login |

Ennyi volt az Aranyélet

2018. 02. 18. 18:45 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: hírek, kandi, magyar hírek,

Ahogy tavaly, a 3. évados berendelésnél, úgy most, a befejezés hírénél is inkább csak az az új információ, hogy hivatalosan is bejelentésre került, hogy az HBO elkaszálta az Aranyéletet, a 3. évad lesz az utolsó is.

Természetesen a Terápiához hasonlóan ebben az esetben sem arról van szó, hogy nem teljesített kiemelkedően jól a sorozat, egész egyszerűen az a helyzet, hogy évi egy saját gyártású évaddal nem lehet a végtelenségig húzni a szériákat, hiszen akkor semmi új nem kerülhetne bemutatásra, és az HBO nem hobbiból fejleszt jó pár új sorozatot. Meg aztán konkrét végdátummal a sztorit is jobban lehet alakítani.

Az utolsó forgatási napon a búcsú alkalmából összejött az Aranyélet terepstábja egy kép erejéig, mostantól az utómunkákra koncentrálnak majd. 2019-ben pedig jöhet egy új sorozat. Mondjuk a Gyilkos halom.

23 hozzászólás Ne habozz!

denee - 2018. 02. 18. 19:10

annyira nem sajnálom, pont az a sorozat amit csak azért nézek mert magyar, különben már ment volna a kasza.

Bence - 2018. 02. 18. 19:14

Kíváncsi leszek, elég korán elkezdték forgatni, ahhoz képest, ha megint novemberben kerül adásba…

Kissur - 2018. 02. 18. 19:20

Azért kaszálni valamit, ami jó, hogy valami más jöjjön. Hát ebben nem látok logikát. Lehet, hogy az sokkal rosszabb nézettségű lesz és veszteséges lesz.

winnie - 2018. 02. 18. 19:49

Kissur: igen. és lehet, hogy nem, de a kulcs ott van, hogy az hbo előfizetéses csatorna, a nézettség nem hoz közvetlen nyereséget vagy veszteséget, és mondhatni az aranyélet megtette kötelességét, most mással újabb nézőket is lehet szerezni. plusz, mint írtam, az igazi veszteség abban is lehet, hogy fejlesztik a sorozatokat a szemetesnek. érdemes azokból csinálni is valamit, nem?:)

arról nem is beszélve, hogy az hbo europe-nak nyilván megvannak a saját elvárásai. lehetne az is, hogy éveken át csak két sorozatot rotáljanak, de szerintem ők is akarnak kezdeni valamit az újakkal. plusz ott a kreatív oldal.

vbalazs91 - 2018. 02. 18. 20:01

Én ezt az “évi egy”-koncepciót nem értem teljesen, ennyire nem érné meg évi kettőt csinálni?

winnie - 2018. 02. 18. 20:09

gondolom, ennyire van kapacitás – pénz és munkaerő. jelenleg. bár én mondjuk azt sem látom, hogy közvetlenül ebből hogy van pénz, és ha abból indulunk ki, hogy az aranyélet sokkal drágább, mint más sorozatok itthon, kétszer annyi kiadás elég kemény lenne, de szerintem, ha lenne rá lehetőség, az hbo csinálná, csak vannak korlátok, amiket nem ismerünk. az biztos, hogy máshol sem csinálnak sok sorozatot az hbo europe ernyője alatt, a mi három szériánknál nem is tudom, hogy van-e több, arról nem is beszélve, hogy inkább hat részes szezonok vannak más, nagyobb sorozatokból, szóval tuti, hogy van valami irányelv fentről.

winnie - 2018. 02. 18. 20:11

bence: akkor érheti meg bemutatni, a nyár uborkaszezon talán nekik is, meg lehet, hogy kellett a nyári és a téli idő is.

bvr - 2018. 02. 18. 20:25

hát míg a Terápiát én nagyon sajnálom (mármint megértem, csak én személy szerint kb. a végtelenségig tudnék belőle új évadokat nézni) addig az Aranyéletért egyáltalán nem vérzik a szívem. Persze volt egy*egy erős pillanata az első évadnak meg a másodiknak is (na meg elsősorban Thuróczy Szabolcs és Anger Zsolt (rip a karakterének) hozott néhány jó alakítást) , de közben nagy a forgatókönyvben túlsúlyban voltak a kimondottan ciki minőségű részek (ezeket anno a kibeszélőben le is írtam, mint amikor mondjuk Laurát nemhogy egy évad de kb egy este alatt végigvezették minden elképzelhető sablonos rosszon ami csak megtörténhet, stb, stb, nem kezdek bele megint) Azért van bennem kíváncsiság mi lesz a 3. évad, majd a végén, egy gyors dara erejéig.

Marcos - 2018. 02. 18. 20:39

Én sem látom, hogy ez a sorozat hogy termel közvetlenül pénzt.
Jó, én mondjuk azt se értem, hogy a netflixes sorozatok hogy a jó életbe termelik vissza azokat a brutális költségvetéseket, amiket néha olvasni..:D

bvr - 2018. 02. 18. 21:12

@Marcos: szerintem a Netflix az olyan mint ahogy az IT-cégek sztorija szokott alakulni (amiből lehet persze bukás meg nagy siker is), azaz most még a potenciál az, ami viszi az ebbe fektetőket előre (a legtöbb ilyen cég, még amiből igazi óriás is lett, az első jópár évben csak vitte a pénzt) Én is látom benne az óriási fantáziát már akár középtávon (a modellben pedig feltétlenül, szóval ha esetleg konkrétan nem is érne csúcsra, akkor majd a sikeresebb vetélytársa fogja jó zsírós összegért felvásárolni. Nem hiszem hogy elúsznának az ebbe befektetett összegek)

kiskiraly - 2018. 02. 18. 21:32

Majd ősszel lesz egy HBO Europe-os koprodukciós sorozat is a németekkel (ahogy nézem ebben a projektben az HBO oldalon a románok vannak benne)

Ez is egy irány (= költségmegosztás).

Mert tényleg ahhoz képest nem nagy piac a magyar (na, most magunk ellen beszélek :) )

zako1 - 2018. 02. 18. 21:51

Valószínűleg az HBO-nak a presztízs és a reklámérték miatt éri meg Aranyéletet gyártatni, nem a közvetlen anyagi haszonért. Ahogy a Trónok harcába is talicskával öntik a pénzt, hogy legyen mit a plakátokra rakni, amit a kritikusok is elismernek és lehet büszkélkedni vele a meetingeken.

dukyka - 2018. 02. 18. 22:34

Hát én ennek örülök. Nem rossz, de egy új HBO sorozat jobban érdekelne.

sankovari - 2018. 02. 18. 23:26

Az HBO nem tudja eladni a sorozatot egy országos csatornára (évadzárótól pl fél évre), ahol még több nézőhöz elér?
“Azért kaszálni valamit, ami jó, hogy valami más jöjjön.” Kissur teljesen igazad van! A Terápiát már kaszálta ahelyett indíthat újat ha annyira akar….

winnie - 2018. 02. 19. 06:35

sankovari: az hbo nem akarja eladni, mert így csak náluk elérhető. a netflix sem akarja, sőt, igazán más csatornák sem, max országos adók kábelre.

a terápia helyett is indítanak, ez a lényeg. nem egy, hanem vagy egy tucat új sorozatos tervük van, amikből 2-3-at szeretnének megvalósítani.

Mom - 2018. 02. 19. 09:21

Lehet, hogy ezzel csak én vagyok így, de engem egy 2-3 évados sikersorozattal könnyebb lenne rávenni, hogy fizessek elő az HBO-ra, mint egy zsír újjal, amiről (a megvalósításról) még semmit nem tudni…

Mármint nekem ez így nem logikus. Még ha ismert alapanyagot dolgoznának fel, akkor esetleg érdekelne annyira, de egy saját fejlesztés, ami vagy jó, vagy nem, pfff, hát megvárom róla a véleményeket, esetleg a 2. évadot is, mielőtt pénzt adnék érte.

Bár az is lehet, hogy már nem TV-platformban gondolkozom és az átlagtévénézőknek más kell :)

juhaszvik - 2018. 02. 19. 12:34

Mom: nem azért fizetnek elő az hbo-ra, mert a sikeres* sorozatukat lecserélik valami újra. azért vannak sikeres sorozataik (és fizetnek elő az emberek az hbo-ra), mert bátran nyúlnak bele a dolgokba, és a csere/újítás is egy ilyen lépés. persze kockázatos, de ezért szeretjük a kábeles/fizetős/streamelős csatornákat, mert nem néznek minket hülyének, mint teszik azt (érzésem szerint) az országos csatornák (legyen szó most bármelyik nemzetről).

* – vicces egyébként, hogy (véleményem szerint, meg a jaws alapján még sok másik ember szerint is) a legjobb magyar sorozat az Aranyélet, ennek ellenére, aki nem junkie és nincs hbo-ja, annak fogalma sincs gyakran a létezéséről sem. ez pedig valahol nekem kétes siker.

nade - 2018. 02. 19. 13:18

jó, de ha most jelentik be a kaszát, hogy már leforgatták a 3. évadot akkor hogy lesz rendes lezárása?

winnie - 2018. 02. 19. 14:35

persze. igazából köztudott volt, vagyis sejthető, hogy 3 évad, ők ennek tudatában mentek neki, csak eddig még sehol nem volt hivatalosan bejelentve.

Sentro Accesso - 2018. 02. 19. 17:31

Szeretem a sorozatot, de igazából egyáltalán nem fáj, hogyha 2-3 tök jó szezon után véglegesen lezárnak valamit, szemben a számtalan évadon átvitt, szánalmasan vergődő történetekkel.

mankee - 2018. 02. 19. 17:49

Ez a gárda megérett egy új sorozatra, jól teljesített benne mindenki, kapja be az HBO, Thúróczyt , Angert és a többieket jó lenne újra látni valami hasonló sorozatban, ha van pénz a fisifosi Válótársakra akkor lehetne pénz egy Aranyélet másolatra is :)

bem-bem - 2018. 02. 19. 18:34

az Aranyéletet bárhol bemutatták külföldön ?
mert nálunk volt a román sorozat , ami nekem tetszett.

winnie - 2018. 02. 19. 20:51

igen, volt kulfoldon, es iden talan az amerikai hno is atveszi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz