login |

Délelőtti videó 2.: A Piramis

2017. 12. 25. 11:40 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hazai termék, vetélkedő, video,

A Piramis – Az eredeti – mondja a promó, és a sajtóközleményben is kiemelik, hogy “az eredeti Piramis”. Most majd kiderül, hogy mennyire erős a kommunikáció hatása, hogy az számít-e, ha valaki hangosabban mond valamit, vagy az, hogy először mondja, esetleg csak az, ha igazat mond. (Nem mintha bárki is azt mondaná, hogy nem ez az eredeti Piramis.) És persze legfőképp az derül ki, hogy számít-e egyáltalán, hogy melyik az eredeti, vagy csak az, hogy melyik a jó.

A lényeg, hogy ez lesz az a játék, ami miatt az RTL Klub hamarabb leadta a tavaszi indulásra tervezett A Fal premierjét, mert tudomásukra jutott, hogy miután ők megvették a The Wall licencét, a TV2 egy tök ugyanolyan játékkal rukkol elő (amiről gőzöm sincs, hogy saját-e vagy sem): mindkettő feleletválasztós kérdésekre és egy bazi nagy Plinko falra épül. A tovább mögött a Stolh András műsorvezetésével készült játék előzetese.

(Számomra a poén egyébként a nagy felhajtás, meg az, hogy a TV2 lélegzetelállító vetélkedőnek nevez egy viszonylag snassz, elég unalmas, egyetlen gimmick-re és randomra épülő formátumot.)

16 hozzászólás Ne habozz!

Risi92 - 2017. 12. 25. 11:45

elvből nem nézek tv2őt, ez a húzások is csak azt mutatja mennyire undorító húzásaik vannak.

Deny - 2017. 12. 25. 12:01

Ebből egyébként nem lehet baja a TV2-nek? Nem a koppintásra gondolok, hanem, hogy eredetiként reklámoz egy olyan műsort, ami igazából nem az. A The Wall az eredeti licenc, amit az NBC és az Endemol fejlesztett ki. Pyramid nem létezik, legalábbis nem ilyen műsorként.

Scale - 2017. 12. 25. 12:24

Akárhogy is, de ez a reklám marha jó volt! :D :D

winger - 2017. 12. 25. 13:03

@Deny

“Az Endemol sem örült annak, hogy a TV2 ilyet húzott, amikor a magyar tévé egy másik műsorukat szerette volna megnézni, azt felelték nekik, hogy oké, de akkor szeretnének bemenni A Piramis felvételeire, amitől a TV2 információink szerint elzárkózott. Ettől az Endemol és a jogtulajdonos NBC még nem esett nagyon kétségbe, és ha minden igaz, foglalkoznak az üggyel, amiből akár per is lehet, mint lehet tudni.” – comment:com

Ezzel az eredeti plecsnivel csak maguknak csináltak még nagyobb bajt.

winnie - 2017. 12. 25. 13:23

Scale: valamiért ezzel a filmmel mindig sikerül valami kreatívat alkotni:)

winnie - 2017. 12. 25. 13:27

egyébként érdekességképp itt a két közlemény, ami a fal premierjét megelőzte.


az rtl közleménye
—–
Magyarországon az RTL Klub egy különleges premier előtti adásban már most vasárnap bemutatja a világ egyik legizgalmasabb vetélkedőjét A Falat.

A Fal (The Wall) már világszerte hatalmas népszerűségre és rajongótáborra tett szert. Az egyedülálló és eredeti hangulatot 18.55-től követhetik az RTL Klub nézői, mivel a csatorna úgy döntött, hogy a 2018-as premiert megelőzően egy különleges, magyar versenyzőkkel és Sebestyén Balázs műsorvezetésével, Milánóban forgatott epizóddal már most megmutatja a jövő év egyik legjobban várt műsorát.

A premier előtti adás elhozza A Fal izgalmát és hamisítatlan hangulatát. Ez az a hangulat amit értesüléseink szerint már más hazai televíziós csatorna is másolna, ugyanakkor a műsor sikerességének titka pontosan az a tökéletesen kidolgozott és felépített monumentális díszlet, látványvilág és a gondosan kiválasztott szereplők, amely a világ számos országában (többek között az USA-ban, Franciaországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Németországban) már nézők milliói előtt bizonyított. Az eredeti műsor formátum gyártója és producere többek között LeBron James, a legendás NBA kosárlabdázó, az RTL Magyarország pedig hosszú versenytárgyalás sorozat után szerezte meg a kizárólagos jogot A Fal (The Wall) gyártásához , ezért is megdöbbentő, hogy legnagyobb konkurensünk megbízható értesüléseink szerint és sajnos nem meglepő módon, megpróbálkozik annak lemásolásával, amelynek eredménye véleményünk szerint csakis a világszerte ismert műsor lejáratása lehet.

Az RTL Klubon most vasárnap bemutatásra kerülő premier előtti epizódot hosszú casting előzte meg, melyre közel 8000 pár jelentkezett, míg a versenytárs által készülő másolat esetében a játékosok még azt sem tudták, hogy pontosan mire vállalkoznak.

„Nézőink számára mi mindig is legmagasabb minőségben és legnagyobb odafigyeléssel készítjük műsorainkat, ezért is döntöttünk amellett, hogy a kora tavaszi sugárzás előtt már most bemutatjuk ezt a valódi feszültséggel és érzelmekkel teli game-showt, hogy a nézők először az eredeti és igazi változattal találkozzanak”- mondta el Kolosi Péter programigazgató, vezérigazgató-helyettes.

A most vasárnap debütáló A Fal a nemzetközi formátum hazai adaptációja, magyar versenyzőkkel, és Sebestyén Balázs műsorvezetésével 18:55-től látható az RTL Klubon.

A Fal további epizódjai az eredeti terveknek megfelelően Budapesten készülnek majd, és továbbra is várjuk a hazai játékosok jelentkezését!

——–
a tv2-es válasz
——–
Közlemény

Az RTL Klub november 18-i közleményével kapcsolatban a TV2 reakciója a következő:

Örülünk, hogy az RTL már valódi versenytársként tekint a TV2-re, ami egyértelmű beismerése az egyre élesedő nézettségi versenynek, amelyben fej-fej mellett halad a két cégcsoport. Az pedig, hogy híresztelésekre alapozva, egyik napról a másikra megváltoztatja a műsorstruktúráját és rohamtempóban teszi képernyőre egy 2018-as tavaszi formátum egyetlen epizódját, szintén ennek a bizonyítéka. A Fal azonban messze nem olyan egyedülálló formátum, ahogy erre indulásakor az amerikai sajtó is rámutatott, ugyanis legmeghatározóbb eleme vélemények szerint csak egy high-tech változata az évtizedek óta látható The Price is Right című műsor PLINKO játékának.

Csak emlékeztetőül, az RTL Klub az elmúlt években számos olyan műsort tűzött képernyőre, amelyek nagy hasonlóságot mutattak ismert nemzetközi formátumokkal, ilyen volt például a ValóVilág, a Csillag Születik, a Szombat Esti Láz vagy éppen a most futó Konyhafőnök is.

A TV2 nem piaci pletykákra alapozza programstruktúráját, a tervezett műsorainkról időben tájékoztatjuk majd a nézőket.
——–
és most a tv2-től
——–

A Piramis – hamarosan a TV2-n!

A Sztárban Sztár+1 kicsiben leplezte le a TV2, hogy mit is takar a titokzatos „Ez mindennek a teteje!” kampánya: A Piramis címmel hamarosan vadonatúj gameshow-t indít a csatorna.
A karácsony jegyében A Piramishoz és a Reszkessetek, betörők! című filmhez egy különleges, közös, ünnepi promó is készült, ami az ünnepi időszakban gyakran feltűnik majd a TV2 képernyőjén. A humoros kisfilmben először láthatják a nézők a vetélkedő grandiózus díszletét.

A Piramis – Reszkessetek, betörők! ünnepi ajánló

Az eredeti Piramis hamarosan a TV2-n! – Ez mindennek a teteje!

winnie - 2017. 12. 25. 13:30

és tényleg nem foglalkozva azzal, hogy kinek van igaza, ki lop vagy nem (mint írtam, azt is elhiszem, hogy van ilyen licenc (csak nem pyramid a címe), és azzal is egyetértek, hogy a plinko egy ismert játék, és máshol is felhasználható (bár az időzítés eléggé beszédes), az egész csak ráerősít a fake news-os korszellemre, miszerint az ember annak fog hinni, amit elolvas. ha a tv2-t, akkor a tv2-nek. ha az rtl-t, akkor az rtl-nek. mert minek több forrás fogyasztásával fárasztania az embernek magát, ha az egyikben megbízik.

Deny - 2017. 12. 25. 14:07

@winger @winnie
Köszi szépen. Hát kíváncsi vagyok ki kerül ki ebből győztesen. Az RTL-nek nem nagyon maradt ideje reagálni. Van egy olyan érzésem, hogy a TV2 elindítja a műsort az Extrém Activity ismétlések helyén, csak ezt nem jelentették be. Erre azért is gyanakszom, mert pár hete amikor megtaláltam a Piramis facebook-oldalát, ott az egyik képnél azt írták, hogy január 2-től a TV2-n. Nem tudom, kint van-e még.

wellwellwell - 2017. 12. 25. 15:30

hát ez tényleg jó :D
de hogy egy ilyen fostalicska játékon menjen a hirig… :D

Desmond Wallace - 2017. 12. 25. 18:03

“elvből nem nézek tv2őt”

Ezt sose értettem. Nem az adott műsor minősége a lényeg?

Royale Bluff - 2017. 12. 25. 18:54

Desmond Wallace: Szerintem ez olyan, mint a kalózkodás, a zsebbe kapott fizetés vagy az orgazdától vásárolt áru. Valakinek nem fér bele a világnézetébe, hogy ezekkel éljen, másban meg nem is tudatosul, hogy ezekkel felrúg írott vagy íratlan szabályokat, ha meg igen, akkor nem érdekli. Lehet úgy is élni, hogy nem akarjuk látni a big picture-t, meg úgy is, hogy próbálunk a saját egyéni szintünkön hatni a nagyvilágra.

Lengabor - 2017. 12. 26. 00:36

“Nem az adott műsor minősége a lényeg?”
Hát dehogynem. Amióta a TV2 Csoportnak végre épkézláb vezetése van, nem az a rakás kontár szerencsétlen, akik éveken át a csőd felé kormányozták az egészet, azóta nekem csak adtak, adtak és adtak. A kábelportfóliójuk működik, számos sorozatot folytattak és megmentettek a félbemaradástól, a vetélkedőik és szórakoztató műsoraik között is találtam értékelhetőt, a Korhatáros szerelem is tetszik, szóval pont leszarom, hogy most személy szerint kik és miből vezetik. Majd ha az RTL is elkápráztat engem nézőként, nemcsak azt a nívótlan bóvlit nyomja, akkor lehet, hogy őket is pozitívabb színben látom.

Nem feltétlen etikus, amit csináltak, de éveken át semmilyen tökösség sem volt bennük. Most látszik rajtuk, hogy tényleg versenyezni akarnak. Én drukkolok nekik. Mindazonáltal nekem A Fal első adása nem tetszett, a másodikat már nem is néztem. Tippre A Piramis sem fog bejönni, de majd kiderül.

winnie - 2017. 12. 26. 07:27

start: 12.27

itt a közlemény, ergó még inkább másolat:

December 27-én debütál A Piramis a TV2-n

A karácsony utáni első munkanapon, december 27-én, a Tények után láthatják először a nézők a TV2 vadonatúj gameshow-ját, A Piramist. A sorsfordító játék műsorvezetője Stohl András, aki műsorvezetőként most először látható a TV2-n. A játékospárokat összesen 10 kérdés és 24 labda választja el az akár több százmillió forintos nyereménytől!

Rendkívül izgalmas gameshow debütál december 27-én este a TV2 képernyőjén. A Piramis régóta dédelgetett álmokat, eddig megvalósíthatatlannak tűnő vágyakat válthat valóra. A játékot két páros kezdi, egymással versenyezve azon, hogy három kérdés alatt kinek sikerül több pénzt gyűjtenie. A nagyobb összeget birtokló szerencsés továbbjutókból egyetlen adás alatt lehet milliomos, de az is előfordulhat, hogy minden álmuk szertefoszlik egyetlen szempillantás alatt.
A Piramisban minden döntésnek, minden válasznak súlyos ára van. Különösen akkor, amikor a közös játékrész után a páros egyik tagja különválik és beül a Piramis belsejébe, ahol teljesen magára hagyva, minden külső segítség nélkül, egyedül kell megválaszolnia a kvízkérdéseket, miközben társa odakint engedi le a labdákat. Ebben a vetélkedőben nem csak az számít, hogy jó válaszok érkezzenek a kérdésekre, sok múlik a szerencsén. Hiszen még ha helyes is a válasz, előfordulhat, hogy a Piramis tetejéről elinduló labdák kis összegű rekeszbe esnek. Az is megtörténhet, hogy a kint játszó játékos hosszú perceken keresztül milliomosnak érezheti magát, de érkezik egy rossz válasz és az ehhez tartozó büntetőlabda tízmillió forintot is levonhat az addig összegyűjtött nyereményből.
A játékosok a vetélkedő első percétől egy érzelmi hullámvasútra ülnek fel, hiszen még ha sikerült is több tízmilliót összegyűjteniük a kérdésekkel, a játék végén, a Piramis csúcsából elinduló aranylabda, még mindig képes gyökeresen megváltoztatni a végeredményt: meg is duplázhatja, de akár le is nullázhatja az összeget, attól függően, melyik rekeszbe hullik. Bármelyikbe is esik az utolsó labda, a Piramis belsejében ülő játékos kap egy ajánlatot és meg kell hoznia élete egyik legnehezebb döntését, elfogadja-e azt, vagy elutasítja. Mivel fogalma sincs, mi történt odakint, hány kérdésre válaszolt jól, vagy rosszul és azt sem tudja, mennyi pénzt gyűjtöttek eddig, ezért azt kell mérlegre tennie, hogy megelégszik-e azzal, amit a szeme előtt lát egy csekken, vagy abban bízik, hogy odakint a játékostársa jóval több pénzt gyűjtött.
Izgalmas játék, sorsfordító pillanatok, drámai döntések, hatalmas nyeremények és bukások, ezt kínálja A Piramis. A műsort az IKO Műsorgyártó készíti a TV2 megbízásából.

Első adás december 27-én, szerdán, a Tények után a TV2 műsorán! – Ez mindennek a teteje!

Killjoy - 2017. 12. 26. 09:07

Csak egy kicsit van köze a témához, de hátha tudja valaki a választ: az RTL Klubos Válótársakra milyen kihatással van/lesz az, hogy Stohl Buci beült a TV2 hintájába?

Buzás Rózsa - 2017. 12. 27. 20:53

Tisztelt Szerkeztőség!Kérem Tájékoztat tájékoztatni hol kell jelentkezni a játékra!Köszönöm Üdvözlöm Rózsa

marci0915 - 2018. 01. 03. 20:45

Hol lehet jelentkezni a piramis cimű müsorba? És hol lehet rá jelenkezni

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz