login |

The Resident: minden, amit tudni kell a sorozatról

2018. 01. 21. 20:01 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2017/18, ajánló, kampány, video,

HÉÉÉÉÉ!

Erre a sorozatra azért szeretném felhívni a figyelmet. Ez nem tipikus orvosos sorozat.

Nem tudom, hogy milyen lesz a folytatásban, de mivel már kijött a pilot és bele lehetett nézni, bizony kiderült, hogy nem véletlen, hogy a leírás tényleg kábelre tervezett sorozatot sejtet, és valamennyire helytálló is lehet a “kórházas The Shield”-megközelítés, és tényleg kapunk egy kvázi(?) pszichopata orvost főszereplőnek – ha a The Good Doctor némely jellemzője kapcsán megemlítettük a House-t, akkor más jellemzők okán itt is meg lehet.

És a fentiek meg az elismerésem ellenére, ami a sorozatot illeti, nem jelenti azt, hogy tetszett, amit láttam, vagy, hogy nézni fogom – ez teljesen más kérdés. Nem egyszerű fogyasztani, illetve megbarátkozni a főhőssel, akit Matt Czuchry alakít. De ha ez sikerül, akkor nagyon sínre kerülhet a The Resident.

És ennek a kulcsa a látásmódja lehet. Amellett, hogy megmutatja, hogy vannak orvosok, akik tényleg istent játszanak, azt is láthatjuk, hogy közel sem szentek a gyógyítók, hogy az egészségügy kőkemény biznisz, hogy nincsenek gáncsnélküli lovagok, és biztos vagyok abban is, hogy ki fog derülni, hogy aki ártatlan báránykaként érkezik a rendszerbe, az nagyon hamar be lesz darálva.

Emily VanCamp ellenére (tényleg, ő mit keres itt? lazítani akart, vagy később ki fogják emelni a szerepét?) ez egy egyszemélyes sorozat, amit az alábbi plakát is igazol. A fent linkelt előzetesekhez még jött pár a tovább mögé, a plakát alá. Hossz szerint rendezte őket csökkenő sorrendben (másfél perctől fél percig) – a végén pedig a főszereplők interjús karaktervideói.

7 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2018. 01. 21. 20:52

Nekem nagyon bejött. Pár éve nem láttam ilyen jó, nyitó epizódot, országos adón.

Eny - 2018. 01. 21. 20:53

nekem ez nagyon bejött..ha a következő rész is lesz ilyen jó, maradok..
annyira más,mint más kórházas sorozatok.

DarkEagle - 2018. 01. 21. 21:00

Én is maradok és nem csak Emily miatt. :D Aki egyébként főleg azért van itt, hogy emelje az amúgy nagyon gyenge eyecandyt. De idővel nyilván ő is fontosabb szerepet kap majd. Viszont nekem semmi bajom Matt karakterével. Teljesen jól hozza amit kell és bár kicsit House-os a karaktere azért nem annyira suttyú és igazából nem is az csak így akarja kihozni a legjobbat a társaiból hogy ne legyenek olyan suttyók mint a nagymenő főorvos góré. Na őt viszont utálom. Undorító amit művel.

Nagyon rég láttam jó kórházas sorozatot mert lényegében egyetlen van csak talpon, a Grace Klinika, de azt sose néztem mert ha valami akkor az tipikus. De úgy fest tavaly és idén is lesz jó kórházas. Tavaly ugye jött a The Good Docor ami inkább dráma. Aztán most ez ami meg darkosabb valósághűbb cucc. Nagyon durva ellentéte egymásnak és ez nagyon jó mert nem érzi az ember hogy két ugyan olyat nézne. Remélem a továbbiakban is így lesz.

BTW, a Pilot Hétfőn lesz de ahogy látom másnap rögtön leadják a 2. részt is és utána hetiben jön a többi.

winnie - 2018. 01. 21. 21:11

a pilot most lesz, az nfl meccs után, és hétfőnként jön a többi. oké, a most az hétfő hajnal, szóval.

a főhőssel csak annyi lehet a gond, ami bármelyik antihőssel. nem mindenkinek fogja bevenni a gyomra. ahogy dextert vagy walter white-ot sem vette. én valahogy nem éreztem rá, de mint írtam, ettől még különleges volt a pilot, és mindenképp ajánlom bepróbálásra. de olyat már láttunk, aki megpróbálja kihozni a legjobbat különféle nem tipikus módszerekkel (ez elég house-os), a darkos oldala adhatja el őt, amiben nem csak az van, ami volt az utolsó jelenetben, hanem az is, hogy kvázi bűnrészes abban, ami “fent” folyik. nyilván az eszközeivel küzd, de ez nem elég.

és ezért is jó szerintem nagyon a pilot, mert nem csak egy antihőst vezet fel, hanem egy érdekes viszonyrendszert, ld. a HODAD-dal való kapcsolat rengeteg jó sztorit rejt magában – de kérdés, hogy országoson ez mire lesz elég.

és még ehhez is hozzá tudták venni a néger dokit, akiben ugyancsak van potenciál.

kérdés, hogy az újfiút mikor és mivé fogják alakítani, és mint írtam, ott van vancamp karaktere. az interjúkból kiderül, hogy a cél vele egy lehetetlent nem ismerő, a betegeiért mindent megtevő nővér, de a pilot kábé egy barátnővé silányítja annak ellenére, hogy nem barátnő, és annak ellenére, hogy megmutatta a főhősnek, hogy mi a dörgés:) de nagyon remélem, hogy látványosan több lesz a szerepe.

tdani93 - 2018. 01. 22. 00:25

Nekem nagyon bejött a pilot. Bírom a kórházas sorozatokat, és örülök, hogy ebben a szezonban kettő is jött, ugye ez és a Good doctor.
Remélem jól fog teljesíteni, a pilot után biztos, hogy nézem tovább. A főorvost minden szerepében utáltam ahol csak láttam, úgyhogy nem lepődtem meg, hogy ilyen a karaktere itt is. :D Azért remélem tényleg Czuchry-ra építik, és ő lesz főszerepben, és nem nyomják túl az újfiút.

szerintem - 2018. 01. 22. 07:34

nem lattam a pilotot, de lehet, beprobalom a foszereplo miatt. matt czuchry valamiert nem robbant be, pedig irto jol nez ki es szerintem tehetseges is, megis sokadrangu szerepeket kap.
talan majd ez bejon neki?

Mom - 2018. 01. 22. 08:50

Nálam abszolút sínen van! Sőt talán ebben a szezonban ez a pilot rántott be legjobban. Innen nagyon nagyot kéne rontani, hogy ne érdekeljen tovább. A köréjük írt valóság-szerű környezet is klassz, de a karakterek motivációi számomra sokkal többet adnak, illetve mind Matt, mind Emily önmagában is megérne egy bepróbálást, és egyikük sem okozott csalódást! A többit majd a pilotkritikánál :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz