login |

Happy: vége az 1. évadnak

2018. 02. 02. 21:42 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika,

– How do you bitches sleep at night.
– Not on our father’s grave.

Amikor felerősödött a képregény-sorozatozás, akkor még nem is gondoltam volna, hogy végül a kisebb kábelek fogják szállítani a legjobbakat közülük. Most nem sorolnám fel a teljes felhozatalt, de tavaly az FX szállította a Legiont, hatalmasat ütve vele, most pedig a jelenleg főleg gagyibb sorozatai miatt emlegetett SyFy csapott oda akkorát, mint egy tűzoltókészülék a pofánkba vágva.

Pedig a Happy rövid története furcsán hangzik, de egyáltalán nem adja át, hogy mekkora őrület kerekedik belőle a végére. Azért a biztonság kedvéért ideteszem, ha a pilotírás kimaradt és most nincs kedved kattintani: egy kislányt elrabolnak, és a képzeletbeli barátja, egy kék repülő mini unikornis keres valakit, aki látja őt. Így akad Nick-re, aki visszavonult, jelenleg bérgyilkosként működő zsaru.

Mondom, nem annyira sima a történet, de valahogy mégsem adja át, amit kaptunk. Persze a pilot megnézése közben már leesik, hiszen valami iszonyat véres világban játszódik a történet, ahol a követett főszereplő egy pillanatig sem habozik, ha a keze bemocskolásáról van szó. De mégis izgulunk érte, mert… egy aranyos kislányt ment meg? Pedig az alvilágból van olyan, aki konkrétan ki is neveti, amikor Nick hősnek hiszi magát pár pillanatra.

Az általánosabb éltetésekre amúgy ott a többi írásunk, szóval abba is hagyom, inkább rátérek arra, hogy a feldobott témákkal mit kezdtek 8 részen át. Csak mert érzésre egy kislány megmentése nem lenne elég annyira, de nem meglepő módon ezt a készítők is tudták, így bizony eszméletlenül ötletesen, de több szálat is behoztak, amik szépen összeértek a végére, sőt, le is zárultak.

Igen, a Happy-t érdemes bepróbálni, mert van vége. Egy stáblista utáni jelenet (ha valakinek kimaradt, az most vegye újra elő a 8. részt) az egyedüli, ami felvezeti a folytatást. De ez nem számít, hiszen így is megáll magában, még csak nem is annyira dülöngélve, mint a részeges és többször agyonvert főszereplője.

Ha már az előbb a Legiont emlegettem, akkor most újra elővenném, mert itt is eszméletlen mennyiségű ötlettel voltak tele a részek, de valahogy mégis másféleképp. Szóval nem kell megijedni. itt bőven zsigeri részen maradt a történet, és csak azt egészítették ki kreativitással. Avagy végig tartották a vicces és kemény akciójeleneteket, miközben folyamatosan emelték a tétet.

A Happy és a Legion, meg valamennyire a Preacher fényében vicces visszanézni honnan indultunk, mekkora dobás volt a The Walking Dead (még most is abból él) vagy a Netflixes Daredevil, mégsem utóbbiak hoztak tényleges friss levegőt a stílusba. Amúgy külön posztot érne a filmes és sorozatos párhuzam az Iron Man utáni időkről, de ott is mostanában van végre változás hála a Logannek és a Deadpoolnak.

A lényeg, hogy a Happy engem telibetalált (stuck in the middle with you dúdolás), és hiába volt lezárva, azért örülök, hogy már berendelték a folytatást. Kíváncsi vagyok, még miket kapunk a comic book sorozatok és filmek lecsengése előtt, mert még jó pár ehhez hasonló elszállt képregény van azért.

16 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2018. 02. 02. 22:08

Mindenképpen eredeti volt, nekem a végére kicsit megfáradt, de egyedi volt.

A képregényfilm lecsengést pedig nem hiszem, hogy mondjuk egy Marvel filmes aranykor végén ki lehet majd jelenteni, szerintem innentől a képregény is olyan alapanyag lesz, mint a regény, vagy a külföldön sikeres film, del Toro szokta mondogatni, hogy azért lett a Strain könyv, majd képregény, hogy legyen belőle sorozat (vagy talán filmet akart eredetileg?). A Mátrix is képregényként lett “kifejlesztve”, …, annak elég nagy az esélye, hogy az ilyen nem szokványos képregények is egyre több lehetőséget kapnak.

228eszter - 2018. 02. 02. 22:10

Nagyon beteg sorozat, csak imádni lehet.

dochollywood - 2018. 02. 02. 22:38

Nemegyszer megidézte John Hartigan szellemét, már ezért megérte. :)

DaveHartai - 2018. 02. 03. 00:42

@human:remélem az utolsó rész Reservoir dogs-os jeleneténél te is felnevettél. Annyira szépen aláhúzta az egész széria cinizmusát.:)

human - 2018. 02. 03. 01:18

Dave: a posztban van ” (stuck in the middle of you dúdolás)” hatalmas volt :D

Bala_ - 2018. 02. 03. 09:57

*stuck in the middle WITH you

zseniális rész volt.

“Hocus pocus, motherfucker”

Balumedve - 2018. 02. 03. 10:05

Nekem is nagyon tetszett az évad, de a záró epizód borzalmas volt.

A Blue-t alakító színész beszéde pedig nagyon irritáló volt. Nem tudtam eldönteni, hogy selypít vagy motyog, túl sok nyál van a szájában vagy túl kevés.

human - 2018. 02. 03. 12:50

Balumedve: a Blu-t adom, a végére már engem is idegesített

arsebulls - 2018. 02. 03. 12:55

Az egyik legmaradandóbb élményem az utóbbi 1-2 évből. Zseniális.

Dave - 2018. 02. 03. 13:09

Exponenciálisan betegebb volt, részről részre. :)

payskin - 2018. 02. 03. 14:28

Szerintem is az utolsó részre fáradt el. Előtte egymás után jöttek a betegnél betegebb, sírva röhögős részek, az utolsó meg valahogy nem volt annyira. Maradt némi hiányérzetem.

Lanie - 2018. 02. 03. 15:59

Az ízlésemhez mérten fantasztikusan bizarr, véres, akciódús, egyszóval imádtam. Christopher Meloni olyan szinten zseni volt ebben a szerepben, hogy azt megfogalmazni is lehetetlen. Minden egyes grimaszáért rajongok mint részeges Nick Sax.

H1N1 - 2018. 02. 03. 23:24

“Legyek önmagam? Szóval daraboljak fel valakit?????”

:))))

Nagyon jó kis sorozat volt, elképesztő eszelős. Várom a folytatást.

Nikki - 2018. 02. 04. 01:12

Az elején nagyon tetszett, aztán kicsit megfáradt, de nekem a végére megint magára talált. Folytatásnál ott leszek!

herr_herry - 2018. 02. 14. 15:45

Baaz, a hetedik részben a dildo-s jelenet mindent vitt :)

elgery - 2018. 03. 24. 00:49

Imádtam.

Laza.Kreatív.Laza.Kreatív.

Imádom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz