login |

The Brave: vége az 1. évadnak

2018. 02. 07. 21:32 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Az idei országos katonai sorozatok közül az inkább epizodikus szerkezettel és minimális magánélettel bíró The Brave két hét alatt leadott dupla fináléval, azaz kvázi egy tévéfilmmel tudta le első szezonját az NBC-n, nagyjából egyszerre az átívelésre és szappanra építő CW-s Valor-rel együtt, míg a CBS-es, karakterizálós SEAL Team majd valamikor tavasszal köszön le egy 22 részes első évad után.

Azt kell, hogy mondjam, a zárás láttán egy kicsit pozitívabb irányba változott a véleményem a sorozat kapcsán, de lehet, hogy csak azért, mert tudtam, hogy mire lehet számítani, és még mindig ott tartok, hogy ha választanom kéne, akkor inkább a SEAL Team mellett tenném le a voksom, de magam sem tudom, miért. Talán mert az elemzős megközelítés és a konstans monitorbámulás annyira nem vonzó számomra.

Egy kis átívelés érkezett tehát az idei utolsó két részben, és némi hátteret kapott Anna Heche karaktere James Tupper segítségével, de ha lehántjuk a meghackelt tengeralattjárós sztoriról a díszítést, akkor egy elég tipikus epizódról beszélhetünk a megszokott taktikai megközelítéssel, ami csak a plusz infók miatt lesz hosszabb, de egyébként sem látvány, sem történet tekintetében nem hozott sok pluszt, bár a tét a szokottnál talán nagyobb volt.

Ami meglepett, hogy nem a “katonázáson” volt a hangsúly, inkább nyomozgattak és próbálták tőrbe csalni a rosszfiút (ezeket az elméletben jól hangzó, de a gyakorlatban sokszor nem működő, feltételezésekre alapozva végül biztosra menő megoldásokat sosem szerettem, mert mi van, ha a célpont nem a profiljának megfelelően viselkedik?), a végén az eksön inkább tessék-lássék jellegű volt.

A viszonylag snassz és kiszámítható lezárásba egy minicsavart dobtak csak be, hogy pár perccel később le is rendezzék, így a finálé végül melankolikus kamu cliffhangerrel fejeződött be, az egyik legtipikusabbal.

Aki akar katonásdit nézni a tévében, annak mindenképp ajánlott vagy a The Brave vagy a SEAL Team (attól függően, hogy mennyi magánéletre vágyik), de én továbbra is ott vagyok, hogy előbbi egy percig sem hoz lázba és pörget fel. Ha egy kicsit intenzívebbek lennének az akciók és nem csak egy-kétlépcsősek, akkor talán lenne keresnivalója. Bár lehet, hogy a monitorokat bámuló elemzős aspektus miatt, amit bármikor be lehet dobni deus ex machina-ként, akkor is passzolnám.

Folytatás… talán lesz ősszel.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 02. 07. 21:36

egyébként mindig meg szoktam nézni a rajongói véleményeket azoknál a sorozatoknál, amik nálam esélytelenül a földbe vágódnak, mert nagyon érdekes látni az elismerő szavakat és a lelkes kommenteket, főleg atekintetben, hogy miket emelnek ki.

pl, aki sokkal pozitívabb hozzáállást akart, az itt kaphat kommentben pár tucatot – ergó minden sorozatot lehet szívből szeretni: http://tvline.com/2018/01/29/the-brave-finale-recap-season-1-episode-13-preach-hurt/

Artie - 2018. 02. 07. 21:54

Nagyon érdekes a szubjektivitás, mert nálam a SEAL egyáltalán nem áll össze, hiába van pár cool technikai részlet, de abszolút 1) The Brave 2) Valor (pláne hajvágás után) és utolsó a SEAL!

dbew - 2018. 02. 07. 22:14

jó volt
kb 1 hét alatt bedaráltam

Csilla0422 - 2018. 02. 07. 22:20

Stacey Farber, Tate Ellington és Mike Vogel volt oka, hogy elkezdtük nézni. Hétről hétre jobb részeket hozott a sorozat. Ami számomra zavaró volt, hogy A. Dalton “védettséget” kapott. Ettől eltekintve viszont szórakoztató és érdekes volt. Kellemes meglepetés volt Natacha Karam aka Jaz, aki tényleg bizonyítja, hogy a nők is képesek lehetnek bármire, úgy, hogy mellette még a nőiességük is megmarad.
A párommal együtt bízunk a 2. évadba.

A részek után volt TalkingBrave is a készítőkkel ill. a színészekkel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz