login |

The Amazing Race – 30×06: That’s not English

2018. 02. 01. 18:35 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Pedig én bekészültem a két epizódra, és csak a végén derült ki számomra, hogy ez bizony csak egy lesz. Most már viszont tényleg minden héten duplázni fognak. A mostani kör Prágában zajlott, és akadtak benne meglepetések, csak hát…

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Trevor és Chris esett ki.

Sajnáltam a hegedűsöket, mert a pályaszerkesztés áldozatai lettek, illetve a többiek “gyávaságát” szívták meg valamennyire. Előbbi alatt azt értem, hogy a Double U Turn-t rögtön a reptéri taxizás után tették, amit nem érzek fairnek, hiszen így a leglassabban elinduló szív, és kvázi esélyt sem kap. Persze, lehet mondani, hogy nem kell lassan indulni, de annak külső okai is lehetnek. Jobb, amikor már feladat után van a U Turn.

A szívás másik oka pedig nyilván az volt, hogy mindenki biztonsági játékot játszott, nem élt a U Turn-nel (tartogatták a lehetőséget? én akkor élnék vele, amikor biztosan van rá sanszom), így hát a 6. kinyírta a 7. helyezettet, ami ugye azért nem annyira izgalmas, mert az utolsó még utolsóbb lett, ráadásul másnak nem kellett feladatot dupláznia.

Ekkora hátrányból pedig szinte esélytelen volt felállni. Úgy tűnt, mintha nem lett volna akkora a különbség (ezt a hajrát most elég jól összerakták), és kifejezetten jól teljesítették a feladatokat a srácok, de csak a kozmetikázáshoz volt elegendő a dolog, a hátul lévőknek nem került 50-60 percbe a hajó megtalálása, mint a többieknek. (Miért nem kérdeztek meg annyian valakit, hogy mit keresnek?)

Az extrém lányok ismét top3-ban voltak, de most azért bénáztak ők is, az ikrek még úgy is elsőként teljesítette a detour-t, hogy kilencszer próbáltak válaszolni a nyolc kérdésre (a többiek inkább menekültek – ki hitte volna, hogy ez lesz a könnyebb?), a Big Brother-duó pedig megint gonoszkodott (amivel nincs gond), bár Jessica nem volt rászorulva, és ezzel lehet, hogy egy U-Turn-t alapozott meg magának.

Ja, és az utolsók szemszögéből a Kafka-feladat is szívatós volt. A többiek simán együtt dolgoztak és időt spóroltak meg, és erre az utolsóknak esélye nem volt.

Where did this clue come from?

A végén pedig Phil nagyon belengetett valami meglepetést, de mivel nem nézek előzetest (és ez így is van jól, NO SPOILER, plz!), így gőzöm sincs, hogy mi ez a sejtetés.

ui: Flight Time & Big Easy-észlelés!

     

8 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 02. 01. 19:21

“Expect the Unexpected” – Haha, Big Brother-utalás :D

winnie: a csavart már ellőttem az első rész kritikájánál, úgyhogy azt kerüld akkor :D Nem tudom, mennyire fog bejönni neked.

Furcsa volt a U-Turn rögtön a szakasz elején, mert így tényleg szinte mindenki egyszerre ért oda az első gépről, úgy meg kicsit necces visszafordítani valakit. Sejtettem, hogy Jessicáék élnek vele :D Annyira jellemző rájuk, de most legalább jól is tették. Van egy olyan érzésem, hogy nagy eséllyel lesznek ők a célpontok a másik U-Turnnél. Most már többeket is sikerült felhergelniük. Kíváncsi vagyok, megússzák-e. Ettől függetlenül szurkolok nekik.

Feladatok: Nekem a memóriám nagyon jó, de az előadás konkrétan kínzásnak tűnt, nem tudom, végig tudtam volna-e hallgatni többször. Ettől függetlenül valószínűleg azt választottam volna, mert a mentális kihívások jobban mennek. Az engem is meglepett, hogy az ikrek végeztek előbb, pedig úgy tűnt, sok időt igényel a feladat.

A hordópakolgatás nem tetszett.

A telefonos viszont nekem való lett volna, azt nagyon szívesen kipróbáltam volna, bármilyen furán is hangzik.

Valaki, aki látta az S15-öt: Philnek miért kellett egy egész napot várnia a sereghajtókra? Éjszaka értek a Roadblockhoz, és a büntetés átnyúlt másnap reggelig?

Deny - 2018. 02. 01. 19:23

Bocs a dupláért :)

False alarm, nem lőttem le semmit. Rosszul emlékeztem :)

Sabinomi - 2018. 02. 01. 19:55

Hát nekem sem tetszett, ahogy megoldották a U-Turnt… De Jessica tényleg rossz szavat mondott (akkor épp sms-t írtam, és nem tűnt fel)? De én már előtte is úgy éreztem, hogy nagyon nem tetszett a többinek, hogy U-Turn-ölték a zenészeket, de szerintem tök normális dolog… Én is megtettem volna… Szerintem pont az a gond, hogy az elsők nem tették… Vagy bár a vége felé Alexék… Ezen múlhat a bentmaradásuk (úgy nézett ki az összevágásból, hogy a BB-seknek épp ezen múlt), de ők inkább nem sértenek meg senkit… Nem az volt ennek a szezonnak a lényege, hogy versengő párosok vannak?

Thomas - 2018. 02. 02. 00:18

Katasztrófa volt ez a szakasz Jessicáéknak. Lemaradtak az első gépről, aztán rossz terembe mentek be a detournál, így válthattak a lassabb feladatra (én is azt hittem, hogy a vizsgával jól megszívják az ikrek, erre pont az ellenkezője történt), amivel bénáztak. Alig hittem el, hogy megúszták a u-turnt, ha őket is visszafordítják, ki is estek volna. Aztán Jess teljesen feleslegesen szerzett két ellenséget, hogy bebiztosítsák maguknak a következő u-turnt, nem is értem… Amúgy azt hittem, hogy nem kiesős lesz, de jobb így, hogy a hegedűsök kiestek, az hiányzott volna, hogy majd ők is vissza akarják adni nekik:)

Evant meg egyre jobban bírom, olyan kellemes hangja van, és elég eyecandy:) Kíváncsi vagyok, mi lesz ez a hatalmas meglepetés, amit ennyiszer ki kellett hangsúlyozni, remélem nem jön vissza valami kiesett csapat, mert már elég kevesen vannak.

Annak örültem, hogy a feladatok azért nehezebbek voltak mostanában a szokottnál, bár sajnálom, hogy ez a telefonos nem szívatta meg őket jobban. Arra már én sem emlékszem, hogy a kosarasok miért csak másnap értek be, a wikin annyit írnak, hogy letöltötték a 4 órás büntetést, aztán annyira le voltak már maradva, hogy a detour-t meg sem tudták csinálni (akkor ez a feladat roadblock volt), továbbküldték őket a pit stopba.

Enzo - 2018. 02. 02. 11:38

30×06
De szerettem ezt a részt :) Prága ♥
Kis túlzással kb nem is figyeltem az eseményekre, ugyanakkor sokszor a szemem le nem vettem a képernyőről, annyira megörültem a helyszínnek. Nagyon jó volt látni, hogy olyan helyen járnak a csapatok, ahol én is nem túl rég (mármint persze, volt magyar szezon is, de ott nem volt ennyire közeli a dolog).
Ez volt az a jelenet, amikor a leginkább hozzám közel álló helyen voltak: https://www.kephost.com/image/ExS5

U-Turn:
Amekkora közutálat övezi a BigBrother párost, annyira mondjuk nem játszanak kifejezetten unszimp…izé, antipatikusan. A U-Turnt kb muszáj volt ellőniük (de tényleg, ha a kedvenc csapatod csinálta volna, nem így vélekednél?), a telefonosnál meg hogy késleltették a megoldást, az nálam abszolút belefér a “hú de kompetitív szezon van most” mantrába, pláne úgy, hogy ezzel kb 5 percet vesztett csak a másik két csapat (meg hát elmondta nekik végülis). Mindenesetre mondtam, hogy vissza fognak utalni a marokkói Brittany vs Jessica afférra.

Detour:
A sörcsapolóssal semmi baj nem volt, hát cseh szakasztól mégis mit vártunk volna? Jó, maga a feladat nem volt nagy szám, de én inkább a detour másik felén döbbentem le… mi az isten volt ez a laposföldes marhaság? Teljes WTF :D (na jó, a fricska részét értékelem)
TeamYale-nek talán jobban testhezálló lett volna a tanóra, a hegedűsök pedig meglepően jól nyomták a vizsgát. Persze a legjobb jelenet így is Cody-éké volt, akik bementek a rossz előadóba :DDD “That’s not English” :D áá, nem röhögtem… :D

Road block:
A telefonos road block hangulatos volt, de igazán szívatós akkor lett volna, ha nem segíthetnek egymásnak (meg ha tényleg minden szó kell a megfejtéshez, és nem lehet kikövetkeztetni – eszembe jut kb s15 körülről az a teás roadblock, ahol Luke összeomlott). Evanék még jókor jöttek rá, hogy nem “wife”, hanem “life” lesz az.

A végén szerintem Trevorék is eltévedtek kicsit, legalábbis nekem marha gyanús volt, hogy Letenské sady a célállomás, erre Dejvickánál lemennek a metróba, és elmennek Mústek-ig, full rossz irányba, minek? (onnan 1 villamossal kb 3-4 megálló lett volna – vagy csak rosszul vágták, vagy én néztem be valamit)

Darabkák:
– Evan mennyire übercuki volt a “claws will come out” jelenetnél az elején :3
– A beer spa jelenettel szerintem úgy voltak a készítők, hogy nem tudtak hozzá feladatot kitalálni, de mindenképp bele akarták rakni :D Valami David Cerny creepy szobraihoz kapcsolódó feladatot adtam volna igazán :P
– Conor azért csak belekortyolt a sörbe, amikor végeztek a csapolással :D
– Az komoly, hogy Lucasékat nemhogy beérte 2.gépes csapat, hanem még be is előzte…
– Figyeltétek, hogy Kristi&Jen ugyanazzal a taxissal ment a reptértől egészen a végéig? Jól megfizethették, ha mindenhol megvárta őket…

Az innentől következő duplarészes formátumnak nem örülök…
A következő rész twistjéről meg nem mondok semmit, de szerintem nem egy “first ever”, vagy csak keverem valamivel? (ne válaszoljatok :D)

Thomas - 2018. 02. 02. 15:38

Enzo: Hát ez az, hogy tényleg csak pár percet nyert azzal Jessica, hogy nem rossz szót mondott nekik, ellenben jogosan érezhették átverve magukat, mert ők elmondták a szavaikat. Szóval ilyet nem kéne, amikor teljesen mindegy, hogy 4. hely vagy 6. És el is bukták a 4. helyet az eltévedésükkel, és emiatt simán ki is ejtheti őket a többi csapat, ha összefognak ellenük, amilyet már nem egyszer láttunk:(

Tényleg nem a szakasz elejére kell tenni a u-turnt, hanem valami összehozás és feladat után, hogy azért mindenki egyenlő esélyekkel induljon. De én azt sem bánnám, ha teljesen kivennék a u-turnt a játékból:)

Evan meg szinte mindig übercuki, őket nagyon jó ötlet volt beválogatni, még ha nem is sikerült valami fényesre az évad castingja:)

szerintem - 2018. 02. 02. 23:11

nagyon sajnaltam a zeneszeket, nem azert, mert nekik szurkoltam, hanem mert sosem szeretem, ha egy csapat ennyire hatranyba kerul az osszes tobbihez kepest, eselyuk sincs valtoztatni a dolgokon es az ilyen igazsagtalansagoktol forgolodom almatlanul ejszakankent :)
engem mindig zavart, ha a csapatok osszefognak es segitenek egymasnak. emlekeztek regen, amikor a nel-es csapatoknak vissza kellett adniuk mindenuket es onnantol ugy versenyeztek, flip-flopban meg rovidgatyaban? es akkor a tobbi csapattol kertek penzt meg pulovert. na az rendben volt, de feladatot egyutt megoldani ne legyen mar szabad, megoli a versenyt.

en azt nem ertem, hogy phil a celban azt mondta, meg hat leg van. az hogy vajon? osszesen hat csapat van, ha iden final 2 lesz, az akkor is lemegy 4 resz alatt, de nem is emlekszem, mikor volt utoljara (ha volt egyaltalan valaha) final 2, ugyhogy legyen final 3, az meg harom resz. vagyis akkor meg 3 nel van az evadban? azert hat reszre 3 nel meg eleg suru, nem?
nekem a debate team nem tul szimpi, a bb sem, nincs ra kulonosebb okom, rendszerint nem birom a bb csapatokat. a team rescue kesz katasztrofa, en azt sem ertem, hogy veszelnek at egy atlagos hetet a tengerparton :D
a kedvencem mostanra egyertelmuen az extremsportolo csapat, az indycarosok es az ikrek tovabbra is semmilyenek, a tobbieket pedig inkabb nem birom.
azert az evad felere elegge elfogyott a lelkesedesem :D

Thomas - 2018. 02. 04. 16:08

Úgy jön ki, hogy 5 szakasz van, plusz a döntő. Tehát 5 szakaszon kell 3 párosnak kiesni, és lesz 2 NEL. Lehet, hogy épp a dupla részek első felében lövik el a NEL-eket:) De talán még ez a beharangozott nagy fordulat is beleszólhat ebbe, nem tudom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz