login |

The Amazing Race: kezdett a 30. évad

2018. 01. 04. 20:15 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Man, this is drama.

És elindult a 30. évad, mégpedig brutális nézettséggel, főleg az előző szezonokhoz képest – lehet, hogy csökkenni fog, de ilyen számokkal lehet, hogy megint jöhet az évi két szezon és a kiemeltebb időpont.

Mindegy, most nem ez a lényeg, hanem az, hogy New York City-ből elstartolt a 30. világkörüli versenyfutás, aminek az első állomása Izland. Ezúttal papíron nincsen tematikája a szezonnak, csavarja sem nagyon, bár eléggé kihegyezték arra a párok bemutatását, hogy mennyire kompetitívek: van köztük Indy-versenyző, NBA-bajnok, versenyevő, Big Brother-páros, extrém síelő és… kecskejógás?

Szóval nem az volt a cél, hogy totálisan tematikusak legyenek, de nem is baj, hogy nem akarnak majd folyton ilyesmire utalni. Mivel nem dupla volt a premier, ezért nyilván nem is tudtak sok mindent mutatni, egy ilyen epizód 10/10-es sem lehet, a befejezés mégis történelmi lett. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Dessie és Kayle esett ki. Pedig nem úgy tűnt, hogy ez lesz a vége. Csak ugye volt némi lassú parkolás, meg a cél vége előtt a zoknis lány mintha kicsit lassan vette volna a lépcsőt.

Maga a rész korrekt volt, igazából bajom semmivel nem volt, szemben némelyik korábbi szezonnal, úgyhogy ez pozitívum, s mint írtam, mivel kábé 25-30 perc volt a tiszta verseny, ezért nyilván nem vetem a kezdés szemére, hogy némelyik csapatról alig tudok valamit és olykor random előzések történtek, amiket nem értettem.

Láttuk, hogy Kristi és Jen nyeri a szakaszt, bár semmi érdekfeszítőt nem mutattak, csak előre kerültek és ott maradtak, miután az előttük állóknak kicsit hosszabbra sikeredett a feladat, a lényeg inkább a végén volt, ahol szó szerint lábhosszal dőlt el a kiesés sorsa azok után, hogy a kosarasok kaptak egy fél órás büntetést – vicces volt, hogy a road block-os guy hamarabb megfejtette másnak, mint magának.

(Mondjuk nem tudom, hogy miért a bokszos modellek és kecskejógások kerültek a végére, amikor az ikrek is eléggé szenvedett, meg mások is vergődtek, de ha már a kecskejógások szóba kerültek, akkor jelezném, hogy ritka nagy WTF volt a kocsis sírós jelenet, amit végképp nem tudtam hová tenni: hogy lehet, hogy két barát a verseny legelején (oké, egy óceán átrepülése után) már eljut ide? Mi lesz így később?)

Erről a részről tényleg nem sokat tudok mondani (annyit mostanában mindig lehet, hogy megint volt egy nem sok előzésre alkalmas látványos feladat, meg egy olyan, ahol ugyan lehetett előzni, de végképp nem volt mit mutogatni a betűk pakolgatásán – oké, a fröcsköléseknek örültek a készítők), egyelőre még szimpatikus párost sem tudok mondai, bárki befuthat kedvencnek.

ui: a főcímen nagyot röhögtem, amikor megláttam, hogy Phil is kapott egy képet.

          

18 hozzászólás Ne habozz!

Feddo - 2018. 01. 04. 20:37

Sok-sok évad kihagyás után tértem vissza pusztán azért, mert hirtelen hiányozni kezdett az életemből a TAR. Abszolút nem csalódtam, korrekt kezdés volt érdekes feladatokkal és persze a nagyon szép izlandi tájjal megspékelve.

A kocsiban sírós minisráma nekem is elég furcsa volt, kicsit műnek tűnt; majd meglátjuk. Nagyon nagy volt a “Jale wizards” beszólás! :)

Deny - 2018. 01. 04. 21:03

Lehet, hogy nem lett tematikus évad, de csavar lesz benne, méghozzá nem is akármilyen. :D Nem tudom, mennyire lesz majd jó.

Izland gyönyörű, egyszer biztos elmegyek majd oda.

Jó kezdés volt, Cody és Jessica pedig itt sokkal szimpatikusabb számomra, mint a BB-ben voltak, még szurkolok is nekik. :D

A nézettség annyira feldobta a napomat. Kaszaszintről 3-4 éves csúcsot hozni nem semmi :D Végre észszerű időpontot kapott a műsor, szerintem tökéletes lenne a jövőben is két Survivor között. Egy másik ciklus pedig mehetne nyáron a BB-vel párban.

A finish epuc volt, és az új főcím is tetszik.

Edete - 2018. 01. 04. 21:15

A bajom igazából ugyanaz mint az elmúlt kb. 15 évad mindegyike kapcsán (nem emlékszem pontosan mikor is kezdődött, de talán valamikor a 15. évad környékén) a készítők rámennek a látványra. Igen Izland elképesztően szép, a képminőség lassan a 4K határát súrolja, minden egyes képkocka szemkápráztató, de idő közben eltávolodtunk a műsor alapkoncepciójától. Anno igazi kihívások elé állították a csapatokat, rohadt kemény és gyötrelmes feladatok elé, amiben voltak kemény csaták és előzések. Igen, nem mindig voltak annyira látványosak, de legalább izgalmasak voltak. Mostanság inkább élményhez akarják juttatni a csapatokat, remekül megkoreografált és látványos feladatokkal amik életre szóló élményt jelentenek. Nekik. Nekem mint néző… nem annyira.

Squazee - 2018. 01. 04. 22:25

Nekem tetszett, de nincs olyan évad (kivéve, amiben benne vannak), ahol nem látnám szívesen a cowboyokat. :) A legszimpatikusabb bagázs volt mindig is.

Egyelőre talán az egyetemisták szimpik.

Adam9456 - 2018. 01. 05. 17:40

Tetszett az évadnyitó, egyelőre van jó pár szimpatikus páros is, mint az autóversenyzők, az egyetemisták, síelő nők.
Izland tényleg gyönyörű, a tájak csodásak voltak.
A vége pedig elég izgalmas volt és célfotó döntött a kiesésről, wow!
Az előzetes végén kiderült egy csavar az évadból eléggé WTF. Valószínűleg valamikor az évad közepén lesz. Nem tudom ezt hogy gondolták, de lehet még jól is elsülhet, majd meglátjuk, de szerintem nem egy túl jó ötlet.

Enzo - 2018. 01. 06. 02:41

30×01
Na, végre meg tudtam nézni.
Hú, ez egyrészt hiányzott már, másrészt jóféle epizód volt (ha nem is hibátlan), harmadrészt nagyon örülök a remek nézettségnek. :)

Muszáj a végével kezdenem, mert hát na.
WOW!
Mi volt itt? Te jó ég! SOHA nem láttam ilyen szoros befejezést, nem tudom, hogy volt-e valaha ilyen finish az elmúlt 29 évadban… és még a kimenetének is örülök, a kecskejógásokat csíptem a szezon előtt. (Mondjuk hogy már most veszekedés meg sírás van, az nem jó jel, de talán egy ilyen utolsó centis győzelem megerősíti őket.)

A feladatok nem voltak túlságosan izgalmasak: a függeszkedés nem adott igazán lehetőséget az előzésre (legelső feladatnak egye fene elmegy), a reykjavíki italos megfejtősnél meg túl sok ember gyűlt össze a környékre ahhoz, hogy bármiféle nehézséget okozzon a kérdezgetés…

Phil végre bekerült a főcímbe! Megérdemelte, így visszanézve nem is értem, hogy eddig miért nem volt benn :D Ja és hasznos a párosok nevének kirakása a galériába, tessék megtanulni őket! (én már jól állok :P)

Darabkák:
– Hehe, Justin&Diana ott volt a kezdésnél :)
– Annyira tudtam, hogy a Conor által kirakott FINGLÓSTORG felirat benne lesz a galériában :DDD
– Trükkös volt az Ó betű, Cedric&Shawn rendesen elcseszték vele az idejüket. Aztán valahogy előrekeveredtek 3-4 helyet, de a büntetés miatt csak izgalmas lett a sorsuk.
– Igazából ha ez nem évadnyitó poszt lett volna, hanem lehet neki szabadon címet adni, akkor azt adtam volna, hogy “Ó” – egy betűben összefoglalva a rész :)
– Miss Iceland milyen sokat lett beszéltetve, vagy milyen sokszor bevágták, a fogadó embereket nem szokták ennyi csapatnál szerepeltetni ilyen aktívan.

Ahogy már írtam, előzetesen a #TeamYale-JoeyChestnuték-GoatYoga trió volt szimpatikus, a Yale-es vitázók iránti szimpátiám pedig csak nőtt a rész során.

Enzo - 2018. 01. 06. 02:42

Hú tényleg, egy oldalsávot még adjatok a posztnak légyszi! :)

Thomas - 2018. 01. 06. 17:52

Eh, micsoda befutó volt ez, nem hiszem el, így kiesni:( És persze a team eyecandyek sikerült, nem az idegesítő, veszekedős jógásoknak:( Pedig addig azt akartam írni, hogy tök jó volt ez a premier, de ez kicsit most elvette a kedvemet:( Persze csakis ők tehetnek róla, ha tényleg elszúrtak 20 percet a parkolással, akkor nem is ide valók. Más kérdés, hogy a kosarasok is megérdemelték volna a kiesést, ha tényleg ennyi ideig észre sem vette, hogy az egyik O felett volt egy vonal. Még ha teszem azt, nem is tudja, hogy mi az, akkor is látnia kell, hogy nem egyforma, és megcserélve is megpróbálni (úgy tűnt, akárhányszor lehetett próbálkozni egy kör után).

A vége azért volt még káoszos, mert az utolsó feladatot nem is mutatták, talán még azt sem vágták be mindenkiről, amikor lehajtotta a töményet. Meg is lepődtem, hogy egyesek (pl a vízi mentők hogy teleportáltak a szőnyeghez, vagy csak én maradtam le valamiről.

A Yale-es csaj nagyon szimpi és még szép is, nekik biztosan fogok szurkolni, az Indycarosok is jó fejnek tűnnek. Cody viszont ugyanott folytatja, ahol a BB-ben abbahagyta, nem hallgat Jessicára, vagyis még mindig nem jött rá, hogy a lánynak egy icipicit több esze van nála:) Emiatt bukták a görög utat, de azért nekik is szurkolok, mert miért ne?:)

A nézettségnek örülök, úgy néz ki, most a szerdai időpont fogja megmenteni a TAR-t:) Jó ötlet volt két Survivor évad közé rakni, de másodikat tényleg csak nyárra, mert más napra pakolva megint visszaesne.

sdby - 2018. 01. 09. 01:00

Nos nekem ez az első TAR szezon, amit folyamatosan tudok követni. Valamiért eddig kimaradt az életemből, és csak tavaly novemberben ismertem meg.

A 29. szezont már lenyomtam az ünnepek között (nekem nagyon tetszett), és találomra a 22. szezont is megnéztem (ez is tetszett, de még nincs igazán viszonyítási alapom).

Szóval akkor a 30. évadról. :)
Sajnálom a ringlányokat, szívesebben néztem volna őket, mint a már civakodó és síró kecskejógásokat. NBA rajongóként természetesen szurkolok a kosarasoknak, de az Indycaros és a zenész srácok is szimpatikusak. Többieket egyelőre nem tudom hova rakni, majd később kiderül.

Izland egyébként csodaszép, egyszer mindenképp el szeretnék oda jutni.

Enzo - 2018. 01. 09. 12:56

@sdby: ajánlom egy korábbi kommentemet, az alapján talán egyszerűbben eldöntheted, melyik korábbi évadot néznéd meg (ha vannak ilyen terveid):
http://www.sorozatjunkie.hu/2017/12/08/delelotti-video-6-the-amazing-race/#comment-2492947
(az s22 pont az egyik legunalmasabb volt, de ha az is tetszett, akkor örülök :D)

winnie - 2018. 01. 09. 13:32

mindegyik jó, csak az a kettő nem, amit kaszáltam:)

plusz van egy ilyen posztunk:

http://www.sorozatjunkie.hu/2014/06/30/the-amazing-race-az-amerikai-utanhelyett-melyiket/

sdby - 2018. 01. 09. 14:53

@Enzo, @winnie: köszönöm, beleásom magam!:) azt hiszem bőven lesz mit pótolnom

ezt az évadot nézem hetiben, így az epizódok között másikat nem, de utána nekiesek a darának :D

Enzo - 2018. 01. 09. 16:40

@winnie:
úgy érzem, az s21-ről örökké vitázni fogunk :D

majdnem megkérdeztem, hogy mi a másik, amit kaszáltál, de aztán megvilágosodtam, hogy valszeg az, amelyiknél beszálltunk epizódkibeszélőket írni talán Thomasszal :D (kimenő emailjeim alapján ez az s27 volt)

szerntem - 2018. 01. 09. 22:44

en is visszatertem az evadnyitora es nem bantam meg. csodalkozom, hogy jopar negativ kommentet olvastam, szerintem ez a kezdes bitang jo lett (az elozo 3-4 evadhoz kepest legalabbis). valahogy ujra ereztem a klasszikus TAR-feelinget, talan mert ez a szezon nem ugy tematikus, mint az elobbi nehany. jo, itt is kozos motivum, hogy mindenki versenyez valahol, de ez majdnem elmegy ugy is, mintha nem lenne tematika, elvegre nem surun jelentkezik ilyen musorba olyan ember, akiben nincs extrem versenyszellem.
egyelore a kosarasok es a sielok a legszimpibbek, meg szeretnem szeretni a tuzoltokat is, most meg nehez eldonteni. a kecskejogas nok es az eletmento paros nem szimpi, illetve a hotdogos egy evoversenyes viccre vannak attol, hogy szinten ide keruljenek, mar az elso reszben tultoltak szerintem.
azt jo latni, hogy megint van nem is egy haversrac csapat, idenre viszont nem jutottak idosebb jatekosok.
izland lenyugozo es meg az ido sem volt tul mostoha hozzajuk, jarhattak volna sokkal rosszabbul. a palesz, amit itattak veluk, eleg borzaszto, de egy kupicanyit le lehet nyomni belole.
a vegen a szonyegen phil beszologatasai szerintem uj feature, valamiert ugy ereztem, nem az izlandi lanynak szolt, hanem a nezoknek, szerintem lesz minden resz vegen. de majd meglatjuk.
en egyelore nagyon lelkes vagyok.
(vagy csak elfogyott az osszes reality, amit nezek es azert orulok ennek ennyire?)

Thomas - 2018. 01. 10. 03:56

Enzo: Így van, az S27-ről írogattunk, és az milyen jó kis évad volt, egyik kedvencem:) Az S21-et most így fejből nem is tudom, melyik volt, de nem emlékszem rá, hogy ne lett volna heti kibeszélő! Teljesen abban a hitben voltam, hogy winnie a családos évadot kaszálta még:)

winnie - 2018. 01. 10. 05:44

azt végignéztem, de minek?:) a végeredmény tekintetében a két szezon egyébként mindenképp jó volt, de egyébként… (utána kéne néznem, mi volt bennük, mert az egyikből csak a metálosokra emlékszem, a másikból meg erre a szerencsétlenre, aki most is ott volt a rajtnál.)

winnie - 2018. 02. 15. 15:24

most csak pénteken jön a kritika szerintem, de aki ír ide, annak átemelem a kommentjét.

Thomas - 2018. 02. 16. 18:28

30×09-10

Az első szakasz elég fura volt, sem detour, sem roadblock, volt már ilyen valaha? Pár éve volt egy hegyekben vonatozgatós szakasz, az volt szerintem minden idők legrosszabb szakasza, talán abban?:) Amikor a vízi mentőknek elveszett az útvonala, felüvöltöttem örömömben, már annyira szerettem volna, hogy kiessenek:) Persze ez minden izgalmat kiölt a részből, mert innentől lehetett sejteni, hogy az egyik szakaszban kiesnek, a másik meg NEL lesz, esetleg a második elején egy összehozás menthette volna meg őket.

Ilyenkor amúgy tényleg kíváncsi lennék, hogy tényleg a másodikat tervezték NEL-nek, vagy az elsőt és kényszerből változtattak, hogy ne kelljen ott éjszaka bohóckodniuk. Nem is nagyon emélékszem már, hogy mi volt ebben (farönk cipelés, oké:), csak az maradt meg bennem, hogy mennyire nehezen ment a tájékozódás és folyton átrendeződtek a helyezések két szakasz között.

A második már jóval élvezetesebb volt, sajnos Evanék kapták a speed bumpot, aminek nagyon-nagyon nem örülök, a másik három csapat eleve erősnek tűnik most, ráadásul segíthetik is egymást, annyira hangoztatják, hogy ők akarnak döntőzni. Sajnos a méricskélésen ment el nekik az egész, utána már esélyük sem volt behozni:( Mindegy, így megvan az egyik fő esélyes a 2018-as realitys eyecandy listám élére:)

Jessicának most lett volna alkalma kiélni az állatok iránti szeretetét, erre sem a tevék, sem a békék, sem a skorpiók nem tetszettek neki, a fene se érti:) Az elefánikat meg pont kihagyták. Cody ment, mint a gép, nem is értem, hogy nem nyerték meg ezt a szakaszt, de az Indycarosok nagyon feljövőben vannak, még a végén ők nyerik meg:) Bár a síelő lányok is jók, mindig az élbolyban vannak, és persze még Evanék sem esélytelenek, ha valahogy megússzák a speed bumbot:) Bárki nyerhet itt még!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz