login |

The Good Place: vége a 2. évadnak – írta Lantaar

2018. 02. 13. 19:58 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Egy ideje már érlelődik bennem egy írás, ami rendszerint upfronts idején jut eszembe, amikor olvasgatom az újonnan berendelt pilotok pár soros leírásait. Évről érvre egyre gyakrabban kap el az az érzés ezek kapcsán, hogy “jó, jó, ez jól hangzik, de ezt mégis hogy a francba fogják az első évad után folytatni a sorozatot (már ha nem kaszálják el) anélkül, hogy vagy unalmasan elnyújtanák, vagy drasztikusan át nem dolgozzák az alapfelvetést?”

És bizony ez volt az első gondolatom, amikor a The Good Place-ről olvastam.

Aztán jött az első évad. Amíg az első felében csak simán érdekes volt, ahogy az alapszituációt bővítgették, illetve a világot építették, addig a második felében sorra hozták a jobbnál jobb csavarokat, amik folyamatosan változtattak ez egész felálláson. Majd lecsapott ránk a finálé, amiről nehéz nem szuperlatívuszokban beszélnem. Szinte tökéletesen működött és egy olyat csavartak a történeten, amivel akár végtelenségig resetelhették volna azt.

Helyette “csak” úgy 800-szor lettek resetelve mire elindult az évad lényegi része. De amint ez megtörtént, a történetet ugyanolyan csavarosan folytatódott, mint az első szezonban. És itt rejlik a sorozat legnagyobb erőssége. Nem igazán vannak benne hangosan röhögős poénok, inkább csak erőteljesen mosolygósak, viszont ennyire intelligens, kigondolt és tudatos világépítést nagyon ritkán látni. Nincs olyan rész, ami ne lenne tele (többnyire ügyesen elhelyezett, elrejtett) vizuális gegekkel, amiket élvezet felfedezni

Emellett pedig még egy hatalmas erőssége van, az pedig a színészek. Kiemelkedően jó gárdát sikerült összehozniuk, amit az S2 csak még jobban megerősített. Mindenki kivétel nélkül jó volt, nem igazán tudnék csak egy valakit kiemelni. Ráadásul még jó vendégszínészeket is szereztek, mint például Maya Rudolph, vagy Jason Mantzoukas.

Nem meglepő módon módon szerintem is ez az egyik legjobb országos szitkom. Simán megadok a második évadra is egy 8.5/10-et. Kíváncsian várom, hogy a már berendelt harmadik évad milyen irányba viszi tovább a történetet, mivel a finálé ismét csavart egy hatalmasat az eddigi helyzeten.

14 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 02. 13. 20:46

hát, igen, hatványozottan nem belenézőknek van a sorozat. és nem azért, mert nem értem, hanem mert amikor megnéztem még aznap hajnalban a finálét, akkor elég meh volt, utána meg elkezdtek rajzani a zseniális és tsai kritikák. (persze nekem a normál világ már az első részben sem tetszett, rém unalmas volt, bár az új eleanor benne nyilván érdekes csavar, mint ahogy a környezetének bemutatása is.)

a lényeg, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy sokan csalódtak volna a zárában a nézők közül, de ha erre megy a 3. évad, akkor mi lesz michaelékkel?

A. - 2018. 02. 13. 21:02

Nekem nagy csalódás volt ez a finálé. Abban sem vagyok biztos, hogy folytatni szeretném.
Teljesen érdektelen.

PositiveRush97 - 2018. 02. 13. 21:48

Zseniális évad volt, az 1.évad végignézése után nagyon hozzám nőtt a sorozat, a 2.évadot már még nagyobb élvezettel/rajongással néztem, nekem is megvolt az érzés, hogy vajon, hogy fogják ezt úgy folytatni, hogy ne vesszen el az eredetisége, jó ötletnek tartom amit a mostani fináléban kaptunk, érdekes irány és ismét valami új, de nem hiszem, hogy a 3.évad végig olyan lesz mint amit a fináléban láttunk, biztos tartogatnak még nagy meglepetéseket, kíváncsian várom :)

Shannen - 2018. 02. 13. 22:27

Nagyon szerettem a 2.évadot is, roppant szórakoztató volt végig. Az biztos, hogy kreativitással el vannak bőven látva az írók.
Tetszett a finálé végén a csavar is, még ha kevésbé ütött is mint az első évad végén.

Az első évad végén egyébként féltem/féltettem az írókat, hogy hogyan fogják tudni érdekessé tenni ugyanazt a szitut, de a kezdés után seperc alatt elszállt minden félelmem, így most sem izgulok azon, hogy ne tudnának mit kezdeni a karakterekkel vagy önismétlésbe torkollana a dolog. Azt mondjuk nehezen tudnám elképzelni, hogy 10 évadon át húzzák a sztorit, de talán 1-2 jó évad még van benne.

Paleee - 2018. 02. 14. 07:15

Konkrétan a második évad közepétől nálam valahogy érdektelenségbe fulladt az egész, jó pár hetet kihagyva a finálé környéken daráltuk le a maradékot. A csavar a végén jó volt, de hiányzott a cliffhanger érzés, ez az utolsó rész inkább olyan volt, hogy “nesztek, itt egy kis kóstoló a 3. évadból”.
*SPOILER*
Szvsz jobban ütött volna, ha azzal ér véget, hogy Eleanor megússza a bevásárlókocsis ütközést, “holy fork”, és vége.

Mom - 2018. 02. 14. 08:35

Nagyon bejött a 2. évad is, de a csavar jóval kevésbé lelkesít, mint az 1. végénél. Nem igazán érdekel a valóvilágbeli ténykedésük, de az írók kiérdemelték a bizalmam, szóval nem aggódom előre :)

Jolly - 2018. 02. 15. 02:16

Szembejött a kritika, eszembe jutott, hogy ezt a sorozatot meg akartam nézni, és reggelihez elindítottam.
Na, befejeztem a két évadot, és nagyon tetszett, mind a csapat, mind a csavarok. Kiváncsi vagyok a folytatásra is! Nagyon régen daráltam, úgyhogy most lelkiismeretfurdalással távozom :D

pilota - 2018. 02. 15. 12:30

Az elso evad zsenialis volt es vicces is. Számomra a good place is erdekes volt, siman a masodik evadzaroban eleg lett volna lerantani rola a leplet. A masodik evad, s foleg annak a masodik fele kicsit erdektelenebbre sikerult (legalabbis szamomra). Foleg Tahani karakteret butitottak el, a vegen amikor egyfolytaban csak annyi volt a hozzaszolasa mit csinalt epp egy hiresseggel, unalmas volt. Meg jason mendozaval a love storyja…. Szoval van hová fejlodni a harmadik evadban.

bvr - 2018. 02. 17. 11:53

már egy ideje szerettem volna belenézni, és most a cikk kapcsán megint eszembe jutott, mert itt a junkien jó kritikákat, véleményeket és kommenteket olvastam. Hát, kb. a Mozart in the Jungle volt ekkora csalódás (amiről ugyanúgy rengeteg pozitív írás és komment volt)
Mondjuk a Mozart in the Jungle-nél legalább az első évad elment egy könnyed nyári semmi kis szórakozásnak (csak azt hittem jóval több lesz benne), na itt a The Good Place esetében az első részt alig tudtam végigszenvedni…
Még azért adok neki esélyt (mert sokat írtok a fordulatokról) , de egyelőre pihentetem ezt a dolgot.

Raynes - 2018. 02. 18. 22:21

@bvr: ha az első rész nem jött be, akkor valószínű nem értékeled a műfaját, és feleslegesen erőltetnéd tovább, mert az 1-2. évad többi része olyan lesz, mint a pilot volt. Ugyanazt a témát viszi végig ugyanabban a stílusban. Engem már a pilot első jelenetében megvettek kilóra, már akkor nagyon bejött az egész stílusa, humora, tematikája.

Tudja valaki, hogy a 3. évad mikor kezdődik?

winnie - 2018. 02. 19. 06:42

itt a premiernaptárunk minden ismert dátummal: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/13/2018-as-sorozatos-premiernaptar/

de az eddigi premierdátumokból ki lehet találni.

bvr - 2018. 02. 19. 13:55

@Raynes: “valószínű nem értékeled a műfaját”
Hát azért ezt nem mondanám műfaji kérdésnek, sarkított példával, azért mert nem értékelem Csenki Attila (ide persze sajnos rengeteg nevet lehetne írni) munkásságát az nem azt jelenti hogy nem értékelném a magyar stand up commedy műfaját. Értékelem én, csak ahhoz olyat kell nyújtani mint Kőhalmi Zoltán :)

Raynes - 2018. 05. 07. 22:10

@bvr: csak tippeltem, nem tudom ezt így az ismeretlenben eldönteni. Nekem pl. már műfajilag nem jönnek be a fantasy, történelmi-kosztümös sorozatok, szappanopra, mindegy milyen igényesen van kidolgozva, vagy legyen az akár a GoT, akkor is ráng tőle a szemem, nem tetszik, nálam már minden ilyen sorozat a műfaja miatt erős hátrányból indul. Azt gondoltam, hogy nálad is valami ilyesmi lesz, hogy ezt a fajta célozgatós, távolról beszólogatósabb, burkolt humort nem kedveled.

Nekem Csenkivel sincs semmi bajom, Kőhalmi szerintem is jobb, bár ő is csak régen volt erősebb szerintem, de az új évadokkal le vagyok maradva Showderklub terén, nem kaszáltam, de régóta nem nézek magyar anyagokat egyáltalán, se szinkronizáltakat.

egykisvideo - 2018. 07. 17. 20:46

Engem is érdekelne, hogy most merre viszik tovább a történetet, és hogy hozzák vissza a többi szereplőt (tippre a “való életben” is mind egymásra találnak), viszont potenciális ***SPOILER*** lehet az, hogy májusban volt szerencsém a sorozat felvételének helyszínén járni, és konkrétan a frozen yogurtos díszletek még álltak teljes fényükben, szóval én azt gyanítom, hogy valahogy vissza fogják terelni a sorozat medrét arra a helyszínre (ha már megépítették azt a tényleg nem kicsi díszletet :))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz