login |

One Mississippi: a 2. évad

2017. 12. 27. 14:50 - Írta: CyClotroniC

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem mondhatni, hogy anno sokan pörögtek volna rá itthon Tig Notaro Amazon-os sorozatára, a One Mississippi-re, pedig egy remek első évaddal debütált még tavaly ősszel, melyben saját életének és az arról mesélő stand-up előadásainak egy sötétebb szeletét dolgozta fel a tőle megszokott keserédes, kissé cinikus stílusban.

Bár a külföldi kritikusoknak jobban bejött, nálam sajnos a második évados folytatás nem tudott összeállni egy átgondolt egésszé, pedig azért voltak egész szép pillanatai is az idei 3 órának.

Míg az első évadnak Tig és mostohaapja, Bill viszonya adott igazán életet, addig idén ez a családi keret gyakorlatilag teljesen felbomlott, és csupán csak elvétve találkozó, párhuzamos történeteket kaptak a karakterek, ráadásul ezek közül is Remy és Desiree sztorija teljesen félrement.

A gond leginkább az volt az idei hat epizóddal, hogy minden ami jó volt benne, sokkal jobb is lehetett volna más formátumban tálalva. Bill és Felicia kimért robotrománca kétségtelenül aranyos volt, ugyanakkor végig ugyanarra a sémára épült, de filmként lett volna benne fantázia, ahol többet tudhattunk volna meg a nőről és lett volna ideje ennek a kapcsolatnak lélegeznie is egy kicsit.

Tig rádióműsorának szegmensei nekem továbbra is baromira bejönnek, imádom a koncepciót is, hogy egyszerre tűnnek vallomásnak, gyónásnak, filozofálgatásnak a gondolatai, amikhez amúgy még tök jó zenéket is társit, de hát ez meg mennyivel jobb lenne már egy tényleges, önálló podcastként.

Nem lehet viszont elmenni amellett a szexuális zaklatásos mellékszál mellett, amit még bőven a Harvey Weinstein kapcsán kirobbant botránysorozat előtt vállalt be a One Mississippi, ráadásul úgy hozta be Kate-en keresztül az önkielégítős producer karakterét, hogy eközben Louis C.K.-t továbbra is a készítői között jegyezte a széria. Önmagában persze ennek a puszta tényét túlzás lenne erényként emlegetni, de ha valamit, ezt tényleg szépen felépítették és érződött rajta, hogy ezt szánták az idei szezon egyik sarokpontjának.

Összességében továbbra is akadnak jó dolgok a One Mississippi-ben, de kevesebb, ráadásul ezeknek szinte mind egy önálló filmben, podcastben vagy a stand-up színpadon lenne a helye, így pedig már messze nem kötelező kategória.

1 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2017. 12. 27. 18:35

nekem tetszett az első évad! már le is ment a második? na majd nekilátok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz