login |

Pilot-mustra: Let’s Get Physical – 1×01

2018. 01. 30. 19:41 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nagyon hiányzik már egy olyan komédia, mint az Impastor volt. Ami meg olyan volt, mint a Big Time in Hollywood, FL. Mindkettő zseniális volt, váratlan poénokkal, totálisan ütődött humorral, sokszor korhatáros tartalommal operált, na meg konkrét történettel. És erőszakkal is, hisz végülis mindkettő bűnügyi sorozat volt szegről-végről. A Let’s Get Physical-tól nagyjából hasonlót vártam, mínusz az erőszakos komponens.

Múlt héten indult el a sorozat a Pop-on, és nagyon egyszerűen körbeírható: aerobic-os vagy fitnesszes komédiáról van szó, bár talán a címből is kiderül, ami ugye Oliva Newton-John 80-as évekbeli aerobic himnuszát idézi meg.

LET’S GET PHYSICAL – 1×01 – 6,5/10

 

Történetünk főhőse egy tróger zenész, énekes, aki a 80-as években aerobicisten apjának nagy reménysége volt, azonban eléggé elbaltázta egyik fontos versenyét, így kiesett a pixisből, és azóta is csúszik lefele azon a bizonyos lejtőn. Meghízott, a csaját lenyúlta egykori, egyébként tökéletes testű vetélytársa, szóval igazából csak a méretes szerszámával vigasztalódhat. Mármint a sajátjával. (Mármint ez nem kap külön történetszálat, csak megemlítik.)

A motort az rúgja be, hogy Apu meghal, és a fiúra hagyja a edzőtermét azzal a felkiáltással, hogy az kapja meg a 8 millió dolláros örökséget, aki megnyer valamilyen fitnessz versenyt. Értelemszerűen ebben a versengésben az öntelt és egészségmániás félisten egykori versenytársa a vetélytársa – a baj csak az, hogy nagyjából ott ér véget a pilot, amikor végre úgy döntenek, hogy győzzön a jobbik.

Ergó, az egész első rész egy nagy felvezetés, a versengésre csak a folytatásban kerül sor, így az sem nagyon tiszta, hogy mennyire lesz visszafogott a sorozat, illetve mennyire lesz egymásnak betartós. De akárhogy is, nyilván a sorozat koncepciója rém buta és egyszerű, hiszen ki ne találná viccesnek azt, amikor egy nem túl fitt fazon spandexben zenére táncol?

A siker kulcsa az, hogy ennél többnek kell lenni, és ha nem csak egypoénos lesz a sorozat, ha továbbra is megmaradnak a verbális poénok és alázások, akkor jól is elsülhet. Addig viszont inkább csak kellemesen szórakoztató kategória lesz, ami iszonyú feelgood-ba vált át, amikor Bonnie Tyler-t kezd énekelni a főhős.

Az biztos, hogy a szereplőkkel nem lesz gond. Matt Jones lehet bármilyen hülye, nem tud nem szimpatikus idióta lenni, Chris Diamantopoulos zseniális szemétláda, AnnaLynne McCord pedig remélhetőleg több lesz, míg tartozék. Nem kell, hogy pszichopata legyen, mint a 68 Kills-ben, de több anyagot is kaphatna.

Összességében a Let’s Get Physical első része nem volt semmi extra, habkönnyű az egész, pár merészebb poénnal, de érzem benne a potenciált, főleg az átívelős történeti lehetőségek miatt – valamiért sokkal szívesebben nézek most egy konkrét sztorit, mintsem egy random szituációkra építő komédiát.

3 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2018. 02. 04. 15:21

Elkezdtem AnnaLynne miatt, de tényleg elég jelentéktelen a szerepe. A 68 Killst érdemes megnézni?
Szóval nem tudom, hogy maradjak-e, maga a sitcom olyan gyenge-közepes, el lehet nézegetni pár ásítással, nekem pl. az egyáltalán nem vicces, hogy egy túlsúlyos ember spandexben táncol. Talán még pár részt adok neki AnnaLynne miatt, mert őt viszont jó nézni, akármit is csinál:)

winnie - 2018. 02. 07. 13:56

“A 68 Killst érdemes megnézni?”

ott nem jelentéktelen a szerepe és sokkal viccesebb, de csak akkor nézd meg, ha nem zavar a túltolt, grindhouse-os erőszak. engem nem zavart, nekem nagyon bejött a film, ami mások szerint meg egyszerűen beteg.

Thomas - 2018. 03. 25. 23:16

Az a vicces, hogy megnéztem végül 6 részt, de az utolsó kettőből azóta sincs release, úgyhogy asszem itt az ideje kaszálni. Talán szívességet is tettek, nem vesztegetek el még 40 percet vele, mert nem volt jó, csak gondoltam, ennyit még megér, hogy befejezzem az évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz