login |

Jean-Claude Van Johnson: az 1. évad

2018. 01. 08. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

When I met you I was nothing, just a movie star making millions of dollars.

Basszus, pedig szeretni akartam Jean-Claude Van Damme sorozatát, de végül csak nem tudtam, pedig némelyik rész eléggé betalált.

A történet röviden annyi lenne, hogy a magát játszó régen híres színészről kiderül, hogy szabadidejében a világot menti meg, avagy gyilkol valami titkos ügynökségnek a forgatások szünetében. Ezért is vállalt el különböző országokban néha siralmas filmeket, mert oda vitte a küldetés. A pilotnál talán máshogy fejtettem ki, szóval aki ajánlót olvasnak annak az előbbi linket ajánlom.

A sorozat pozitívuma mindenképp Van Damme, aki teljesen őszintén reflektál a karrierjére. Konkrétan a félévad-finálét úgy felhúzta a meta része, hogy amiatt kicsit feljebb is pontoznám magamban ezt a 6 részt. Az első résznél pont ezt hiányoltam, és szerencsére az írók “hallgattak rám”, vagyis ők is tudták, mi a plusz a sorozatukban.

A problémám inkább a körítéssel van, nem is az írással és a kreatív ötletekkel, amikkel rengeteg akciófilmes klisét figuráznak ki. Egyszerűen iszonyat olcsónak néz ki ez a sorozat. Persze meglehet, hogy ez is a meta megközelítés része, JCVD karrierjének mélypontjainak látványvilágát idézték vele, de teljesen a Syfy-ra gyártott kanadai sorozatot jutottak eszembe róla, amiknél mintha rendes kamera kölcsönzésére sem telne.

Ebből az következik, hogy hiába mosolyodok el néha pár kikacsintáson, vagy épp jut eszembe, hogy Van Damme azért még tud rúgni, ha közben vizuálisan unalmas a látvány és furcsa a vágás. Nem akarom a rossz jelzőt használni, de néha az egyébként teljesen jó ötleteket, mint a hasonmás, vagy a TimeCop hülyülés, iszonyat ritmustalanra hoznak ki.

A másik negatívum inkább egyéni szoc problem, de nekem az Amazon pilotszezonja egyre kevésbé tetszik, mert utána valahogy nehezebben ülök neki az évadnak. Mire kijön a folytatás (erre például másfél évet vártunk!) egy kicsit félek, hogy már túl sokat felejtettem a pilotból, viszont újranézni sincs kedvem azt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egyszerre kiadnak egy csomó részt, miközben a Netflix és a Hulu is szórja másból az évadokat…

Persze az egész csak 6 rész, nagyjából másfél filmnyi idő, szóval JCVD-rajongóknak szerintem érdemes ránéznie, viszont tényleg csak azt tudom mondani, hogy ez nem javuló tendenciát bemutató sorozat, hanem pont olyan, mint amit a legelején mutatnak.

5 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2018. 01. 08. 15:43

Fura, mert vannak baromi jó pillanatok (pl. az autóversenyes részen én sírva röhögtem, vagy épp Philip történetén), de maga a sztori elég unalmas.

winnie - 2018. 01. 08. 15:53

még nem néztem tovább a pilot után, de ott is volt pár kihagyhatatlan momentum, amiket imádtam, de ez csak 5 percet fedett le, a maradék 20 nekem felesleges volt. de még a 20/10 arány is gázos lenne, szóval egyelőre még nem veselkedtem neki a folytatásnak.

heidfeld - 2018. 01. 08. 16:18

Első három részt láttam. Első, második nagyon tetszett. Autóversenyes óriási volt, és a rendező nagyon nem egyszerű:D
3. unalmasabb volt, de a vége rendben volt.
Nekem teljesen átjön, hogy Jean Claude is tisztában van vele, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni a kariejréből. Ritka az ilyen, önkritikus hangvétel, nagy sztárok esetében. És még vicces is.
Gagyiság talán tudatos is, JCVD B. C filmjeire utalva.
Pénz csak lett volna jobb kivitelezésre. Például The Tick-re mennyi pénzt költött az Amazon.
Erős 7.5/10. Mondjuk, én elfogult vagyok, mert Kat Foster az egyik legszebb mosolyú nő a Földön.

symor - 2018. 01. 08. 23:25

Én borultam, szerintem ez a legjobb ami az öregedő, de tényleg remek formát mutató JCVD-mal történhetett a “karrierjét” illetően.

Láthatóan van érzéke és bátorsága mókázni, iróniával tekinteni a múltjára és jelenére – ehhez kell egyfajta tartás, ami pályatársaiból általában hiányzik. Mert vagy nem tudják elfogadni, hogy megöregszenek, vagy megszállott egocentrikussá válnak.

Minden tiszteletem a kis belga karate-balettosnak, hogy megújítja magát 57 évesen.

A sorozat bizonyára azért olcsó, mert az Amazon ennyi kockázatot mert vállalni első évadra (szerintem), Van Damme téka-rajongói bázisa kicsi, bár erős elsőre viszont szerintem puhatolóztak tudják-e bővíteni ezt a kört.

Én pedig csak mosolygok magamban, mert minden hibája, esetlensége ellenére a sorozat remek fogadtatásra talált, a kritikusoknál egyértelműen, ahogy az ősi JCVD-fanoknál is (akiknél nagyon is kockázatos volt, vajon visszautasítják-e a színészt ebben a formában?!)

Csak így tovább, ha kicsit megnyomják ebből még lehet is valami és Van Damme szépen töltheti be a 60. akció-vígjáték színész életévét.

Szurkolok ennek a balettpatkánynak, komolyan :)

winnie - 2018. 01. 09. 04:48

symor: a sorozat nem olcsó, csak olcsónak néz ki. ma már sokkal olcsóbb sorozatok is nézhetnek ki jó.

“esetlensége ellenére a sorozat remek fogadtatásra talált, a kritikusoknál egyértelműen, ”

nem mintha ez bármit is jelentene, de ez nagyon nincs így. nem lett túl jó a visszhangja, de ez olyan, mint a tick, mindenképp fog sok pozitív nézői véleményt hozni, mert sokaknál betalál.

ld. az első 3 google találat nálam a 64%-os RT mellett.

THR: “great idea, great pilot, disappointing series. ”

NY Times: “Jean-Claude Van Johnson” is fine, if ultimately unfulfilling, as a three-hour binge,

vulture: “Jean-Claude Van Johnson is just okay most of the time, occasionally verging on a mess.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz