login |

A.P. Bio: 3 rész után

2018. 02. 07. 19:57 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

Az NBC új, tanaras komédiájának pilotja egész jó volt. Főleg országos szinten. Nem kiemelkedő, de nekem is inkább tetszett, mintsem az ellenkezője, köszönhetően annak, hogy a készítők mertek egy prosztó karaktert állítani a középpontjába, ami némiképp a The Mick-et idézte meg számomra. Persze az A.P. Bio nem egy The Mick. Nem annyira durva, nem white trash a főszereplője, hanem egy értelmiségi, de azért itt is csattan a gyerekeken az ostor.

A főhős, ugye, egy filozófia tanár, aki kényszerből biológia órákat kellene, hogy tartson egy középiskolás osztálynak, azonban ezt a lehetőséget saját kicsinyes céljaira használja fel, miután kijelenti, hogy tőle aztán senki ne számítson bioszanyagra, inkább megadja mindenkinek az ötöst.

Kicsinyesség, tudatlanság, nemtörődömség – van itt minden tanári fronton, de legalább nem az alkalmatlanságra gyúr rá ez a komédia, mint a másik kettő, a Teachers, illetve a Those Who Can’t esetében, és az is kellemes meglepetés, hogy a diákok nem partnerei (eleinte?) a tanárnak, hanem valóban tanulni szeretnének, csak hát a tanerő erre magasról tesz.

A pilot 6,5/10-e után nálam a folytatás is 6-7 pont között táncolt. Mivel az It’s Always Sunny in Philadelphia-ból (nesze neked, prosztóság! – nyilván kábelen az országos szintet minimum négyzetre emelik) már rég kiszálltam, így nem nagyon köt semmi Glenn Howerton-hoz. Ha ez nem így lenne, akkor lehet, hogy sokkal hamarabb megnyert volna a karaktere, így azonban, legyen bármilyen is tapló, nem sok érzelmet váltott ki belőle, sem pozitívat, sem negatívat – lehet, hogy ennek a színészi játékhoz van köze? (A The Mick-ből Kaitlin Olson például azonnal megnyert.)

Márpedig azért az A.P. Bio maradéktalan élvezetéhez az minimális alapfeltétel, hogy az ember vagy kedvelje ezt a figurát, vagy pedig szívből tudja utálni, az ilyen közömbös hozzáállás nem lehet nyerő hosszú távon. Szóval miközben a potenciál miatt (csak megtalálják a hangjukat!) még maradok pár részre, ezt úgy teszem, hogy Patton Oswalt szerethető, reménytelenül szeretetéhes, bumfordi igazgatójába kapaszkodom, illetve némelyik jó arc diákba, mert az osztály reakciói a marhaságokra eddig eléggé bejönnek.

Nem nagyon látom nyomát epizódcserének, de hátha nem csak én éreztem úgy, hogy az 1×02 és 1×03 meg lett cserélve (a fekete srác vagy a titkárnő miatt) – ha már kiadnak promójelleggel kér epizódot, akkor nem annyira fontos ragaszkodni másféle sorrendhez, mert hülyén veszi ki magát.

1 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 03. 18. 06:50

6 rész után is bejön (lisa loeb!), főleg patton oswalt, valamint a tanár-gyerek sztorik. viszont a 3 random tanárkolléga esetében olyan szintre került az érdektelenségem, hogy mostantól kezdve áttekerem azokat a jeleneteket, amikben egymás között vannak – már az 1×06-ban is megtettem. egyszerűen a világon semmi értelme végigszenvednem őket. nem érdekelnek, semmit nem adnak hozzá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz