login |

Wisdom of The Crowd: vége az 1. évadnak

2018. 01. 19. 18:45 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Absence of evidence is not evidence of absence.

Nem tudom, hogy volt-e idén itthon kevésbé népszerűbb újonc, mint a CBS krimije, pedig mind Jeremy Piven, mind pedig a modern, közösségi nyomozós metódus érdekes lehetett volna akár a fiataloknak is – gondolta ezt a nyugdíjas csatorna. Kár, hogy ebben a sorozatban semmi fiatalos nem volt. Oké, hozott pár modern megoldást (a nonszenszek mellett), ami láttán táthatta a száját az, aki nem halad a korral, de egyébként minden ízében tipikus nyomozós volt.

Tipikus nyomozós, ahol, ha elfáradtak az írók a gondolkodásban, mindig be lehetett dobni a deus ex machina-t, azaz kilőni a kérdést a főhős alkalmazásának felhasználói közé, akik aztán jól megoldották a nyomozók helyett az adott esetet. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Ezúttal egy összeesküvés elméletes illető megölésében nyomoznak, aki ráadásul elit Sophe-felhasználó volt, és a főhős lányának ügyében is elég sok mindent tudhatott, így felmerült a gyanú, hogy összefügghet az eset a fő szállal, de persze nincs olyan szerencséje azoknak, akiket érdekel az egyébként nem túl érdekes, “Ki ölte meg Mia-t?”-vonal, amire most is szánnak pár percet, de haladni nem haladnak vele.

A fő eset pár kikérdezést és helyszínváltást ért csak, ráadásul tipikus tévés gyilkosa volt. Bár ilyenkor azt szoktam mondani, hogy a “rögtön tudtam, ki tette”-duma csak utólagos önigazolás, hiszen a néző a kevés szereplő közül mindenkire gondolni szokott, mint tettes, de ezúttal ahogy megjelent egy mellékesnek tűnő figura, aki egy jelenetben egy mondatot kapott, épp csak annyit, hogy tudjunk a létezéséről, rögtön adta magát, hogy később őt fogják kiemelni.

Mondom, a lehető legtipikusabb krimi volt a WotC, a flikflakkok ellenére. Azon viszont nézés közben kicsit lehetett izgulni, hogy vajon behozzák-e a sorozatba a gyíkembereket, hogy az egészről kiderüljön, hogy valójában nem is krimi, hanem idegeninváziós scifi, de nem volt ilyen szerencsénk.

Se íze, se bűze, közepes volt a zárás, mint az egész sorozat, de azért a fináléban tetszetős volt az ügy személyes megközelítése, valamint a csendes lecsengetés, azért pedig külön jár a pacsi, hogy a készítők feltették a kérdést, miszerint mi a francért akarná bárki is bedobni a tudását a közösbe, miért segítenek nekik bűntényeket megoldani idegen emberek.

Ja, és hogy odafönt múlt időben emlegetem a sorozatot? Sokan már temetik az egyébként izraeli alapokra építő Wisdom of The Crowd-ot, ugyanis a csatorna nem rendelte be a teljes első évadot. Ennek megfelelően az átívelő szál sincs megoldva, mármint a tettes nincs meg, de az ártatlanul elítélt csávó történetét legalább lezárják. És a nagy kérdést is kilövik az űrbe, így ágyazva meg az esetleges 2. évadnak.

1 hozzászólás Ne habozz!

antares1969 - 2018. 02. 09. 13:46

No comment…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz