login |

The Mayor: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2018. 02. 12. 20:01 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Az ABC nem törte magát, hogy az előre tervezett ütem szerint leadja a rapperből lett polgármesteres komédiájának első évadból megmaradt négy részét, de mivel az 1×10-1×13-as epizódok utat találtak a netre (nem néztem utána, hogy máshol ment le, vagy netre tolta fel a csatorna), ezért el tudjuk varrni a sorozatot. Ami hivatalosan ugyan nem kasza, de ha valami műsorról lekerül, akkor azt általában 2. évadra sem akarják megtartani.

Mivel országos szinten 22 részben gondolkodnak a készítők, így nyilván az 1×13-nak sem volt finálé szaga, bár valamilyen szinten jelentős dologról szólt, hiszen az egyik állandó szereplőből képviselő lett, hiszen megürült egy hely. A konfliktust pedig az okozta, hogy ketten (anyu és TK) is hajtottak a posztra.

Maga a sztori érdekes is lehetett volna, de ahhoz több részre el kellett volna húzni, jópofa kérdéseket végigrágni a kampány során, pikáns szituációkat teremteni, de 20 perc alatt csak annyira futotta, hogy feltették a kérdést, hogy a polgármester kit fog támogatni, az anyját vagy a legjobb havert.

A gáz az egészben (és talán a sorozatban is) az volt, hogy nem csak az kérdést teszik fel (kit?), hanem folyton el akarják magyarázni, hogy mi lehet a válasz (anyu vagy TK) – mintha nem lennék tisztában a választási lehetőségekkel. Vagy amikor Jermaine Leforge azt mondja, hogy kevesebb melója lesz az asszisztensének, akkor muszáj volt hozzátoldani, hogy “aki én lennék”, nem nézik ki a nézőből, hogy pontosan tudja, hogy nincs asszisztense?

Ehh. Valahol ebben a komédiában ott volt valami, de ez az összecsapott zárás és szájbarágás is csak közepes, vagy annál egy árnyalattal gyengébb szintre volt jó. És az a véleményem sem változott az első részek óta, hogy Brandon Michael Hall a világon semmit nem adott hozzá a főhős karakteréhez. Kedvelhető volt (mint sorozat), helyenként jópofa (mint a sorozat), de zömében színtelen (mint a sorozat). Pont a két jelölt, anyu és TK volt csak pozitívum, Lea Michele karót nyeltsége és eminens mivolta is csak az első 23 alkalommal volt vicces, idővel repetitívvé vált.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz