login |

Mary Kills People: kezdett a 2. évad

2018. 01. 24. 18:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

I sleep fine.

Mit ne mondjak, elég vicces választás volt részemről, hogy a The Resident pilotját és a Mary Kills People évadkezdését egymás után néztem meg – kicsit húzós egymás után látni két olyan sorozatot, amikben orvosok betegeket ölnek. Szándékosan.

Nem csak a Cardinal tért vissza Kanadában az év elején, hanem Caroline Dhavernas éjfekete humorral rendelkező drámája is, ami hű maradt címéhez, Mary továbbra is embereket öl benne. És szerencsére ez a nyitány nem is okozott csalódást kollégájával ellentétben.

Ugrottunk előre pár hónapot az időben, Des ismét visszatérhet a terepre, s nem is nagyon lepődik meg, amikor kiderül, hogy Mary a távollétében is folytatta a bizniszt. A nagy kérdés, hogyan tovább, mert nem valószínű, hogy az első évados felállás sokáig tartható lenne. Mondjuk az előbbi kérdésen nincs sok idő gondolkodni, mert ismét csak bekavarnak a tervekbe a halni vágyók, Mary-ék pedig megint csak slamasztikába kerülnek. És ki tudja, meddig kerülhetik el a következményeket.

Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, feltűnik egy titokzatos idegen, képbe kerül egy múltbéli kapcsolat, a kórházban is érkeznek a betegek, és persze magánéleti/családi fronton sem az idill jellemzi Mary életét. Márpedig, ha a káosz egyszer felüti a fejét, akkor nem kell sok idő neki, hogy szétterjedjen. És szerintem ez az, amit a sorozat nézői már repesve várnak.

Sőt, már lehet, hogy meg is érkezett ez a káosz, hiszen a már adásba került 2×02 és 2×03 még nem volt meg nekem, szóval inkább csak annyit mondok, hogy jó volt a kezdés, azonnal visszakerültem Mary világába, és szemben a Cardinal 2. évadjával, itt igencsak kíváncsi vagyok, hogy merre fogják kifuttatni a sztorit. Valahol sajnálom is, hogy nem nagyon merhetnek nagyobbat álmodni a készítők, hiszen idén is csak hat résszel gazdálkodhatnak, és nem hiszem, hogy az évadzáróra nyitva akarnák hagyni az idei szálakat.

My name is Mary. Hi.

10 hozzászólás Ne habozz!

flambeur - 2018. 01. 24. 23:31

Megdöbbentő, hogy mennyire hidegen hagy mindenkit ez a sorozat. És nem csak itt, még az IMDB-n is csak 1500-an értékelték. Elismerem, nem váltja meg a világot, de ezt a szintű közönyt, tényleg nem értem.

zolkó - 2018. 01. 25. 09:18

Szerettem az 1. évadot, ezt is megnézem majd, de mivel csak 6 rész, ezért akkor fogom ledarálni, ha kijött végig.

Eny - 2018. 01. 25. 13:53

Nagyon jó a sorozat.Alig vártam megjelenjen a 2. évad. napra készen állok a részekkel.

Silver-sama - 2018. 01. 25. 20:14

Mi a 2.képen lévő színésznőnek a neve? :3 Emlékszem rá a Dóm Alattból

Eny - 2018. 01. 30. 09:35

@Silver -sama : Rachelle Lefevre a neve

Snoopyzit30 - 2018. 04. 05. 16:03

Most az van, hogy a vége egy olcsó cliff vagy tényleg kinyírta az Olivia a rendőr csávót? Az az üveg ami nála volt az ugye nem az Olivia házából származott, mert azt széttörték. Ezek szerint az Olivia megmérgezte abból a pentóból, amit megtartott? Nagyon úgy volt bemutatva, hogy szegény Bennek kaszáltak.

Remélem nem, egyrészt kedvenc szereplőm, másrészt ügyeletes eyecandy.

Ha lesz 3.évad, akkor majd kiderül. Baromi jó volt ez az évad kár hogy nem 10 részes.

Szula - 2018. 04. 05. 18:04

Snoopyzit30
Pont ez a cliff lényege hogy nem tudjuk meghalt-e Ben vagy sem.
Amúgy nekem az első évad jobban bejött mint ez. A kiscsaj körüli huzavona sem jött be. Az zavarja hogy az anyja titkolózik előle, de az hogy embereket gyilkol már nem. Nem is tudom pontosan megfogalmazni miért is nem jött be annyira az évad. Az hogy a zsaru olyan hülye hogy hagyja magát többszőr is átverni de nem tanúl belőle vagy a kiscsaj szála esetleg hogy a végére vártam hogy Mary vagy legalább Olivia rács mögé kerüljön, nem tudom.

Abban bízok hogy lesz 3. évad amiben Ben nem hal meg és végre tökös zsaru lesz, Mary végre ráeszmél hogy ő igenis szeret gyilkolni és pszihopata/szociopata haljamai vannak és kerüljön rács mögé.

sfefe - 2018. 04. 05. 22:54

Hat en megneztem az elso reszt es ennyi volt …
Nekem nem jott be… unalmas…

Snoopyzit30 - 2018. 04. 06. 10:15

“végre ráeszmél hogy ő igenis szeret gyilkolni és pszihopata/szociopata hajlamai vannak”

Húde máshogy gondolkodunk. Szerintem attól nem pszichopata valaki, ha hisz az eutanáziában. Az 1.évadban az egyik beteg ezt meg is fogalmazza, hogy az miért jobb, ha a saját testnedveibe hagyják belefulladni iszonyatos fájdalmak között. Aki ezt hagyja az nem pszichopata?

Ben halála azért volt egy olcsó cliff – ahogy írtam is fent a kommentemben – mert ha lesz 3.évad, akkor nem hal meg, ha meg elkaszálják a sorozatot, akkor eléggé egyértelmű, hogy meghalt. Ugyanis végig egyértelműen utalnak rá, mondják, hogy Olivia eltett egy adagot a pentóból (még mondja is, hogy kell még pár embert kiiktatni), másrészt mutatják az üveget folyamatosan, harmadrészt egyértelmű a párhuzam is. Viszont Olivia semmit nem nyerne azzal, ha kinyírja Bent, mert már az egész rendőrség tud az ügyről. Ben nem valami titokgazda. Ha Ben meghal majd átveszi más rendőr az ügyet. Szóval ezért olcsó (hatásvadász) ez a cliff! De működik azt aláírom :-P

Szula - 2018. 04. 09. 07:34

Snoopyzit30

Húde máshogy gondolkodunk. Szerintem attól nem pszichopata valaki, ha hisz az eutanáziában. Az 1.évadban az egyik beteg ezt meg is fogalmazza, hogy az miért jobb, ha a saját testnedveibe hagyják belefulladni iszonyatos fájdalmak között. Aki ezt hagyja az nem pszichopata?

Nem azért írtam hogy pszihopata mert hisz az eutanáziában amit én személy szerint is támogatok, hanem a jelekért amit egyre többett látni Mary kapcsán.
-Ha nincs Des simán megölt volna egy egészséges embert is lelkiismeret furdalás nélkül.
-Végül a korházban segít a nőnek nem törődve a következményekkel
-Hagyta Gradyt meghalni, elvérezni
-Saját huga kérdőjelezte meg Desnél hogy a depressziós anyjuk megölésénél nem inkább segítséget kellett volna-e kérni minthogy megölje
-Gyerekei iránti egyre nagyobb közömbösség és ridegség mindenkivel szemben
-Ben sorozatos átverése miközben azt mondja hogy kedveli őt.
-Egyfolytában hazudozik még azoknak is akik tudják hogy mit csinál.

Ez csak pár dolog így hírtelen ami miatt gondolom hogy valami nincs redben vele és apránként adagolják nekünk hogy nem csak jóságból segít az ebereknek hanem igenis élvezi hogy gyilkolhat. Persze ezt lehet csak én gondolom így. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz