login |

Pilot: Our Cartoon President

2018. 02. 13. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Nem minden arany, ami Trump-kritika? Hiába van ott a készítők között Stephen Colbert, az amerikai elnököt (is) kifigurázó Showtime-sorozatban első ránézésre nincs elég puskapor.

Tisztában vagyok vele, hogy az esti talkshow-k ennél a sorozatnál többet foglalkoznak Donald Trump hülyeségeivel, de animációs komédiaként nem működik az anyag. Főleg, mert nincs konkrét történet. Az írók megnézik, hogy mi abszurdat csinált mostanában az elnök, és viccelődve elmélkednek azon, hogy vajon mi lehetett a döntések hátterében.

Az első részben például a múlt heti State of The Union-beszédet megelőző napokkal foglalkoznak. A gond, hogy még egy ilyen nagy témát sem tudtak sorozat-szerűen végigvezetni, ehelyett inkább olyan az epizód, mintha sok apróbb poént, csattanót lazán összekötöttek volna. Ami egy napi éjszakai talkshow műsorvezetőjének monológjában teljesen érthető, az ebben a formában már kevésbé állja meg a helyét.

Arról nem is beszélve, hogy sok általános poént már most elsütöttek a feleségéről, a gyerekeiről, az őt körülvevő yes-manekről, a 2016-os győzelmének folyamatos emlegetéséről és a többiről. Tudnám még folytatni a felsorolást, hiszen a pilot szinte mindet felhozta rövid időre. Innentől pedig csak ismételgetni tudja a poént, ami nem elég.

Ránézésre az Our Cartoon President nagyjából akkor működhetne, ha heti 10 perc lenne, Adult Swim-módra. Maga a rajzstílus, a technikai kivitelezés nem vészes egy ilyen paródiához képest, szóval nem amiatt kéne csökkenteni a játékidőt, hanem azért, mert ez egyelőre kevés. Vagyis nekem nem csak egyelőre, hanem szinte végleg, mert a pilot alapján a második rész kicsit sem érdekel.

Legyen random 5/10, mert párszor azért elvigyorodtam.

3 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2018. 02. 13. 16:13

Stephen monológjait nézem naponta, de itt nagyon hamar leesett nálam, hogy ez felejtős. Nem működik ebben a formában.

Cardenval - 2018. 02. 13. 21:19

Ainsley Earhardt 2D-ben is jó buksza.

winnie - 2018. 04. 03. 17:50

komolyan mondom, hogy egyszer azért szívesen elmosolyodtam volna, de persze nem lep meg, mert a legtöbb animációs nálam totális érdektelenséget vált ki, kivéve bojack, esetleg rick and morty és archer. képtelen vagyok értékelni az ilyet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz