login |

The Detour: kezdett a 3. évad

2018. 02. 07. 17:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Ehh, The Detour, The Detour…, mit tegyek veled??? Tetszik, hogy mer ennyire elvetemült lenni egy komédia (bár kábelen azért nem újdonság), és az is, ahogy szívatja a karaktereit, abban is biztos vagyok, hogy sokaknak ez a fajta humor már túlzás lenne, ergó kötelezően nézősnek kéne lennie, azonban még mindig elég nagy hullámvölgyek vannak benne.

Az egyetlen autózásra épülő 1. évadot szinte végig imádtam, a 2. évadot (ennyit az autózásos tematikáról) a dupla premier után kukáztam, most pedig itt vagyunk, a törvény előtt menekülő családdal, akik egy utolsó mentsvárban, Alaszkában húzzák meg magukat, de persze megint a nyomukba ered valaki (még mindig Laura Benanti) – és így leírva jövök rá, hogy a TBS komédiája is hasonlít a szépemlékű Impastor-ra, csak itt nem papnak, hanem hullámvasút-tervezőnek és médiumnak adják ki magukat a főhősök.

A 3. évad kezdése egy újabb menekülés, ami szokás szerint nagyonhülye stílusban prezentálnak, majd pedig megérkezés a fura szerzetek által lakott kisvárosba, hogy a folytatás kihagyjon mindenféle akklimatizálódást és belevágjon a dolgok közepébe – anyunak már új munkahelye van, apunak monszta erekciója, Jareb-nek pedig…, ööö, csaja, vagy valami olyasmi.

Az mindenképp pozitív, hogy egyre inkább nőnek fel a gyerekek, akikkel egyre merészebb dolgokat lehet művelni és egyre komolyabb életet élhetnek (már persze amennyire komoly lehet a The Detour), bár eddig sem lehetett azt mondani, hogy kesztyűs kézzel bántak volna velük.

A prímet azonban még mindig Jason Jones (aki feleségével, Samantha Bee-vel együtt a készítő is) viszi, no meg Natalie Zea, akik továbbra is benne vannak a legnagyobb ökörségekben, minden szégyenlősség nélkül odateszik magukat, és ez az a tényező, ami továbbra is a sorozat mellett tartana, ha olykor nem próbálnának valamiért mélységet erőltetni bele, ráadásul az új karakterek is csak pár másodperces jelenlét erejéig voltak viccesek, több percen át egyelőre nem túl ütősek.

Elég egyenetlen volt a kezdés (2 részt láttam), szó szerint felemás, 10 percnyi kihagyhatatlan és 10 percnyi felejthető anyaggal, de talán még kap egy utolsó esélyt a szezon, aminek az elején örültem egyébként, hogy kidobták a flashback-es szerkezetet, de aztán a 3×02-re megint sikerült (látszólag totál funkció nélkül) visszahozni.

4 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2018. 02. 10. 17:46

Én azért bízom ebben az évadban is + sajnálom, hogy feladtad a másodikat, mert az első 1-2 rész után szerintem simán hozta az első évad színvonalát. Nem vagyok nagy darálós, de itt egymás után indítottam a részeket (már elkezdődött a harmadik évad, amikor bepótoltam a másodikat), végül jól összeállt. Remélem nem lesz gond ezzel az évaddal sem és a kezdeti helyezkedés után felkúszik a színvonal.

D - 2018. 02. 16. 15:49

ez egy csodalatos sorozat – reszrol-reszre sirok, annyira vicces

pody - 2018. 02. 22. 11:04

“10 percnyi kihagyhatatlan és 10 percnyi felejthető anyaggal”
pont amiatt a 10 percekert erdemes nezni, mert azok zsenialisak. Mas sorozatoknal egy evad alatt hoznak ossze 10 jo percet :)
Ez meg mindig zsenialis, agyament orultseg. Mondjuk sosem lesz nagy rajongo tabora, gondolom alig nezik es aki mondjuk belenez az uj reszbe, ahol 2 percig az a poen, hogy siralyok lefossak fohoseinket, lehet nem is lesz kedve belekezdeni :)

winnie - 2018. 03. 12. 16:51

“ont amiatt a 10 percekert erdemes nezni, mert azok zsenialisak. Mas sorozatoknal egy evad alatt hoznak ossze 10 jo percet :)”

az lehet, de én a más sorozatokat sem nézem. meg azokat sem, amik 10 percet hoznak. annyit egy family guy is hoz, mégsem jut eszembe, hogy belenézzek. azért emeltem ezt ki, mert olyan sorozatok érdekelnek, amik 20 perc ilyet hoznak. vagy 16 percet.

imádtam, amikor sugárban hánytak, nyerítve röhögök más elborultságokon, de amikor egy részben van 2-3 érdektelen jelenet, akkor az felejtős. a detourban pedig mostanság több van, mint 2-3. az első évad más volt, ott alig volt érdektelen rész:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz