login |

The Amazing Race – 30×02: Pineapple

2018. 01. 11. 19:54 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

They were the better team today.

Ha-ha. Persze. Kösssz.

Oké, itt nem a fináléban történt, mint a Survivor esetében, de biztos, hogy szükség volt egy olyan csavarra, ami teljesen elveszi a reality lényegét? Ennek fényében nem is nagyon tudom értékelni a részt. Mert egyébként hozta a szokott, jó színvonalat (tetszik, hogy már nem félnek kameramannokat mutatni), de a szám íze keserű maradt.

A tovább mögött spoileresen írok az antwerpen-i epizódról.

April és Sarah esett ki. Van olyan, akinek hiányozni fognak? Oké, most nem voltak olyanok, mint az első részben, de elég megérdemelten pottyantak ki. Mármint a francokat megérdemelten, mert ugyebár CSAVAR.

Oké. A Survivor fináléjában a csavart, amivel a kiesés evolúcióját fej fej melletti versengéssel cserélték le, nagyon utáltam, de ott még valamennyire lehet, hogy el tudnám fogadni. De itt, ez a Head to Head marhaság nagyon mélyütés volt. Nagyon remélem, hogy csak egyszeri volt és gyors halált hal, vagy egynél többször nem hozzák vissza, és ha meg is teszik, akkor sem jelentik be előre. Bár még talán az sem menthetné az egészet.

Nyilván lesz, akinek tetszik, de számomra azért bukó az egész, mert így egyrészt kvázi semmit sem számít az adott szakasz (már ami az első helyet illeti), másrészt pedig aki utolsó, az bármennyire is marad le (minek sietni?), kap egy esélyt, hogy megússza az egyébként megérdemelt kiesést. Itt nem sírtam amiatt, hogy az egyik outsider csapat az utolsó előtti hely helyett utolsó lett, mert a másik outsider megelőzte, de az elv ettől még zavar.

Zavar, mert például ennél a feladatnál tök egyértelmű volt, hogy előnyben vannak a férfiak, azon belül is az alfahímek. Tudom, hogy lehet bénázni, de ha hasonló feladatok lesznek, akkor az direkt kiszúrás lehet némelyik csapattal. Vitaszakkörös Evan-ék végül megúszták a dolgot a sok vereség után, de ők is azért csúsztak le, mert nem éppen alfahím a srác. (Fájó volt, hogy kétszer vagy háromszor megszívta a szűk kanyarvételt…)

Arról nem is beszélve, hogy a versengés, ami nagyjából azért tét nélküli volt, nulla feszültséggel, és a párbajok végkimenetele is sejthető volt, elég sok műsoridőt elvett, ráadásul Phil, mint kommentátor sem egy nagy eresztés, a legtöbb nemzetközi spinoff változatnak sokkal jobb műsorvezetője van.

Komolyan, nem is tudok mit mondani a részről, csak az rémlik, hogy az elején négyen elhúztak a többiektől, és hogy a gyémántos-matekos feladat elég WTF volt így, hogy nem részletezték. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a következő szezonban lesz-e Head To Head.

     

22 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 01. 11. 20:20

Ez már egy ideje jelen van a kanadai változatban, ott Face-Off a neve, így számomra ismerős volt. Azt viszont most nem tudom, hogy ott volt-e már közvetlenül a Pit Stop előtt, amit én is furcsálltam. De mindegy igazából, ettől még a részt élveztem, és nem fognak hiányozni a lányok sem.

Amikor Sarah elejtette a gyémántot és megjelent a #Oops felirat, szakadtam a röhögéstől :D

DennyKeh - 2018. 01. 11. 20:32

Oké, nekem ez az első TAR évadom, amit nézek, de csak a #Jody miatt kezdtem el nézni, és elképesztően bejött ez a két rész. Jó, oké, ez a HtH tényleg nem volt a legjobb döntés, mert itt azért nagy hátrányba lehet kerülni.
Az első rész jobban bejött, ott jobbak voltak a feladatok szerintem, itt csak a létrás dolog tetszett az egészben. :D

Két csapatnak szurkolok: #TeamBigBrother és #TeamIndyCar.
Az előző párosért már a BB-ben is odavoltam, nekik szurkoltam, de lehetetlen volt, hogy megnyerjék, hiszen mindenki bedőlt Paulie kis játékának. :D
Az IndyCaros srácok pedig nagyon lazák, főleg a Conor gyerek mosolyogtat meg a szövegeivel. :D

Lehet, majd pótolom a régebbi évadokat, ha azok is olyan jók, mint ezek. :D

Megjegyzés: Csíptem, mikor Cody kiszólt a kamerának, hogy “God, she is fearless, I love her.” :D

winnie - 2018. 01. 11. 20:58

“ez a HtH tényleg nem volt a legjobb döntés, mert itt azért nagy hátrányba lehet kerülni.”

ha az elejétől fogva lett volna, akkor nem lenne gond egyébként, engem csak ez az erőteljes változás zavart.

badd - 2018. 01. 11. 21:43

Ahogy Deny is írt, ez a kanadaiban a harmadik évadban jelent meg Face-off néven (és azóta van), csak ott sose tették közvetlen cél elé. Ott az van, hogy az utolsónak 15 percet kell várnia és utána mehet tovább. De mivel nem közvetlen a cél előtt van, így van esélye még javítani (pl. navigációs hibát kihasználni), sőt asszem általában van utána még valami faladat, vagy legalább a cél előtt még egy köztes clue-t meg kell keresni, szóval nem ilyen hirtelen halálos a dolog, csak megkeverős.

DennyKeh - 2018. 01. 11. 21:48

“ha az elejétől fogva lett volna, akkor nem lenne gond egyébként, engem csak ez az erőteljes változás zavart.”

Nekem ettől függetlenül se jön be az ilyen, hiszen ez kitolás pár játékossal/csapattal szemben, főleg ha erőnléti, esetleg még ha egy logikai vagy ügyességi feladatról lenne szó talán-talán, de akkor se nagyon.

Deny - 2018. 01. 11. 22:37

DennyKeh: Szerintem a TAR a világ legjobb tévéműsora. Oké, tudom, ez elég szubjektív :) De szerintem nem tudsz vele mellélőni, érdemes mindenképpen nézni. Én a 22. évadnál kapcsolódtam, és eddig a 15-ös évadig mentem vissza, illetve nézem a kanadai verziót, és láttam az ausztrált. Nem tudok betelni vele. Érdekes is, izgalmas is, tanulságos is, szórakoztató is.

DennyKeh - 2018. 01. 11. 23:12

Deny: Mostanában nálam a sorozatokat háttérbe kerültek és a realityk kerültek előtérbe.

Bedaráltam 4 évadnyi Are You The One-t, január első hetében pár nap alatt, az első kettőt láttam, majd felhoztam magam a Big Brother 19. szezonjával is.

Aztán bepróbáltam a Celebrity Big Brothert és a The Bachelor, de egyik se jött be sajnos igazán.

Én az ilyen BB és AYTO realityket szeretem, de most a TAR teljesen bejön még, de lehet, mert most ismerek is belőle valakit. :D

Enzo - 2018. 01. 12. 00:24

30×02
A Head-to-Head témához:
én betudom annak, hogy idén a nagy versenyzőkre, versenyzésre helyezték a hangsúlyt… nem volt vele különösebb bajom, még így se hogy GoatYogáék kiestek, ha csak ebben az évadban lesz, és nem hozzák vissza, akkor tök oké. Henry&Evanért mondjuk eléggé izgultam, kicentizték rendesen…
Különleges volt, na. Ugye az alap struktúráján kívül olyan szempontból is érdekes, hogy Phil előtt csinálják az egészet és ő végig narrálja (hogy hogyan, az más kérdés :D), illetve hogy itt tényleg le kellett sz*rni azt, hogy belelátszanak az operatőrök.

Két rész, két tériszonyos feladat, és egyik se kifejezetten előzős. Ráadásul betűkkel szívós feladat is volt megint :D Mondjuk én itt bevállaltam volna egy U-Turnt is, annyira kipróbáltam volna mindkettőt, érdekesnek tűntek – a gyémántosról elsőre fogalmam se volt, hogy mi akar lenni, aztán nagyon szemétnek tűnt, de végül nem volt olyan durva.

Darakák:
– Jé, későbbre helyezték a főcímet, eddig közvetlenül a previously után volt.
– Kristi átmászott valami építkezéses pótkocsin rövidítésként, azon felröhögtem, jó arc :D
– Lucaséknak a cheatként használt sminktükörről se ment a tükörírás, gyönyörű :DD Az ikrek meg a saját kezükön próbálták ki a nyomtatást, micsoda praktikák! Utóbbiakról azt hittem amúgy, hogy a váltással nagyon megszívják – hát, kis híja volt.
– Sarah mikor leejtette a 20,000 dolláros gyémántot… :DDD

Enzo - 2018. 01. 12. 02:43

még egy oldalsáv plíz! :)

winnie - 2018. 01. 12. 07:50

DennyKeh: volt korábban is BB-s évad, ha érdekel: jeff és jordan az s16-ban, rachel és brendon az s20-ban és s24-ben. a survivorösöknek meg volt amber és rob, mert ethan és jenna.

“a realityk kerültek előtérbe.”

háhá! arra vigyázz, hogy a mesterséges (mármint a mesterségekkel kapcsolatos) realityversenyeket került, mert akkor sosem fog kimászni. és azok között is vannak nagyon, nagyon jók.

Sabinomi - 2018. 01. 12. 11:54

Akkor talán én vagyok az egyetlen, de nekem bejött a HtH… Főleg, hogy az adás elején is mondták, hogy ebben az évben versenyző típusú játékosok vannak. Bár igaz, hogy szemétség volt így a Yalesekre, de vannak feladatok (logikai, stb.), amiben nekik kellene, hogy nagy előnyük legyen.

Thomas - 2018. 01. 12. 17:36

Én egyből arra gondoltam, hogy milyen jó újítás, hogy csak egy másik csapat legyőzésével lehet befejezni a szakaszt, nagyon felvillanyozott. Aztán, ahogy Evanék elkezdték sorban veszteni a versenyeket, már kezdtem megbánni a kezdeti örömömet, de szerencsére bejött a számításom, hogy a srác le tudja győzni az egyik kecskejógást csajt a végén. Itt tűt fel igazán, hogy durván telepakolták alfahímekkel, és sportolókkal ezt az évadot, így egy ilyen verseny tényleg kiszúrás a lánycsapatokkal és a Yale-esekkel szemben.

Mondjuk én sokkal inkább elfogadom, mint a Survivor újítását, hiszen ez épp hogy nem nyúlt bele a reality légyegébe! Ott az a lényeg, hogy szavazással lehet kiesni, aki nem jó semmiben, nem is erős, nem is ügyes, nem is szívós, csak a social game-je van, az is tud nyerni, hát ezt itt eléggé elvették. A TAR-ban viszont a gyorsaság a lényeg, meg hogy ki mennyi idő alatt végez egy feladattal. És egyáltalán nem mindegy, hogy egy vesztes kör után azonnal újra kell versenyezni, vagy van 1 óra ideje pihenni, szóval igenis számítanak az időkülönbségek. Jó, nem mondom, hogy minden szakasz így érjen véget, de ha csak évadonként egyszer teszik be, mondjuk mindig így a másodikra, és olyan verseny lesz, ami jobban rámegy az ügyességre, akkor szerintem jó újítás. Engem kicsit arra a régi feladatra emlékeztetett, amikor meg kellett várni egy másik csapatot, és csak vele együtt végezhették el (valami crossroad, vagy mi is volt a neve), mert ugye ott is el lehetett bukni jó nagy előnyöket, de ott persze mindkettő mehetett utána tovább.

A jógások kiesését egyáltalán nem sajnálom, de persze a végén már nekik szurkoltam, hogy legalább egy 2 srácos csapattal kevesebb legyen, de nyilván esélye sem volt. Szóval itt inkább a feladat volt a rossz, nem maga az ötlet.

Basszus, a Rob & Amber-ös és a Jenna & Ethanes évadokat még mindig nem láttam, neki kéne már állnom a korai TAR szezonoknak:) Én az S13-mal kezdtem anno (máig az egyik kedvencem), és az első 12-t még mindig nem láttam. És a TAR Asiat nézem még, amíg adta az AXN, asszem az első 3 évadot, azt is jó lenne folytatni egyszer:)

winnie - 2018. 01. 12. 17:49

“az első 12-t még mindig nem láttam”

ááá, a magyar szakaszt legalább, ahogy egerbe mennek trabantokkal!:)

winnie - 2018. 01. 12. 17:50

egyébként azért is bosszant a finálés head to head, mert ugye azért csinálták, mert kapálóznak az új szezonért, a nézettségért, és mivel nem működött mostanság, ezért egyrészt bekeményítettek, másrészt ezzel frissítettek. erre pedig tök jó lett a nézettség. és remélem, nem ettől fog csökkenni (twitteren inkább negatív visszajelzéseket láttam, de nyilván nem tudom, hogy lehet-e ilyesminek hatása).

winnie - 2018. 01. 12. 17:54

thomas: ja. az alap dolog, hogy ne legyen többször, és ne lehessen tudni előre.

azt látom különbségnek, hogy a survivor csavar kvázi megakadályozza valaki kiejtését, tehát nem az esik ki adott esetben, aki kiesne (megérdemelné), ha nem lenne belenyúlás, itt viszont a másik véglet jöhet be, hogy nem az nyer, aki nyerne (megérdemelné). a kiesés itt annyira nem izgat, mert aki veszít, az veszít, még ha sokszor veszít is, bár, amit írtam, azt tartom, hogy nagyon nem korrekt egy ilyen típusú feladat, ha csak egyetlen lánycsapat van. és nyilván nyerhet lánycsapat fiúk ellen, de ha ilyen a feladat, az kvázi automatikus védettséget biztosít egy szakaszra az alfahímeknek.

Deny - 2018. 01. 12. 19:15

Itt egyébként leírják, hogy sok változatban van ilyen, de szerintem itt volt először úgy megcsinálva, hogy a kiesést határozta meg.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Race#Double_Battle/Face_Off/Head-to-Head

Nem mindig szokott amúgy erőnléti feladat lenni. A kanadaiban pl. nyáron a bowling egyik kanadai változatát kellett játszaniuk. Azelőtt pedig strandröplabdázniuk kellett.

sdby - 2018. 01. 13. 00:00

Érdekesek voltak a Detour feladatok, a Roadblocknál pedig jól lehetett előzni, és a krumpliruhában taligázás is jópofa volt, bár záró kihívásként tényleg elég fura. Team Yale majdnem nagyon megégette magát, de abban én is bíztam, hogy legalább a goat yoga csapatot legyűrik.

Gyanús volt, hogy a kecskejógások annyit beszéltek a köztes interjúkban, így nem lepődtem meg, hogy ők buktak, és a nem a továbbra is kevés időt kapó tűzoltók. Bízom azért benne, hogy ők kicsit feltámadnak, mert a feladatok sem mentek nekik, és még el is tévedtek. Jógáék kiesését nem bánom, sőt inkább örülök neki, nem voltak szimpik már az első részben sem.

Ami még feltűnt, hogy a síelő csajok továbbra is nagyon erősek a feladatmegoldásokban, viszont szinte mindenhol eltévednek, és most is azzal kerültek hátrébb. Később ezzel nagyot bukhatnak. A Big Brothert nem nézem, így nem tudom, mire lehet számítani a BB csapattól, de eddig meglepően jónak tűnnek, a második hely után ezt most be is húzták.

Eddig bejön a szezon :)

szebe - 2018. 01. 14. 00:30

Kicsit késve de megjöttem én is az évadba’ :D

Olyan sok minden nem változott szerintem, továbbra sincsenek olyan rettentő izgalmas feladatok/részek.

A nézettség szerintem csalóka, biztos vagyok benne hogy hétköznapi emberekkel nem lenne ekkora, dehát 30. évad, valamit villantani kellett.
Indy500 győztes, NBA bajnok, többieknek is tettek már le ezt azt.

Nekem a reality-s párok kifejezetten antipatikusak szoktak lenni, a mostani viszont totál semleges, nem tartom kizártnak azt sem, hogy “favoritok” legyenek.

Megint nincs számomra “főellenség”, csak hátradőlök és élvezem az évadot.
Remélhetőleg a készítők partnerek ebben, és jó feladatok/részek várnak ránk.

Thomas - 2018. 01. 14. 15:43

winnie: fogd fel egy plusz feladatként az egészet, ami egy ilyen nulla roadblock mellett simán bele is fért:) mert hát miben különbözik? ha valakinek nem megy, megelőzik a többiek, de azért számít, hogy mennyi az előnyük, annál többet tudnak pihenni, és hogy hányadikok, mert annál több esélyük van próbálkozni. de az tényleg igazságtalan, ha 2 csapat kivételével mind erős, sportos, akkor jó eséllyel lehetett sejteni, hogy abból a kettőből megy az egyik, mert hiába kell ügyesség is, hogy irányítsa a talicskát, inkább az döntött, ki tud gyorsabban futni. szóval vagy változatosabb csapatokat, több fiú-lány párost, vagy inkább ügyességre, logikára épülő feladatot legközelebb!:)

Thomas - 2018. 01. 14. 15:45

“a Roadblocknál pedig jól lehetett előzni”

Aztán mégis hogy? Csak a beérkezés sorrendje számított, hogy ki melyik csoportba kerül. Utána mindenkit felemeltek és leengedtek egyszerre, ahogy néztem, nem igazán számított, ki mászott gyorsabban.

sdby - 2018. 01. 14. 18:42

Én úgy láttam, hogy a csoporton belül azért számított ki milyen gyors, a síelős csajok ott kerültek előrébb. A “jól” lehet, hogy túlzás, de a csoportokon belül szerintem az ügyesebbek végeztek előbb.

Dregnarr1 - 2018. 04. 10. 17:45

Semmi értelme nincs a Head-to-Headnek, lényegében kiöli az egész rész versenyszellemét. Minek sietni, úgyis a végén dől el. Így nem hogy értelme nincs, de az egész részét elveszi. Face-off teljesen más, ott menet közben vagy, és minden megváltozhat utána, kimeneteltől függetlenül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz