login |

JAws 2017: Legjobb magyar sorozat

2018. 01. 04. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

22 hozzászólás | kategória: hazai termék, szavazás, , , , , ,

Mivel tavaly nem volt elég nagy a merítés, akkor kimaradt ez a kategória, de két éve már avattunk egy győztest, méghozzá az Aranyéletet. Most újra készült elég sorozat itthon, tehát lehetett miből válogatni. Idén az öt legtöbb szavazatot kapó hazai széria mérkőzik meg egymással a szavazataitokért. A felhozatal elég változatos lett.

Itt van rögtön egy komoly dráma, a Terápia, amely az utolsó évadjával tért vissza az HBO-ra, de az Egynyári kaland is új bonyodalmakkal jelentkezett tavaly a Dunán. A másik három sorozat viszont már újoncként győzött meg titeket. A mi kis falunk szereplésén talán senki sem lepődik meg, hiszen brutális nézettséget szállított az év első felében az RTL Klubnak.

2017-ben a TV2 is bizalmat szavazott egy heti sorozatnak, és úgy tűnik, hogy elég közel is került a szívetekhez a Korhatáros szerelem. Még év elején indult a Tóth János, amely azóta is folyamatosan képernyőn van a Dunán.

A legjobb ötbe még a Válótársak és a Csak színház és más semmi 2. szezonjának volt esélye bekerülni, de végül nem kaptak ehhez elég szavazatot. 2018-ban viszont ismét csak bizonyíthatnak. Most pedig szavazásra fel!

Legjobb magyar sorozat

  • Terápia (39%, 838 Votes)
  • A mi kis falunk (34%, 714 Votes)
  • Egynyári kaland (11%, 242 Votes)
  • Korhatáros szerelem (8%, 167 Votes)
  • Tóth János (8%, 161 Votes)

Total Voters: 2,122

Loading ... Loading ...

22 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2018. 01. 04. 15:00

A mi kis falunk: nagyon élveztem, tökéletes kikapcsolódás volt csütörtök estére.

Egynyári kaland: komolyabb lett, mint az első évad.

Korhatáros szerelem: eddig egészen tetszik.

Tóth János: hullámzó a minőség, de többnyire azért vicces.

Terápia: nem láttam.

Hajrá Pajkaszeg!

Deny - 2018. 01. 04. 15:09

Korhatáros szerelem a nyerő számomra, nagyon jópofa, jókat röhögök rajta.
A mi kis falunkat is szerettem, de azért nem annyira, hogy szavazzak rá.

smileyboy - 2018. 01. 04. 15:12

örülnék ha a Terápia díjjal tudna leköszönni :)

danonino1984 - 2018. 01. 04. 15:42

A mi kis falunk derített fel idén leginkább. Az Egynyári kalandot is szerettem, de most mégis az újoncnak adom a voksom az összminőség miatt, még ha az Év idézeténél a “Járdán menjél”-re is ment a szavazat.

Fragohol1C - 2018. 01. 04. 16:02

A Mi kis falunkra voksoltam, a Terépiát nem nézem, az egynyári kaland 2. évada szerintem nem volt jó, a Tóth János pedig néha jó, de többször nagyon rossz. Tv2-t sem nézek, így marad a falu :-)

dukyka - 2018. 01. 04. 16:27

Terápia egy sokkal magasabb ligában játszik, mint a többiek, szóval nem kérdés.

Daniel - 2018. 01. 04. 16:39

Terápia nemcsak a legjobb magyar, de a legjobb sorozat volt idén!

LaCRossE - 2018. 01. 04. 17:16

Terápia jó volt, szavazatom arra ment, de relevánsabb képet nem sikerült találni hozzá?

bvr - 2018. 01. 04. 17:53

@dukyka: abszolut egyetértek, a Terápia egyszerűen egy másik dimenzió. Nemzetközi mércével is elit.

LVI - 2018. 01. 04. 19:55

A Terápiához 3. évados posztert is kitehettetek volna, végülis most az a szezon versenyez, azokkal a szereplőkkel, nem ezekkel.

Egyébként nyilvánvaló befutó a Terápia, aki másra szavazna nyilvánvalóan nem szakértő a témában. Amit egyébként azért sajnálok is, mert ettől függetlenül a Tóth János és az Egynyári kaland is jópofa sorozatok, de nincsenek egy súlycsoportban.

LVI - 2018. 01. 04. 20:10

Terápia: a többi labdába sem rúghat mellette, a magyar sorozatgyártás egyik legjobb darabja, ez az évad pedig még az eddigieket is überli.

A mi kis falunk: Sajnálom, hogy ennek az orszagnak erre van igénye. Egyszerű bohóckodás, az sem jól kivitelezve, első három részt láttam, a többi már nem hiányzott.

Egynyári kaland: Az első évad is nagyon feelgood volt, de nem voltak sem nagy sztorik sem karakterek. Zomborácz érkezésével látszik, hogy valóságközelibb univerzumba került a széria, a második évad érdekesebbre és valódibbra sikerült, közben pedig megmaradt feelgood limonádésorozatnak, aminél nem is kell többet nyújtania.

Korhatáros szerelem: Meh. Néhol nagyon cringe, de limonádénak elmegy. Akadnak nagyon gáz poénok, a storyline nagyon kiszámítható, vannak felesleges jelenetek szép számmal, a gyerekszínészek pedig tényleg kimaxolják a cringe fogalmát. De mégis nézem, mer kikapcsol, szóval a célnak megfelel, de ugyanezt a műfajt az Egynyári kaland jobban műveli.

Tóth János: Néha nagyon sok, nagyon nagy hülyeséggé fajul az egyébként jól megírt sztori. Jók a párbeszédek, és fontos kiemelni, hogy tökéletes szatíra a magyar társadalomról és annak kisemberéről. Néha már amikisfalunkosan túltolja a hülyeséget, de szerencsére nem állandóan, van egy kis lemaradásom, de aki magyar sitcomot akar látni, annak végső soron megéri követni.

majomka - 2018. 01. 04. 20:32

LVI: “…aki másra szavazna nyilvánvalóan nem szakértő a témában.” Khm, melyik témában? Netán pszichomókus vagy? :)Ultra unalmas, egysíkú licensz a Kópia, izé Terápia. Nem is értem, hogy remake-ekre minek szavazni? Az a legjobb, ahol a legvalósághűbben sikerült a szinkron? Netán, ahol a legtöbb magyaros módosítás jelenik meg? A felsoroltak között egyetlen nézhető a Tóth János, mondjuk az kimagasló szintű élményt okoz. Persze csak annak, aki szakértő a témában! :D

winnie - 2018. 01. 04. 20:52

(nem kell szakértőnek lenni, hogy valakit ne érdekeljen a terápia és imádja a másik négy bármelyikét. elég gáz lenne, ha elvárás lenne, hogy a terápiát szeretni kell:)

dukyka - 2018. 01. 04. 21:10

Itt nem a tetszésről van szó. Egyébként tényleg nem kell szakértőnek lenni, hogy meg lehessen állapítani, hogy a Terápia mennyivel magasabb színvonal. Színészileg, forgatókönyvre, fényképezésre stb… de ettől még simán lehet, hogy valaki nem szereti és nem is kell.

Desmond Wallace - 2018. 01. 04. 22:38

Terápia:
Elkerülte a figyelmemet, hogy ez nem a 3. évad posztere. Elnézést kérek! Rögtön cserélem.

Aldo - 2018. 01. 05. 02:16

A mi kis falunk meglepett, hogy hosszú idő után az első sorozat volt, ami 1 millió nézőt ültetett le a tv elé. Én az első részt alig bírtam végig nézni. Egyszerűen kínos az egész.

Az Egynyári kaland első évad elég nagy csalódás volt, így esélyt sem adtam neki.

A Csak színház és más semmi kicsit gyengébb volt, mint az első évad, de még így is hozott egy színvonalat.

A Tóth János sokszor tényleg elég hullámzó, de többnyire vállalható.

A Korhatáros szerelem kikapcsolódásnak jó, tényleg a semmi extra kategória.

Aldo - 2018. 01. 05. 02:19

“elég gáz lenne, ha elvárás lenne, hogy a terápiát szeretni kell”

Pedig egyesek szerint egyenesen imádni kéne, mert ha nem tetszik, akkor biztos hülye vagy, nem érted, vagy csak szimplán a gagyi igénytelenségre van igényed.

Jesustomer - 2018. 01. 05. 09:01

Aido:az a baj, hogy itt is sokan gondolják azt amit leírtál. És kb emiatt nem fogom soha megnézni mert ha amiatt néznek engem kvázi hülyének mert nem nézek egy általuk agyon hypolt, elitistává tévő sorozatot akkor hagyom a francba. Elidegenít sokszor ez az egész, de nem csak magyarok csinálják ezt és nem csak sorozat szinten.
Legyen nekik igazuk, ezzel beljebb vannak.

totoro - 2018. 01. 05. 13:12

Hát nem tudom, én a sok dicséret után elkezdtem a terápiát, és talán egy fél rész bírtam végigszenvedni, annyira mű volt nekem. És ne is mondjátok, hogy nem az én világom, sajnos az életem úgy alakult, hogy rákényszerültem már pszichológusi segítségre, így kifejezetten érdekelt.

spooky - 2018. 01. 05. 16:09

a mi kis falunk az év egyik legrosszabb legerőltetebb sorozata és én minden percét élveztem

winnie - 2018. 01. 08. 13:29

totoro: hát, nem is a pilotot, illetve annak az első 10-15 percét tartják jónak az emberek, hanem magát a sorozatot. arról nem is beszélve, hogy elvileg csak annyit láttál, hogy egy ember egy másikkal beszélget – ebből nem egyszerű megítélni egy sorozatot. nyilván, lehet, hogy az sem tetszene, amivel folytatódna, csak gondoltam, közbe vetem. (arról nem is beszélve, hogy ki tudja, lehet, hogy más napok sztorijai jobben bejönnének.)

de ha megnézed más országok verzióját, akkor hamar rá fogsz jönni, hogy a magyar változattal van-e gondod, vagy eleve magával a koncepcióval. mert az kizárt, hogy mindegyik “mű” legyen.

Tóth-Farkas Éva - 2018. 03. 06. 17:35

Nekem a legjobb, legszorakoztatóbb a Válótársak volt.
Humoros, aktuális, és mindent vitt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz