login |

American’s Next Top Model: kezdett a 24. évad

2018. 01. 31. 16:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Tudom, hogy már 3 hete elkezdődött az új szezon, aminek ismét Tyra Banks a műsorvezetője a tavalyi, Rita Ora-s kitérő után (és eltörölték a korhatárt is), de rutinosan megvártam, míg sor kerül a makeover epizódra, hiszen az sok szempontból vízválasztó szokott lenni. Egyrészt azért, mert a lányok itt nyerik el végleges kinézetüket, másrészt pedig azért, mert…, na, igen, mert drámadrámadráma.

Ejj, azok a klasszikus, régi részek, amikor még nem tudták, ez mivel jár… Ma már a többség mindenbe belemegy, hiszen ez a minimum, de most is sikerült úgy alakítani az egészet, hogy legyen sírás és rívás. És egyáltalán nem ezért, de maga az epizód, a 24×03 nagyon erős lett, talán az egyik legjobb az elmúlt időszakban, szóval van miért várnom a folytatást.

A tovább mögött folytatom.

Az az igazság, ha friss emlékekkel írok az évadkezdésről, akkor sokkal összeszedettebb és részletesebb is lehetnék, így most inkább az emlékeimre kell hagyatkoznom. De a Tyover azért nem volt olyan messze, hogy ne emlékeznék arra, hogy többek között az ilyen-olyan betegségek okoztak gondot, így volt, aki nem is kapott átalakítást, más viszont totál kopasz lett – ami később a zsűriben erős pillanatokat eredményezett, ezért jár a pacsi.

Nyilván az ANTM mindig is szeretett üzenni, és nem mindig hangzott őszintének, de a mostani, “vállald önmagad!”-filozófia még akkor is hatásos, ha tudjuk, hogy a modellszakmában mennyi mindent elfednek a külsőségekre pakolt rétegek.

Míg a drámai pillanatai erősek voltak a makeover-nek, a végeredményeket kicsit azért snassznak éreztem, legalábbis annál a négy lánynál, akik kvázi csak zöld/piros/rózsaszín/fehér hajat kaptak, de a többiek zömének esetében is kimerült a rövid hajban vagy a meghosszabbítottban a végső megoldás. (Nyilván nem értek hozzá, értő szemmel biztosan más a véleménye a nézőnek.)

A rész végén a kiszavazásnál a Brendi K. (hahh, rákerestem a nevére a biztonság kedvéért, és látom, hogy 2 napja letartóztatták…) féle döntés számomra elég WTF volt, kábé az ellenkezőjére számítottam és még most sem tiszták az okok (de megint: mit értek én a szakmához?), de róla és néhány sorstársáról az jutott eszembe, hogy totálisan esélytelenek arra, hogy a döntő közelébe kerüljenek.

Nem feltétlenül kinézet alapján mondom, hanem inkább azért, mert a karakterükből kitűnik, hogy nincs igazán esélyük. Ha akár Brendi, akár a folyamatosan beszívott állapotban lévő ‘This is me sober’ Liz, akár a szimpatikus nagyi eljutna az utolsó részekig, akkor nagyot néznék. És hiába kapott most elismerést Christina, a drámakompatibilis karaktere neki sem olyan, hogy sokáig bírja a kiképzést. Fájó, hogy vannak totál esélytelenek, volt több régi szezon is, ahol szinte mindenkiben benne volt a potenciál.

Másik oldalról persze korai favoritok is akadnak, bár most nem latolgatnék esélyt, kiemelnék két momentumot: az egyik, hogy Liberty esetében elhangzott a nem túl gyakori reakció, miszerint félreismerték őt, másrészt pedig, hogy Rio valami hihetetlen telitalálat – narrátorként. Oké, nem bánnám, ha ő is nyerne, de rég láttam ennyire intelligens és összeszedett confessional-öket az ANTM-ben.

A zsűrivel egyébként nagyjából elégedett vagyok, a két Jay-hasonmást kezdem megszokni, bár értékelésnél még mindig sokszor mintha visszafognák magukat, és amikor Drew és a rendező egyszerre ordibál a fotózáson, az kissé sok. De azt jó látni, hogy vannak olyan momentumok, amikor a panel nem ért egyet. Ritkán, de azért vannak.

A kezdés kapcsán egyébként még azt jegyeztem meg magamnak, hogy illene már dupla epizóddal vagy dinamikusabban indulnia a szezonnak. Nem csak azért, mert nem tudok semmi érdemlegesről írni a premier kapcsán, hanem például mert a mostani 4*Igen-es kezdés is kiszámítható és feszültségmentes volt, az egész csak arra volt jó, hogy olyasmiket halljunk, mint a “next level fierce”.

Pár random negatívum morzsa: 1.) azzal igazán csinálhatnának valamit, hogy a 2. részben a sapkákkal ne lőjék el a makeover epizódot, illetve az azt megelőző kiszavazás eredményét, 2.) a blőrözés annyira nem profi megoldás, bizonyos dolgokat észre lehetne venni interjú közben, 3.) főleg az első két részben helyenként rémisztően bénán volt megvágva a hang.

Egyébként meg jó volt ez a három rész. Ha nem is kiemelkedő és maximálisan érdeklődésfelkeltő, de elég jó ahhoz, hogy folytassam.

3 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2018. 01. 31. 17:12

Csak a poszt alapján (nem nézem) simán lehetne a makeover vica versa is (a posztból kikövetkeztettem melyik az előtte -utána, de ha nem olvastam volna, teljesen random)

Squazee - 2018. 01. 31. 20:35

Az egésznek az a szépséghibája, mármint az üzenetnek, hogy vállald fel önmagad, hogy utána a két zsűri tag ugyanúgy a régi formájukban jelent meg a következő részben, ennyit a következetességről. Vagy csak félnek állandóan felvállalni önmagukat? Vagy ők nem modellek és nekik nem kell?
De amúgy jó az évad, rengeteg hiszti, dráma, és azért a fotózások egész jók még. Egyelőre Liberty nagyon erős, a negyvenes nő pedig látszik, hogy promóciónak van ott, mert eddig nem mutatott semmit, hiába dicsérik agyon, nem elég jó. Szimpatikus amúgy a nő csak látszik, hogy nem az övé a terep, a technika miatt és eddig nem sikerült villantania.

winnie - 2018. 01. 31. 21:41

Squazee: egyetértek, de erre utaltam én is azzal is, hogy a modellek is kvázi sosem önmaguk, de nem azért, mert nem vállalják fel magukat, hanem, mert ez a munkájuk. de a smink vagy akármi más sem arról szól, hanem imidzsről, vagy nem is tudom, mi a jó szó, ami meg bizonyos szakmákban kötelező/elvárás. és még csak azt sem mondom, hogy ez képmutatás lenne. főleg ugye, hogy az egyik editor, vagyis a modellképeket is erősen korrigálják, de az megint üzleti döntés, mert ilyen világban élünk. és ilyen világban, amikor van olyan, aki smink nélkül nem is mutatkozik, már ez is valami. ráadásul nekik lehet, hogy nagy dolog.

(mondjuk az egész teljesen távol áll tőlem, szóval laikusként beszélek lehet, hogy hülyeséget, jó érzés, hogy pl. a feleségem sosem visel sminket.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz