login |

Channel Zero: kezdett a 3. évad, a Butcher’s Block

2018. 02. 09. 18:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

I usually drink alone.

A Syfy a héten folytatta a nagyon különleges horror antológiáját. A Channel Zero minden évadban egy creepypasta történetet dolgoz fel, amibe bármikor be lehet csatlakozni, nem függnek össze. A Candle Cove és a No-End House után most a Search and Rescue Woods került sorra. Ha jól olvasom, akkor ezúttal jobban eltértek az alapanyagtól.

A történet középpontjában egy fiatal testvérpár áll, akik új városba költöznek az őrült anyjuk elől. Az egyikükben már felütötte a fejét ugyanaz a betegség, ami miatt helyszínt váltottak, de ezt igyekeznek gyógyszerekkel az ágya alá seperni.

Nem elég, hogy a lányok is furcsák, hogy az állatokat kitömő házinénijükről ne is beszéljek, de még a környék se semmi, aminek a közelébe költöztek. Konkrétan onnan ered az évad neve: a butcher’s block a már bezárt húsüzem után maradt lepusztult környék, ahol nincsenek se iskolák, se orvosok, se semmi. Kilátástalan helyzetben élők lakják. Akik nem mellesleg folyamatosan tűnnek el.

Az egészhez még köze van egy semmibe sem tartó lépcsőnek, ami a végén egy fehér ajtóval folyamatosan megjelenik az éjszaka a parkba tévedők előtt. Elvileg nem szabad bemenni, de gondolom az évad végére muszáj lesz.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a hangulat ismét csak csillagos ötös lehetne, mivel a helyszín és a pesszimizmus mindent áthat. Így nem meglepő, hogy a tiszta lépcső megigéző mindenki, de még a néző számára is. A problémám, hogy az egész valahogy mégis hatástalan.

Egyrészt túl sok minden van elhintve a pilotban, a két fő szál hiába futhat össze a végére, egyelőre elég unalmas, másrészt a testvérpárt alakító lányok nem túl erősek. Nem jön le, amit éreznek, pedig az ő rettegésünk lenne az igazi behúzó erő a sorozat tervezett hangulatába. Mondjuk a melléjük feltűnő Rutger Hauer eléggé creepy, az tény.

Az az igazság, hogy ezúttal fel sem merült bennem, hogy folytassam. Szóval lehet ez lesz a legjobb évad horrorrajongóknak? Pontozni nem túlzottan akarom, de gondolom feltűnt, hogy nem vett meg.

8 hozzászólás Ne habozz!

Stuffy - 2018. 02. 09. 19:34

a 2. képen a jobb oldali lány nem Jennifer Digory ( Olivia Lucardi ) az orange is the new black-ből?:D

winnie - 2018. 02. 09. 19:51

nem tudom, de irtuk az elozeteseknel az allando szereploket.

sinyster - 2018. 02. 09. 19:59

Holland Roden? Ebbe bele kell nézni.

Silver-sama - 2018. 02. 09. 20:41

Mindkét évadot kaszáltam. Szerintem ennek már esélyt sem adok. Nem a történettel lesz a baj…

rol001 - 2018. 02. 09. 21:48

Valahogy nekem sem jöttek be az előző évadok, mindkettőt kaszáltam. Ezt már be sem próbálom a kritika alapján.

Insane333 - 2018. 02. 09. 21:51

Nekem az első évad bejött, a második kevésbé, de ez a kezdés megint nagyon ígéretes. Én biztos megnézem ezt is.

cherockee - 2018. 02. 10. 14:33

nem igazán nézek horror filmeket (kb. láttam 5-öt életemben, nem köt le), de az első és a második évad is végigment nálam. a hangulatuk szerintem nagyon erős, vizuálisan nagyon tudnak hangulatot teremteni, a 3. történet is tetszett ilyen értelemben. egyedül az zavar, hogy nem igazán rejtélyre és feladványra mennek, hanem tényleg csak horrorra, mindig azt várom, hogy lesz valami, amit ki kell találni, legalább mint a teen wolf-ban, erre nem.

én nézem tovább, első rész alapján hangulat megfogott.

Gery89 - 2022. 05. 18. 01:35

Ez jó beteg volt! (Kell az ilyen néha)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz