login |

Pilot: A.P. Bio

2018. 02. 02. 19:01 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Minden hibáját elismerem ennek a pilotnak, még sokat kell majd tekerniük a saját hangjuk megtaláláshoz, de közben bevallom vigyorogtam is párszor. Mondjuk azt nem értem, az NBC hogy gondolta ezt az egészet.

A történet egy kirúgott egyetemi filozófia tanárról szól, akit pár betépése és a riválisa miatt senki nem akar alkalmazni. Hogy legyen kenyérre való, elmegy középiskolai biológia tanárnak. Mondjuk a tervei között az nem szerepel, hogy tényleg biológiát tanít a diákoknak, sokkal inkább a saját piszkos céljaihoz használja fel őket.

Ezzel össze is függ a sorozat legnagyobb problémája: az országos tévére való finomítás kinyírhatja a sorozatot. Ez a kijelentés lesz az ősz slágere? Csak mert a The Residentnél is simán jöhettünk ezzel. Itt úgy értendő a dolog, hogy a humor nagyon furcsa a nézőközönséget tekintve, viszont annyira nem furcsa, mintha bármit megtehetnének kábelen.

Konkrétabban a pilotban az első dolog amire felhasználja a középiskolás diákokat, hogy catfisheljék a riválisát Facebookon. Avagy adják ki magukat mindannyian idősebb nőnek, és hajtsanak rá. A fiúk is. Ezt tetézi azzal, hogy az írt üzeneteiket az osztály előtt fel is kell olvasniuk.

Most jön a “de”, mert hiába nem korrekt politikailag az A.P. Bio, mivel bírom a cinikus tanáros történeteket, így simán betalált párszor, ahogy leszarja a szabályokat. Főleg, hogy ellenpontnak bemutatták, hogy mi vár a gyerekekre, ha ő tanár nincs ott, ezzel valamennyire finomítva a karakterét.

Igazából egyetlen dolog zavart nagyon, hogy hiába jelentik már az elején ki az efféle témák rákfenéjének elvetését, miszerint idővel a tanár szíve meglágyul és elkezdi érdekelni a gyerekek sorsa, a rész végére mégis ebbe a hibába esik főhősünk valamennyire.

Amit még meg akarok említeni, hogy alapból Glenn Howerton simán jó casting a tahó főszerepre, de Patton Oswalt is meglepően nagyot alakít a suli látszólag kemény, de szeretetéhes igazgatójaként. Vagyis nem nagyot alakít, hanem elég viccesek a jelenetei. A lényeg, hogy jószívű 7/10-et adnék rá, az biztos, hogy még kap tőlem esélyeket az A.P. Bio.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 02. 02. 19:12

jó volt ez, kicsit mickes, és mivel a mick elfér a durvulásaival, én nem éreztem a kábeles dolgot, plusz ezekbe a sorozatokba is kell a szív, nem lehet csak utálni a főhőst.

jó volt, de nem éreztem rá annyira, nem röhögtem komolyabban, inkább csak élveztem. oswalt nagyon jó, a gyerekeknek is voltak jó pillanataik, csak a három tanárnőt nem éreztem oda valónak, valahogy a stílusuk nem jött át. 6,5/10

Deny - 2018. 02. 02. 20:44

Nem volt rossz, de még kérdés, hogy megtartom-e. Pár részt még mindenképp meglesek, egyelőre 6/10. Mondjuk a nézettség nem biztató.

Dendytv - 2018. 02. 19. 20:24

Érdemes szinkronra várni ? Lesz-e hozzá :D ?

winnie - 2018. 03. 18. 06:50

6 rész után is bejön (lisa loeb!), főleg patton oswalt, valamint a tanár-gyerek sztorik. viszont a 3 random tanárkolléga esetében olyan szintre került az érdektelenségem, hogy mostantól kezdve áttekerem azokat a jeleneteket, amikben egymás között vannak – már az 1×06-ban is megtettem. egyszerűen a világon semmi értelme végigszenvednem őket. nem érdekelnek, semmit nem adnak hozzá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz