login |

Délelőtti videó 1.: Westworld

2018. 02. 05. 09:40 - Írta: human

38 hozzászólás | kategória: video,

Ma Super Bowl-különkiadást csinálunk, hiszen a sok film mellett pár kiemelt, nem NBC-s sorozat is kapott ultradrága reklámspotot, vagy mit volt érdemes hirdetni 5M+ dollárért egyetlen alkalommal.

A sort a Westworlddel kezdeném, hiszen az HBO 20 év után újra úgy érezte, hogy muszáj nagyon sok pénzért megjelennie ennyi szempár előtt. Az első évad enyhén hype-os volt, és jó pár kérdést hagyott nyitva, ami miatt egyértelműen várhatjuk a folytatást, aminek végre jött egy rendes, részleteket is mutató 1,5 perces előzetes a tovább mögé. Üt vagy üt? Kezdődhet a snittek elemzése?

38 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2018. 02. 05. 09:43

Ha letekintünk attól a ténytől, hogy az első évadnak se füle, se farka, akkor kifejezetten szórakoztató!

Mersby - 2018. 02. 05. 09:46

Úgy néz ki ez átmegy sima akcióba. Nagy kár.

Tr7 - 2018. 02. 05. 09:56

Lol micsoda kommentek.
En nagyon szerettem az elso evadot is amit ha figyelmesen kovet az ember akkor egy nagyon logikus az egesz.
Ez a trailer pedig csupa profizmus. Orom latni Tandiet es a tobbieket. Biztos vagyok benne, hogy ez az evad is fenomenalis lesz.

Blobov - 2018. 02. 05. 10:00

@Mersby: ha leveszed a direkt nézőszívatást az első évadból és mondjuk sorrendbe rakva néznéd az első évadot, akkor a talán egyszeri WTF (“What door?”) mellett szintén csak egy akciófilmet látsz.

Ace - 2018. 02. 05. 10:01

Nálam üt. Jöhetne már. Nem ba ha kicsit felpörgetik az első évadhoz képest. Amúgy szerintem csak 1 akciójelenetet mutogatak szinte végig. Remélem Ed Harris rendet rak :D

JKJ - 2018. 02. 05. 10:15

Tr7. Egyszerűen nem létezik olyan világ, ahol ilyesmi akár csak megközelítőleg is előfordulhatna. Már most pontosan tudjuk mindenkiről, hogy mikor hol van. Ne vicceljünk már azzal, hogy a hiperdrága emberszerű robotok csak el tudnak keveredni, vagy egyáltalán hogy nem egyértemű ki ember és ki robot… Katyvasz az egész, mert szokás szerint olyan szemmel írodott, aki nem érti hogyan működik a legalapvetőbb elektronikai rendszer sem.

Erre az sem mentség, hogy ha arra hivatkoznak, miszerint a nézők nagy része sem ért hozzá.

Mersby - 2018. 02. 05. 10:23

@Blobov: Azért nálam több WTF volt. Persze én (még) nem láttam a régi filmet. A szívatás alatt meg valszeg az idősíkokra gondolsz, tényleg az volt de tetszett :D Inkább legyen az új évad is kesze-kusza így vagy úgy.

winnie - 2018. 02. 05. 10:44

“Erre az sem mentség, hogy ha arra hivatkoznak, miszerint a nézők nagy része sem ért hozzá.”

egyet biztosra lehet venni: a készítőknek megvan mindenre a logikájuk, javarészt lazán meg tudnák védeni a sorozatot, ha kéne, nyilván minden porcikáját próbálják logikusra és érthetőre megírni, nem az a céljuk, hogy összevisszák legyenek, mert akkor nem menne át a sok szűrőn, legkésőbb az hbo nyavalyogna, hogy valami nem logikus, vagy jobban meg kell magyarázni.

ha nem sikerül jól megmagyarázni, az lehet írói hiba, de ha vannak sokan, akik szemében rendben van a sorozat, akkor mindig lehet a néző a “ludas”. mármint ez nem hibáztatás, de tipikus nézői reakció a készítőkre mutogatni, holott az esély mindig megvan arra, hogy vele van a gond. (nyilván nincs vele gond, csak, you know what i mean.) de az mindig meglepett, hogy nagyon kevés néző merészkedik oda, hogy leírja, hogy a sorozat legyőzte őt, hogy nem értette, hogy többszöri nézés kellene minden detektálásához, és olyasmire nincs ideje.

(nyilván vannak olyan esetek is bőven, ahol tök jogosan lehet mutogatni az írókra, hogy ők a ludasak, nem a néző, lehet, hogy ez is az, de sokan ilyen-olyan okból tényleg másképp vélekednek.)

és ezt én írom, aki elég hamar kiszerettem a sorozatból, pár posztban el is magyaráztam az okokat (nyilván azok egy része, hogy bizonyos dolgokat nem értettem – na bumm), magam sem tudom, hogy maradok-e. szerintem nem.

zolkó - 2018. 02. 05. 11:05

Alig két perces előzetes alapján: “Úgy tűnik ez átmegy sima akcióba.”

Öööö, tessék? Egyrészt ez így eléggé lesarkított, messzemenő következtetés szerintem. Másrészt meg az első évad fináléja után szerintem már sejteni lehetett hogy kissé fel fog pörögni a cselekmény. Harmadrészt, az HBO nem győzi hangsúlyozni, hogy a GoT sikerének megismétlése nem is titkolt céljuk. Negyedrészt pénzt is feccöltek bele, gondolom nem is keveset, akkor miért ne használnák ki látványra, kaszkadőrökre, stb.

heidfeld - 2018. 02. 05. 11:13

Nyáron sikerült pótolnom. Elég kellemes volt, bár kicsit lassú, az én ízlésemnek.
Ígéretek szerint kapunk középkori, római világot is, így jobban várom. De nagy fájdalmam, hogy Shannon Woodward /Elise/ karaktere nem valószínű, hogy visszatér.
“Első évadnak se füle, se farka” dologgal nem értek egyet. Elég logikus volt, sok minden kiderült. Nem úgy, mint a LOST esetében, ami nagy zagyvaság volt.

juhaszvik - 2018. 02. 05. 12:28

először a kommenteket olvastam (időablakokban van csak youtube a munkahelyemen), és arra számítottam, hogy valami akcióorgia lesz a trailer, helyette egy nagyon hangulatos videót kaptam, és már nagyon várom :)

pedig amikor anno néztem nem voltam elájulva (7/10), de az “idő” sokat szépített rajta.

a fanyalgókat nem értem. melyik az a scifi történet, amibe nem lehet tudományosan belekötni? értem én, hogy valakinek külön rááll az agya erre, és nem tud elvonatkoztatni, de tökéletes példa volt egy korábbi kommentben a lost, ami részről részre nagyobb blődségeket hozott, mégsem érdekelt, jól szórakoztam.

“se füle, se farka” – ezt meg végképp nem értem. több szálon futott a történet, és volt benne egy nagy csavar, de ezek általában előnyére szoktak válni egy történetnek.

naynay - 2018. 02. 05. 13:05

én sem teljesen értem azokat, akik a realitást keresik egy ilyen sorozatban, akár sci-fi, akár fantasy. lehet, h nem mindenki számára szórakoztató a westworld, de kesze-kuszának vagy logikátlannak nehezen nevezhető, sőt. inkább kiszámítható néhány fordulat, de ettől még ugyanúgy lehet élvezetes, ez totál szubjektív dolog. btw szerintem ez az a prodkuciós színvonal, ami valóban felnőhet majd a got-hoz. várós.

H1N1 - 2018. 02. 05. 13:13

Két dolog tuti:

1. Nézni fogom
2. Nem olvasok epizód utáni kibeszélőket, mert tavaly faszán rájöttek a fórumokon hetekkel a vége előtt (véletlenül), hogy két idősík van, így nekem nem ütött akkorát.

Salvius - 2018. 02. 05. 13:22

“Úgy néz ki ez átmegy sima akcióba. Nagy kár.”
Ezt azért egy trailer alapján, elég merész kijelenteni. Nyilván látványosabb dolgokkal pakolják tele, hogy felkeltse az ember figyelmét, de ettől, még nem hiszem, hogy ebbe az irányba fognak elmenni.

Never - 2018. 02. 05. 14:19

en csak attol tartok hogy az egesz sorozat arrol fog szolni hogy a nagyon eros, okos nok vs. minden ferfi aki a kozelukben van/volt es kihasznalja/ta oket ellen fognak osszecsapni

kla - 2018. 02. 05. 14:27

Én szkeptikus voltam az első évaddal, mert bár a hangulat és a megvalósítás elsőrangú volt, de egyrészt idővel baromi idegesítővé vált az öncélú rejtélyeskedés meg a maze emlegetése részenként harmincszor, másrészt pedig a Bernard és a Meave (ha jól emlékszem a nevére) körüli eseményeken kívül igazából az összes szál eléggé érdektelen volt. De a potenciál ott van benne, ez a trailer nekem egész biztatónak tűnt, de ennyiből nem igazán lehet mit mondani.

Thomas - 2018. 02. 05. 14:31

Elismerem, gyönyörű lett ez az előzetes, de nekem sincs már kedvem folytatni:( Bővebben kifejtettem az évadzáró kritikánál, hogy miért, most nem akarom újra leírni. Az meg csak tetézi a bajokat, hogy már a felét elfelejtettem az egész kesze-kusza sztorinak, és minimum újra kéne nézni az 1. évadot, hogy legyen értelme folytatni, amit biztos nem fogok.

JKJ - 2018. 02. 05. 14:54

Megértem azokat akik szerint el kell fogadni a butságokat az ilyen sorozatokban, de mivel az egész elvileg a mi valóságunkban játszódik, nem igazán fér bele ez a fajta írói húzás. Én kifejezetten szeretem a sci-fit, ha valóban science fiction. Ez itt csak logikátlan pseudo-science.

Nyilván amikor a könyv és az eredeti film kijött, ez bőven belefért. Főleg egy max 2 órás sztoriba. A jelenben, őrülten átgondolatlannak hat az egész robotvilág. Ettől persze még lehetne jó a sorozat, de nem az, mert el akarják fogadtatni a rég lejárt buta ötleteket.

juhaszvik - 2018. 02. 05. 16:23

JKJ: a star trek is a mi valóságunkban játszódik, a bsg is a mi valósságunkban játszódik, a csillagkapu is a mi valóságunkban játszódik.
Ezekből egyet se nézz, mert mind tele van logikátlansággal. ;)

Bocs, nem beszólni akarok, de tele van a scifi ipar egymástól eltanult nagyobbnál nagyobb hülyeségekkel, de én úgy gondolom ha kitalált univerzum alaptételként kezel valamit, akkor érdemes el

juhaszvik - 2018. 02. 05. 16:27

fogadni. Én nem hiszek a szellemekben, de nem zaklat fel, ha kísértetsztorikat vetítenek. Ez is hasonló.

Ha a sztori gyenge, na az zavar.

(Közben a busz kirázott belőlem valahogy egy küldés gombot)

JKJ - 2018. 02. 05. 16:30

juhaszvik: Értem a magyarázatodat, bár nem értek egyet. Nyilván. Szerencsére vannak filmek és sorozatok, amik ezeket a helyán tudják kezelni és mégis sci-fi. Én ezeket a logikátlanságokat egyértelműen a gyenge írás jelének látom. Legyünk őszinték: A wesworld TV sorozat semmilyen formában nem fordulhatna elő. Még közelítőleg sem. Soha. Már a tervezési fázisban kijavítanák az ordító hibákat, amik itt a sztori szerves részei. Ez a néző hülyének nézése, semmi más.

winnie - 2018. 02. 05. 16:51

“Szerencsére vannak filmek és sorozatok, amik ezeket a helyán tudják kezelni és mégis sci-fi. ”

amikre ugyanúgy odaírja valaki, hogy butaság és pszeudo, és ezzel lezárja maga számára a témát, te pedig nem fogod tudni semmivel meggyőzni. mert mindig más a hülye – ez csak egyszerű védelmi reakció, pedig másképp is hozzá lehet állni. (és nem csak azért, mondom, mert valaki jó esetben 50 perc tévézés után nyilvánít véleményt, míg az, amit látott, fél évi, napi 12 órás brainstorming eredménye, ami során ezer meg ezer változatot rágnak át, és minden átmegy rengeteg kreatív, nálunk sokkal okosabb emberen.

“A wesworld TV sorozat semmilyen formában nem fordulhatna elő. Még közelítőleg sem. Soha. ”

pontosan úgy, mint a világunkon nagyon sok dolog. igen, fején találtad a szöget. elméletben nagyon sok abszurd dolognak nem lenne szabad léteznie itthon. de minden csak addig fantazmagória, amíg az ember nem látja, hogy megvalósul. ez valahol tényleg nem fér a fejembe, hiszen aki nyitott szemmel jár, az pontosan látja a világot, és az, hogy szerinted “a tervezési fázisban kijavítanák az ordító hibákat” az kifejezetten meglepő. az ember sok mindenre képes, mindennek lehetnek mögöttes okai. te lehet, hogy kijavítottad volna, de eleve olyan dologról van szó, aminek az 1%-ról sincs fogalmad, és mégis úgy nyilatkozol róla, mintha a tudás birtokában lennél. nem, ez nem így működik.

JKJ - 2018. 02. 05. 17:28

winnie! Ha azt szeretnétek, hogy az oldalon a kommentek kicsit is szabadon follyanak, akkor nem kellene itt osztani az észt valakinek aki leírta a véleményét. Én sem írom a te kritikáid után, hogy mennyire gyengék, pedig pont azok a leggyengébbek.

Egyébként komolyan azt hiszed, hogy a sok okos ember aki sorozatokat írja azzal tölti az idejét, hogy minden logikátlanságot kiküszöböljön? Hol élsz te? Ezek szarnak bele. Mindent a sztorinak rendelnek alá. Ami nem lenne baj, ha nem “csalnának”. Te is nagyon jól tudod, hogy vannak igazán jól megírt sorozatok (és filmek), de nem ez a jellemző. Inkább közepesen megírt átlagsorozatok vannak. Pontosan mint a Westworld. Jól fel vannak építve a részek. Szépek a felvételek. Jók a színészek. Nagyon szépek a díszletek, de a történet olyan gyenge lébakon áll, hogy próbálsz nem is gondolni rá, mert ha végiggondolnéd, egyszerűen nézhetetlenné válna az egész. Azért mert el tudsz tekinteni ettől, még ott van. Ezt kár mentegetni.

Igen, tudom, hogy sok ember sok munkája van benne. Biztosan nagyon profik. Mégsem lesz klasszikus sorozat a westworld, mert alapvetően gyenge a történet.

DarkEagle - 2018. 02. 05. 17:47

Naná, hogy EPIC!

@JKY: Inkább nem mondok semmit, mert nem akarom ragozni amit mások már leírtak. Nem tetszik, szíved joga de attól mert nem értesz valamit még nem teszi szarrá.

És már ne is haragudj de miért is ne létezhetne ez a valóságban? Nézd meg mi megy most a világban. 100-200 éve nem gondolták, hogy lesz okostelefon, most meg már élni sem lehet nélküle. Vannak robotok is, csomó gyárban már az emberek munkáit végzik el. Nem beszélve az MI-ről. Innen már csak egy lépés kb ami a WW-ben történik. És igen 100%-ig teljesen logikusan van felépítve. És nem, nem a mi valóságunkhoz képest, hanem a sorozaton belüli valósághoz képest. És EZ ami a számít. Szerintem te azt se tudod mi az a Scifi műfaj. Ugyanis annak nem kell a valóságon alapulnia, attól scifi. Ha reális dolgokat szereted akkor nézz természetfilmet. :D

Én megértem, hogy egyesek szerint a sorozat nehezen befogadható/érthető de attól még nem von le az értékéből. SŐT, csak hozzáad és nem lesz belőle legalább egy újabb Game of Thrones! Nagyon kevés film/sorozat van aminek nem jósolom meg az első percekben a végét. De itt konkrétan az utolsó percig nem tudtam mi lesz a vége. És a mai világban ahol a Disney meg a Marvel az úr, szerintem HATALMAS taps jár az ilyen remekművekért, mert ez a sorozat SIMÁN vetekszik a Blade Runnerrel, ami a világ egyik, ha nem a legjobb Scifije.

Szóval ja, nem akarok személyeskedni, de aki olyanokat ír, hogy: “Se füle se farka.” az nyilvánvalóan nem érti se a sorozatot, se a műfajt. Bocs.

JKJ - 2018. 02. 05. 17:51

DarkEagle! Köszi, hogy hozzászólátál, mert Te tökéletesen megmutatod, hogy milyen az ha valaki értelem nélkül magyaráz. Sokszor látom a hozzászólásaidat itt az oldalon és ordít belőlük a felszínesség. Sok sikert a továbbiakban! :-)

Lemoni - 2018. 02. 05. 19:20

Én láttam sok fület meg pár farkat az első évadban, de nem ettől szerettem, hanem mert el tudtam merülni a történet és a hangulat világában, megdolgoztatták az agyamat és gyönyörködtem a képi világban. Csak itt lenne már a folytatás! :)

totoro - 2018. 02. 05. 20:16

Nekem simán csak tetszett, mert annak tekintettem ami, egy felnőttmesének. Szerencsére nem vagyok ilyen igényes* mint JKJ.

*sznob seggfej

DarkEagle - 2018. 02. 05. 20:46

Örülök, hogy segíthettem, JKJ. :D

Tyco - 2018. 02. 05. 20:51

totoro: Egyetértek. Ez egy mese mint a legtöbb sorozat vagy film. Ha nem tetszik ne nézd. Nem mondom, hogy ne keljen gondolkodni egy történeten de nem arról szól egy sorozat nézése, hogy elfelejtsd a valóságot és élvezd a mesét?

bvr - 2018. 02. 05. 23:29

@winnie: “egyet biztosra lehet venni: a készítőknek megvan mindenre a logikájuk”

Ezt rendszeresen leírod és egyszerűen nem tudom miért gondolod így. De tényleg :) A forgatókönyvírásnál sokkal-sokkal komolyabb dolgokban (értsd: a papír sokmindent elbír) is rendszeresen előfordul hogy csak nagy vonalakban van valami kitalálva, és a folyamat előrehaladtával derül ki hogy hát ezt mégsem lehet olyan simán megoldani.
Ráadásul pont a Westworld kapcsán még konkrét dolgokról is kiderült hogy nem volt végiggondolva, sőt benne is maradt ellentmondás a pilot meg a teljes évad viszonyában (pl. fegyverek működése)
De hogy messzire ne menjek, a The Last Jedi kapcsán megtudhattuk azt is, és basszus nem 4-5 évadot kellett végiggondolni, évadonként 10 résszel, hanem ehhez képest csak 3 darab mesefilmet, amik csak úgy mellékesen milliárd dollárt termelnek per rész… Na itt nem sikerült a dolgokat végiggondolni. És ez egy “alkotói módszer” Amúgy ezen nekem eszem megáll. És erre akkor az lett hogy a TLJ-ben úgy gondolták hogy még az a legkevésbé fájdalmas, ha pl. egyszerűen a film felénél kiírják és ezzel problem solved.

winnie - 2018. 02. 06. 05:43

bvr: inkább én kérdezem, hogy miért gondolod, hogy nincs így? egy példára nem húzhatsz rá általánosítást. tudom, hogy demagógon hangzik, de nagyon durva, hogy mennyi munka van abban, hogy 60 oldalnyi epizódszkriptet összehozzanak, és olykor, mint a westworldnél, például több hetes forgatásleállásra van szükség ahhoz, hogy összeszedjék a dolgokat (mert találtak valamit, ami nem klappolt) és megfelelően kalibrálják őket szkript szinten. (számomra speciel elképzelhetetlen, hogy mit lehet akár egyetlen napig nyammogni, de ők heteket töltenek el azon, hogy pár papírlap megírását megtervezzék, ami dettó egy hetes meló, mármint a storybreaking után a szkript.)

kábé ez az egyetlen feladata egy írószobának, a forgatókönyv egy puzzle – sokaknak abszurd lehet, hogy egyes jeleneteken több napot ülnek, hogy kitalálják, hogy mi legyen a flow-ja, ha valami nem illik bele, ha valami nincs kellően megalapozva, akkor azt akkor is kivágják, ha előtte napokat dolgoztak, stb. csakis az a céljuk, hogy minden darab a helyén legyen. és ha úgy érzik, hogy minden a helyén van, akkor jönnek a note-ok, a belekötések, hogy ez vagy az nem működik, az írók a saját szkriptjüket szedik szét, keresik, hogy mi nem logikus, mi nem működik (és ezt teszi a csatorna, ezt teszi a produkciós cég, ezt teszik a névleges exec. producerek). az egész folyamat arról szól, hogy minden a helyére kerüljön, hogy ne legyen oda nem illő darab.

nyilván semmi sem garantálja, hogy a végeredmény jó lesz, de az biztos, hogy csak akkor lövik ki a szkriptet, ha a történet logikus és következetes aszerint a 20-30 ember szerint, akik kívülről-belülről ismerik az adott sorozat világát.

és ezután jön az, hogy valaki megnézi, és azt mondja csuklóból, hogy baromság. és lehet, hogy az. és az is lehet, hogy csak ő nem gondol bele valamibe. nyilván az utóbbi a valószínűbb, még akkor is, ha nem mindig áll a dolog. és nagyon gyakori, hogy a néző a saját büszkesége vagy más dolgok miatt nem is hagyja magát meggyőzni, vagy erőfeszítést sem tesz azért, hogy utána járjon, hogy hátha ő téved. mert miért is akarná bárki is azt kideríteni, hogy nem ő a “hülye”:)

winnie - 2018. 02. 06. 05:47

de, hogy még demagógabb (van ilyen szó?:) legyek, az egész mindig arra a kérdésre egyszerűsödik le, amit fent is írtam, hogy kinek higgyen az ember: annak a sok embernek, akik mindent tud az adott sorozatról és világáról, aki éveket fektet bele, és napi 14 órát dolgozik rajta. vagy annak, aki heti 50 percet rászán. mindig egyszerűbb az előbbiek fele tendálni (mert miért ne ezt tenné, utóbbi egy random entitás, akiről semmit sem tudunk, bárki lehet, bármilyen háttérrel), még akkor is, ha nem törvényszerű, hogy náluk a pont. éppen ezért érdemes infókat gyűjteni a másik oldal álláspontjáról.

a lényeg, hogy én csak szívesen kételkedek, mert annyi olyan kijelentést hallani nagyon okos és képben lévő, valamint súlyosan idióta emberektől, hogy “ez hülyeség”, és akár megalapozott, akár megalapozatlan az állítás, ugyanúgy hangzik, és nyilván nem tudjuk, melyikkel van dolgunk. szóval csak ezért reagálok ilyenkor úgy, hogy “Biztos?”

bvr - 2018. 02. 06. 10:16

@winnie: hogy miért gondolom így? mert ilyen az élet :) Kezdem távolabbról (csakis a végiggondoltásgra, a mindenre megvan a válasz részre koncentrálva)
Nem vagyok író (csak érdekel a dolog), viszont amiben dolgozom az szintén alkotó, kreatív terület, ahol a határidők is fontosak (építész vagyok), ugyanakkor ezért mondtam hogy nem csak hogy “a papír mindent elbír”, de ha nem is ennyire, de “a vasbeton is (sok)mindent elbír” Konkrét példát mondok, ugyan nem dolgoztam rajta, de van azért háttérinfóm, és mindenki ismeri és érinti is, a Duna Aréna. Végülis magyar szinten nem nagy projekt, csak kb. 3-4 nagy kórház ára van beleöntve, meg egy b*zi drága úszó vb múlt rajta. És egy épületben a végén nem lehenek azért ordító “plot-hole”-ok, nem csak egyszerűen hogy ne dőljön össze, de azért többé-kevésbé jól kell tudni használni. És így is rendkívül sok dolog változik és improvizálódik, nem csak a tervezés során, a koncepciótervtől majd vázlattervtől kezdve, az engedélyezési terven át a kiviteli tervig, hanem egészen az építkezés végéig. Ettől még rengeteg ember rengeteg sok munkája.
Namost áttérve a forgatókönyvekre, írószobában nem dolgoztam, viszont érdekel az írás, sokat olvastam (főleg régen), és a filmek és sorozatok is érdekelnek ebből a szempontból _is_ Egyáltalán nem becsülem le az írószobák munkáját, de ettől még világosan látszik hogy még a jó minőségű írásokban is van sok lyuk. Akár utólagos belenyúlások miatt, akár korábbi elköteleződésekkel való összefésülhetetlenségek miatt (főleg több évados sorozatoknál)
A Westworld meg pont arra példa (pedig ezt még a jobbak közé sorolom) ahol amit még írtál is, a forgatásleállítás (és nem hetekről volt szó) De aztán a pilotot már nem forgatták újra, erre mondom hogy ott még más magyarázat volt a fegyverek működésére. De ezt nem is oldották fel a végére sem.
De tényleg csodálkozom hogy erről beszélni kell. Hát 120 perces blockbusterek nem állnak össze úgy hogy abban ne legyen több olyan jelentős rész ami csak azért van úgy áthidalva, hogy tudjon továbbdöccenni a cselekmény. Ehhez képest 10 epizód, főleg amikor már majd 2., 3. évad, hát ott sokkal nagyobb ugrásokra lesz majd szükség.

bvr - 2018. 02. 06. 10:21

ja, annyit még aláhúznék, hogy a relatíve jó írások gondjairól beszéltem. És ez sajnos a kisebbség, a filmek/sorozatok döntő többsége (persze ahol egyáltalán számít a forgatókönyv) az az íráson vérzik el, de csúnyán. A látványt, zenét, fényképezést minimum egy iparos szinten azért egyre inkább össze tudják már rakni (de inkább jobban), színészeket is azért lehet találni egyáltalán nem csak a szupersztárok között.

TKO - 2018. 02. 06. 22:34

Ez a sorozat a melléktevékenységek miatt volt igazán jó. A heti nézés melletti fórumböngészés meg találgatás arra vonatkozóan, hogy vajon mire megy ki a játék. Olyan volt mint egy nagy kirakós, és figyelni kellett minden kis elejtett információmorzsára, aztán meg lehetett kidumálni ki mit gondol. Ezt az új fajta élményt hozta számomra ez a sori. Valószínűleg ha most újra nézném darálva, akkor unnám, mert így visszagondolva nem volt egy nagy cucc.
Kíváncsi vagyok a második évadot milyen irányba viszik el. Vajon megmarad ez a fórumozós találgatós nyomozós irányvonal? Vagy inkább akciósabb lesz? A trailer nem mutat semmit erről. Minden esetre meglepődnék, ha tudnák hozni az első évad stílusát.

bvr - 2018. 02. 07. 00:03

@TKO: szerintem még van sok rejtély-faktor, nyilván a 2. évad is feldob újakat, de ami engem az 1. évadban végig nagyon érdekelt és lényegében nem tudunk róla semmit (és még az a kevés is lehet hogy fel lesz forgatva), az a külvilág.
Voltak egészen vad teóriák is. Remélem nem 5 évadot kell majd várni, főleg ha valami nagy csavart akarnak ezzel.

Abraka dabra - 2018. 02. 08. 01:33

szerintem marha érdekes ez a sorozat. Nekem nagyon tetszett a sztori és ahogy ki van találva az egész, a csavar az idősíkokkal és ahogy a végén összeállt. Szerencsére én nem olvastam közben semmit így a sorozat által lepődhettem meg, amikor kiderült, hogy WTF.
Lehet, hogy voltak benne néha kicsit vontatottabb részek, de ettől független élvezhető volt.
Jók a színészek, érdekes a sztori, látványos, mi kell még? :)
Nagyon várom a második évadot!

Platschu - 2018. 03. 12. 20:42

Ezt én még csak most láttam, valahogy kimaradtan belőle februárban.

A trailer hihetetlen jó és tetszik, hogy látszólag màris 2-3-4 táborra szakadtak. Az anarchista Dolores, az emberek oldalán álló Bernard, Mr. Man in black (William) és persze a családját kereső Maeve. S nem lennék meggyőződve, hogy A. Hopkins sem tér vissza… Ebből még annyi mindent kihozhatnak, hiszen a kinti világ is lehet már csupa android, sőt úgy tűnik vannak még fejlettebb változatok is már (az arctalan fickó).S ott van még a többi park is saját motivációkkal, tehát keresztbe-kasul variálhatnak még.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz