login |

Délelőtti videó 2.: The Americans

2018. 02. 13. 10:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: video,

Ez akár illik is a múltkori kérdéshez amit feltettem, mivel a The Americans nagyon-nagyon jó kritikákat kap folyamatosan odakinn (talán az egyik legjobbakat), de ki az, akit ennyi idő után még rá lehet beszélni a belenézésre? A sorozat a 6., befejező (legalább lesz lezárása) évadját kezdi majd nemsokára, és jött hozzá egy előzetes a tovább mögé.

10 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 02. 13. 11:06

En akkor vagtam bele amikor mar kesz volt 4 vagy talan 5 evad is, amikor tavaly nyaron korbeutaztuk Spanyolorszagot a baratnommel.
Bedaraltunk 3 evadot a 3 hetes holiday alatt :D
Ez persze nem tunik igy soknak, de azt hiszem hogy a pillanat amikor egy utolso tenger parti csobbanas helyett mi a masodik evad zaro reszet valasztottuk sok mindent elarul (nem arrol hogy bolondok vagyunk :D hanem hogy ez tenyleg remek sorozat)

Barkinek ajanlom, bar az teny hogy nincs megegy olyan sorozat ahol ennyire szuksegem van a reszek eleji : mi tortent az elozo reszekben snittekre …

Plusz: a masodik evadzaro csattanoi szerintem ugy a teljes sorozatipar egyik gyongyszemei

Most amugy az 5. evadot varjuk szinkronosan (allitom hogy az egyik legjobb szinkronnal ellatott sorozat manapsag, Szabo Mate zsenialisan jo Philipnek), de jo hir hogy lezarjak a hatodikkal es nem eroltetik amig cask tudnak valamit sajtolni belole

Eva - 2018. 02. 13. 11:30

Én valamikor a 4. évad alatt kezdtem darálni, sitty-sutty utol is értem a sorit… bárkinek ajánlanám. Én már felirattal nézem, nincs idegem bevárni a szinkronost, de csatlakozom Mare4182-höz, Szabó Máté remekel a szinkronban.

bvr - 2018. 02. 13. 11:48

@human: amit feltettél kérdést, arra amúgy olvasod is a válaszokat? :) Természetesen igen, hiszen még hsz-ed is volt a vége felé, de nekem nagyon tetszett hogy a döntő többség számára nem szempont ha valami már régen fut.

A konkrét poszt kapcsán, a The Americans-szal kapcsolatban nem azért nehéz rábeszélni valakit mert régi, hanem mert sajnos nem elég jó.

human - 2018. 02. 13. 11:52

“a The Americans-szal kapcsolatban nem azért nehéz rábeszélni valakit mert régi, hanem mert sajnos nem elég jó.”

erre akkor feltehetem én is, hogy te pedig olvasod-e a posztot :D

bvr - 2018. 02. 13. 12:07

igen, és ilyenkor olvasd oda a szokásos disclaimert hogy “_szerintem_ sajnos nem elég jó” :)

Innentől akkor kiemelten ennek szellemében fogalmazva, _nekem_ attól nem fog jobban tetszeni, mert odakinn nagyon jó (talán a legjobb) kritikákat kap. És azt egyébként úgy mondom hogy épp egy hónapja elkezdtem megint (régen még a pilot után eldobtam, de aztán amikor vártam hogy a Counterpart az egy hónappal a tényleges indulás előtt leadás után újra induljon, kerestem pótléknak valami “kémes sorozatot” akkor megint belekezdtem. Olyan szinten tartottam meg hogy ha valami olyasmit csinálok amire nem kell teljesen odafigyelnem, de épp nem zenét akarok hallgatni, akkor ez megy a háttérben. Így persze nem haladok gyorsan, mosta 2. évad harmadánál tartok.

Persze nálam az külön nehezítés hogy nagy John le Carré rajongó vagyok, így ebben a műfajban azért különösen érzékenyen húzom meg a határt. És továbbra is fenntartom, hogy sajnos a The Americans nemhogy egy le Carré-hoz, de még a Homeland közepes részeihez képest is elmarad. Természetesen _számomra_ :))

bvr - 2018. 02. 13. 12:09

(PS: ja, ha már az előző hsz-ben említettem, a Counterpart ellenben nagyon jó! Mármint persze _szerintem_ :))

Adam9456 - 2018. 02. 13. 12:25

Az első 4 évad főleg a 3.-4. voltak a legjobbak, ez az utolsó a tavalyi, igen lassú és unalmas évadnál csak jobb lehet, remélem ütős lezárás lesz.

human - 2018. 02. 13. 13:25

bvr: de a szerinted hogy függ össze azzal, hogy sok kritikus szerint kiváló, így biztos tetszene még rengeteg olyan embernek itthon, akik egyelőre nem nézik (és utána szerintük jó lenne), és elképzelhetetlen miképp lehetne rábeszélni őket, annyi rész ment már le, ami külön nehezíti a dolgot.

Ha megnézed, nem a saját véleményem tartalmazza a poszt, nem véletlenül, ennek ellenére ez olyan sorozat, aminél biztos vagyok benne, hogy az én ízlésemtől eltérő emberek közül még sokan rátalálhatnának, mivel jól megcsinált és nem véletlenül éltetett darab. Avagy nekem nem jó, de objektívebben nézve viszont. Nem egy Valor, vagy ilyesmi.

bvr - 2018. 02. 13. 13:49

@human: hát ezt a válaszodat nem értem.
Egyrészt én viszont a saját véleményemet írtam le a sorozatról, csak mivel ezt túl modoros mindig külön kiemelni egy komment esetében, ezért most nem tettem meg. Az események tükrében ez komoly hibának bizonyult ezek szerint :) Ezentúl nagyon fogok figyelni hogy a kommentekben ha csak szemernyi kétség is merül fel egy leírt értékítélet kapcsán akkor mellé írjam hogy _szerintem_ :)

Másrészt ezt külön nem értem hogy “elképzelhetetlen miképp lehetne rábeszélni őket, annyi rész ment már le, ami külön nehezíti a dolgot” (mármint tényleg lehet hogy félreértem mire gondolsz, mert a “hogy függ össze” kérdésnél nem világos hogy mi mivel) mikor a hét kérdésére adott válaszokból, ahogy most is kiemeltem, elég jól le lehetett venni hogy azért mert valamiből sok rész lement, attól még simán belekezdenek nézők. A döntő többség ezt írta ott (én is)

Szóval az én véleményem az, és a hét kérdésére adott válaszok is abban erősítenek meg, hogy ha valaki másoknak szeretné ajánlani ezt a sorozatot, pusztán az ne tántorítsa el hogy már 5 évad lement belőle. Ez a leendő nézőket sem fogja eltántorítani, ettől még potenciálisan rengeteg embert rá lehetne beszélni.

(Személy szerint viszont én nem fogom ajánlani senkinek, mert tőlem éltethetik bármennyire a kritikák, ettől én nem tartom jónak (hiába vannak nála sokkal rosszabbak) Nem is mondom gagyinak, viszont számomra rengeteg sebből vérzik, ez van)

bvr - 2018. 02. 13. 14:04

De tudod mit, kezdjük elölről, újraírom a 11:48as kommentemet. Tehát:

* * *

@human: amit feltettél kérdést, arra amúgy olvasod is a válaszokat? :) Természetesen olvasod, hiszen még hsz-t is írtál a vége felé, de nekem nagyon tetszett hogy a kommentek szerint a döntő többség számára nem szempont ha valami már régen fut.

A konkrét poszt kapcsán, a The Americans-szal kapcsolatban az a véleményem, hogy pusztán mert már régóta fut, attól még potenciálisan rá lehetne beszélni új nézőket. Sajnos azonban (bár értem hogy jó kritikákat tart) személy szerint én nem tartom jó sorozatnak, így nem ajánlom másoknak sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz