login |

Pilot: Bliss

2018. 02. 15. 18:42 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

I’m sweating like a suicide bomber going through customs.

Újabb semmi Angliából. Emlékszem amikor kitaláltam az ‘Anglia lecsap’ címkét, akkor még sok olyat tehettünk be, ami tényleg lecsapott (a Skins volt a kezdő darab), de azért kijelenthető, hogy a szigetországban sincs tele kreatív emberekkel és mindent bevállaló producerekkel a padlás, és jó sok közepesnek számító gagyi születik. Mint most a Bliss, ami a Sky1 új sorozata.

A történet egy jó kis dramedy-re adna alapot, hiszen egy két családdal rendelkező férfi a főhőse. A nehezítés, hogy mindkét família ugyanabban a városban található. A pasi technikailag úgy oldja meg a dolgot, hogy elvileg utazásokról ír könyveket, ezzel magyarázza otthon, hogy 7-7 napra el kell mennie. Ilyenkor átmegy a másik családjához, és közben internetes beszámolók alapján alkot valamit. Aztán vissza.

A konfliktusok pedig nyilván onnan jönnek majd, hogy közel a lebukás. Pont most, egy ránézésre 20 éves status quo után. A pilotban konkrétan egy étterembe megy az egyik feleségével, miközben a másik a férje távollétében a barátnőivel találkozva pont ugyanazt a helyet akarja kipróbálni. Ez nyilván sok feszült pillanatot okoz “hősünknek”.

A gond rögtön ott kezdődik, hogy a főszereplő egy pillanatra sem kedvelhető. Mondjuk ezt konzekvensen írták, mert gyorsan bemutatják, hogy a döntésképtelenség a személyiségének alapja, és így került ebbe a két családos helyzetbe. Csak sodródott az árral, sosem vállalta fel a konfliktusokat. Viszont ez nem szórakoztató

De hogy a lebukás közeli pillanatokat milyen kínosan tudják csak megoldani az írók, az már fáj. Mármint annyira életszerűtlen minden pillanat, hogy rögtön meginog a sorozat alapja, miszerint a feleségei nem sejtenek semmit. Egyszerűen nem hihető a felállás, annyira furcsán viselkedik folyamatosan.

A képi világba már bele sem mennék, mert jó forgatókönyvvel ez a semmilyen kinézet sem lenne akkora baj. Legyen egy 4/10, belenézést nem igazán tudnék javasolni, inkább valami másnak adjatok esélyt, ha épp pilotnéző kedvetek van.

3 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2018. 02. 17. 12:26

Kb. mindennel egyetértek, totál életszerűtlen, a főszereplő vesztét kívántam már a harmadik perctől, nem vicces, nem szórakoztató semmilyen szinten.

Lajosék a másodikról - 2018. 02. 17. 15:20

Kár érte. Nagyon vártam. Akármennyire ciki, imádom a Cooney-féle Páratlan párost. Itt most jött hozzá írónak David Cross, főszereplőnek Mangan és Grahamet is castolták (bár nem tudom, mennyire számít manapság névnek), erre a vége egy végtelen nagy fosadék. Érthetetlen.

topofthemorning - 2018. 03. 05. 11:33

Szerintem a második rész nem volt annyira pocsék, mint az első :) nem nagy dicséret
Maradok még egy részre, de ha nem lesz valami nagy meglepetés, akkor kuka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz