login |

The Amazing Race – 30×07-08: The Beast

2018. 02. 08. 20:06 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, ez érdekes epizódkettős volt, szinte totálisan egymás ellentéteire sikeredtek a részek, illettek is egymás mellé. Mindkét rész Afrikában, egész pontosan Zimbabwéban játszódott, ahol a természet mellett a városi nyüzsgés is megkapta a maga játékidejét.

Ja, és megkaptuk a Nagy Csavart. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Eric és Daniel esett ki. Miután az első részben nem volt kieső.

Az első 40 percről nem sokat tudok mondani. Illetve lehetne mondani, hiszen megjött a beharangozott csavar, a Partner Swap, ami alapból jópofa volt, a Head 2 Head-fel ellentétben tetszett, jól is sült el, de… szóval magán a részen nem sokat segített.

Egyrészt az egész epizódban bandukoltak (lovagoltak, autóztak) a játékosok a szavannán, az állatok között, ami önmagában sem volt túl izgalmas és érdekes pár pillanattól eltekintve (de legalább szép volt), és akkor ehhez hozzájött még az is, hogy TUDHATTUK, hogy senki nem fog kiesni. Mármint nem tudtam elképzelni, hogy eshetne ki valaki, ha két különböző csapatból érkeznek az utolsók. (Annyira csak nem szemetek, hogy az egyik essen ki.)

Amikor ráadásul elmondták, hogy a végén Harare-ba kell menniük, akkor végképp sok hűhónak tűnt az egész a semmiért, szinte fillernek, hiszen arra gondoltam, hogy a vonaton mindenkit összehoznak, de szerencsére autózni kellett, bár így sem hiszem, hogy annyit jelentett volna a befutási sorrend, illetve az időkülönbségek.

Ettől még okés volt a rész, csak a feszültség hiányzott belőle. Ráadásul meg voltam győződve, hogy a Partner Swap bénán fog elsülni, mert a párcserékből simán lehetett volna az, hogy három kvartett versenyez egymás ellen, de szerencsére sehol nem álltak össze, illetve nem tudtak összeállni.

I’m not surprised by that.

Az, hogy a nem annyira puzzle-ös Jessica-ék  (ahh, az a fránya sebváltó!) lemaradtak, hozott némi controversy-t is, és itt azért előbújt a BB-s lány (talán) valódi személyisége, amikor besértődött egy kicsit, hogy nem segít nekik Evan. Komolyan nem értettem, hogy ezen miért csodálkozik, miért nem team player szerint az, aki a versenyben a saját érdekeit nézi, főleg azok után, hogy korábban ő is ezt tette. Fura volt és jó volt látni.

A folytatás viszont végig kiélezett volt, ráadásul egy olyan feladattal (páros road block?), ami mindig is az általam kedveltek közé tartozott, miszerint mindenki egy helyen van, és látják, hogy mások miképp teljesítenek, és ez baromi stresszes tud lenni – akkor is, ha egy nagy előny így fogy el, hogy a többi csapat elkezd megérkezni, és atekintetben is, hogy az ember látja, hogy teljesítik előtte egyre többen a feladatot, és hogy csúszik az utolsó hely felé.

Az autósok megúszták az éneklést, az ikrek nem, pedig úgy tűnt, hogy Cody-n fog bukni a dolog, de ő megoldotta, pedig sokan gondolták úgy, hogy sosem lesz meg ez a feladat.

Persze az egész előtt még ott volt a Double U Turn, és őszintén meglepődtem, hogy nem az extrém lányok voltak a célpontok, hanem Evan & Henry és Cody & Jessica. Akik között epic párbajt vizionáltam az utolsó hely elkerüléséért, és kieshetett volna az egyik favorit, de hát az ikrek. Nem baj, nem túl gyakori, hogy egy Double U Turn két áldozata is megússza a kiesést. (Sokat jelentett, hogy mindketten megkapták a segítséget a szövetségeseiktől.)

Me and my big mouth.

A 30×08 azonban nem csak a versenyaspektus miatt lett tényleg nagyon jó, hanem a kisebb momentumok miatt, hiszen tele volt a rész mindenféle jósággal, összeomlással, fizikai kimerüléssel, klasszikus eltévedéssel, mely során ártatlan járókelőkre akarnak feladatot tukmálni clue-ért cserébe. És az is aranyos volt, ahogy a lányok akaratukon kívül segítettek a konkurenciának.

       

6 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 02. 09. 01:14

Gyűlölöm a szavannás legeket, mert általában dögunalmasak. Az első felét csak fél szemmel néztem, és még így sem maradtam le semmiről. A Partner Swap érdekes volt, bár valóban nem volt tétje, de jó az, ha kicsit felkavarják az állóvizet.

A második szakasz már sokkal jobb volt. Az éneklős feladatokat mindig szeretem, mert imádom, amikor a nyelvvel küszködnek, és mert mindig valami irtó fülbemászó dallal állnak elő. A TAR Canadás vietnámi dal mai napig a fülemben cseng.

Valóban előbújt Jessica BB-s arca! Néhol deja vu érzésem volt, mintha ismét a BB-házban lettem volna. :D Kicsit beütött a karma a múlt heti húzása után.

Evanéket nagyon féltettem, de szerencsére megúszták :) Az ikrek nem fognak túlzottan hiányozni.

Az a pláza nagyon érdekes volt :D

Enzo - 2018. 02. 09. 13:24

30×07-08

Ez a duplarészesdi nekem nagyon nem bejövős, mindig péntek reggelre marad a végének a megnézése… Na mindegy, legalább egy érdekes hosszú szakaszt kaptunk.

1.fele:
A partner swap még érdekesebb lett volna, ha nem páronként cserélnek, hanem full random. Így elég egyértelmű volt, hogy melyik párosoknak célszerű együtt dolgozniuk, de szerencsére erre nem sok lehetőség adódott. Meg persze az is érdekes adalék, hogy megismerik az ellenfelet, bírnám, hogyha valaki később itt szerzett tudásból kovácsolna előnyt. Az evezős-keresős feladat olyan szempontból találóra sikerült, hogy egyrészt összhangot igényel másrészt el lehetett volna rontani rendesen, ha nem veszi észre az ember a clue-t.
Az viszont tényleg túl korán egyértelmű lett, hogy itt bizony csak a duplarész végén lesz kiesés. (Wow, Cody az elsőként beért párosban, Jessica az utolsóban – amúgy tényleg nem tudom mit panaszkodott a lány, hogy Evan nem segít neki, ő kvázi ugyanezt csinálta múltkor.)

2.fele:
Hát elkezdett kikristályosodni számomra is, hogy kiknek fogok szurkolni, meg a csapatok között is alakul a hidegebb-melegebb viszony. Kristi+Jen nagyot esett a szememben a #TeamYale-utálatukkal, az ikreket viszont kezdtem megkedvelni (mindig van valami jó dumájuk, és most nagyon jófej módon segítettek Evan-éknak a detournál). Sajnálom, hogy pont #IndyCar adta a U-Turn-t, pedig ők a másik, akiket bírok – ugyanakkor valahol jogos az indoklás (2 erős csapatot U-Turnre kényszeríteni). Ja és nem volt U-Turn “ellövés”, pozitívum!
Én is a gumigurítóssal kezdtem volna, kimerítőbbnek tűnt, Evanékért meg izgultam nagyon, de végül jól jöttek ki a dologból: egyrészt már ott voltak a plázában, amikor #TeamBB még csak ott végzett, másrészt az éneklősben is előrejöttek egy csomót. Good job, 4.hely!
Az ikrektől meg búcsúzunk, hát most ennek nem annyira örültem, mint ahogy 2-3 résszel ezelőtt éreztem volna. Azért még egy jó szövegük volt a végére (lásd idézet)

Vidám pillanatokból nem volt hiány:
– Conor pózol az alvó #TeamExtreme-mel :D
– Mikor Evan mondta, hogy úgy beszél a lóhoz, mint Henryhez, erre Daniel szövege, hogy ha ő is úgy beszél a lóval, mint Eric-kel, akkor biztos ledobja :D
– Jen véletlenül segít Henry+Evan-nek, mikor jönnek szembe :D
– Alexék rossz kocsira pakolták fel a kereket :DD

Darabkák:
– A sátras feladat egész jó ötlet (gyakorlatias!), de nemtom hogyan végeztek a bevallottan tapasztalatlanok előbb :D
– A lovaglósban nem volt meg annyira az a szívatásfaktor, mint a sárba beleragadás a detour másik felén. Jessicáék mondjuk így is csúnyán belekavarodtak a sorrendbe…
– Az éneklőssel jól megszenvedtek a csapatok :D Én bírtam volna a feladatot, nincs gondom se a ritmusérzékkel, se a külföldi nyelvek kiejtésével – előbbi miatt egészen kínos volt hallgatni a próbálkozásokat :D
– Codyék instuktrorán Linkin Park sapka, nice!

#hétidézete:
“We didnt have ryhthm, so now we have the blues” :D /Eric&Daniel/

Thomas - 2018. 02. 09. 17:09

Ez egy nagyon jó kis dupla rész volt, volt itt minden: izgalmak, nagy előzések, u-turn, újítás, szép állatok:) Igazság szerint én az első felén sem unatkoztam, mert azt sejtettem ugyan, hogy nem lesz kiesés, de benne volt a fejemben, hogy megjátsszák, hogy a második felére is maradnak az új párok, és ha két pár fele kiesik, akkor a bennmaradó feleknek együtt kell folytatni, az elég szép lett volna! Vagy az is benne volt a pakliban, hogy az utolsó 2 páros speed bumpot kap a következő szakaszra, és az is, hogy párbajozniuk kell a kiesésért.

Aztán ott egy kicsit elment a kedvem az egésztől, amikor a két kedvenc csapatom kapta meg a u-turn-t (de nem szólhatok egy szót sem, mert igazságosan lett kijátszva, nem úgy, hogy valakivel kiszúrnak), nagyon úgy látszott, hogy Evanéknak végük, amikor Cody&Jess úgy bekezdett a kiszállítási feladatba. Aztán viszont nagyon jól jött az éneklés a végén, nem is hittem el, hogy egy olyan feladatot tettek be, ahol tényleg lehetett előzni, mert a detour két ága azért nem olyan volt, ahol különösebben lehetne faragni a hátrányon.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a végén már úgy voltam vele, hogy jobban örültem volna, ha Jessicáék esnek ki, hogy ne vigyék már tovább ezt a nevetséges ellenségeskedést Evanékkal. Jessica itt most nagyot esett a szememben, mégis miért segített volna nekik Evan, hogy mind a négy csapat egyszerre érjen be? Ez egy verseny, ő tudhatná ezt a legjobban, miután a múltkor 2 perces előnyért félrevezetett két másik csapatot. Ráadásul az egész más, hogy együtt dolgoznak, hogy gyorsabban végezzenek, és valakit megelőzzenek, mint ez a helyzet, hogy Evanék tudták a megoldást, ők meg nem, és nem volt senki mögöttük. És akkor azt mondja, hogy pofon vághatja-e, vagy mi, hát őt kéne felpofozni ilyen megjegyzés után. Szerintem egyáltalán nem ilyen volt a BB-ben, ott okosan játszott, csak Cody húzta le, de ez a nevetséges duzzogás nagyon WTF volt nekem. Főleg, hogy az egésznek semmi értelme nem volt, mert a kocsikázás során valami különös módon ők is, és a síelők is megelőzték a másik két csapatot, pedig Evanék sorfőrje még mondta is, hogy milyen gyorsan fog menni.

“a párcserékből simán lehetett volna az, hogy három kvartett versenyez egymás ellen, de szerencsére sehol nem álltak össze, illetve nem tudtak összeállni.”

Ezen viszont én is meglepődtem, hogy mindhárom négyesnek sikerült más-más feladatban kikötnie, ahelyett, hogy segítették volna egymást. És igen, erre gondolni kellett volna, hogy Jessicával menjen az a csaj, aki tud váltóval vezetni, mint ahogy ők legalább arra fordítottak figyelmet az ikrekkel ellentétben, hogy legalább a páros egyik tagja megtanulta.

Thomas - 2018. 02. 09. 17:16

Jaj, és Evan milyen helyes volt már a végén, ami itt is látszik az utolsó képen! Egy fürdés meg alvás után, végre nem a versenyzős egyenruhában mekkora eyecandy:)
Egyébként hányadik évadban kezdték adni nekik ezeket a Nike, meg mit tudom én milyen szponzorcuccokat, hogy csak ebben versenyezhetnek? Szerintem régen ez nem volt, de már jó pár éve sajnos igen.

sdby - 2018. 02. 11. 21:40

Múlt héten nem kommenteltem, szóval kicsit off: az előző epizódban sajnáltam a srácokat, mert mindkét detour feladatot gyorsan, hatékonyan megcsinálták. Ha valaki más is kap u-turnt, biztos nem ők esnek ki.

Zimbabwe pedig nekem nagyon tetszett, nagyon szép helyeken voltak. A partnerswap érdekes volt, legalábbis a csapatok dinamikáját tekintve, de valahogy sejtettem, hogy így legalább az első pit stopig “nincs tétje” a játéknak.

Az éneklés a végén nagyon jópofa volt, végig mosolyogva néztem. Az ikreknek pedig “itt volt az idejük” kiesni, már azon is csodálkoztam, hogy eddig jutottak és még 2.-3. helyekre is beértek.

Kíváncsi leszek a bosszúhadjáratokra, mert szerintem Evan azért besértődött az Indycarosokra és a Jessica-Brittany rivalizálásnak sincs vége.

A Top 5 elég erősnek tűnik, már mindegyik páros nyert szakaszt, meg nem tudnám tippelni ki érhet oda a végén. Talán a Team Extreme…

És jól gondolom, hogy már csak 2 hét és 2 dupla epizód van vissza az évadból?

winnie - 2018. 02. 12. 11:51

igen, azután survivor

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz