login |

Great News: vége a 2. évadnak

2018. 02. 01. 16:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

I did a journalism.

Tudjátok mi a baj ezzel a sitcommal? Hogy se nem vicces, se nem aranyos. Pedig elég sok ismert komikus arc tűnik fel benne, legalábbis ebben a fináléban volt, hogy meg is lepődtem valakin.

Úgy látom, mostanra már teljesen elfogadta a főszereplő, hogy az anyja vele dolgozik, szóval azt a konfliktus és kínos poénforrást kiiktatták. Ami nem is lenne baj, ha lenne ötletük a helyére.

A legnagyobb bajom mondjuk inkább az volt, hogy Briga Heelan valami eszméletlenül elrontotta az összes jelenetét. Nehéz ezt mondanom, mert láttam már aranyos sitcomban (Ground Floor, valaki?), de itt amikor kapott végre poént, azt is rosszkor lőtte el. Eleve amit az első 3 percben kaptunk tőle, az siralmas volt.

Persze a többiek nagyjából rendben vannak. Konkrétan Nicole Richie remek casting és John Michael Higgins sem véletlenül kap folyamatosan szerepeket. De sajnos ha a főszereplő körüli fő szál gyenge, akkor semmi sem mentheti meg a sorozatot. Miért áldoznék 20 percet olyasmire, amiben az 5 perces B-sztori az, ami elmegy.

Amit el kell ismernem, hogy a fenti idézeten, a Fox News oltásán és azon, amikor a terhes nő megfogta a hasát a háttérben, elvigyorodtam, de ennyi. Ez a finálé csak megerősített abban, hogy jól tettem a sorozattól való lelépést.

5 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2018. 02. 01. 17:41

John Michael Higgins volt az egyetlen élvezhető része ennek a bénázásnak, remélem, kap egyszer szerepet olyan sorozatban is, ami nemcsak egy paycheck, hanem minőséget is képvisel. (Happily Divorced sem volt éppen az, amivel nagyon dicsekedni lehet)

A terhes nő a háttérben amúgy a sorozat kreátora volt :)

winnie - 2018. 02. 01. 17:59

én is megemlíteném nicole richie-t, elég nagy meglepetés volt. a készítő is jó volt, amíg nem tolta magát annyira előre az évad elején.

mondo - 2018. 02. 01. 21:37

“Ground Floor, valaki?” Igen, én!

Éppen a Ground Floor miatt kezdtem el nézni a Great News-t, de nem jutottam túl az S2E2-n. Annyira idegesít az anyja, hogy már a FFWD sem segített. Ellenben a sorozatból merítve jutottam el a 30 Rock-ig, amiért hálás vagyok, bár most, a hatodik évadnál picit pihentetem azt is.

breezer - 2018. 02. 02. 13:48

“Tudjátok mi a baj ezzel a sitcommal? Hogy se nem vicces,”

valóban, és nem csak ez, hanem az újonnan készült comedyk döntő többsége, érzésre vagy 80%-uk legalább :(

winnie - 2018. 02. 07. 13:52

“az újonnan készült comedyk döntő többsége, érzésre vagy 80%-uk legalább :(”

ha ez így lenne (de természetesen nincs így, bár össze lehet csapni adatokban, hogy hány új komédiát láttál az elmúlt 4 hétben), akkor is még mindig jobb az arány, mint régen, amikor kábé szökőévente volt egy vicces.

a szám random volt, de gyorsan előszedtem, mik kerültek bemutatásra: crawford, 2 dope queens, ao bio, let’s get physical, the paynes, la to vegas, derry girls – vicces, vicces, vicces, vicces, nem vicces, nem vicces, vicces. nem hiszem, hogy lehetne ok a panaszra, arról nem is beszélve, hogy a nem viccesek is viccesek milliók szerint.

oké, komolyra fordítva: nem igaz, hogy még mindig itt tartunk. humor. szubjektív. attól még nem lesz nem vicces bármelyik több kamerás szitkom, ha én nem röhögök rajtuk, attól még nem tehetségtelen emberek írják hihetetlen nagy melóval. mindenkinek más a stílusa.

a great news például abszolút kritikuskedvenc, külön publicisztikákat kapott, hogy miért ne legyen kasza, hogy miért zseniális.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz