login |

A hét kérdése

2018. 02. 08. 15:05 - Írta: human

40 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

Ha már winnie kérdezett tegnap, akkor ma én is megteszem, mert kíváncsi vagyok, hogy nálatok mennyi időt kap egy sorozat? És most nem arra gondolok, hogy konkrétan hány résznyi esélyt adtok neki – szerintem már volt olyan kérdésünk. Inkább az érdekelne, hogy a mostani prémium sorozatos világban, amikor a cult of the new diktál, mikortól számít “öregnek”, “max pótolandó”-nak egy sorozat.

Arról jutott ez eszembe, hogy a Netflix tavaly nyári újonca, az Ozark hiába volt marhajó popcorn, szerintem így fél évvel a premierje után már nagyon nehéz új embereket rábeszélni. Csak mert nemrég volt az Altered Carbon premierje. Meg a Happy!-é – és még sorolhatnánk az indult és induló nagyobb dobásokat, hogy a folytatódókról ne is beszéljünk. Szóval kinek van ideje ezek mellett még egy fél éves sorozatba belenézni?

Mikortól lesz szinte nulla az esélye annak, hogy egy sorozat, aminek a premierjéről lemaradtál, kap tőled esélyt?

40 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2018. 02. 08. 15:15

Állandóan ez van XD Lemaradtam a premierjéről, és már soha nem kezdem el…

Alain Prosztó - 2018. 02. 08. 15:40

Nálam az számít, hogy hány epizód ment le belőle. Ha pl. egy tízrészes évad került “adásba”, akkor még simán belekezdtek, de ha lement pl. két 24 részes szezon, az már necces.

Mate4182 - 2018. 02. 08. 15:46

Nalam csak a sorozat a mervado.
Most epp Sons of Anarchy darat tolunk a bnommel, ami pedig nem is tudom, legalabb 10 eve kezdodott.
A Jerichot is 8 ev utan fejeztem be :D

Ha a sorozat jo, es vmiert erdekel akkor nem szamit mikori volt eredetileg (pl most utazas kozben a legregebbi Star Treket kezdtem el elorol, az 1966osat)

a_n_d_r_e_w - 2018. 02. 08. 16:01

Huhh, ez egy nehez kerdes, de szerintem nincs is igazan egzakt valasz(om) ra. Ha egy sorozat erdekel es hangulatom is van hozza, akkor azonnal (1-2 nap) nezem, ha erdekel, de epp nincs hangulatom, akkor viszont teljesen hektikus. Lehet csak 1-2 hetet vagy honapot varatom, de evekre visszamenoleg is van backlogom, ami viszont nem feltetlen jelenti a temetot. Vannak olyanok amiket evek utan eloveszek mert epp holt szezon van es megjott a varva vart ihlet. Persze van olyan is sok, amikor mar mindegy es soha nem kerul megnezesre.
A rekorder nalam ha vicces akarok lenni, akkor a ST:TOS, amit 50 evig varattam (nem is vagyok annyi), komolyabban viszont a twin peaks, amit jo 20 eve tervezek megnezni, de csak most a 3. evad hirere kezdtem el valoban.

Lemoni - 2018. 02. 08. 16:03

Elvileg nincs nálam limit, mivel elég sok sorozatot nézek/bepróbálok, így állandóan vannak csúszásban lévő projektek. Ami érdekel, az előbb-utóbb sorra is kerül.
Gyakorlatilag viszont az olyan sorozatok, amelyekben fontos a meglepetés, de előtte akarva-akaratlanul megtudom a turpisságot, valószínűleg kiesnek a pixisből.

Col-Lector - 2018. 02. 08. 16:13

Ha 20+ részes az évad, főleg ha 40 percesek az epizódok, akkor már lemondok róla sajnos.

Wall-E - 2018. 02. 08. 16:16

Érdekes, az Ozark-nak megnéztem Netflixen a pilotját, de úgy döntöttem, nem folytatom. Jó volt, de egyszerűen a mai felhozatal mellett kevés volt ahhoz, hogy folytassam, nem volt meg benne az a plusz, amit keres az ember.

Deny - 2018. 02. 08. 16:22

Nálam ilyen nincs. Most 1994-es ER-t darálok (igaz, már a 2003-as évadot), meg 1986-os Golden Girlst. Ha valami nagyon érdekel, de mondjuk nincs nagyon időm nézni, akkor a pilotot mindig igyekszem azonnal csekkolni, és döntök, hogy érdemes-e esetleg későbbre tartogatnom. Mostanában amúgy is sokkal jobban érdekelnek a régi klasszikusok, mint az újoncok.

abba - 2018. 02. 08. 16:55

Sok sorozatot úgy kezdtem el, hogy a premierről nem is tudtam, csak félévadnál/évad végén szálltam be, mikor másoktól hallottam vagy az interneten láttam, hogy milyen irányban indult el. Újonnan jövő sorozatoknál szeretek kivárni.

Ha évekkel korábbi sorozatról van szó, már nehezebb a dolog. Gyakorlatilag még mindig benne van a pakliban, hogy megnézem pl. a Lostot vagy a West Winget, de annyi új dolog jön, hogy nehéz beszuszakolni régebbi dolgokat.

Viszont nem mondanám, hogy lemondok bármiről is – az Office-t például tavaly nyáron daráltam le először, úgy, hogy előtte egyetlen részt sem láttam.

LaCRossE - 2018. 02. 08. 17:52

Ha egy sorozatot nem tudok elkezdeni a premiernél, utána nagyon nehéz azt a sorozatot elkezdenem. Pár kivétel van csak, sok évados darák, legutóbb a Shameless volt ilyen.

bvr - 2018. 02. 08. 18:17

“Szóval kinek van ideje ezek mellett még egy fél éves sorozatba belenézni?”

Hú, akkor megint a szokásos analógiám (hiszen ugye a “peak novel” korszak sokkal-sokkal-sokkal régebb óta tart mint a “peak tv”), szóval aki egyáltalán még szokott olvasni (aki nem, az próbálja elképzelni :)) , az is csak annak ad egyáltalán esélyt ami azon a héten kijött? Csak mert ha a magyarul megjelenő könyveket veszem (és főleg hogy mennyi idejük van az embereknek olvasni) akkor minden héten sokkal-sokkal-sokkal több jelenik meg mint amennyire idő van.
Nem is értem gyerekkoromban hogy tudtam egyáltalán olyanokat olvasni mint Rejtő Jenő, mikor már sok évtizede írodtak… egyáltalán minek jártam vajon könyvtárba, bolyongani az ódon könyvespolcok között, mikor (pedig ez nem ma volt) már akkor is sokkal több új könyv jelent meg.
Hogy legyen friss sorozatos példa, az Altered Carbon 2002-es könyv, és most direkt megnéztem, itthon is megjelent 2006ban.
Ehhez képest én kb. 2 vagy 3 éve találtam rá. Nem akadályozott meg abban hogy elolvassam és élvezzem :)

Hasonlóképp vagyok a sorozatokkal. Minden évben legalább 6-8 olyat nézek ami régi. És nem csak azért mert tologattam, hanem mert vagy nem is hallottam róla vagy csak félfüllel és elfelejtettem. Konkrétan a most futó sorozataim mellett pár napja kezdtem el a Midnattssol-t, mert erről teljesen el is feledkeztem, viszont a Marcellás hír kapcsán valaki beírta és eszembe jutott. A Bron/Broen ugye most fut, így azt hetiben kell néznem, de mellé tök jó hogy van tőlük egy másik is, amit olyan ritmusban nézhetek ahogy csak akarok.

Szóval én azt gondolom valamit nem azért kell nézni vagy nem nézni mert új vagy nem új, hanem hogy érdekel-e vagy sem. És persze, főleg akinek ez a kvázi munkája, annak az idejét folyamatosan kitölti a frissen kijövők checkolgatása, de amúgy másoknak meg nem kell arról megfeledkezni hogy más módokon is lehet inspirációkat szerezni, barátoktól, ajánlókat olvasva, cikkekből, korábbi sorozatok alapján, stb, stb, és ez akár a Sorozatjunkie-nak is óriási érdeme! Tehát nem csak a hírek meg az akruális újdonságok meg kibeszélők, hanem hogy lehet régi sorozatok után is keresgélni (lehet direktben keresgélni, de szoktak is direkt ilyen posztok lenni, ahogy most épp példálóztam friss sorozatok alá is jönnek régiekről szóló kommentek, na és hát az egyik kedvenc rovatom, az Ütős koncepciók, többet is tudnék sorolni ami akkor már sok éve kifutott sorozat volt és az alapján néztem meg. Köszönet érte! :)

Evian - 2018. 02. 08. 18:18

Nincs idokorlat, nezolistan vannak 10 eves sorik is, de tekintve, hogy egyre tekintelyesebb ez a lista, sokkal szigorubb vagyok azokkal, amiket elkezdek. Ha azt erzem, hogy ez bizony erosen csokkent szinvonalu lett, akkor kimetlenul kaszalom, hiaba volt az elso 1-2 evad fanfavorit, igy mindig van neznivalo es hely a regebbieknek, amiket ido- vagy kedvhianyaban melloztem

Edrick - 2018. 02. 08. 18:28

Őszintén: nulla esélyig csak akkor jutok el, ha nem jók a vélemények róla. De ha egy sorozat eljut 2-3 évadig kasza nélkül, és többnyire pozitív visszhanggal bír, akkor mondjuk nyáron vagy télen, amikor a heti nézőseim pihennek, vagy csak elvétve jön belőlük 1-2 rész, akkor szinte bármire képes vagyok rárepülni. (Ha pedig kaszát kap pár évad után, akkor is bekerül a “befejezett, pótolandó sorozatok” dobozba.)

Rövid távú példa: Stranger Things 1. évadát valamikor 2016 őszén-telén néztem meg a nyári premierhez képest, az American Vandalt pedig szintén 2 hónappal azután, hogy már lecsengett a nagy visszhangja.

Hosszabb távú példa: A Mozart in the Jungle-t csak most januárban próbáltam be, de hogy még messzebb menjek: pár hete kezdtem a Breaking Bad-et :D

Szóval az, hogy egy adott sorozat premierjétől egyre jobban és jobban távolodok időben, akkor és csak akkor állíthat meg a sorozat elkezdésében, ha eleve nem is olvastam jókat róla. Lásd: Iron Fist. Na, ebbe valószínűleg sose kezdek bele.

jessm - 2018. 02. 08. 18:30

Nincs idő korlát a sorozaton alapjáraton. Mondjuk akció sorozatot nem szeretek megnézni 10 éven túli időhatáron, mert bénák az effectek, bár vannak kivételek amik még most is megállják a helyüket.
Nekem hangulattól függ ,hogy elkezdek valamit vagy sem, plusz mennyi hasonló sorozatot láttam az utobbi időben.

Snoopyzit30 - 2018. 02. 08. 19:03

“Mikortól lesz szinte nulla az esélye annak, hogy egy sorozat, aminek a premierjéről lemaradtál, kap tőled esélyt?”

A Dexterrel voltam úgy, hogy majd elkezdem, majd elkezdtem és amikor vége volt és mindenki szidta az évadzárót (hogy legrosszabb évadzáró ami létezik) az úgy elvette a kedvem az egésztől, hogy nem is fogok nekiállni soha.

Ezen kívül nálam időhatár nincs, ha érdekel egy sorozat vagy téma. Most kezdtem el pl. az Oz-t, ami meg 1997-es sorozat.

Thomas - 2018. 02. 08. 19:03

Egyáltalán nem számít, van amit hónapokkal később kezdek el, van amit akkor, amikor befejeződik, mert végig is lehet darálni, ha jó. Szeretek, vagy inkább szeretnék régebbi sorozatokat nézni az újak mellett, csak hát azért én is inkább aszerint rangsorolok, hogy az újakból pár hónap alatt eltűnhet minden normális minőségű release, míg a régi (10+ éves dolgok) eleve csak SD-ben elérhetőek, vagy ha van belőlük HD verzió, egy klasszikus nem tűnik el csak úgy. Szóval igyekszem naprakész lenne a legérdekesebb újoncokkal (a jéghegy csúcsa), és ha mellette belefér 1-1 régebbi sorozat is, nagyobb dara is, az kimondottan jó:)

Snoopyzit30 - 2018. 02. 08. 19:04

*bocs sorozatzárót akartam írni a Dexter kapcsán.

unrealnoise - 2018. 02. 08. 19:15

Tök változó. A Parks and Recreation anno nem nyerte el a tetszésemet 2-3 rész után, pár poén jó volt, és hiába volt stílusa, nem tetszett. Aztán annyira jókat olvastam róla sok-sok évvel a próbálkozásom után, hogy újra nekiestem, és megint nem tetszett. De ledaráltam az első évadot, és az utolsó 1-2 rész már kifejezetten élvezetes volt. Pedig nem annyira szeretem a szitkomokat, de azért a Scrubs, a Coupling pl instant újranézős bármikor, szóval meg lehet engem fogni.

Csak hát az ilyen újrapróbálkozásokhoz tudatosnak kell lenni, utána kell olvasni, keresgélni, nézegetni a vélemények alakulását, mennyire tartják jónak az évadokat, etc…

A Park and Recreation-ből idén már ledaráltam 3 évadot és nagyon jónak tartom, iszonyat jó karakterekkel, a legtöbb rész simán 8/10, de vannak azért jobbak is.

Szóval teljesen változó. És sokszor hangulatfüggő is, bár ha valami igazán minőségi, akkor szerintem tök mindegy az ember hangulata, eladja magát a dolog.

unrealnoise - 2018. 02. 08. 19:17

Konkrétan erre válaszolva:

“Mikortól lesz szinte nulla az esélye annak, hogy egy sorozat, aminek a premierjéről lemaradtál, kap tőled esélyt?”

Soha. Nem érdekel sem idő, sem semmi. Ha olyan a cucc, időt kerítek rá.

Violet1 - 2018. 02. 08. 19:26

Nálam sincs ilyen szabály, most mosz például a Dr.Who-t pótolom nagy lelkesen eddig kimaradt. És azért 2005 nem most volt…. 😂

Tii - 2018. 02. 08. 20:09

Nálam a kérdést ponthogy fordítva lenne értelme feltenni, mert minden évben kb. 2 sorozatot kezdtek csak a pilottal együtt, azokat is csak azért, mert valamely színész révén már várom előtte. Egy csomó sorozatot kezdtem el úgy nézni, hogy 3., 7., vagy akár az utolsó évada volt adásban, és mindig van egy listám, ahova címeket raktározok, hogy annak egyszer majd adok egy esélyt, aztán nyáron/vizsgaidőszakban vagy amikor épp nincs kedvem a laptopomon csücsülő filmekhez/sorozatokhoz, akkor előveszek egy címet a listáról és nekilátok. Ha azóta véget ért, még jobb, mert akkor legalább tudom, mennyi idő lesz ledarálni.

turosz - 2018. 02. 08. 20:18

Elvileg nem számít a kor, de míg pár éve is rendszeresen keresgéltem akár 10 éves sorozatok között is, a mai áradatban inkább csak magyar tv-s premierkor csúsznak be ilyenek pl. City of Vice legutóbb.
A másik korlát meg a hossza, ha több szezon, akár 50-100 rész is lement, akkor nagyon jónak kell lennie a bepróbáláshoz. De mivel “régi” motoros vagyok, szerencsére szinte minden klasszikus megvolt, így ez kevésbé játszik, bár pl. a Halt and Catch Fire vagy a Kingdom pont bepróbálása ezért tolódik.

Cápi - 2018. 02. 08. 20:33

Nem is értem, hogy függ ez össze a premierrel. Csomó olyan sorozatba belekezdtem és toltam évadokon át, amiből még lement legalább 2-3 évad legalább, pl. HIMYM (Ebből vagy 7-8 évadnyit hoztam fel magad), Glee, Vikings, régebbi animék (Bleacből vagy 200 rész), Skins (4 évadnyi), Walking dead (ennél konkrétan 5 évadot daráltam be, mikor kezdődött a 6.) és így tovább. Ha tetszik, szakítok rá időt, ha nem, akkor meg törlöm és kész. A GoT-on kívül semmivel sem voltam szinte soha update, talán még úgy jó 8 éve, mikor fősuli mellett belefért a végtelen sorozatdara.
Ami meg most érdekel, esténként letolok belőle 2-3 részt, aztán amíg szórakoztat, nézem.

kiskiraly - 2018. 02. 08. 20:35

Új-régi tökmindegy bármelyiket bepróbálom.

Régiek közül viszont már csak a kultsorozatok mennek.

Vagy két rész erejéig belekóstoltam a ’82-es Remmington Steele-be. Huh, ez már nagyon retro.

Ahogy Jon Hillerman távozása miatt belenéztem a Magnumba is (csak egy ideig követtem tévében), de kizárólag csak pár “must-see” epizód erejéig.

zagloba - 2018. 02. 08. 21:31

Teljesen lényegtelen, hogy mikor indult egy sorozat, és az is, hogy hány rész/évad ment le közben.
Ha érdekel, előbb-utóbb mindenképpen bepróbálom.
És ha bejön, megnézem akár minden a tizen x évadát is.

Marcos - 2018. 02. 08. 22:07

Nincs nálam ilyen. Sőt, néhány kivételtől eltekintve azok a sorozatok amiknek már lement pár évada előnyt élveznek azokkal szemben, amik nem rég kezdődtek. Sose érdekelt, hogy mindenképp napra kész legyek.

Shannen - 2018. 02. 08. 23:04

Nálam abszolút nem számít, hogy mikori a sorozat, ha érdekel, akkor bepróbálom.

A legjobb példa erre, hogy pont tavaly szeptember végétől december végéig daráltam le a 7 évados The West Wing-et (ami ugye 1999-ben indult). Ugye 40 perces országos dráma, tehát több mint 150 részről volt szó. És bár iszonyat rég nagy Sorkin-fan vagyok (Sports Night, hello!) mindig valahogy tologattam a TWW-t, de nem amiatt mert régi volt, hanem mert hosszú. És amikor hetiben akár 10-20 sorozatot néz az ember, akkor nehezen veszi rá magát, hogy mellette még nekikezdjen egy 150+-os darának.

Ugyanakkor pedig az elmúlt évek legnagyobb sorozatos élménye volt nekem most a TWW, gondoltam is, hogy szívesen írnék róla egy posztot, többek között azon apropóból is, amit az előbb kifejtettem, hogy bár ijesztőnek tűnhet belekezdeni egy ekkora darába utólag, de ha betalál, akkor nagyon megéri.

Plusz, ez a TWW-dara arra is jó ösztönző volt, hogy ezentúl bátrabban állok neki régi, kimaradt klasszikusokat pótolni (Breaking Bad, The Sopranos, stb.).

Ogabi - 2018. 02. 08. 23:22

Változnak a sorozat néző szokásaim:

1.
Nagyon ritkán nézünk real-time sorozatot. Utóbbi időkben talán csak a Walking Dead, pedig egyre kevésbé tetszik.

Szóval, 20-ból 19 régebbi, amiket kinéztünk / ajánlottak és a queue-ban ragadtak.

2.
Nemrég ránéztem a listámra, és észrevettem még egy érdekességet. 10-12 részesnél hosszabb évadokra nagyon ritkán vesszük rá magunkat. Tavaly szerintem nem is volt ilyen.

h3x0r - 2018. 02. 09. 00:01

En iden siman fogom nezni a 2017-es sorozatokat, valoszinuleg nehany 2016-ost is beprobalok, viszont az annal regebbiekre nem sok eselyt latok.

human - 2018. 02. 09. 00:01

páran szerintem félreértették, nem olyasmikre gondolok amik nagyon érdeklik az embert, hanem amit ajánlanának mások.

pearl - 2018. 02. 09. 07:58

Nem számít mikori a sorozat, ha tetszik nekilátok. Volt amit 3 évig tartalékoltam, aztán neki kezdtem és ledaráltam. Aztán folytattam hetibe. Viszont az elgondolkodtat, hogy elmentem későbbre, de időközben elkaszálják. Akkor nem biztos, hogy nekilátok a lement 1 évadnak. (Time after Time, Will) Azért szeretem a régebbieket, mert akkor van tuti darálni való, amikor épp nincs heti részem az aktuálisakból.

antares1969 - 2018. 02. 09. 08:07

Volt egy kérdésetek nemrég, ami arról szólt, hogy volt-e olyan egy évadot megélt kiváló sorozat, amit érdemes megnézni. Soha nem hallottam addig jó párról, ennek köszönhetően olyan gyöngyszemek nem maradtak ki, mint a The Good Guys, Forever, Red Band Society, ezúton köszönöm meg az élményt mégegyszer! Nemrég fejeztem be a Californication és a Weeds darát, azok sem épp tegnap forogtak, tavaly végre bepótoltam a Lost és a Twin Peeks darát is, kötelező volt! :) És a legújabb élmény a True Detective 2 .évad, ami nekem bejött, Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams nagyot alakítottak benne, legalább annyira tetszett, mint az első évad, még ha ez szentségtörésnek is tűnhet. Jó bornak is idő kell, sok sorozattal is így van, ha nem ecetesedik meg (lesz túl elavult) jöhet!

Stuffy - 2018. 02. 09. 09:07

Antares69: A RedBandSociety hatalmas.anno sajnáltam,hogy abba is maradt…

AvaMoore - 2018. 02. 09. 11:04

Engem sem nagyon érdekel, hogy mikori egy sorozat, sőt általában a pilottal együtt ritkán kezdek sorozatot, nincs olyan, hogy valamit hű de nagyon várok. Ha itt jókat olvasok egy sorozatról, és érdekel is a témája, akkor úgyis belenézek. Meg nem is bánom, ha lement már belőle egy évad esetleg, mert akkor van mit darálnom. Szerintem semmit nem von le egy sorozat értékéből, hogy mikor készült. A Kés/Alatt 2. évad 14 év után is zseniális. :-)

Eva - 2018. 02. 09. 12:02

Limit nincs, max. akkor nem kezdek el egy régi sorit, ha nem elérhető már, mert ha elkezdtem, akkor legalább legyen meg a vége… igencsak megszenvedtem kb 2 éve, amikor egy nagy szerver kiesett :)

ravengirl - 2018. 02. 09. 12:51

Forever, tényleg, basszus, az de jó volt, és nem is hallottam volna róla, ha nem vagyok itt fenn. Azt utólag néztem meg. Néha előfordul ilyen, de olyan szűkös az idő, hogy a több évados sorozatoknak már nincs esélye nálam, hogy az elején elkezdjem nézni, az x-edik évadnál meg nem szeretek csatlakozni, mert az igazi élményhez szerintem kellenek az előzmények. Így nem nézem a pl. a Shamelesst és a Trónok harcát sem, pedig érdekelne, de elriaszt, hogy mennyi időt venne el az elejétől nézni. Esetleg rövidebb, 1-2 évadot megélt sorozatok jöhetnek szóba, ott viszont mindegy, hogy tavalyi vagy tíz évvel ezelőtti.

bvr - 2018. 02. 09. 12:58

@ravengirl: ” pedig érdekelne, de elriaszt, hogy mennyi időt venne el az elejétől nézni” Khm, de hát ehhez egyszerűen rosszul állsz hozzá :) Egy jó sorozatot nézni, az nem időt vesz el, hanem jó élményt kapsz tőle! Nem azért kell nézni, hogy letudd, túl legyél rajta, kipipáld. Akkor érdemes nézni, ha nézni jó, ha nézni szórakozás, ha nézni elgondolkodtató, ha nézni élmény :)

ravengirl - 2018. 02. 09. 22:55

bvr:
Ott a pont:))

Saszta - 2018. 02. 09. 23:28

Mint azt sokan előttem is mondták már: nincs olyan, hogy egy sorozat azért ne kapjon lehetőséget, mert régi, és/vagy sok évad és ezáltal sorozatrész van már belőle.

A Supernaturalt mikor elkezdtem, már a 9. évadánál járt, a Teen Wolfot akkor fedeztem fel, mikor már 2 évad lement belőle, az Orphan Blacket tavaly kezdtem el, a Breaking Baddel együtt. A Black Mirrort meg csak most télen kezdtem el nézni, ahogy alig pár hete került csak fel a Misfits is a daralistámra.

Sőt, nálam sokszor van az, hogy egyszerűen más, régebbi sorozat kerül előrébb a listámon, mint egy újonc, mert ha egybe belekezdtem, akkor általában előbb szeretem azt befejezni, és csak aztán kezdek bele másikba, hacsak valamiért útközben valahol ráunok, és más hangulatú sorozata vágyok. Ez viszont általában csak 5 vagy több évados sorozatnál szokott előfordulni, hogy x évad után pihentetem. Ilyen fázisban vannak most nálam: Breaking Bad, Orphan Black, Black Sails, The Crown.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy ezeket sosem fogom folytatni, egyszerűen csak várok náluk a megfelelő hangulatra.

Azért egy sorozat akad, amin elgondolkozok, hogy belekezdjek-e, az pedig a Doctro Who. Ennek oka az, hogy nem tudom eldönteni, hogy érdekelne-e annyira, hogy képes legyek több mint 10 évadot végignézni belőle.

Ami pedig a mások által való ajánlást illeti, szintén hasonlóképen zajlik a dolog. Először megnézem a trailerét, aztán elolvasok róla pár véleményt, meg az ismerősömet is megkérdezem, mi tetszett neki benne, és ha ezek meggyőzőek, akkor belekezdek. A Misfits pl tipikusan ilyen sorozat volt, amit ismerős általi ajánlással kezdtem el, vagy ilyen volt a Superatural is, valamint most is kaptam pár újoncról ajánlást, amikbe szintén belepislogok majd.

Sawyer - 2018. 02. 11. 21:38

Nálam egyáltalán nincs ilyen dilemma, sőt, én akkor örülök legjobban, ha az újoncból lement 3-4 rész – ennyi rész alatt el tudom dönteni, érdemes-e folytatni, és még viszonylag az elején vagyok, és nem maradok le semmiről.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz