login |

Shameless: a 8. évad első fele – írta Necridus

2018. 01. 07. 19:36 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, ez már tényleg a Shameless!

Büszkén mondhatom már az írásom elején, hogy visszatérni látom a jövőre a 9. évadjával érkező szégyentelen Gallagher család igazi énjét, ami a nyolcadik évad nyolcadik részében (melyet Emmy Rossum rendezett) csúcsosodott ki igazán.

A tovább mögött máris spoileresen folytatom.

A rész elején rögtön kaptunk egy tipikus „mi történik itt?” jelenetet, amikor Debbie ismét lehetséges terhessége miatt aggódik, és egy számára ismeretlen alkoholista alszik mellette a kádban. Rögtön utána Frank, Francis és Liam felkészítik a menekülteket a Kanadába való csempészésre. Az egyik legszórakoztatóbb jelenete volt eddig az évadnak, amikor a sok felnőtt férfi és nő az erdőben sétál, és a kanadai kultúrával ismerkedve énekli Justin Bieber „Baby” számát.

Fiona eközben eljátszik a gondolattal, hogy saját lakásba költözik emberi húst evő kiskutyájával, hiszen mindig másoktól függött élete. A korábban megismert ajtószerelő később körbevezeti a városban, s megmutatja neki Chicago építészeti remekműveit (amiket egy zenés, hangulatos jelenetben láthatunk), amivel a legidősebb Gallaghert teljesen leveszi a lábáról.

A lány erre szokásához híven rámozdul a férfire, aminek óriási pofáraesés lett az eredménye. A férfi nem érdeklődik iránta, sőt, hamar kiderül, hogy többek közt a házban élő leszbikus párnak segített áldott állapotba kerülni.

Carl egy valószínűleg pszichés zavarral rendelkező, drogfüggő lánnyal szűrte össze a levet, s együtt lopják el nap, mint nap Fiona autóját, hogy az Uber lehetőségeit kihasználva pénzt szerezzenek a katonai iskolára, s szexuális életüket is fellendítsék egyben.

Ian pedig küzd a melegekért, homofóbokat aláz, akikkel szembe találja magát, emellett igyekszik visszahódítani Trevort, s a hajléktalan gyermekeknek is menedéket adni. Az évek során többször is őt tartottam a legjelentéktelenebb Gallaghernek, de most, az idei évben jelentősen nagyot nőtt a szememben, s sokkal érdekesebb karakternek látom, mint egyik testvérét.

Kevin végre sarkára állt, letaszította Svetlanát a trónjáról, aminek minden bizonnyal következményei lesznek még. Veronicának viszont nagyon tetszik az új.,domináns Kev, így magukat nem zavartatva tudnak egymásnak esni a bár mögött, miközben a kocsma nyitva tart.

És végül a már említett karakter, akiről a legkevesebbet változott a véleményem: Lip.

Nem tudni, merre halad az ő szála, az évad eleje óta csak azt láthatjuk, hogy keresi a helyét a józan világban, s még mindig az ex-barátnője után koslat, de semmi változáson nem megy keresztül, nem érzékelhető karakterfejlődés. Lehet, szüksége lenne a karakternek egy kis szünetre, mert unalmassá válhat, ha sokáig ilyen állapotban látjuk.

Aki az idei év kezdését gyengének látta, minden bizonnyal érzékelni fogja, hogy a Shameless idén epizódról epizódra jobb lesz, ismét a random és ütős poénokkal, valamint az egymás után szinte lavinaként özönlő események sorozatával szórakoztat, s szegez a képernyő elé.

Az évad számomra eddig 8/10, s a tendenciát követve ez csak jobb lesz.

3 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2018. 01. 07. 19:41

Nagyon szórakoztató tényleg, minden részben jónéhány hangosan nevetős jelenet van, és egyenletesen magas színvonalat hoz az évad.

heidfeld - 2018. 01. 07. 20:40

Kicsit lassan indult, de egyre jobb az évad, Fiona gondjai a lakókkal. Kev, ahogy keresi önmagát. A leszbi pár. Lip küzdelmei. Szent Ferenc. Az ú Liam. Carl új csaja.
No, utóbbi nagyon nem egyszerű. Sammi Hanratty óriásit játszik. Azt hittem, Jessica Szohr lesz a legnagyobb eyecandy, de a barátnője/ Perry Mattfeld/. Elképesztő..
Család többi tagja meg annyira nem idegesítő, ami nagy haladás.
8/10

fm! - 2018. 01. 08. 18:36

Pont egy 10 perc múlva nézem a 8. részt, kíváncsi vagyok… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz