login |

The Amazing Race – 30×03: Káosz és rohanás

2018. 01. 18. 22:10 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A marokkói szakasz nem kicsit kaotikus volt. És fizikális. És kaotikus. A vágók meg sem próbálkoztak azzal, hogy követhessük a versenyt, ami kapcsán elgondolkodtam, hogy mostanság egyre többször említjük, hogy nem nagyon látni az előzéseket, de vajon régen is ez volt a helyzet, vagy csak az elmúlt évadokban lett ez feltűnő?

Aki szereti a káoszt, annak gondolom, nem volt gondja a résszel. Jó volt, de jobban örültem volna a nagyobb átláthatóságnak. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Cedric és Shawn… esett volna ki, ha nem NEL lett volna, szóval ezt most megúszták.

Mielőtt rátérnék a szakaszra, előbb a versenyzők. Van pár outsider csapat, legalábbis a kosarasok mellett az ikrekből sem lehet sokat kinézni (már nem azért, de hogy castingolták be őket? nagyon nem tévépozitívak…), illetve a Lucas & Brittany duóban és Evős Joey-ékban sem látok sok fantáziát. Pozitív oldalról egyelőre három csapatról tudnék elképzelni döntőt (ki lehet találni, kikről), szóval kompetitivitás ide vagy oda, nem vagyok lenyűgözve.

A gond az, hogy egyelőre még a karakterek sem annyira bejövősek, mint máskor egy-két rész után. Vannak ugyan szimpatikus duók, de akiknek igazán szurkolnék, nem sok. Más kérdés, hogy nagyon negatívan sem viseltetik senki iránt, szóval inkább az a bajom, hogy még sokan semlegesek – ld. például semmi bajom velük, de az autóversenyzőknek vagy a hegedűsöknek még nem nagyon tudnék miért szurkolni.

Maga a szakasz elég fura volt a semmiből az utolsó helyekről a magukat hirtelen élen találó párosokkal. Kegyetlen fárasztó lehetett a nagy szaladgálás és teljesen érthető, hogy mennyire esélytelen lett volna lekövetni a dolgokat, szóval nem is panaszként mondom, hogy egy idő után komikus volt, ahogy kábé mindenki volt első, hogy utána rögtön eltűnjön a középmezőnyben. Például amikor végig Cedric-et meg a Négyest mutatták a gnómkeresés közben, és végül Henry jött vissza először.

De már korábban is felírtam magamnak, hogy “Mi van már a sorrenddel?”, amit nyilvánvalóan a hibák is befolyásoltak, mert itt aztán volt mindenféle baki ott hagyott (illetve elhallgatott gnómtól kezdve a célpont mellett való nagyvonalú elrohanáson át (ami talán a végzete is volt a kosarasoknak) egészen a feladat nemdetektálásáig. (Még CONTROVERSY-re is futotta!)

A lényeg, hogy most mindenki megúszta a kiesést, azért pedig adjunk hálát az égnek, hogy az Ikrek nem a táncos feladatot választották.

   

11 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2018. 01. 18. 23:16

Na, akkor kezdeném én. :D

A feladatok ebben a részben brutálisak voltak, legalábbis az a gnome-os ide-oda rohangálás, nem is csodálom, hogy meghaltak, mire végeztek vele.
Aztán meg azok is rosszabbul jártak, akik végig cirkásztak a városon azzal a sok ládával. Szerencsésebbek voltak azok, akik a hastánc partira mentek. Ugye az előző részben az ikrek cseréltek feladatot, most Codyék “éltek” a lehetőséggel, ugyanis nyilatkozata szerint Jesst megviselte a gnome-os feladat, így inkább a könnyedebbet választották, holott ládázniuk kellett volna.

Az elhallgatott gnome-ról annyit, hogy… először, csak idén csatlakoztam ehhez a műsorhoz, és a kommenteket olvasva az FB oldalán a műsornak, belefutottam egy szabályba, hogy másnak a tulajdonához/játék tárgyához nem nyúlhatnál, vihetnéd el. Nos, véleményem szerint Jess csak kedvességből vette a el a gnome-ot, hogy megfogja, amíg a másik csaj telefonál, de az, hogy ott maradt a ghome, az szerintem csak is Brittany-n állt. Igaz, kiszólt Jess a kamerába, hogy észrevette az elhagyott gnome-ot, és azért nem szólt, mert le vannak maradva, de szerintem mindegyik játékos ezt tette volna, mert én biztos. Azért 1 millió dollár, mégiscsak 1 millió dollár.

Meglepett, hogy nem estek most ki emberek, gondolom ez is hagyomány(?), hogy vannak olyan részek, hogy nem esnek ki emberek. Bár azért látok pár olyan párost, akik nem igazán birkóznak meg 1-1 feladattal, de majd kiforr ez, hogy ki meddig jut.

Amúgy nekem a mostani ötös fogatból mindegyik páros szimpi eddig, ami nagy szó, de én még így is a BigBrother és az IndyCar párosnak szurkolok. :D

@winnie: engem nagyon érdekelne, hogy kiket tudnál elképzelni a döntőben, esetleg nem akarod elárulni? :D Tippre BigBrothet, Yale és az Extreme-csajok. Van közte jó találat? :D

polovcev - 2018. 01. 19. 00:03

Én részről-részre jobban bírom a Yale-s meg a BB csapatot. A tűzoltók, meg a versenyevők tényleg elég színtelenek, de minden évadban akadnak ilyen csapatok.
Tangier nekem tetszett, a kapkodós vágás jól illett ahhoz a “káoszhoz” amit a kamerák átadtak a városról.

Enzo - 2018. 01. 19. 00:52

30×03
Tyű, ez tényleg elég kaotikus volt.
Ha az előző rész feladataira azt mondtam, hogy bírtam és szívesen megcsinálnám, itt az elején felírtam, hogy ezt viszont utálnám. Főleg a büdös döglött halaknak a rendezgetését, de mondjuk a labirintusszerű utcák se lennének a kedvenceim. Na jó, a zipline-os feladat nagyon ötletesre sikerült, már megijedtem hogy nem kell összevissza rohangálniuk a versenyzőknek, de aztán bőven kaptunk eleget ebből, még el is gondolkodtam, hogy vajon én hogy stratégiáznék, hogy ne tévedjek el.
Ja meg ordító bakikból is kaptunk eleget, főleg Cedric-ék (hátizsákkal menni roadblockra??, bejárat benézése) és Joey-ék (kb mindennek az eltévesztése) részéről… Brittany törpe-otthagyós hibájánál pedig mintha sejtettek volna a készítők valami kis összezörrenést Jessicával.
Apropó TeamBB, Cody egy kicsit nőtt a szememben, meglepett az arabtudásával – Evan úgyszintén, de őt alapból imádom. Király, hogy utóbbiak befutottak első helyre, egész szoros lett az első négy mezőnye. A végét nem vágták izgalmasra, és volt egy sejtésem is, hogy ez NEL lesz, be is jött.

Darabkák:
– Pluszpont a haláli aranyos cicákért a részben :3
– A hastánc egy kicsit kívánatosabb volt, mint még egy kör rohangászás a városban, nem is értem, hogy miért nem választotta azt mindenki.
– Cedric tényleg elsőből utolsó lett, nem teljesen vágom, hogy hogyan.
– A Travelocity gnome a műsorban előforduló termékmegjelenítéseknek egy jobbik fajtája: plusz bakifaktort ad hozzá, ha mondjuk ott hagyják valahol, mint ahogy most is történt.
– A “Moulay Hafid Palace” kifejezésnél rendesen szívatós lett volna, ha a szavak sorrendje is számít… :D
– Az ikrek valamelyikének a szóvicce a végén…ááá :D

Thomas - 2018. 01. 19. 03:40

Jó kis pörgős rész volt, 3 teljes értékű feladattal, nekem jobban tetszett, mint az első kettő:) Csak a detour táncos ága volt elég potya, szerintem ott az átöltözés több időt vehetett igénybe, mint maga a feladat. Jól megszívták, akik ládákat huzigáltak, nem véletlen ők lettek az utolsó három helyezett.

Nem voltak semmik a nagy visszaesések, amik rémlenek, hogy a versenyevők, ha jól emlékszem, elsőként értek a gnómos helyszínre, de nem jöttek rá, hogy az az és továbbmentek, végül utolsóként értek vissza. A kosaras meg elsőként találta meg a gnómot az első út után, aztán utolsóként fejezte be a feladatot:)

A szűk kis utcácskákon rohangálásnál valóban esélytelen, hogy lekövessék ez előzéseket, mert gondolom párhuzamos utcákon is futkorásztak, meg keresztben is:) De az tény, hogy erre már jóval kevesebb energiát fordítanak, mint azelőtt, engem inkább az szokott bosszantani, hogy valaki továbbindul jó helyen, aztán többen is megelőzik útközben, és nem képesek bevágni, hogy eltévedtek, vagy a taxis nem tudta, hogy hova kell menni, stb. Ezeket régen általában mutatták. Most Jessicáék tűntek el nagyon, mikor átmentek a táncos feladathoz, hogy utána pillanatok alatt megcsinálják.

Annyira azért nem volt fizikai a szakasz, nem véletlen tudták megnyerni a Yale-esek:) A futkosás, az igen, de a ládázást el lehetett kerülni.

Aminek még nem örülök, hogy megágyaztak egy ellenségeskedésnek a vízi mentők és a BB-sek között, ilyet véletlenül nem szoktak bevágni, csak ha az lesz belőle, hogy Jessék ellen hangolnak mindenkit, aztán a U-turnnél majd visszafordítják őket:(

Kosarasok, ikrek, vízi mentők, versenyevők tényleg outsidernek tűnnek, BB-nek, Yale-nek, síelőknek, Stringsnek simán van esélye a döntőre, talán az IndyCarnak is, de azért bennük benne van az is, hogy nagyon elszúrnak valamit és kiesnek.

winnie - 2018. 01. 19. 06:21

DennyKeh: rájuk gondoltam, kíváncsi vagyok, ki furakszik közéjük.

azzal, amit jessice csinált, szerintem a világon semmi gond nem volt, ez benne van, sőt.

Thomas - 2018. 01. 19. 13:20

DennyKeh: Igen, általában 3 nem kiesős szakasz szokott lenni évadonként, és olyankor az utolsónak a következőben egy plusz feladatot kell csinálnia (speed bump).

Enzo: Jó, hogy írtad a macskákat, ki is felejtettem, mekkorát röhögtem Jessicán:) Először valami olyasmivel nyitott, hogy a halakhoz hozzá kell érni?:) Aztán meg hogy tetszettek neki a macskák, rendesen kizökkent a feladatból:) Evant meg én is imádom, nagyon helyes, és olyan kedves hangja van!:)

winnie: Gond nem volt vele, szerintem fel sem merült, hogy büntetést kapjanak, de pont ilyenek után szokott jönni a “modern évadokban”, hogy ellenük hangolják a többi csapatot, és jól megszívják, ha elhasználják előttük a U-Turn mindkét ágát:( Főleg, hogy látszólag az erősebb csapatok közt vannak, nagyon kinéz nekik egy visszafordítás sajnos.

blackmamba24 - 2018. 01. 19. 23:35

Én csak azt nem értem, hogy az első részben a road block-nál büntetést kaptak a kosarasok, mert segített Cedrick a másiknak, most pedig Tim kikiáltott az útra, mikor Joey szinte elment a bejárat előtt és semmi következménye nem volt a dolognak?! :o

Deny - 2018. 01. 20. 20:12

Hú, nekem ez a rész nagyon bejött, talán ezt élveztem legjobban idáig az évadból.
Nagyon szeretem a labirintusos-kisutcás városokat, imádok bolyongani bennük, úgyhogy a Roadblocknál jól elkapott a hangulat :D A zipline-oló Travelocity törpe nagyon jópofa volt, és szerintem tök érdekes volt a feladat. Szívesen kipróbáltam volna.

A Detour kicsit egyenetlen volt szerintem, ahogy írtátok is páran. A táncos feladat nekem fényévekkel gyorsabbnak és egyszerűbbnek tűnt. A ládás nem lett volna rossz, de mivel a Roadblock is hasonló jellegű volt, így kicsit furcsának éreztem.

Jessica nem csinált semmi rosszat, az nem bűn, ha az ember visszatartja az információt, Brittany-nek pedig nem volt muszáj lepasszolni a törpét valakinek, így ez az ő sara, hogy nem figyelt jobban.

A cicák nagyon cukik voltak :D

Enzo: Mi volt a szóvicc? Nekem valami “Orange you glad” rémlik, de már nem emlékszem, hogy az ikrek mondták-e. :D

DennyKeh - 2018. 01. 20. 20:33

Deny: I guess I never would have gnome.

sdby - 2018. 01. 21. 08:37

Jó pörgős rész volt, de azt én is szívesen megnéztem volna, hogy került Cedric az első helyről az utolsóra a roadblock alatt. Nyilván benne volt, hogy elszaladt a kapu előtt, de akkor már az utolsó kettő-háromban volt. Persze, biztos nagyon nehéz lehetett őket normálisan követni a szűk utcák labirintusában.

Egyébként örülök, hogy non-elim szakasz volt, mert szurkolok az NBA-seknek.

A cicák meg aranyosak voltak. :)

Deny - 2018. 01. 21. 18:29

DennyKeh: Köszi, erre nem is emlékeztem :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz