, hogy csak a tv2.hu csinálta-e, vagy a tévében is így ment le, de a ‘ribanc’ szó “kisípolásán” nem kicsit meglepődtem. Az külön poén volt, hogy még vissza is utaltak magára a kifejezésre.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2017. 12. 22. 15:17

A hullámzás abszolút igaz, de engem kevésbé zavar (egyelőre).
Ami viszont egyre jobban az a két lánya… a kissrác nem sok szöveget kap, de a két nagyobbik lány egyre többet és minden egyes mondatukat olyan sterilen adják elő, mint egy március 15-ei verset… valahogy nem jó hallgatni a párbeszédeket, amikben benne vannak :(

A másik viszont ennél sokkal zavaróbb probléma, amit könnyen lehet, hogy csak én találok annak: a hangosítás.

Egyszerűen van, hogy egy mondat miatt többször vissza kell tekernem, mert nem értem mit mondtak. Én nagyon örülök, hogy a színész játszik a hangokkal, mert sokkal hitelesebb, hiszen az életben is hadarunk, morgunk, motyogunk időnként. De a hangosítók, vagy a technika itt kevésnek érződik hozzá.
Lehet, hogy csak a sok gépen nézett sorozat miatt (ami közelebb van, tehát jobban hallom és a szájról olvasás is könnyebb), vagy romlik a hallásom, de én úgy érzem, amerikai sorozattal még nem volt ilyen godnom…

Ettől eltekintve én még biztos maradok, mert a többi színésszel nincs gond, a feldobott ötlet érdekes (az eredetit nem láttam), és nagyon kevés magyar sorozatot nézek, úgyhogy néha kifejezetten jól esik hazai hangokat hallani :)
Bár személy szerint jobban örülnék, ha kicsit jobban a főszereplők konfliktusaira súlyoznának és nem oszlana ennyire szét a játékidő a mellékkarakterek problémáira is.

Tatala77 - 2017. 12. 22. 17:52

Engem megvett kilóra a sorozat, hiába nekem No1 eyecandy a főszereplő Hölgy :D (amin csodálkozok, hogy több nő kollégámnak is :D:D).
Viszont amit említettek előttem, a 2 lány szövegei is, és az előadásuk is elég ‘béna’, sokszor kizökkent a filmből. Ráadásul magas labdákat sem csapnak le, pl. SPOILER!!!
– Mikor lenyúlják Dávid telefonját, és össze-vissza sms-nek róla, ezt számon kéri rajtuk Dávid a szobájukban, mire a válasz: ‘Hagyd békén a magánszférámkat!’… miért, ők mit csináltak a Dávidéval??

Ennek ellenére nézős marad, nekem tetszenek a szereplők, és a felállás is.

winnie - 2017. 12. 22. 20:45

kovács patrícia miatt én is nézném, de csak azért nem maradok, mert ő van, ha nem olyan jó:)

Desmond Wallace - 2017. 12. 22. 21:14

“de a ‘ribanc’ szó “kisípolásán” nem kicsit meglepődtem”

Ilyen az Egynyári kaland 2. évadában is előfordult.
Durvábbak lettek a szövegek az első évadhoz képest, így néha kisípolták egy-egy szó közepét.:)

Deny - 2017. 12. 22. 21:15

Tatala77: Nekem az volt a kedvencem, hogy kitaláltak mindenféle nemi bajt :D Arra nem gondoltak, hogy ezzel a “poénnal” az anyjukra is rossz fényt vetnek?

Phoenix - 2017. 12. 22. 22:06

Nagyon tetszett az alapszitu, a felvezetés, még talán a pilot is. De ugyanaz a bajom mint a legtöbb magyar sorozattal (tisztelet a kivételnek, mert akad 1-2), méghozzá az, hogy nagyon magyar. És ennyiben tulajdonképpen össze is foglalható a fent felvázolt probléma/hibák. Nem szeretnék átcsapni nagyon negatívba, de annyira érződik rajta ez a “magyarság”, hogy fáj. Kár, hogy az alapötletet és a kezdeti feelgood hangulatot elvitték erre az egy kaptafára épülő stílusba v műfajba. Így nálam már az 1×02 után kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz