login |

Pilot-mustra: Burden of Truth – 1×01

2018. 01. 18. 14:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

It’s the toughest thing in the world, watching your kid trying to be brave.

Kristin Kreuk, amióta nem a fiatal Superman csodálatának tárgyát alakítja a Smallville-ben, először nyomozónak szegődött, most pedig ügyvédnek. Ráadásul nem is a széplelkű, szimpatikus fajtának, hanem afféle korporét vérszívónak, akiben mégiscsak felülkerekedik az igazságérzet a pénz és a hatalom szeretetén.

BURDEN OF TRUTH – 1×01 – 6/10

 

A kanadai CBC csatorna új sorozatának a pilotja sajnos csak egy ugródeszka, mert bár tudjuk, hogy miről fog szólni a sorozat, de hogy miképp akarják felépíteni, azt nem, szóval ilyen szempontból a Burdern of Truth is azon szériák közé tartozik, amelyek esetében a második rész után lehetünk csak okosabbak.

You know you’re the bad guy, right?

A főhős egy tehetséges és profi, nagyvárosi jogász, akit a cége szülővárosába küld, hogy ott védjen egy vakcinagyártó céget a lakossági feljelentések ellen. Ugyanis a városban több fiatal lány is elég komolyan megbetegedett (motorizációs zavarok, rohamok), és az a gyanú, hogy a HPV elleni védőoltás okozza mindezt. A helyzetet némiképp bonyolítja az is, hogy a felpereseket gyerekkori barátja képviseli.

Ennyiből azonban még nem lenne sorozat. A fenti szituációt gyorsan le is tudják, ráadásul az ügyvéd még el is sikálja a dolgokat a nagy cégnek csupán apró pénzt jelentő vádalkuval, hogy még véletlenül se kerülhessen bajba a megbízója. A csavar a sztoriban pedig az, hogy idővel kiderül, hogy talán nem is a védőoltás a ludas, hanem valami egész más. Ez pedig van olyan érdekes tényező, hogy hősünket is maradásra bírja.

Elég szokatlan (az egyébként a készítők között is magas, executive produceri ranggal rendelkező) Kreuk-ot ilyen szerepben látni, tipikus jéghideg, számító, érzelmeit bármikor kikapcsolni képes ügyvédet hoz, akinek csakis az a célja, hogy teljesítse a feladatát, illetve, hogy a jog szellemében járjon el – akad néhány pillanata, amikor a nézők egy része minden bizonnyal megtaposná.

Éppen ezért nem is lesz egyszerű szimpatikussá tenni (Kreuk elég hihető ezúttal), bár mivel számára semmi sem személyes, inkább csak üzlet, és végülis az igazság érdekli, így igazából erre minden esélye megvan a készítőknek, csakhogy ehhez nyilván meg kell ismerni a másik, magán énjét is. Amikhez kisvárosi történetek kellenek, de semmi sem utal arra, hogy itt Hart of Dixie-s, vagy más bájos kisvárosi jellemzők jelen lennének. Inkább csak egy elfeledett múlt emlékeiről, amik még mindig feldühítenek egyeseket.

– You’re Crawford and Associates.
– Associates just sounded cooler. Yeah. One-man band.

Annak azért örültem, hogy az ügyvédnek nem egyszerűen csak bűntudata lesz a beteg gyerekek láttán, hanem valami valóban hajtani fogja az ügyben (miközben persze a felfedezését arra használja, hogy semmissé tegye a vádalkukat, naná!). Kár, hogy amikor összeállt a kép és a kis csapat, vagyis a rész végén, kicsit elcsöppent a sorozat, de hátha az efféle giccset mellőzni fogják és nem tanmeseként tálalják majd a történet.

Igazából nem volt semmi különös ebben a pilotban, nagyjából arra volt jó, hogy bemutassa a főszereplőt és a központi ügyet, valamit felvezessen pár mellékszereplőt, de utóbbiakról még így is elég keveset tudunk. De a komolyabb ítélet meghozatalához (mármint a néző részéről) szükség lesz a második epizódra is, mert akkor kiderül, hogy a főszál valami komoly és mélyebb jogi vagy krimisztorit rejt, vagy csak afféle felületes, erőltetett átívelést, ami a kisvárosi szappansztorik apropójául szolgál.

4 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 01. 18. 15:20

gondolom ezt inkább egy nő nemű junkie-nak kellene észrevennie, de mivel nálam Kreuk mindig is eyecandy volt, ezért feltűnt, hogy a plakátokon sokkal szőkébb, mint most ezeken a képeken.

DarkEagle - 2018. 01. 19. 01:12

Belenéztem, nem volt rossz de nem mondanám rá, hogy Hart of Dixie mert nagyon pici nyomaiban hasonlít csak rá és kicsit sem érződik feelgoodnak. Viszont jó dráma kisülhet belőle. Így 2 rész után azt mondhatom, hogy Kreuk meggyőző alakítást nyújt, s városi ügyvéd pasi se rossz, nyilván lesz köztük valami idővel, pláne így, ami a 2. rész vége felé történt. Ráadásul itt van még az apja ügye is ami nyilván nem merül ki annyiban hogy ügyvédsége miatt sokan megutálták.

Ezt a járvány dolgot meg gondolom lezavarják pár rész alatt úgyis. Utána lesz igazából érdekes, hogy mire mennek. A két rész együtt egy erős 6/10 egyelőre.

winnie - 2018. 01. 19. 06:26

igen, én is kiemeltem, hogy ebben nincs sok hart of dixie-s.

Snoopyzit30 - 2020. 03. 07. 18:34

Most hogy van szinkron (felirat továbbra sincs) elkezdtem én is, de 4 rész után elég középszerű. Nem lenne rossz az ügy de olyan B-kategóriás az egész. Vasalás közben elmegy, de egyébként van ennél 100 jobb.

A 2.évad előzetesébe belenéztem az sokkal jobbnak tűnik

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz