login |

Emlékezető: Mária Terézia 1. évad

2018. 01. 05. 19:15 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, hazai termék, ,

Ma. 20:25. Duna. Mária Terézia – 1×01-02 (szinkronos promó) – finálé holnap!

Egy KK-Eu koprodukciós minisorozat érkezik ma a Duna adására, ami természetesen Mária Terézia királynőről szól. A 2 részes minisorozat Csehországban forgott német, osztrák, cseh és magyar közreműködéssel. Robert Dornhelm rendezte, a főszereplő Marie-Luise Stockinger, valamint Vojtěch Kotek. A magyar szereplők: Tenki Réka, Nagy Ervin, Rátóti Zoltán és Adorjáni Bálint.

Nagy gondban van a Habsburg-ház, mivel III. Károly királynak (német-római császárként VI. Károly) és feleségének Erzsébetnek nincs fiú trónörököse, aki majd, ha eljön az ideje, erős kézzel vehetné át a Birodalom vezetését. Idősebbik lányuk, a fiatal és lázadó lelkű Mária Terézia beleszeret a Lotaringiai-házból származó Ferenc Istvánba, de apja és a politika először közéjük áll. A háttérből Savoyai Jenő, az uralkodó egyik tanácsadója keveri a kártyákat, a történelem alakulására pedig a porosz Grumbkow marsall is próbál hatást gyakorolni. Mária Terézia azonban nem hagyja magát, és úgy dönt, hogy a kezébe veszi a sorsát.

5 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2018. 01. 05. 22:17

Egynek elmegy. Nem véletlenül adták ünnepnapokon külföldön. Jobb, mint a szokásos Lifetime/Hallmark tévéfilmek. De lehet hogy csak hazabeszélek.
5/10 eddig.

Az viszont megerőltethették volna, hogy rész végén beadnak egy promót a második részből (és hogy bemondja a station voice, hogy térjenek vissza HOLNAP is). Mert így az átlagnéző csak annyit lát hogy cliffhanger-rel ért véget “egy film”.

Helyette adták a “szokásos” egy perces hirblokkot.

Desmond Wallace - 2018. 01. 06. 09:23

Nagyon tetszett az első rész.

Roxi - 2018. 01. 06. 10:34

Általában úgy vagyok a kosztümös filmekkel,hogy van nagyon tetszik,vagy nagyon nem.Ez általában 10 perc után el is szokott dőlni. Ez tetszett. Jó a szereplőválasztás a történet is érdekes. Várom a 2. részt.

delorian - 2018. 01. 06. 23:15

A második rész még jobb lett.

Szerintem kenterbe veri a Kincsemet, mint történelmi film.

énvagyok - 2018. 01. 07. 08:29

Tetszett. Csak az nem, hogy egyszercsak vége lett 2×2 sor apróbetűs kiírással, amit nem is tudtam elolvasni. Nem tudtam előre, hogy hány részes (csak azt, hogy minisorozat, ami lehet akár 3-4-5-stb. rész is) így nem volt egyértelmű, hogy lesz-e harmadik rész, hiszen ha már Mária Terézia a címe, és a gyerekkora benne volt, akkor arra számítottam, hogy az öregkora is benne lesz, hogy hogy halt meg, hogy ki lett az utóda.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz