login |

Star Trek: Discovery – 1×11: The Wolf Inside

2018. 01. 17. 15:50 - Írta: dzsiaj

54 hozzászólás | kategória: kritika,

Esküszöm, a második évadot darálni fogom, mert baromi hamar lecsúsznak a részek, és most is jutott mocskos cliff a végére, pedig azért száz százalékig meg sem voltam lepve.

Amúgy én vagyok az egyetlen, aki elcsodálkozott, hogy még most sem tettek pontot a téli szünetet felvezető történésekre?  Teljesen úgy voltam vele, hogy itt nem lesznek szezonközi többrészes story arc-ok, erre most jól rám cáfoltak.

Kíváncsi vagyok, hogy Bryan Fuller (aki közben az American Gods-ból is kiszállt, szóval úgy néz, hogy a 2017-es év a kezdeti előjelek ellenére nem igazán az övé volt – a rajongóinak most a The Amazing Stories-t és a The Vampie Chronicles-t kell majd keresnie) nézi-e amúgy a sorozatot, elégedett lenne-e a végeredménnyel.

A showrunner-váltás nagy vesztese ugyanis vélhetően a klingon-történetszál lett. Tudom, hogy a hetente látottak tükrében furcsa lehet, hogy ezt mondom, de egyelőre nem igazán erőltetik túl a korábban beharangozott nagy klingon háborút. Ha tippelnem kéne, Fuller jóval több játékidőt szánt volna a harcos fajnak, hogy őket is jobban megismerhessük.

Na, a fentiekből nem sok minden valósult meg: van még idő ezt négy rész alatt helyrehozni? Egyáltalán, szükség lenne erre? Ezt döntsétek el ti, most pedig spoilerekért lehet a tovább mögé menni.

Tá-dám! Csak kiderült végre, hogy Ash Tyler hadnagy valójában az átoperált Voq, szóval ha van igazán PC karakter a sorozatok történetében, akkor az bizony ő lesz. Innen még lehetséges folytatásként tudom elképzelni (sőt, az egyik legvalószínűbbként), hogy kiszabadul a fogságból, és L’Rell-el egyetemben valami nagy katyvaszt kavarnak… talán a spóratechnológia megszerzésével?

Tudom, hogy nyavalyogtam már miatta korábban, de Shazad Latif szerintem részről részre bizonyítja, hogy túl nagy kabát neki ez a karakter, és ezt most láttam másként, Martin-Green viszont nagyot ment ebben a epizódban. Sokkal jobban áll neki ez a kemény, céltudatos karakter, amelybe kényszerűen kell belebújnia, mint a nehéz döntése óta örökké bizonytalan Michael Burnham.

Láthattuk újra Sarek-et is, és továbbra is le a kalappal James Frain előtt, aki bitang jól hozza a szerepét. Ez mondjuk nem meglepő, Frain mindenben nagyon jó, anno nálam csak ő tudta eladni az egy szezont megért The Cape-et, de amellett is beugrott egy csomó közönségkedvenc sorozatba, az egyik legjobb szürke eminenciása az amerikai sorozatozásnak.  

És akkor a Császár: azt már az előző epizódban is lehetett sejteni, hogy ismert szereplő fogja majd játszani, mikor ment körülötte a nagy titokzatoskodás, és mivel Saru-t már ellőtték a rész elején, maradt Stamets (vagy csak elfelejtettem, hogy ha róla elmondták a múltkor, hogy mi történt vele ebben a párhuzamos univerzumban), és igen, nálam Michelle Yeoh visszatérése is benne volt a pakliban.

Ez persze semmit sem von le a cliffhanger értékéből, az már annál inkább, hogy Burnham mindent kiderített az alatt a pár nap alatt, amíg a Shenzhou kapitánya volt, csak azt nem, hogy ki a Császár? Ugyan már.

Kíváncsi vagyok, hogy jövő héten pontot tesznek-e ennek a sztorinak a végére, esetleg maradunk még a másik univerzumban. Én el tudnám viselni, mert egyértelműen most van a csúcson az évad, ezt kell meglovagolni.

54 hozzászólás Ne habozz!

rodosto13 - 2018. 01. 15. 10:10

Ez a rész nem lett volna rossz, de két olyan momentum is volt, ami nálam nagyon lehúzta.
Az egyik, hogy a lázadók előtt nem az első mondataik között volt az, hogy “bocsi srácok, egy másik univerzumból ragadtunk itt, így nem azok vagyunk, akiket ismertek, ha nem hiszitek, egy vulkani nézzen belénk.” Ehelyett jött az “én új Michael vagyok, a nem a régi” és egyéb mellébeszélések.
A másik, hogy ha Tyler hirtelen Klingonul beszél, majd bevallja, hogy klingon, még bizonyítékot is mond rá (ez neki miért is kellett amúgy? Mielőtt megöllek, szeretném, hogy tudd, hogy én tényleg Klingon vagyok…?), akkor miért kell fél méterről győzködni, hogy nem is, nem lehetett volna ezt öt méterről? Ha nincs Saru ex machina, akkor most egyel kevesebb kiképzett csillagflotta tiszt lenne.
Az emperor kilétét meg érdekesen fedték fel, de nem logikusan, Michael-nek egyszer sem jutott eszébe megnéznie a hajó adatbázisában?

_Ra_ - 2018. 01. 15. 10:54

“Az emperor kilétét meg érdekesen fedték fel, de nem logikusan, Michael-nek egyszer sem jutott eszébe megnéznie a hajó adatbázisában?”

Nyilván feltűnő lett volna ott kutatni az uralkodó után. A lázadó adatok között meg nem volt ott:

534
00:27:51,458 –> 00:27:54,581
So, who is this emperor?

535
00:27:54,583 –> 00:27:57,676
There’s no information
in the rebel files

536
00:27:57,679 –> 00:28:00,187
beyond the fact that
the emperor is savage.

Amúgy állat rész volt, Sato utódja kicsit meglepő volt.

rodosto13 - 2018. 01. 15. 11:17

_Ra_ : lekérni egy másik valóságból érkezett hajó minden adatát nem annyira feltűnő, mint megnézni az aktuális emperor adatlapját? Lehet, de na… :) (arra emlékeztem, hogy a kibányászott adatot között nem volt ott).

Platschu - 2018. 01. 15. 13:29

1×11

Ez már nem is ötös, hanem hatos. Remek. Már most nézném a folytatást! :)

Dave - 2018. 01. 15. 14:21

Nagyon jó ez a sorozat. Tetszett.

_Ra_ - 2018. 01. 15. 15:06

rodosto13

Na jó de a lázadók adatait a roncsokból mentették ki és a Discovery-n tanulmányozták. A Shenzou-n azért felűnt volna ha a kapitány elkezd kutatni a császár után. Nyilván nem publikus adat, így nem elég ha a tükör Google 2000-be beírja hogy: Who is the current emperor? :D

Tyberius06 - 2018. 01. 15. 17:38

Huh bakker, a 1×11 eléggé masszív rész lett. A végén az a bombázás :D :D :D
Stemets kirándulása Gombaföldjére érdekesnek ígérkezik, mondjuk jól begombázott előtte, már csak valami goa-psytrance hiányzott onnan, azt mehetett volna a rave! :D :D

Tyler, sajna az anno kiszivárgott rajongói teória után én a mikort vártam, nem azt, hogy tényleg meglépik e… Mondjuk Tyler esetében a Föderációs törvényekre hivatkozni elég vicces, mivel ő nem is állampolgára annak, hiszem emberbőrbe bújt klingon…

Tetszik, hogy Lorca vissza van fogva.
Eddig elég pazarnak tűnik a visszatérés.

Sunsetjoy - 2018. 01. 15. 20:10

Nekem a császár szerepében jobban tetszett, mind eredeti szerepében :)

zolij - 2018. 01. 16. 00:03

Tyberius06: a Föderációs törvények nem csak a Föderáció állampolgáraira vonatkoznak ilyen esetben. Korábban kérdezte a klingon csaj az admirálist, hogy mi történik a klingok hadifoglyokkal és az volt a válasz, hogy börtönbe kerülnek, mert a Föderációban nincsen halálbüntetés.

Platschu - 2018. 01. 16. 01:25

Egy rajongói kommentben láttam, hogy Michael kommentálja a fény másságát az alternatív galaxisban. Nekem nem esett le a kapcsolat, hogy fura módon Lorcának semmi baja nincs a szemével itt, tehát továbbra is érik az a teóriám, hogy ő bizony innen származik és valahogy helyet cserélt a másik Lorcával. Ez megmagyarázná a fegyverekhez való vonzódását is, illetve a paranoiát és a sebhelyeket a hátán. Arról nem is beszélve, hogy direkt hozta őket ide.

A harmadik hiányzó elem még, hogy felfedjék a Section31 és a hajó közötti kapcsolatot. Lehet ez lesz az állandó bázisuk?

Visszatérve Voqra. Én már rég elvesztem az idővonalban. A TOS-ban látott emberszerű klingonokról beszélek. Arról sem tudtam, hogy a két faj tud keveredni egymással, mert ebből még azért kisülhetne valami. Lehet csak az albínók az ilyen könnyen átalakíthatóak? Ha pedig albínó, akkor Tyler miért nem az? Azért elég nagy marhaság ez az átalakítás műtéttel. Azért az emberi test ennél sokkal bonyolultabb, mint pár csontot széttörni és megrövidíteni. Láthatóan a klingon nő szexrabszolgája is volt, tehát gondolom letesztelte, hogy mit alkotott… :D Na most értitek ezt az abszurditást, hogy minden egyes hajszálat, szempillát, fogat, szőrszálat egyesével beültettek neki? Belső szervek? Vérkeringés? Ez a WestWorldben is problémás volt már a számomra. Mert esetleg majd ezzel magyarázzák meg az emberszerű klingonokat vagy a későbbi változatokat, hogy képesek voltak ilyen “testmódosításra” és mindegyik kettőjük leszármazottai lesznek. Magukkal vihetnék a békülékeny Voqot a saját valóságukba, míg a gyilkos idiótát hagyják itt a francba. A történtek után nem igazán tudják majd ezt a karaktert megmenteni, tehát Voq szerintem rövid úton a vesztébe rohan majd.

Az Uralkodónál pedig azt várom, hogy Michael előad valami személyeset a múltjából, hiszen 7 évig dolgoztak együtt, tehát elég alaposan kiismerhették egymást.

A részben egyedül azt hiányoltam, hogy Michael és/vagy Sarek azt mondja, hogy “jééé egy másik valóságból jöttek”. Kicsit még a bányás lövöldözés tűnt B-kategóriának, de biztos kellett a pénz az Avatart idéző Stamets jelenetre.

Blobov - 2018. 01. 16. 20:43

Az megvan, hogy a rész végén Lorca vigyorgott, amikor meglátta a császárt?

Melkon - 2018. 01. 16. 20:52

Blobov:

Nice catch, a vigyorgást túlzásnak érzem, de valóban nem tűnt kétségbeesettnek.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 01. 16. 22:15

szerintem felesleges lett volna a lázadó táborban előjönni a másik univerzumból vagyunk szöveggel – kb. azonnal végezték volna ki őket

Tyberius06 - 2018. 01. 16. 23:47

Oh, shit! :) Lorca két momentuma fel se tűnt. Se az, hogy az itteni viszonyoknak köze lehet a szeméhez, se a mosoly a végén. Azt tudjuk, hogy csak ő élte túl a hajója pusztulását (elmondása szerint az original univerzumban). Valahol adná magát ez a megoldás.
Gáz hogy nem emlékszem, hogy volt e az Enterprise-ban Mirror Universe és hogy abba mi volt…

Annatar - 2018. 01. 17. 00:37

Tyberius06:
Volt bizony. A negyedik évadban egy duplarész, “In a Mirror, Darkly” címen. Önálló sztori volt a tüköruniverzumban, független a fősztoritól.

Platschu - 2018. 01. 17. 00:57

Szerintem Lorca direkt hozatta ide Michaelt, mert tudja, hogy ő az egyetlen, aki tudhatja az Uralkodó gyenge pontjait. Tehát a vigyor az inkább annak szólhat, hogy sikerült kicsalogatni a fővezért és majd most valami humánus módon megpróbálják együtt kinyuvasztani a maradék négy részben. :)

Nem vagyok képben a Mirroruniverse utóéletével? A jövőben is létezik még a Terran Birodalom? (Vicces ez a név, mintha a StarCraft világból vették volna.)

Melkon - 2018. 01. 17. 08:09

“Tehát a vigyor az inkább annak szólhat, hogy sikerült kicsalogatni a fővezért”

Ez a része egy kicsit sántít amiatt, mert Lorca lebombázta volna a bolygót. Burnham miatt jutottak ide.

Ace - 2018. 01. 17. 08:39

Platschu:

A Deep Space Nine-ban volt Mirror univers-es rész ott elég sokat megtudtunk annak az univerzumnak a jövőjéről. Ott az volt ,hogy a Terrán Birodalmat lerohanta a Klingon-Cardassiai szövetség és rabszolga sorba kényszerítették a Terránokat és a Vulcánikat szóval legyőzték a Terrán birodalmat bár voltak Terrán Lázadók is ha jól emlékszem illetve a Klingon-Cardassiai szövetségen Worf uralkodott mint régens.

Blobov - 2018. 01. 17. 10:40

Engem ez a kép meggyőzött (az ugrás előttről, Lorca kezében).
https://i.imgur.com/Yas8YBA.png

polovcev - 2018. 01. 17. 12:02

Platschu:

A Tüköruniverzum fel bukkant néhányszor még a DS9-ben, de a legjobban a novellákban folytatták, ahol gyakorlatilag az összes mellékkarakter (Eddington, Barclay etc.) felbukkant más szerepben. Elég érdekes volt látni ki milyen utat járt be a föderáció nélkül.
Bár amennyire én tudom ezek a könyvek nem lettek lefordírtva.

clegane - 2018. 01. 17. 14:19

ha kiderülne hogy Lorca tényleg végig a tüköruniverzumos lázadó volt, az kb az évszázad legjobb fordulata lenne!

Agent Coulson - 2018. 01. 17. 16:05

Az előző rész után felcsillant a remény hogy beindul végre a sorozat de ez a rész is lapos volt és kiszámítható, remélem a készítők a következő évadra eltűntetik Martin-Green-t és Shazad Latif-t.

Jence4 - 2018. 01. 17. 16:42

Szerintem mindkettő marha nagyot alakít , és Latif ráadásul úgy, hogy szerintem rendesen meg sem írták a sztoriját .

Melkon - 2018. 01. 17. 16:51

“Burnham mindent kiderített az alatt a pár nap alatt, amíg a Shenzhou kapitánya volt, csak azt nem, hogy ki a Császár? Ugyan már.”

Én úgy értettem, hogy nem tudott túl sok mindent kideríteni, lemásolt egy adag kódolt adatot, eljuttatta a Discoverynek, de egyelőre senki nem tudja hogy mi van benne.

Egyébként szerintem is részről részre egyre jobb a sorozat, a klingonos szál mondjuk nekem sem jön be.

clegane - 2018. 01. 17. 17:17

ha tényleg Lorca hozta ide őket direkt, mert ő az itteni lázadó, aki meg akarja dönteni a Császárt, akkor
1. még biztos itt fog játszódni a következő pár rész is
2. bazi jó terelés volt tényleg hogy végig azt lehetett hinni hogy random történnek dolgok – mint a cikkszerző is írja: mikor oldják már fel ezt a random alternatívuniverzumos cliffhangert? -, miközben meg tökre szándékos az egész
3. az egész évad egy bazi nagy átívelős szállá válik ezzel, hiszen mindent végig Lorca tervelt ki jó okkal. még hogy amiatt szállt ki Fuller hogy nem hagyták hogy átívelős legyen??

JKJ - 2018. 01. 17. 17:32

Elolvasva az írást (és a kommenteket), örülök, hogy kaszáltam. Oltári nagy zagyvaságnak tűnik. Csak nevében Star Trek ez.

Dark Energy - 2018. 01. 17. 18:17

Szerintem jó volt. Elnéznék ebből 6-7 évadot is.

Tyberius06 - 2018. 01. 17. 19:17

Itt van némi félreértés. Fuller évados szerializált antológiát akart. A Discovery pedig az első évadbsn még a hajót jelentette volna, de igazából magáról az univerzum felfedezéséről van szó. Az évados antológia meg mint az American Horror Story mintája. Ebbe nem ment bele a CBS és emiatt is szállt ki Fuller. A szerializáltsag nem igazán volt kérdéses.

Stamets lehet a vegén vmi Utazó jellegű lénnyé válik…

mikkamakka - 2018. 01. 17. 19:33

JKJ: a tüköruniverzum pont hogy a fanoknak szól igazán, kapocs a korábbi sorozatokhoz, de köszönjük a tartalmas inputot

Lordviktor - 2018. 01. 17. 20:45

Ennek a sötétebb Treknek baromi jól áll a mirror univerzum, itt van igazán elemében, amikor nagyon is el tud rugaszkodni az örökségétől mindenféle felháborodás nélkül. Azért remélem a Defiancet nem nagyon változtatják, az Enterpriseban is jó volt látni egy klasszikus hajót, itt is megléphetnék a minimális változtatást csak.

klarkzone - 2018. 01. 17. 20:47

Na ez odabasz!

Platschu - 2018. 01. 17. 22:06

Köszi srácok az infókat és a hozzászólások átmozgatását is. Ez az első ST sorozatom, amit aktívan követek, mert a többiből csak elvétve láttam részeket és természetesen az összes ST mozifilmet is láttam.

Pedig higgyétek el, hogy az egész Lorca mesterkedése és valószínűleg összejátszik az alternatív valóságos Stamets dokival. Máskülönben miért lenne baja a szemének? Miért lenne sebhely a hátán? Miért lenne támadástól rettegő tiszt? Ráadásul még ő nyomkodta meg az utolsó koordinátát is, tehát tényleg direkt és nem “véletlenül” hozta ide őket.

Burnham is ott kirobbantott egy háborút, míg itt lehet pont eléri az átmeneti békét.

Az már inkább érdekes lehet, hogy vajon mit művel a másik Discovery a mi valóságunkban? Tényleg az lesz a Section 31? Mi történt az “igazi” Lorcával? A készítőknek rengeteg kavarási lehetősége van még. Én legjobban annak örülnék, ha ezt a békülékeny Voqot magukkal vinnék és hagynák, hogy beszéljen L’Rell-lel.

A rész egyik hülyesége volt, hogy Sarek miért nem nézett bele Ash fejébe a támadás után? Rögtön megtudták volna az igazat, hogy mi történt vele.

* * *
Mini-spoiler ?

A második évad teljesen másról fog szólni, mintha arról lett volna szó, hogy ott a vallás és a technológia lesz az előtérben. Tehát valószínűleg teljesül Fuller vágya és ez a háborús téma nem lesz továbbvezetve, bár végülis a klingonok vallása és a harci technológiák eddig is jelen voltak. :)

Yamagato - 2018. 01. 17. 22:46

Nem tudom pontosan miért, de megfogott a sorozat. Lehet, hogy csak Expanse elvonásom van :) De inkább az, hogy mindig sikerül valami atipikusat húzni és szérializáltan tartani a sorozatot.
Az időhurkos toposzt előkapó részt is inkább untam és érzésre ki is lógott a többi közül hangulatban.
A neten keringő Tyler-Voq teória (sajnos, mert eléggé leegyszerűsített ez az átoperálósdi) bejött, kíváncsi vagyok a Mirror Lorca elmélet is igaz-e. Főleg mert inkább miatta nézem a sorozatot, mint Burnham miatt, akinek amúgy ez a mirror universe szál tényleg jobb dilemmát adott.

Ace - 2018. 01. 18. 08:39

Igazán jó kis rész volt. Szerintem nem baj ha többet megtudunk a Mirror universe-ből mivel a többi sorozatban sajnos eléggé elnagyoltan volt csak ábrázolva.
Ha Lorca valóban innen jött akkor meg pláne jó hogy ízelítőt kapunk ebbőla világból és azért ez nagyon ütős fordulat lenne.
James Frain tökéletes Sarek nagyon jól hozza a karaktert ezzel maradéktalanul egyet értek illetve Sonequa Martin-Green valóban jobban tud itt kibontakozni bár szerintem a rendes univerzumukban is rendben van csak itt kicsit több a mozgástere színészkedni.
Tyler-Voq valóban várható volt. Az átműtéssel semmi gond nincsen a Klingon orvostudomány nem elmaradott csak nem sokra tartják de ettől függetlenül egy harcos fajnál igen is fontos fejleszeteniük mivel a sok csata után álltalában sok a sebesült is.
Ami nagyon jó ,hogy kb az összes karakter érdekes és mindegyiknél tudnak valami meglepőt húzni ez a régebbi sorozatokra nem volt jellemző itt viszont nagyon is.
Yeoh tökéletes császár lesz ezt már most sejtem :)
Én is azonnal néztem volna tovább.

Jól láttam ,hogy Stamets a Mirror megfelelőjével találkozott? Lehet ,hogy valamilyen módon összekeveredtek vagy helyet cseréltek az ugrásnál?

nocadlee - 2018. 01. 18. 08:48

“Anno szegény Bryan Fuller-nek többek között azért kellett távoznia a pilot után, mert ő szerializált sorozatot szeretett volna csinálni a Discovery-ből, a CBS viszont epizodikusat akart,…”

Bocs, félreolvastál valamit, azt hiszem az Entertainment Weeklyben volt egy hosszabb cikk a premier környékén. Fuller antológiasorozatot akart volna, ami minden évadban más. Az egyikben klingon háború, másikban a Voyager-sorozat utáni történet, a harmadikban tüköruniverzum, stb.
Erre intett be a CBS, hogy ők nem akarnak minden évben újra castingolni, pláne, amikor aztán Fuller így is szenvedett a főszereplő megtalálásával…

Ace - 2018. 01. 18. 09:29

Érdekes lett volna az antalógia is de szerintem a jelenlegi formátummal sincs semmi baj jobban is illeszkedik a régebbi sorozatok közé. Azt nem csodálom ,hogy a CBS beintett nem csak a színészek miatt de gondolom a hajó diszletei sem olcsóak jobb egy minőségín megépített diszlet szerintem mintha minden évben lecserélnék valami olcsó megoldással csak ,hogy költségen bellül legyenek. Fuller elkébzelése azomban biztos grandiózus lehetett. Így viszont remélem tartani tudják a színvonlat minden szinten.

Blobov - 2018. 01. 18. 09:41

Saját voksom Lorcára:
Az eredeti Lorca rendes kapitányként meghalt a hajójával a rendes világban, a tükör-lorca viszont jó tükörvilágiként ott hagyta a legénységét a sz**ban.

Melkon - 2018. 01. 18. 10:28

Nem érzem Lorcát gonosznak, megvannak a saját motivációi amiket előtérbe helyez, viszont érzésem szerint közelében sincs az átlag mirroros karakternek.

Egyébként a Fulleres koncepció elméletben jól hangzik, gyakorlatban valószínűleg elég kemény kompromisszumok árán lehetett volna csak megcsinálni. Tehát gyengébb díszletek, közönség kedvenc színészek kidobása stb.

Ace - 2018. 01. 18. 10:53

Lorca-t én sem érzem gonosznak vannak furcsa dolgai de azért sokszor erkölcsileg is jól döntött…

Fulleres dolog még esetleg egy Vulkáni főszereplővel működhetett volna. Mivel a hosszú életük miatt TOS idejében illetve a TNG idejében is ott lehtetett volna sőt a Voyager hazatérte után is. Ebből még akár egy korszakokon átívelő story is kikerekedhetett volna.
De a jelenlegi is kellően érdekes szerintem.

Zombiebie - 2018. 01. 18. 12:46

Vannak benne dühítő kis bakik, de eddig nagyon adja!

dzsiaj - 2018. 01. 18. 20:53

nocadlee, Tyberius06: köszi a jelzéseket, rosszul emlékeztem.

Platschu - 2018. 01. 18. 22:15

Valahol olvastam, hogy a CBS már egy ideje fejlesztenek egy másik Star Trek sorozatot is (Wrath of Khan). Ez most akkor kamu vagy igaz?

Pláne úgy tudom, hogy a vezetőségben megint csere történt, ezért a Paramount állítólag sokkal több Star Trek tartalmat akarnának gyártani. Lehet megirigyelték az SW sikerét.

_Ra_ - 2018. 01. 18. 22:59

Platschu:

Hja vésztartaléknak volt az a széria, de lehet lesz belőle külön sorozat.

ST jövőjéhez. Most változások történnek, elvileg rendeződhetnek a jogok és újra minden egy kézben lesz remélhetőleg:

http://urszekerek.blog.hu/2018/01/15/ismet_egy_kezbe_kerulhet_a_star_trek_franchise

Hegemaster - 2018. 01. 22. 00:58

Engedjétek meg hogy egy saját teóriát megosszak veletek ami akkor jutott eszembe amikor ujra néztem az Enterprise “In mirror,Darkly” című epizódját.

Innentől előfordulhatnak kissebb-nagyobb spoilerek az eddigi sorozatokból.

Na most tudjuk hogy a Defiant 2268 ban átesik egy téridő hasadékon. (TOS: The tholian Web).
Azt is tudjuk hogy a tüköruniverzumban 2155-ben jelenik meg, vagyis nem csak egy másik univerzumba került a hajó de még 113 évvel korábbra is.
(Ent: In mirror, Darkly)

Na most, ha úgy van ahogy a Discoveryben elhangzott, hogy úgy akarnak hazajutni, ahogy a Defiant került át a tükör univerzumba, akkor ha ugyanazon a hasadékon távoznak amin a Defiant jött, akkor nem kéne 113 évvel a jövőbe érkezniük? Hisz ugye feltételezzük hogy a hasadék 2 vége fix pont térben és időben, és azt is hogy 2 irányú (mivel azon át akarnak hazajutni) akkor ha a Prime universeből a mirror universe felé vissza felé megyünk az időben akkor fordítva előrefelé kellene hogy menjenek.

Nem mellesleg a Discoveryben jelenleg 2256 van,vagyis ha a 113 évnyi időeltérés bejönne, akkor a Prime Universe-ben 2369-ben jelennének meg.
Ha valakinek nem rémlik egyből, 2369-ben fedezik fel a bajori wormhole-t ( DS9 1.évad) És Picard kapitányék is már vagy 6 éve zsalnak az űrben minden felé a TNG-ben:D

Szval simán előfordulhatna hogy Fuller ötleteit úgy mentették át a való életbe hogy ne kelljen minden évben új díszletet építeni sok pénzért se ujra castingolni:D

Ace - 2018. 01. 22. 10:23

Hegemaster: Érdekes amit írsz így valóban megoldható lenne egy korszak váltás merész lenne tőlük ha meglépnék.

De akár az is lehet ,hogy az anomália másik pontja fix téridőben van és ugyan oda viszi vissza őket ahonnan a Defiant jött 2268-ba ez így is 12 év ugrás lenne ami eléggé keményen érinthetné őket…

Platschu - 2018. 01. 22. 11:10

1×12 Vaulting Ambition

Ejha! Többször felugrottam a székből, hogy “igeeeeeeen!”. Hihetetlen jó ez a sorozat!!! :) :) :)

folyt. köv. majd a kibeszélőben…

DJackson - 2018. 01. 22. 16:19

1×14: Azt a rohadt… Így kell ezt csinálni! Nem tudom mikor lepődtem meg utoljára így valamin!
Ha ezt tényleg meghúzzák, akkor Lorca fordulata az lesz a Star Treknek ami Vader revelációja volt a Star Wars nak! Nagyon jót tett a sorozatnak a tükör univerzum, kezdi megtalálni a hangját!

DJackson - 2018. 01. 22. 16:20

*1×12 bocsi.

clegane - 2018. 01. 22. 18:47

jee, igaza volt a konspirátoroknak! királyság!
most már csak azt remélem, hogy nem csinálnak villaint a Lorcából. jó lenne ha ő maradna a kapitány a következő évadban is!

Dark Energy - 2018. 01. 22. 19:03

1X12: Hát ez odab@szott, de nagyon.

Blobov - 2018. 01. 22. 20:40

Most jól értettem, hogy a Stametsek fordítva vannak?
Az igazi a palotában, a tükör meg a Discoveryn?

_Ra_ - 2018. 01. 22. 21:17

Blobov: Nem nincsenek megfordítva. Direkt így mutatták, hogy összezavarja az embereket.

De:

Mirror-Paul célirányosan indult meg az uralkodó hajóján, mintha ismerné, ugyanúgy Stamets is azonnal ment a Spóra terembe, tudta hol van. (Plusz mondta Tilly-nek is, hogy tud a pasija haláláról) Stamets kérdezte is hálózatban, hol van a kijárat, mirror-Paul mondta neki, hogy ahol bejött, ő a navigátor, navigálja ki őket innen a francba.

Miután megtörtént a találkozás a pasijával (kétlem hogy hallgatózni tudott volna a mirror-Paul), kinyitotta a szemét, mi a mirror-Pault látjuk először az uralkodó hajóján és egyből megszólalt, hogy yeee, sikerült neki, megcsinálta. (Vagyis Stamets kinavigálta őket)

Sheen - 2018. 01. 23. 13:33

Hegemaster, a Defiant útja nem tűnik járhatónak, viszont Lorca is átment valahogy (mirror-stamets?). Lorca egyébként 100% villain szerintem, a látottak alapján. Amúgy is nehéz lenne megdöntenie egy 1000 éves rendszert, valószínűleg csupán császár akar lenni.

_Ra_ - 2018. 01. 23. 19:46

Sheen

Nyilván nem dönti meg a rendszert, azt majd a DS9-ből ismert Kardassziai-Klingon szövetség teszi meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz