login |

The Amazing Race – 30×04-05: #shutupphil

2018. 01. 25. 18:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, jönnek a dupla részek, elég kemények lesznek így a csütörtök reggeleim. Volt már ilyen, hogy visszatértek Afrikából Európába egy évadon belül? Oké, nem kellett nagy távolságot megtenniük a versenyzőknek Marokkóból Franciaországba, de kellemes meglepetés volt ismét ismerős vidékeket látni. Most majd jöhetnek a számunkra egzotikusabb vidékek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.Cedric és Shawn esett ki, ezúttal nem volt apelláta. Nekik a sorshúzás HeadToHead nem kedvezett.

És Joey és Tim is kiesett.

Érdekes és változatos két szakasz volt, bár a másodiknak annyira nem voltam elégedett a tervezésével. Az első a kishajós road block-kal eléggé szétzilálta a mezőnyt – ahogy megláttuk a feladatot, előre vigyorogtam, hogy mit fognak a kosarasok produkálni. Szerencséjükre nem csak ők bénáztak, sokaknak esett nehezére kitapasztalni a megfelelő taktikát, de végülis mindenki kipipálta a feladatot.

Itt előnybe is kerültek némiképp Cedric-ék, köszönhetően annak is, hogy a talán az első (komolyabb) önállóan vezetős feladat némelyik csapatot elég nagy kihívások elé állította, az ikrek például elég látványosan bénáztak és nem csak a navigációval kellett megküzdeniük, mások pedig elég frusztráltak lettek. A legnagyobbat mégis Evan szívta a hajókázásnál, amikor még a fogát is levitte a vitorlarúd.

Itt most talán annyira nem irritált a HeadToHead, de persze a véleményem ettől még változott meg, főleg, hogy annyiban csökkenti a nézői élményt, hogy a cipésznél lévő “hajrázás” a világon semmi feszültséget nem hordozott magában, hiszen tudtuk, hogy akármennyit is késlekedik az utolsó páros, meg fogja kapni annak lehetőségét, hogy egy jobban irányzott pétanque-dobással versenyben maradjon.

Whatever a csavar, sajnálom, kíváncsi vagyok, visszahozzák-e, viszont akármi is történik, Phil komolyan befoghatná a pofáját, mert itt legalább nem gyorsasági versenyt kellett közvetítenie, de ettől még inkább zavar, mintsem hozzá ad a látottakhoz. (Oké, mondjuk én már régóta mondom, hogy egyre rosszabb szegény, és sok másik, nemzeti kiadás műsorvezetője köröket ver rá, de nyilván nem lesz váltás, és utószinkronizálnia sem kell annyit, mint pár éve.)

A második szakasznál jött a leszbó kastély meg azok a kamu robbanások (vagy már nem is tudom, hogy mik, mert annyira gázul nézett ki az egész, hogy kezdtem azt hinni, hogy valódi), némiképp itt is befolyásolta az autózás a helyezéseket, de valójában azon kívül mondhatni minden az elején dőlt el, mert a bikás detour amellett, hogy nem sok mindent lehetett nézni rajta, nem sokat osztott-szorzott, és mivel majdnem mindenki azt választotta, így végképp nem mentünk vele sokra.

Joey-ék a puzzle-t választották, és bár lehet, hogy nem azon múlott az életben maradásuk, hogy nem tudták kinyitni a rejtvényt, de így legalább foghatjuk erre a kiesésüket. Akárhogy is, a szakasz vége rémesen antiklimaktikus lett, de legalább feldobták. (Komolyan már, hogy egy szakaszgyőzelemmel kijön a perfekt lánykérés! A reality producereknek mindig szerencséjük van…, kivéve a számtalan esetet, amikor nem.)

ui1: Jé, volt első évados snitt. Nem néztem utána, és én mindent el szoktam felejteni, de ők jó arcok voltak és mintha Drew-nak hívták volna az egyiket.

       

11 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2018. 01. 25. 23:30

Oké, én kezdem is azzal, ami nagyon felhúzta az agyamat: Brittany és Lucas az utolsók voltak, majd feljöttek a második helyre (hogyan? mikor?) és végül elsők lettek, majd jött az eljegyzés. Számomra ez olyan hihetetlen, mint télen fehér hollót látni, már bocs.

A versenyre kitérve: Ezek a HtH cuccok nekem sem jönnek be, elveszi az egész versenynek az izgalmat, mert így csak a szerencsén múlik, hogy ki esik ki. De ízlés válogatja.

Ha nekem kellett volna azt a hajósat megcsinálni, én úgy elvéreztem volna, mint annak a rendje. :D Minden elismerésem a pároknak, hogy meg tudták csinálni. Aztán milyen érdekes volt, hogy utána a pékségbe csak ketten mentek, míg szandálozni vagy 7-en, nem hittem volna, hogy az lesz a népszerűbb.

A második részben az autózással mindenkinek gondja volt, ahogy észrevettem. Itt voltak csúszások meg előrejövetelek Codyék is ezért csúsztak vissza egy kicsit. Itt a bikás valami fantasztikus lehetett, fárasztó, de fantasztikus. Szívesen kipróbáltam volna.

Ami meglepett, hogy a tűzoltók most elég szép helyen végeztek végül. A két kiesőért nem fáj a szívem a most, eddig csak a két lányért az elején. Szóval eddig élvezem a műsort. :D

sdby - 2018. 01. 26. 14:15

Sajnálom a Team SlamDunkot, de profi sportoló létükre elég esetlenek voltak pár feladatnál, bennük itt sajnos ennyi volt. (Az amúgy milyen már, hogy több szívrohama is volt már életében Cedricnek…, le a kalappal, hogy így is vállalta a játékot. Exitnél mondjuk kiderült, hogy superfan:) ) Kajás csapat kiesése nem érintett meg, azon kívül, hogy folyamatosan eltévedtek, nem mutattak sokat.

Szerintem a tűzoltó ikrek meglepő totál inkompetensek, felröhögtem, amikor nem tudtak tolatni az autóval, és úgy kellett visszatolniuk. Hihetetlen látvány volt. Nem is értem, hogy kerültek a végén az élbolyba.

A ladikozás mókás volt, de a többi feladat szerintem nem volt nagy szám. (Bár őszintén szólva, az epizód nézése közben mással is foglalkoztam, jövő héten még újranézem. Lehet, hogy változik utána a véleményem.)

Éééés a head-to-head: az sültkrumplis legalább vicces volt, ezt szó szerint untam. Azt hiszem már többen is említették, hogy köztes feladatként lehet jobban működne, mert így a finisben elég gyenge – plusz az utolsó előtti feladatnál kvázi mindegy, ki mennyire marad le.

Az eljegyzés meg szép és jó, de nekem ebben a formában sok volt a cukormáz. (A köztes interjúknál arra gondoltam, hogy vagy kiesnek és nem lesz semmi a srác tervéből, vagy valami olyat alkotnak, hogy eljön az idő.)

Enzo - 2018. 01. 26. 17:45

30×04-05
Hú, ez a duplarész “váratlanul ért”, mert rendesen elfelejtettem, hogy így lesz, szóval nem sokat aludtam, és ma reggel még gyorsan bepótoltam az utolsó fél óráját. :D
Nem volt rossz, de különösebben emlékezetes se. És ami még fura az évadban, hogy az előre “kedvencnek” kinézett 3 csapatból 2 nem is igazán szimpatikus (GoatYoga ugye kiesett, és hát Chestnut-ék se lopták be magukat a szívembe), meg úgy alapból nincsenek túl végletes párosok egyik irányba se.

Első fele:
1. Az ikrek mintha olvasták volna a múltkori posztban a “hála isten hogy nem öltöztek be hastáncos ruhába” részt, és most nyomtak egy kis önkritikát: “I hope we don’t end up in Speedos” :DDD Meg a kocsival mennyit szerencsétlenkedtek, te jó isten, hangosan röhögtem, amikor már a falra felmászva próbálta az egyik hátratolni az autót :D (nyilván galériapozitív kép!)
2. A hajózásnál idővel mindenki rájött, hogy átlósan kéne menni, ha a szél nem kedvezően fúj :D Kristi nagyon gyorsan ráérzett, szegény Evant sajnáltam (az mondjuk kemény, hogy a 12 órás pit stop alatt meg is csinálták a fogát rögtön), a kedvenc jelenetem pedig meglepő mód Brittanytól jött, mikor bemondta, hogy Cedric-et kötelességének érzi kihúzni vízimentőként, awww :)
3. Bagett detour Franciaországban, ennél sztereotipikusabb nem is lehetne, mekkora troll :D Joey-ék a nagy kajás múltjukkal csodálom, hogy nem ide mentek, biztos attól féltek, hogy megeszik elkészítés helyett :D
4. HeadToHead: hááát, kevés játékot tudtam volna elképzelni ennél kevésbé ideillőnek, mint a pétanque, nem egy kifejezetten “versenyzős”-kapkodós téma. Ennek ellenére azért az utolsó játék mérsékelten érdekesre sikerült. Goodbye Cedric&Shawn, biztos ennél nagyobb labdákhoz szoktak :D (tényleg lehetne rész közepén a vége helyett)

Második fele:
5. Izgalmas lehetett ott a várban hajnalban mászkálni, látványos helyszín volt. Azokat a CGI robbanásokat én se értettem, minek kellettek oda, teljesen WTF volt. A road blockban külön tetszett, hogy a társakat addig becsukták a kalodába, zseniális :D
6. A detourból mindegyik szimpatikus volt, azt hittem hogy a festményeset többen választják (Evanék menet közben váltottak pl), végül pont ez okozta Joey-ék vesztét talán. Mondjuk a bikás arénásban az volt a csel, hogy ki kellett bontani a kis zsákokat, nem lehetett messziről megnézni a színt. Én egyébként úgy csináltam volna, hogy az első színt megkeressük közösen, utána szétválunk a maradék 1-1 színre, sokkal időhatékonyabb.
7. Lucasék utolsókból elsők lettek (@DennyKeh: a várban reggel ugyanakkor indult mindenki, és Lucas végzett leggyorsabban a katapulttal, úgy sikerült – a bevárás miatt nem olyan hihetetlen), a lánykérés nagyon cuki volt (hát még a többi csapat reakciója), jól jött ki, hogy pont beértek ennyien közönségnek :) (És Evanék 4.helye is egész jó.)

Yay, a jövő heti adást nagyon fogom szeretni, a helyszínt nagyon szeretem és ismerem (spoiler lenne a városnév egyáltalán?)(nyugi, nem Magyarország)(“Most majd jöhetnek a számunkra egzotikusabb vidékek.” -> hááát, nem :D)

#hétidézetei:
“-Speed limits are…
-Important. / -Unfair.” (Alex és Connor egyszerre :DD)

“Lesbo Chateau” (Cody :DD)

spedway - 2018. 01. 26. 21:52

Én az IndyCar csapat miatt most életemben először nézek Amazing Race-t “élőben”, elég szórakoztató, bár valószínűleg csak addig érdekel, amíg a srácok versenyben vannak.

Mivel nem tudom semmit ennek a műsornak a hátteréről, itt most hol tartanak a valóságban? Vége van már a versenynek, vagy amit látunk adott héten az előző héten történt? Hogy működik ez?

DennyKeh - 2018. 01. 26. 22:03

spedway: Már vége a versenynek, én a BB-csapatot követem Instán meg twitteren, és folyamatosan pötyögnek a történtekről.

Thomas - 2018. 01. 27. 16:45

Az első fele valóban jobb volt, a hajózós feladat legalább kihívást jelentett, amiből sajnos egyre kevesebb van:( Mondjuk meg is ijedtem, hogy Evanék emiatt fognak kiesni, de szerencsére még időben sikerült rájönnie a dolgokra. Szegénynek a fogát nagyon sajnáltam, de ha ilyen lazán meg lehet csinálni (hozzáragasztottak valamit?:), akkor talán nincs olyan nagy baj. A detourból a szandálos tűnt gyorsabbnak, de végül is ezek még elég jó feladatok voltak. A head to head is jobban tetszett, mert ez legalább ügyességi feladat volt, de azért nem kéne minden második szakaszba tenni, elég egy évadban egyszer vagy max kétszer.

Bezzeg a második fele egy nagy nulla volt, rég láttam ilyen vacak TAR-részt:( A katapult építős legalább feladat volt, még ha baromi unalmas is volt nézni, ahogy kalapálnak, és az ezerszer látott, “egy kis részleten megszívja 1-2 csapat” sémára is épült. Viszont a detour mintha nem is lett volna. Nem szeretem az ilyen 5 perces feladatokat, mert akkor tényleg csak az dönt, hogy ki téved el jobban, ennek a résznek kb. a negyedét autókázás tette ki. Bár a kajások így is elvoltak a puzzle-vel, de az már nem derül ki, hogy csak ők bénáztak-e:) De sajnos évadról évadra egyre egyszerűbbek a feladatok, abból is látszik, hogy sokszor csak átrohannak rajtuk, aztán mindenki 1 órán belül ér be (hol vannak már a fél napos különbségek?:) És még ott volt az a kamu lánykérés is, annyira nem illett oda, á:(

Azt meg nem hiszem el, a hogy 30. évadnál járunk, és még mindig van olyan csapat, hogy egyikük sem tanulja meg kezelni a manuális váltót, mert ha jól értettem, ez volt az ikrek gondja. Már csak emiatt is megérdemelnék a kiesést. Ennek evidensnek kéne lennie, ha valaki a Survivorbe megy, tanuljon meg tüzet gyújtani, ha meg a TAR-ba, kézi váltót használni.

És most hogy a vízi mentők vannak az élen, gondolom jöhet a U-Turn. Már most is attól féltem, ahogy eljöttek az építésről, és most csúnyán meg is szívták volna Jessicáék, nem hiszem, hogy volt annyi idő, hogy a másikat is megcsinálják (hiába 5 perces a feladat, oda is kell találni).

“Én egyébként úgy csináltam volna, hogy az első színt megkeressük közösen, utána szétválunk a maradék 1-1 színre, sokkal időhatékonyabb.”

Szerintem erre lehet egy szabály, hogy nem szabad szétválniuk, mert én már sokszor néztem, hogy mennyivel egyszerűbb lenne úgy egy feladat, vagy minek megy oda valamihez mindkettő, amikor felesleges. De nyilván csak egy kamerása van minden csapatnak, így együtt kell maradniuk.

szerintem - 2018. 01. 28. 11:30

nem tudom, mi van velem, de en elvezem az evadot egyelore. reg volt ennyi erdekes es szorakoztato csapat, uj helyszinekre mennek es neha meg izgalmas feladatok is vannak.
a nba-s csapatot sajnalom, nekem ok eleg szimpik voltak, de amit lehetett, elrontottak, ugyhogy nem volt nagy meglepetes, bar a head-to-head miatt a kiesesuk teljesen esetleges volt, eppen erkezhettek volna a celhoz elsokent is. en sem szeretem, hogy a szakasz vegen van, kozepen lehetne, hogy atrendezze kicsit a sorrendet, aztan lehetne folytatni tovabb a feladatokkal. vagy mondjuk egy dupla epizod kozepen lehetne ugy, hogy a szakasznak nincs vege a head-to-head utan.
az evos parost nem bantam egyaltalan, elegge semmilyenek voltak.
legszimpibb egyelore az extremsportos noi paros es a zeneszek, nincs bajom (meg) a bb csapattal, az indy-sekkel es a yale-esekkel, nem annyira szimpik az ikrek es a vizimentok.
kulonben nem tudom, mi a baj a lanykeressel, a ficko nyilvan emlekezetes alkalmat akart, gondolom, ha utolsonak ernek be, akkor is megtette volna, ha meg sokadiknak, akkor valszeg vart volna egy masik szakasz vegeig. en sem szeretem az ilyen teatralis jeleneteket reality-kben, de szerintem nem volt mu egyaltalan. az mar sokkal gazabb szerintem, hogy raeroltetik a tobbi jatekosra, hogy aktivan reszt vegyen az oromukben, ettol en mindig feszengek.

winnie, szerintem phil azert nem annyira rossz, mint amennyire neked eleged van belole :) vagy?

MolnarErik - 2018. 01. 29. 23:02

Atyám, már megy?!
Én aszittem, h később kezdődik. Na, lesz mit bepótolnom.
Egyébként pont abban az évadban volt, h Afrikából újra visszatértek Európába, amelyikben nálunk is voltak.

winnie - 2018. 01. 30. 05:47

“kulonben nem tudom, mi a baj a lanykeressel, a ficko nyilvan emlekezetes alkalmat akart,”

szerintem nem volt semmi baj vele, én nem cinizmusból írtam, vagy ilyesmi, csak jól jött ki neki. mivel az első részben mutatták, hogy ez a terve, biztosak lehettünk benne, hogy lesz leánykérés, mert minek elindítani egy szálat, ha nem, az pedig a készítők szerencséje, hogy első helyen tehette meg, nem akkor, akikor kiesnek.

nyilván casting során bátorítják az ilyet, szóval, lehet, hogy nem volt saját terv, de magával a dologgal semmi gond, megesik.

winnie - 2018. 01. 30. 05:49

“winnie, szerintem phil azert nem annyira rossz, mint amennyire neked eleged van belole :) vagy?”

nem tudom, azt veszem észre, hogy a 10-20+ évados műsorvezetőket nem szokták az emberek bántani, szóval lehet, hogy sok vélemény elfogult, és bajom nekem sincs vele mostanában (pár éve volt pár szezon, amikor agyonutószinkronizálták), de a head to heades közvetítés nekem annyira felesleges, amit nyilván árnyékol az is, hogy az egészet H2H intézményét utálom:)

Thomas - 2018. 02. 01. 16:27

Nekem azért volt erőltetett a lénykérés, mert ez az egész rész olyan volt, hogy egyszerűen nem volt elég anyaguk, azért is mutatták annyit az autókázást, és nem tudom, hogy nem amiatt találták ki az egészet, hogy legyen még valami időkitöltő. Arra már nem is emlékszem, hogy az elején hogy utaltak rá, de ha olyan volt, amit utólag is felvehettek, akkor simán igazam lehet. Nekem az ilyen realitys lénykérések mindig erőltetettek, nem oda illik, nem vagyok rá igazán kíváncsi, csak elveszi az időt az érdekesebb dolgoktól.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz