login |

A mi kis falunk: kezdett a 2. évad

2018. 02. 06. 19:35 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Egy egyórás komédia nem az a sorozat, amit annyit lehetne csócsálni kritikai szempontból, mint egy drámát, és A mi kis falunk visszatérése kapcsán simán elő lehetne venni a tavalyi írásainkat (pilotkritika, évadkritika) azzal a megjegyzéssel, hogy ez az évadnyitó nagyon, nagyon vékony lett, és éppen ezért csalódást keltő is.

Nem hiszem, hogy a megvalósításon csúszott volna el a kezdés, de egy 1, nagy jó indulattal 2 poénos helyzet (hé, laci, hol a kocsid? + hajfestés) lehet, hogy jó működött volna 20 percben, de megközelítőleg 50 perces játékidő ennek túl sok volt.

Nem mondom, hogy nem jó nézni a színészeket ahogy nagy beleéléssel idétlenkednek, de végig az volt az érzésem, hogy ha nem kaptak volna szkriptet a kezükbe és csak improvizálniuk kellett volna, akkor is pont annyira szórakoztatónak találtam volna őket, hisz nagyon jó a “kémia” köztük. Pár eltúlzott érzelmi kitörésen persze jókat lehetett mosolyogni, de ez megint nem annyira a szkript érdeme.

A sztorik vékonysága mellett még úgy éreztem, hogy kiszámítható is volt a rész, legalábbis elég kevés meglepetést tudtak okozni beszólásokkal vagy reakciókkal a karakterek – egyes mostani poénokon tavaly röhögtem volna, de most ez nem jött össze. Lehet, hogy túl jól ismerjük már őket? Ez persze pozitívumként is kezelhető, de remélem, hogy nem csak rutinból írják már őket.

Ahogy a finálénál is írtam, kíváncsi leszek, hogy mennyire marad ugyanaz a leosztás, mint tavaly, vagy esetleg tágítani fogják a sorozat világát, mindenesetre most örültem annak, hogy a szomszéd faluból megint megjelent Bezerédi és Csőre karaktere, bennük rengeteg potenciál van, ha megkapják maguk mellé az alteregójukat.

Szóval ez nálam csak közepesen gyenge, jó indulattal is max 4/10-es kezdés volt. Persze lehet, hogy csak vissza kellett csöppennem ebbe a pajkaszegi miliőbe és a folytatás már jobban be fog jönni, de ha ilyen marad a színvonal, akkor a szerethető arcok ellenére búcsút intek inkább a sorozatnak.

34 hozzászólás Ne habozz!

Alexforever - 2018. 02. 06. 21:46

Az egyik legjobb magyar sorozat, nem sokat nézek ami hazai, de ez első helyen van :)

winnie - 2018. 02. 06. 21:48

valójában olyan kevés van, hogy mindegyik az egyik legjobb. legalábbis én személy szerint rámondanám erre, az aranyéletre, a terápiára, az egynyári kalandra és a csak színház és más semmire is. többet ugyanis nem nézek. remélem, ezt is nézhetem tovább, de közepes szintet nem vállalok. szerencsére nézik elegen, durva jó számokat hoz, úgyhogy nem fogok hiányozni, ha esetleg úgy alakulnak a dolgok:)

danonino1984 - 2018. 02. 06. 21:58

Nekem csalódás volt az évadkezdés, de azért maradok.

Aldo - 2018. 02. 06. 21:58

Továbbra sem tudom felfogni, hogy tudott ez a sorozat megint 1 millió embert a képernyő elé ültetni.

Stiel - 2018. 02. 06. 22:08

Aldo: kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk. :)

Aldo - 2018. 02. 06. 22:56

Értem. Akkor legyen bármennyire is humortalan, kínos, gagyi, mivel hazai gyártmány, akkor nézni kell. Pont ezért maradt olyan sokáig műsoron a Szomszédok, a Família Kft, a Barátok közt és más hulladék.

winnie - 2018. 02. 06. 22:58

” Akkor legyen bármennyire is humortalan, kínos, gagyi, mivel hazai gyártmány, akkor nézni kell.”

szerintem nagyon el vagy tévedve, vagy legalábbis elszakadtál a valóságtól, hiszen adja magát a kérdés, hogy akkor miért nem maradt képernyőn a többi? mert sokkal több volt, ami nem volt siker. amellett, hogy az teljesen igaz, hogy aki magyar, az sokkal szívesebben néz magyar sorozatot (ha jó), én is ezért bízok abban, hogy lesz még több magyar sorozat.

” Akkor legyen bármennyire is humortalan, kínos, gagyi, mivel hazai gyártmány, akkor nézni kell. Pont ezért maradt olyan sokáig műsoron a Szomszédok, a Família Kft, a Barátok közt és más hulladék.”

pont nem ezért. a szomszédok és a família egy-kétcsatornás időszakban ment, szóval az nem jó példa, a BK pedig napi szappanopera, nem heti sorozat, ráadásul monopolhelyzetben volt, a lényeg, hogy nem ide tartozik, bár az ilyenkor mindig érdekelne, hogy aki szerint “hulladék”, az hány rész alapján ítéli meg – plusz ugye az a tapasztalatom, hogy sokan a műfajt utálják, ezért szívesen kérdezem meg ilyenkor, hogy szerintük melyik szappanoperák jelentik a topot? csak, mert ha műfajhating van, akkor visszakerülünk a kőkorba, amikor a “filmesek” csak azért hánytak be egy remek sorozatra, mert sorozat:)

Mörffy - 2018. 02. 06. 23:07

A mai magyar iszonyatosan nyomasztó rögvalóság és annak sorozatbeli viccelődő bemutatása közti szakadék miatt hiteltelen az egész produkció.
Csak egyetlen példa: hol vannak a sorozatban az etnikumok és az etnikumok szintjére magukat leküzdött fehérek a maguk atavisztikus és normális ember számára felfoghatatlan viselkedésükkel?
Ez a kérdéskör nem elméleti, mert a valóságban szinte mindenhol ez a szegmens határozza meg hogy mennyire elviselhető egy település élete.

winnie - 2018. 02. 06. 23:09

ez egyébként érdekes jelenség, hogy van, akinek a hitelesség minden mást felülír, még akkor is, ha maguk a karakterek abszolút hitelesek, legalábbis biztos, hogy a többségével találkozhattunk közvetve vagy közvetlen módon, és nem csak azért, mert mondjuk közhelyesek. az biztos, hogy élvezni az tudja a sorozatokat, aki nem gondolja túl őket.

” hol vannak a sorozatban az etnikumok és az etnikumok szintjére magukat leküzdött fehérek a maguk atavisztikus és normális ember számára felfoghatatlan viselkedésükkel?”

nincsenek benne? ha nincsenek, akkor más utcákban. más házakban:) miközben nem túl szórakoztató történeteket generálnak, amiket folyamatosan kidobálnak a vágás során. a sorozat csak pár emberről szól, nem kell feltétlenül reprezentálnia. az persze sosem hátrány máshol is van élet, és a cél a szórakoztatás szórakoztatónak szánt karakterekkel, nem valami szociológia lenyomat prezentálása. azokra is vannak műfajok.

Bituz - 2018. 02. 06. 23:53

Bugyuta gegeket felvonultató műsor. Azért tud 1 millió embert megnyerni, mert a kínálat találkozott a kereslettel, vagyis erre van igény. Illetve ez az ami szórakoztatja őket, mert ezt értik… (ez szociológiai megállapításom)

Never - 2018. 02. 07. 01:02

Bituz

az nem lehet hogy a karakterek emlekeztetik őket valakikre akikkel minden nap talalkoznak? Es lehet hogy pont ezert olyan vicces es elvezheto szamukra?

Dentorel - 2018. 02. 07. 01:40

Lehet tényleg igaz, hogy 20 percben működött volna ez, de 45 percre már túl híg lett. Mondjuk az első évad első része se volt túl erős, azonban a többi… Azért remélem ez is legalább 8 részes lesz a sok helyen olvasott 4-el ellentétben.

Mondjuk nekem is megvan a (negatív) véleményem a magyar filmekről, sorozatokról, de kommentelhető oldalaknál nem értem a sok fröcsögést a sorozatra. Főleg az olyan jelzőket, hogy szemét, szenny, hulladék, minősíthetetlen stb.
Valóban lehetne jobb is, de ez direkt arra készült, hogy az ember leüljön elé, és kikapcsolódjon előtte.

winnie - 2018. 02. 07. 05:11

” Azért tud 1 millió embert megnyerni, mert a kínálat találkozott a kereslettel, vagyis erre van igény”

és természetesen azért, mert jó, ezt se hagyjuk ki – a legegyszerűbb magyarázat mindig kéznél van. vagyis az első évad kifejezetten jó volt, ez most kevésbé, de hátha.

amellett, hogy sok nemnéző szívesen teorizál és próbál magyarázatot fabrikálni saját maga megnyugtatása érdekébe, mert a saját ízlésével nem találkozott a sorozat, tényleg nem érdemes elfeledkezni a legfontosabbról. és arról sem, hogy míg 1M-an nézik, 9M-an nem nézik, szóval ezért is felesleges indulattal közelíteni sorozatokhoz, mert ha az ember nem rajongó, akkor is megnyugtathatja a tudat, hogy a többséghez tartozik:)

Lex - 2018. 02. 07. 07:52

ennek kellett volna nyerni jawson a terápia helyet…. sokkal jobb

Trallala - 2018. 02. 07. 07:52

Reméljük lesz ez még jobb is. Az első évad is nagyon hullámzott, hátha csak a kezdés volt gyenge. Akarom szeretni mert lenne benne potenciál, de nem akarom elhinni hogy nem lehet többet kihozni ebből az egyébként jópofa felállásból, mondom ezt a szereplőkre, helyszínre. Nagyszerű színészek, szerethető karakterek, csak a történet ami nagyon utánzás, valami gyenge másolása. Drukkolok a sorozatnak.

Bagosz - 2018. 02. 07. 08:16

Az első rész valóban nem ütött akkorát (kevés poén,gyengébb témaválasztás: a berúgás,másnaposság minden rész alapmotívuma, nem hat úgy),talán a várakozás és az elvárás is nagy volt,de ennek ellenére bőven a várós és szerethető kategóriában maradt.És úgy néz ki,hogy azért lesz még egy-két jónak tűnő témaválasztás.

a_n_d_r_e_w - 2018. 02. 07. 10:19

Ez meg mindig a szlovak(?) verzio 1:1 masolata vagy vegre megprobaltak egy kis onallosagot is belevinni? Mert azt egy kicsit szanalmasnak erzem, hogy ennyire nem futotta a nagy magyar sorozattol.

winnie - 2018. 02. 07. 10:22

jó kérdés, de eddig is volt önállóság, meg nem a történet mozgatja az egészet, az írók eleve másra koncentrálnak. (anno kitettük a szlovákot, hogy mennyire más)

de nem hiszem, hogy attól kevesebb lenne, ha ugyanaz, a nézőnek meg mindegy, hiszen nem ismeri az eredetit.

winnie - 2018. 02. 07. 10:23

a cím alapján “születésnap”, ez is a szlovák verzió alapján készült.

á, itt is van a rész. igen: https://www.youtube.com/watch?v=P63BM0oFYFI

a_n_d_r_e_w - 2018. 02. 07. 10:57

Szerintem a sorozat báját főként az adja, hogy mennyire magyar. Ennek ellenére kb semennyire, csak a színészek. Egyedül azért értelmezhető ránk is, mert látszik, hogy Szlovákia nincs messze, es ott is pont ugyanazok a problémák mint itthon. De ettől függetlenül szánalmasnak érzem, hogy semmi egyedit, igazán magyarost nem tudunk rakni a nagy magyar valóságot kifigurázó vígjáték sorozatba. Ennyi erővel elég lenne szinkronizálni a szlovák verziót. Kíváncsi vagyok, akkor is néznék-e ennyien.

Tomi - 2018. 02. 07. 16:25

Az első három részt láttam, poént nem találtam, ezért hagytam is. Tudtommal ezt a sorozatot úgy lehúzta minden kritika, mint a Pappa Piát és jöttek a nagy meglepődések, hogy hogyan nézik ennyien. Akkor, ha ekkora az általános konszenzus, hogy rossz, akkor mitől ekkora a nézettség?

winnie - 2018. 02. 07. 17:43

“udtommal ezt a sorozatot úgy lehúzta minden kritika,”

akkor valamit nagyon elnéztél:) mármint nyilván nem kell fejből tudni, de sima google és lám, bőven kapott pozitív kritikát is. tőlünk biztosan, mi nagyon szerettük, direkt linkeltem is. (én már a premier előtt egy évvel írtam a pilotról, pedig akkor még nem tudtam, hogy mennyire lesznek pozitívak a vélemények: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/02/26/uj-magyar-sorozattervek-1-a-mi-kis-falunk/ – de nem tévedtem nagyot, nem egyedül mentem széllel szembe:)

szóval nem volt meglepődés, konszenzus meg pláne nem. mármint meglepődés azon volt, hogy ennyire sokan nézhetnek itthon valamit, de nem azon, hogy sokan nézik. (a mozis párhuzam nem annyira jó, mert ott nem lehet a siker mértékével mérni a tetszést, csak közvetve. ott a sikert a kíváncsiság mértéke adja, hogy hány embert érdekel a film. a sorozat első részével is ez a helyzet, de a tévében a tetszés mértéke mérhető azzal, hogy hányan maradnak a későbbi részekre, hogy mennyivel esik vissza a nézettség. és itt nagyon, nagyon jól maradtak a nézők, szóval tetszett nekik, amit láttak. szóval most konszenzus maximum abban volt, illetve van, hogy a sorozat jó. de ez minden sorozatnál így van, hiszen a 2. évadra csak olyan marad, aki szerint jó, akinek tetszik.

az, hogy nem tetszett sokaknak, az teljesen természetes, főleg a humoros műfajban, de az tényleg beszédes, hogy nem csak a tévében magasan a legnézettebb sorozatról van szó, hanem a neten is a legletöltöttebb, ami azért nem semmi. a mennyiség persze nem jelent minőséget feltétlenül, csak a konszenzus előjelére akartam reflektálni.

Desmond Wallace - 2018. 02. 10. 11:36

Az biztos, hogy nem ez volt a legjobb rész, de még így is jól szórakoztam. A színészek nagyon jók, de a forgatókönyv tényleg elbírt volna több poént is.

Trallala - 2018. 02. 11. 13:32

A második rész sem volt sokkal jobb, mint az első. Ennyire nem megy nekünk a humor, a poén? Annyira erőltetett az egész, hogy már kellemetlen nézni. Még egy részt adok neki és ha marad ez a színvonal akkor búcsú.

Sigismundus - 2018. 02. 11. 21:22

2×02

Nekem tetszik a második évad is ugyan úgy.
Szerethető bugrisok, bugyutaság.

Most azok voltak a legjobb jelenetek, melyben Gyurit belezavarta a porolós fickó a gondolataiba, mire is gyűjt aláírást, meg ahogy ezt magyarázták az alkeszek.

Amúgy le a kalappal a készítők alaposságára, a sajtótájékoztatós jelenetben látható volt kétnyelvű szlovák-magyar Pajkaszeg-Pajkac tábla is. Talán a szlovák eredeti miatt.

Mondjuk kissé szürreális élmény volt megnéznem, mert pont előtte fejeztem be a youtube-n a Kojot című remekművet. Magyar vidék fejlődjön vagy sem, korkép, két különböző megjelenítése.. :-)

Aldo - 2018. 02. 12. 22:33

“pont nem ezért. a szomszédok és a família egy-kétcsatornás időszakban ment, szóval az nem jó példa,”

Jaj, mindig ez a nem volt mit nézni duma.

“a BK pedig napi szappanopera, nem heti sorozat, ráadásul monopolhelyzetben volt, a lényeg, hogy nem ide tartozik”

Egy átlag néző nem biztos, hogy tudja mi a különbség a szappanopera és a sorozat között, de nem is nagyon érdekli. A BK-t pedig mindenhol csak SOROZATnak nevezik. A SOROZAT. Ráadásul még mindig fut, és nyilván az évek alatt nem lett olcsóbb az elkészítése.

“bár az ilyenkor mindig érdekelne, hogy aki szerint “hulladék”, az hány rész alapján ítéli meg”

A fent nevezett barátok köztöt kb. a kezdetek óta néztem kisebb-nagyobb kihagyásokkal. A riói olimpia idején szoktam le róla véglegesen. A Familia kft-t gyerekként éltem át és már akkor is kínosnak éreztem. Felnőtt fejjel adtam neki egy esélyt a retró csatornán, de inkább a sírni lehetne rajta kategória. A Mi kis falunkat két epizódig bírtam. De nem értem ezt a hány rész után ítéled meg gondolatot. Amikor kritikát írtok, ti magatok is kihangsúlyozzátok, hogy hány sorozatot dobtok 1-2 rész után a kukába, mert nem tetszett. Szóval, igen, szerintem van jogalapom kijelenteni, hogy valami hulladék a számomra, vagy nem az.

” – plusz ugye az a tapasztalatom, hogy sokan a műfajt utálják, ezért szívesen kérdezem meg ilyenkor, hogy szerintük melyik szappanoperák jelentik a topot?”

Igen, sokan utálnak komplett műfajokat, de megint nem értem, hogy ezzel mi a baj. Top szappanopera pedig nincs, mert még maguk a csatornák sem veszik komolyan őket, hiszen csak időkitöltésre használják őket. Egyedül nálunk futhat főműsoridőben. De mint azt említettem, hosszú ideig néztem a BK-t.

“csak, mert ha műfajhating van, akkor visszakerülünk a kőkorba, amikor a “filmesek” csak azért hánytak be egy remek sorozatra, mert sorozat:)”

Miért kerülünk vissza? Attól még, hogy sokan utálják a szappanoperákat, mások a sitcomokat, attól még nem fognak megszűnni, mert nagyon sokan meg rajonganak értük. Ráadásul már sok sorozat felveszi a versenyt a hollywoodi produkciókkal. Szóval megint csak nem értem a gondolatmenetet.

winnie - 2018. 02. 14. 12:57

“Jaj, mindig ez a nem volt mit nézni duma.”

én nem írtam ilyet. volt mit nézni. volt, amit többen néztek, mást kevesebben. de abban az időszakban egy műsor ment csütörtök 21:00-kor. szóval a szomszédok nem azért maradt műsoron, amiért ma marad műsoron valami.

“Egy átlag néző nem biztos, hogy tudja mi a különbség a szappanopera és a sorozat között, de nem is nagyon érdekli. A BK-t pedig mindenhol csak SOROZATnak nevezik.”

egy átlag néző látja, hogy egy sorozat minden nap látható, vagy hetente egyszer. nem mellesleg, nem hiszem, hogy a szappanopera annyira ismeretlen kifejezés lenne, mint ahogy a telenovella is elég ismert. de itt megint nem az elnevezés a lényeg, hanem a koncepció. hogy valamiből évi 2-300 rész van – vagy 10-20. ezt az átlagnéző detektálni tudja.

“De nem értem ezt a hány rész után ítéled meg gondolatot.”

ez nem számonkérés volt, nem a jogalapot vonom kétségbe – miért is tenném, ha lehet, hogy ugyanaz a véleményem? csak pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon sokan csak azért nézik le (még mindig) a sorozatokat, mert sorozatok. és a szappanokat azért, mert szappanok. és a realityket azért, mert realityk. szóval ezt mindenképp érdemes tisztába tenni.
y
“Igen, sokan utálnak komplett műfajokat, de megint nem értem, hogy ezzel mi a baj.”

ha viszont ezt nem érted, akkor nagy a baj. ha valaki utál egy műfajt, akkor nem fogyasztja (már, ha racionális). ha nem fogyasztja, akkor nem tudja, mi a helyzet a műfaj világában, csak sok évvel korábbi tapasztalata van. és nem tudja rangsorolni a műfaj képviselőit. én például a világon semmit nem tudom a szappanokról, sem a telenovellákról, nem tudom megmondani, hogy melyik jobb vagy rosszabb, azt sem, hogy melyek a műfaj kiemelkedően jól sikerült, vagy végképp szemétbe való képviselői.

“csatornák sem veszik komolyan őket, hiszen csak időkitöltésre használják őket. Egyedül nálunk futhat főműsoridőben.”

mármint egyedül nálunk európában? franciák, angolok, németek, nyilván sorolhatnám. viszont akkor jó, hogy szóba került a dolog, mert leírhatom, hogy mennyire komolyan veszik és mennyire nem helykitöltés, ugyanis a szappanoknak anchor szerepük van, azokra alapozzák a főműsoridős struktúrát, az alapozza meg az esti, 7 vagy 8 óra utáni műsorok nézettségét. kábé az egyik legfontosabb alkotóeleme a programszerkezetnek a napi esti soap. minden, ami visszatérő jellegű, azért van, hogy a nézőt nap, mint nap a képernyő elé ültesse. (azt meg mondanom sem kell, hogy az egész milyen sok ember napi megélhetését adja.)

“Miért kerülünk vissza?”

mert pont ugyanaz a reakció. és abba a korba kerülünk vissza, amikor lenézték az emberek a sorozatokat, csak azért, mert sorozatok. nem azért, mert megnézték őket, és nem tetszett nekik, hanem azért, mert több rész van belőlük és nem moziban mennek. a műfajuk miatt. ami pont azért gáz, amit írsz, hogy “sok sorozat felveszi a versenyt a hollywoodi produkciókkal” – vagy szerinted jöjjön el megint a 2000-es évek eleje, amikor az embert kiröhögték és alázták, mert egy bizonyos alsóbb rendűnek vélt műfajt (sorozatokat) néz? és ők is szappanoperáknak nevezték, szóval visszatérve a legelejére, nem annyira a bk-t nevezik sorozatnak, hanem a mr. robotot szappanoperának.

Lee - 2018. 02. 16. 09:04

Szívemből szólt a cikk írója, detto ezek az érzéseim a 2. évad kezdetével kapcsolatban.

Desmond Wallace - 2018. 02. 18. 13:48

“mármint egyedül nálunk európában?”

Annyi különbség van, hogy például a németeknél 20:15-re végeznek a napi műsorokkal, és utána már heti tartalmakkal várják a nézőt. Illetve nincsenek brutálhosszú napi műsoraik. Számomra a német RTL műsorrácsa szimpatikusabb, mint a magyaré. Ez nem azt jelenti, hogy az tökéletes lenne, de nagyon örülnék már annak, ha legkésőbb 21 órától a heti tartalmaké lenne a főszerep. Például még 2-3 olyan sikeres magyar sorozat, mint A mi kis falunk.

Egyébként a 2×03 már sokkal viccesebb volt, mint az első kettő.

Sigismundus - 2018. 02. 18. 19:45

2×03

Ez nagyon jó volt szerintem is :-)

Bede Fazekas Szabolcsot jó volt újra látni, az Angyalbőrben Csergő honvédje, meg a Tűzvonalban Alterje után újra.

Maga a sztori olyan amilyen, de kihozták amit lehetett. Nem kötök bele olyanba hogy borotválatlan, épphogy szakállasok nem nagyon lehetnek honvédek, ugorgyunk.

Teca telefonálása anyjának aranyosra sikerült. Meg a doki kis beszéde a kismacskához :-)
Mindenki hogy átértékelte az életet, közmunkások, polgármester.

Ami az átlagfalusiakat illeti, szépen nagyobb szerepet kaptak, és szépen előjöttek a kis szomszédháborúk, meg a sok zagyva félműveltség AIDSről, chemtrailről, :-)

Most akkor a pap összejött valakivel?

Desmond Wallace - 2018. 02. 23. 16:51

“Most akkor a pap összejött valakivel?”

Legfeljebb a miseborral.:)

m minnifield - 2018. 03. 03. 19:23

Azért szeretik ennyien, mert mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki hasonlít valamelyik karakterre, mégse röhögsz a szemébe, hogy “te mekkora gyökér vagy”. A háta mögött persze igen, itt meg szabadon kinevetheted. Mondjuk több verbális poén azért elférne…ettől függetlenül szeretem. Aki meg vidéki mint én (Pestlőrinc :D ), annak meg pár arc mintha ctrl-c ctrl-v lenne… :D Sőt, van ismerősöm aki kisebb településen él, abszolút szokott hasonló ökörségeket mesélni. Mondtuk is neki, hogy ezekből a poénokból össze lehetne hozni egy sorozatfélét, erre tessék, itt is van.

Kritikatura - 2018. 03. 22. 16:18

Nézem. Nézem és tetszik. Vannak elég gyenge részek, ezt már megszoktam, pedig nem sok részről lehet beszélni.
Azt én is kicsit furcsának tartom, hogy nem feküdtek rá jobban a verbális poénokra. (by m minnifield) Csak lehetne egy háttércsapat Pl Bödőcs vezetésével, aki ha rátenné a kézjegyét, komoly szintet emelkedne a sorozat. De még így is jó.

—-
“Most akkor a pap összejött valakivel?”

Legfeljebb a miseborral.:)
—-
Nem szeretném elképzelni, ahogy “összejön” a miseborral.
Mégis sikerült elképzelni. :D

Bence - 2018. 03. 25. 11:50

A tegnapi évadzáró mindkét évad legjobb része volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz