login |

Pilot: Corporate

2018. 02. 06. 17:00 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– I’m trying to watch my figure, I wanna have a hot body because I’m tired developing my personality.
– I’ve been there.

Ez. Meg. Mi. Volt. Bevallom, a Comedy Central saját gyártású komédiáinak a premierjét nem szoktam túlzottan várni, a Corporate pilotjának is tologattam a megnézését (már a 4. résznél jár), így talán még nagyobbat is ütött. Gondolom, akinek rendes 9-5 munkája van, annak pedig még komolyabb lehet az anyag.

A cím alapján gondolom nem meglepő, hogy a Corporate egy multinál játszódik, ahol mindenkinek üres az élete, a szabályok megfojtják az embert, és a felemelkedés csak azt jelenti, hogy kicsit több emberrel lehet kicseszni. A pilotban a fő problémát például egy céges tweet jelenti, ami miatt az internet bojkottálni akarja a cég aktuális menő termékét.

Ami miatt működik a Corporate, az a nagyon elszállt humor. Nem azt mondom, hogy optimisták a poénok, viszont a sötétségbe teljesen el mernek merülni az írók. Semmitől nem hátrálnak meg, miközben kokainként fogyasztják a cukrot és az öngyilkossággal viccelődnek.

I refuse to negotiate with the internet.

Hogy is mondjam, párszor elég gonoszan lehet nevetni közben, miközben azon merengünk, hogy a kapitalizmus mennyire öli meg az egyéniséget és töri össze mindenki álmait.

Nem tudom, még mivel ajánlhatnám a sorozatát, de kevés ilyen erős komédia kezdőrészt láttam mostanában. Mondjuk a főszereplő duó néha kicsit monotonan adta elő a poénokat, ami hiába illik a karakterekre, mégis lehúzta a részt. Na de nagyjából más negatívumot nem is tudnék kiemelni, ezt is úgy kellett vadásznom. 8/10.

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 02. 06. 17:04

jó volt és friss, de még az 1×02 nem volt meg, így még nem szoktam meg a stílusát, rá kellene éreznem, de jó volt, viszont ki tudja, hogy mi lesz az 3. rész után a véleményem, hogy folytatom-e.

clegane - 2018. 02. 06. 17:08

ennyiből úgy érzem, ez nekem szól

Snoopyzit30 - 2018. 02. 06. 18:14

Úgy látom, hogy a House-ban Ambert (törtető cafka) játszó színésznő is szerepel benne. Mindenképp bepróbálom, meg a 9-5 munka miatt is (ami a valóságban persze 7.30-20.30).

galocza - 2018. 02. 06. 20:46

még egy komédia, ahol nem kell sokat mosolyogni, s még kevesebbet nevetni.
gyorsan meg kellett néznem 2 epizód better off tedet, hogy lemossam az utóízt.

Azorka - 2018. 02. 07. 09:06

Az elso resz szerintem zsenialis volt. Igazi elborult humor, es engem mar akkor megvettek, amikor bejelentettek a ceg orias obeliszk nevű tabletjet, majd a fonok avval pozol interju kozben. A szulinapos torta binge-ezes csak tovabb emelte a szintet. Amugy ez a szint talan kicsit visszaesett a tovabbi reszekre, de meg igy is az egyik legfrisebb humoru komedia a jelenlegi palettan. Vegre nem egy alarohecselos borzalom mint a TBBT.

FrankLuck - 2018. 02. 09. 06:56

Azért ez mindent vitt (1×03):

– I’m so tired. I wish I could be asleep all the time.
– You just described death.
– Hmm. Yeah, I guess I want to be dead.
– I can’t wait to die.
– It sounds so relaxing.

sebien - 2018. 02. 09. 19:33

nem lett volna ez rossz, csak a sok [beep] teljesen tönkrevágja az egészet. mi értelme van így ennek? ha fuckolni akarnak, akkor fuckoljanak. ha meg nem tehetik, akkor használjanak más nyelvezetet. de ez szánalmas volt.

winnie - 2018. 03. 12. 16:54

sajnos én kaszáltam 3 rész után. jó ez, eredeti, de annyira nem szórakoztat, hogy ne találjak pár jobbat, amivel le vagyok maradva, és nézzem azokat helyette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz