login |

Legalább hat Westworld-világ van?

2018. 02. 11. 21:02 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: weblap,

A Westworld Super Bowl-os előzetese megint kínált a fanatikusok számára megfejteni való rejtvényt, és a net korában nincsenek hosszan tartó rejtélyek, szóval a népek hamar rá is bukkantak a Delos honlapjára. Lehet kattingtatni, keresni, kutatni.

A site-on egyelőre nincs olyan sok infó, azonban az mindenképp érdekesnek tűnhet, hogy az ismert park mellett látható a második park blőrözött képe, valamint további négy park menüpontja is.

Jonathan Nolan ennek kapcsán csak annyit mondott, hogy a sorozat koncepciója eleve az volt a kezdetekben, hogy lassan, de biztosan megismerünk mindent a világról, illetve a világokról, amiben a host-ok élnek. Ez mind szép és jó, és nyilván sor is fog kerülni rá, de csak én vagyok kíváncsi arra, hogy milyen lehet a kinti világ, az, amiben az emberek élnek?

17 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2018. 02. 11. 21:16

A kinti világ is jó lenne valóban, de nem lehet mindenre Altered Carbon költségvetését rádobni i guess :P

Valaki - 2018. 02. 11. 21:25

Ha ílyen ütemben haladunk, talán majd az unokám megnèzheti majd a sorozatzáró részt.

Alexforever - 2018. 02. 11. 21:28

Engem is érdekel milyen lehet a kinti világ :) Az egész évad során vártam, hogy mutassák már meg, úgyhogy remélem sor kerül rá :)

superpityu - 2018. 02. 11. 21:42

most így gyorsan megnéztem az oldalt, aztán amikor eljutok az előzetesig, akkor szerintem nem pont azt kapjuk, mint a sb alatt ment. pár snittel mintha több lenne.

bvr - 2018. 02. 11. 22:08

“de csak én vagyok kíváncsi arra, hogy milyen lehet a kinti világ, az, amiben az emberek élnek?”

természetesen nem csak Te vagy erre kíváncsi :) hiszen pl. ezt írtam a legutóbbi westworld-hírhez kommentben:

“ami engem az 1. évadban végig nagyon érdekelt és lényegében nem tudunk róla semmit (és még az a kevés is lehet hogy fel lesz forgatva), az a külvilág.
Voltak egészen vad teóriák is. Remélem nem 5 évadot kell majd várni, főleg ha valami nagy csavart akarnak ezzel.”

Tényleg voltak nagyon vad teóriák is, most nem kezdek bele ezekbe. Mindenesetre nagyon remélem hogy a következő évadban már lesznek erről majd konkrétabb infók.

(na nem mintha az jelentene persze bármit. Az első évad alapján eléggé építenek a wtf-húzásokra, nincs okom azt hinni hogy a külvilág kapcsán ez más lenne (gyanús hogy ha a külvilág kérdése kézenfekvő lenne, akkor nem tartanák a nézőket ennyire homályban) Szóval biztos elkezdik majd csepegtetni az infókat, hogy aztán majd később nagy meglepetés legyen hogy mégis másként van, aztán megint másként, stb :)

bvr - 2018. 02. 11. 22:13

@LoGi: “de nem lehet mindenre Altered Carbon költségvetését rádobni” Rá van az szerintem dobva :)
Én mindkét sorozat látványvilágát nagyon szeretem amúgy, mind a kitalálás/koncepció, mind a megvalósítás szintjén. A Westworld szerintem egy kicsit még profibb is szerintem, csak a design finomabb, minimalistább, nem olyan harsány, ezért tűnhet talán kevésbé látványosnak.
De tényleg mindkettőt nagyon szeretem, és nem is hinném hogy ebben visszaesés lenne majd.

Platschu - 2018. 02. 12. 08:04

Ha emlékeztek, akkor a WestWorld az egyik legdrágább HBO sorozat, ahol kb. 100 millió dollárt beleöltek a tíz részes évadba. Mondjuk ennek van egy picit pénzmosás / könyvelési szaga is, mert azért szerintem egy díszletváros nem kerülhetne ennyibe, míg nem is volt annyi CGI a részekben. Lehet Anthony Hopkinsért kellett mélyebben a zsebükbe nyúlni.

winnie - 2018. 02. 12. 08:29

platschu: indulj ki abból, hogy honnan gondolod, hogy 100 millió dollár a költségvetés. nem keresem vissza, de ezek általában belsős források és jól értesült dolgok, nem hivatalos adatok, szóval innentől kezdve elég abszurd dolog könyvelésről vagy pénzmosásról beszélni – főleg infókra alapozva. mármint akármennyi is a költségvetés, gőzöd sincs, hogy mit számláz az hbo, számlázhatnak 10 vagy 500 millió dollárt, nem fogod tudni, tehát egy tippből nem lesz semminek sem szaga.

de ettől eltekintve, szerintem nagyon sokan nem tudják, hogy mi mindenre kell költeni egy sorozat esetében. a cgi például nem annyira pénz kérdése, hanem idő kérdése. a westworldnél vagy a game of thrones a költségeket az nyomja meg, hogy a 10 részt nem 80 nap alatt forgatják, hanem mondjuk 200 nap alatt, vagyis például a stábra, meg mindenféle bérlésekre sokkal többet kell költeni.

plusz nagyon fontos tényező a legtöbb esetben, hogy a sorozatokat produkciós cégek gyártják, és ők is keresni akarnak. például a westworldön a bad robot is keres, és az, hogy mennyit költ az hbo a sorozatra, nyilván nem egyenlő azzal, hogy a bad robotnak mennyibe van.

ha 10M a westworld (és miért ne lenne annyi), akkor érdemes azt figyelembe venni, hogy a stranger things 8M, a bloodline pedig például 8,5M. és utóbbi nem cgi-s sorozat.

hopkins egyébként 200e dollárt sem keres, de ez megint nem hbo infó.

Ace - 2018. 02. 12. 09:04

De miért akarjátok ennyire a kinti világot? Ok értem hogy hozzá adna a dologhoz hangulathoz de a Westworld soha nem erről szólt. Furcsa nekem pl elég ennyi ,hogy a kinti világból ide járnak kikapcsolódni. Inkább ami bent folyik azt tegyék érdekessé :)

Hanadix - 2018. 02. 12. 09:35

Ace: Én is így vagyok vele, őszintén szólva nem hiszem, hogy a kinti világ olyan hű de érdekes lenne.

winnie - 2018. 02. 12. 10:12

Ace: éppen azért, mert nem arról szól, de nem feltétlenül sztorikat akarnék, csak megmutatni, felvázolni benne ezt-azt, szóval érdekel. ha pedig plusz rétegeket adna a sztorihoz, akkor pláne.

bvr - 2018. 02. 12. 10:37

@Ace, @Hanadix: ahogy írtam, én kb 100%ig biztos vagyok benne hogy lesz érdekes csavar a külvilággal kapcsolatban, nem annyiból fog állni hogy egy semmi extra társadalom amiben a gazdagok történetesen ide járnak szórakozni.
Persze ettől m ég nem kell hogy mindenkit foglalkoztasson a kérdés, de mint látható (és nem csak itt), többeket viszont foglalkoztat.

Hanadix - 2018. 02. 12. 14:09

bvr: Persze, ez érthető, és ha behozzák a kinti világot, akkor nyilván érdekessé akarják majd tenni, én csak úgy értettem, hogy pl én a sorozat nézése közben nem gondolkoztam azon, hogy milyen lehet.
Pl az utolsó részben, amikor Maeve leszállt a vonatról, én sokkal jobban örültem annak, hogy ezzel biztos hogy tudatos lett, (mivel nem azt tette amire programozva volt), mint amennyire szomorú voltam hogy így nem látjuk meg általa a kinti világot. Számomra ez sokkal érdekesebb volt így. És sok emberrel beszéltem, aki inkább az utóbbit sajnálta inkább.

bvr - 2018. 02. 12. 14:39

@bvr: többről van itt szó. 73-ban még elment egy B-film alapszituációjának hogy dekadens világ, ahol a gazdagok androidokon élik ki a gyilkos és egyéb vágyaikat. Jonathan Nolanéktól viszont ennél jóval nagyobb ambíciót várok, és szerintem nem véletlen hogy eddig semmit sem árultak el hogy milyen az a világ amiben egy ilyen westworld van (ahogy írtam, vannak nagyon vad teóriák is)
Ha ez egy Zs-kategóriás film/sorozat lenne, ott ezzel nem kell foglalkozni: ez egy ilyen világ, itt erre fordítják a gazdagok a pénzt/erőforrást/tudást/stb, mindegy is hogy miért, a lényeg hogy van egy ilyen park, ahol lehet mutogatni jó szaftos dolgokat.
Csakhogy ez az elejétől kezdve nem egy Zs-kategóriás filmnek/sorozatnak készült és mutatta magát, biztos vagyok benne hogy bele se kezdtek volna ha ne lenne egy ennél mélyebb, okosabb ötletük a háttérre.

Platschu - 2018. 02. 13. 00:05

Winnie: Jól van, ne egyél meg! Én csak alapvetően azt érzem, hogy túl van minden manapság számlázva, mert ennyivel nem szálltak el a bérek és a költségek 10-20 év alatt. Én megértem, hogy a Netflix és az HBO is tele van lóvéval és ahogy Joker is megfogalmazta : “if you are good at something, never do it for free”. Ám ha ugyanezt a sorozatot Magyarországon forgatták volna, lehet fele annyiból kijött volna. 9-10 millió dollár / rész?! Ezért éreztem azt, hogy ha a nagy filmeknél képesek trükközni a nevesebb stúdiók is, akkor miből gondoljuk, hogy ezt nem teszik meg a kisképernyő büdzséjéből is.

Így is örülhetnek szerintem, hogy a “meetoo” kampány hevében a feministák nem szálltak rájuk, hogy kihasználták a meztelen fogdosást statisztákat, illetve azért bőven hoztak nők elleni erőszakról szóló jeleneteket.

winnie - 2018. 02. 13. 04:55

Platschu: megint csak nem hivatalos dolgokról beszélsz, hanem jólértesültnek tűnő hascuccokról:) de nem ez a lényeg, hogy itt nem arról van szó, hogy az hbo szétkürtöli, hogy valami mennyibe kerül, és közben nem is, hanem eleve nem kürtölik szét. az, hogy mi mennyi, az titok, azzal pedig azt csinálnak, amit akarnak. de amit írsz, az, hogy mennyibe kerül itthon, vagy hogy a netflix tele van lóvéval, az nem a netflixnek vagy az hbo-nak jó, hanem a beszállítóiknak. akik összeállítanak nekik egy pakkot (érdekes szkript, sztárok, jó készítő), majd jó esetben licit útján marha sok pénzért értékesítik. az hbo most fizetett nagyon, nagyon sok pénzt a demimonde-ért, és a prod. cég eldönti, hogy annak a pénznek mekkora hányadát fordítja a sorozat forgatására. és ilyen szempontból az hbo-nak irreleváns, hogy hol forgatnak, ők már kifizették a pénzt. a bad robot csökkentheti a költségeket, ha akarja, mint ahogy ezért is szoktak olcsóbb helyeken vagy adókedvezményeseken forgatni, hogy ne kelljen annyit költeni.

Sulo - 2018. 05. 29. 14:20

Az oldalról megnyílt immáron a következő világ, a https://www.discovershogunworld.com

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz